Astăzi este 12 Apr 2021, 03:33

Delta Dunarii

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Raspunde
Virgil Gospodaru
Membru forum
Mesaje: 3
Membru din: 07 Aug 2007, 14:34
Localitate: Adjud - Vrancea

Delta Dunarii

Mesaj de Virgil Gospodaru » 30 Aug 2007, 10:31

Daca stie cineva pana unde se poate ajunge cu rulota in delta (pe uscat fireste). M-ar interesa pe sulina sau Sfintu Ghe. Daca se poata ajunge la Sulina (port) pe uscat- pe harta figureaza un drum?
scenic rx4+chateau 330 confort

popescu_c_v

Mesaj de popescu_c_v » 02 Sep 2007, 18:09

Ar mai fi interesant de stiut daca o rulota sau o masina ca a mea poate fi transportata pana la Sf.Gheorghe si cat ar costa dus intors si din ce loc, Tulcea?

Petrescu Eugen
Membru forum
Mesaje: 559
Membru din: 16 Mar 2007, 22:36
Localitate: Isaccea, jud. Tulcea

Mesaj de Petrescu Eugen » 02 Sep 2007, 21:07

1) Pe bratul Chilia: în partea de nord a Deltei se poate ajunge cu masina pe un drum practicabil atunci când nu ploua pâna la Chilia Veche pe traseul: Tulcea - trecere cu bacul - Tudor Vladimirescu - Ceatalchioi - Pardina - Chilia Veche, traseu limitrof bratului Chilia.
2) Pe bratul Sulina: se poate de asemenea trece cu masina cu bacuri locale în zona Malcoci -Nufarul - Victoria la Ilganii de Jos sau Balteni. De acolo se poate merge pe malul drept al bratului Sulina pâna dincolo de Crisan, dar nu se poate ajunge la Sulina.
3) Pe bratul Sfântu Gheorghe: Cel mai avansat punct în care se poate ajunge cu masina (si rulota) este Dunavatu de Jos (este trecut pe harti). Cel mai convenabil loc pentru îmbarcare pe o gabara pentru a ajunge la Sf. Gheorghe este Murighiolul. La Sfântu Gheorghe nu se poate ajunge altfel cu masina. De la Sfântu Gheorghe este un drum practicabil pe timp de vara, partial cu macadam, pâna la Sulina.
?Zn interiorul Deltei nu sunt drumuri permanente pentru masina. Mai sunt drumuri circulabile temporar, dar impracticabile de regula autoturismelor (au adâncituri mari facute de tractoare).
Nu stiu exact cât ar costa o îmbarcare pe o gabara pe relatia Murighiol-Sf. Gheorghe. Nu sunt curse regulate si daca gasesti o ocazie cu o gabara care are ceva de transportat la Sf. Gheorghe, dupa aceea trebuie asteptata alta ocazie sa te aduca înapoi. O cursa speciala pentru un astfel de traseu dus-întors costa cât nu face. Ma pot interesa si va pot spune cât costa si ocazia si cursa speciala. Problema este destul de anevoioasa pentru ca chiar daca gasesti ocazie, trebuie sa stie din timp comandantul navei tragatoare pentru completarea actelor de transport naval (trebuie sa declare nominal ce transporta). Cam asta este. Deci în principiu se poate ajunge în cele trei puncte de baza (Chilia Veche, Sulina, Sfântu Gheorghe), dar de acolo Delta înseamna canale, lacuri, balti, grinduri, plauri, etc. la care nu se ajunge decât cu barca.
opel astra 2,0 dti + fendt joker (xaver) 496A
Membru asociat
tel. 0745501522
"Natura ne aseamănă, educaţia ne deosebeşte" - Confucius

Petrescu Eugen
Membru forum
Mesaje: 559
Membru din: 16 Mar 2007, 22:36
Localitate: Isaccea, jud. Tulcea

Mesaj de Petrescu Eugen » 02 Sep 2007, 21:22

Ar mai fi de spus ca de la Sulina se poate ajunge în partea de nord-est a Deltei la C.A. Rosetti, Padurea Letea, pâna la Periprava. Dar problema este cum ajungi la Sulina. Se poate ajunge cu gabara de la Crisan sau venind dinspre Sfântu Gheorghe, cum am spus mai sus, dar trebuie trecut iar cu bacul bratul Sulina pentru a trece spre nord spre Letea.
?Zn principiu, teoretic se poate, dar este destul de complicat din lipsa mijloacelor de traversare sau transport naval atunci când ajungi în astfel de puncte. Astfel de mijloace de transport nu se gasesc permanent în zona deoarece nu sunt rentabile, sunt deplasate de societatile care au lucrari în zona atunci când au nevoie.
opel astra 2,0 dti + fendt joker (xaver) 496A
Membru asociat
tel. 0745501522
"Natura ne aseamănă, educaţia ne deosebeşte" - Confucius

Avatar utilizator
Dan Dumitru
Membru forum
Mesaje: 52
Membru din: 19 Mar 2007, 14:08
Oras: MIOVENI
Data nasterii: 08 Mar 1968
Localitate: Mioveni, tel: 0747026898
Contact:

Delta Dunarii

Mesaj de Dan Dumitru » 03 Sep 2007, 11:07

Buna ziua,
Ce spune Eugen, este foarte corect. Mai pot adauga cateva lucruri. Saptamana trecuta am venit din Delta. Am fost spre Mila 23. De ce va spun: am pierdut in Tulcea o jumatate de zi pentru a gasi un vapor care sa ne transporte si pe noi trei, dar care sa-mi lege si barca mea de el (pana in Mila). Nu am gasit decat pe la pranz (dar extraordinar de scump) drept urmare am plecat pe cont propriu (si foarte bine am facut). Barcuta mea are 5 m, pana in 100 kg si nu ocupa niciun loc in vapor. Gandeste ce inseamna transportul unei rulote ... ????... Concluzia este ca NU SE JUSTIFICA deplasarea rulotei in Delta. Cu banii pe care in dai la transport (luand in calcul si eventuale deteriorari ale rulotei si masinii pe timpul transportului, benzina, .......) poti sta linistit la o pensiune (particulara) si ... fara griji.
RENAULT SCENIC 1.5 DCI
CHATEAU La CAR 380

Virgil Gospodaru
Membru forum
Mesaje: 3
Membru din: 07 Aug 2007, 14:34
Localitate: Adjud - Vrancea

Mesaj de Virgil Gospodaru » 04 Sep 2007, 09:46

Mutumesc pentru informatii si pentru sfaturi, cred ca o sa merg pana la Mahmudia sau Murighiol pentru campare si de acolo ... CANALE
scenic rx4+chateau 330 confort

Raspunde