Astăzi este 07 Iul 2022, 05:08

Asociatia Turism Verde / partener ClubRV

topicuri parteneriate incheiate
propuneri de noi parteneriate

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Raspunde
Avatar utilizator
Lupu Ciprian
Membru CD
Mesaje: 6647
Membru din: 20 Oct 2010, 17:29
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979
Localitate: Bucuresti
Contact:

Asociatia Turism Verde / partener ClubRV

Mesaj de Lupu Ciprian » 20 Sep 2016, 18:03

La festivalul Viata Verde din Parcul Izvor, l-am cunoscut pe Serban Constantin , un om cu multa energie si idei care mi-a prezentat Asociatia Turism Verde cu care am putea colabora pe mai multe planuri ...de la instruirea noastra vis-a-vis de poluare / mediu s.a.m.d. pana la organizarea unei actiuni comune, la care sa invitam autoritatile... actiune ce consta intr-o intalnire cu rulotele in apropiere de Campina / Breaza pe un teren privat unde se poate petrece un weekend in care sa abordam astfel de subiecte legate de protejarea mediului , sa facem si un traseu de exceptie cu bicicletele astfel imbinind placutul cu utilul ...

In calitatea sa de presedinte al acestei asociatii , am sa-l rog sa intre aici, sa se prezinte si sa ne ofere detalii despre Asociatia Turism Verde , pe care vreau sa o incurajez pt. ca este o asociatie care se lupta pt. locurile din Romania pe care noi le iubim si le vizitam ... le respectam ... acesta este motivul pt care de fapt noi am fost abordati ... pt ca avem panou solar si nu generator , pt ca ne luam gunoiul ( nu-l lasam la locul vizitat ) , pt ca avem casete wc ( nu lasam in urma diverse... ) si pt. ca avem o anume atitudine /respect vis-a-vis de locurile in care ajungem ...

Voi continua imediat dupa ce Constantin Serban intra aici pe forum cu prezentarea sa .
Autorulota Ford
Chausson sau rulota Dethlefs
Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com

Avatar utilizator
Lupu Ciprian
Membru CD
Mesaje: 6647
Membru din: 20 Oct 2010, 17:29
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Asociatia Turism Verde / partener ClubRV

Mesaj de Lupu Ciprian » 22 Sep 2016, 12:00

Asociatia Ecologica Turismverde*
Nr. 474 din 21.09.2016

Catre,
Asociatia proprietarilor de rulote si autorulote din Romania "ClubRV-Ro",
In atentia Consiliului Director.

Subiect: Colaborare in proiecte comune cu accent pe dezvoltarea unei atitudini de protectia mediului in turism a membrilor ClubRv si de participare la activitati de interes comun si/sau initierea unor activitati in parteneriat.


Mă numesc Constantin Serban și vă scriu în numele TurismVerde*, (engl. GreenTourism*) o inițiativă romaneasca pentru protecția mediului înconjurător acolo unde se desfasoara activitati de turism, care are ​prieteni in toate cele sapte tari carpatice membre ale Conventiei Carpatilor, in CEEweb for Biodivesity cea mai importanata retea pe biodiversitate din Centrul si Estul Europei, in CMR-Coalitia pentru Mediu din Romania, in FBR-Federatia Biciclistilor din Romania cat si in ASRO-Asociatia Romana de Standardizare, expert UNIDO in dezvoltare durabila a turismului, expert EuroGites in agroturism, expert evaluator mediu EIA/SEA. Expertiza este probata si la realizarea Evaluarii Strategiei nationale de Turism a Romaniei o lucrare deosebit de importanta si necontestata de nimeni pana in prezent, despre care puteti afla detalii din Raportul final ce se poate descarca de pe site-ul initial www.turismverde.ro Sunt interesat de gestiunea pe termen lung a resurselor teritoriului si nu doar de interesele economice pe termen scurt. Anexez la prezenta corespondenta doc in format scan in sustinerea prezentarii expertizei mele.

In urma participarii in calitate de expozanti la Festivalul alternativelor durabile - Viata Verde, desfasurat in zilele de 17-18 sept ac, am avut deosebita placere sa aflu despre activitatea asociatiei dvs si sa discut concret cu membrii dvs. in vederea colaborarii in proiecte comune cu accent pe dezvoltarea unei atitudini de protectia mediului in turism a membrilor si de participare la activitati de interes comun si initierea unor activitati in parteneriat.

Asociatia Ecologica TurismVerde* este o organizatie cu personalitate juridica cu scop nepatrimonial, constituita cf. Ord 26/2000, inscrisa in registrul Asociatiilor Jud Sect 1, Bucuresti sub nr 110 din 2008, si are ca scop dezvoltarea durabila, responsabila, sustenabila (intr-un singur cuvant: verde) a turismului in Romania, si nu numai.
In afara tarii asociatia are activitate de multi ani ca membru in cea mai importanta coalitie pe biodiversitate din Europa (CEEweb for biodiversity) cat si in Conventia Carpatilor ca Observator.
In Romania, suntem membri initiatori ai coalitiei pentru mediu CMR, membri a federatiei biciclistilor FBR, a asoc de standardizare ASRO comitetului tehnic pe servicii - CT 373 si automat in CEN (Comitetul European pentru Normalizare). Ca instrument de management verde/ ecologic al turismului, ne-am propus sa dezvoltam si sa implememntam un sistem complementar de clasificare-certificare a serviciilor turistice bazat exclusiv pe criterii ecologice denumit PGL(Progressive Green Labelling) System.
Lucrăm în paralel pe teme variate, suntem independenți și cel mai important, ne dorim sa acționăm împreună cu cei ca voi.
Ce înseamnă asta?
1. Punem mare preț pe independența noastră. Asociatia noastra aparține societatii civile, cetățenilor și nu se va transforma într-un partid politic sau port stindard al vre unui interes partinic. În schimb, vom sta de veghe pentru a preveni sau a arata cand funcționari publici, administrația și pe cei din clasa politică calcă strâmb (marro) in turism si nu numai.
2. Acționăm în paralel pe teme variate. Dacă unele organizații sau grupuri se concentrează doar pe un subiect anume, noi avem preocupări variate. Pornind de la multele idei și probleme semnalate, vom alege împreună campanii care să promoveze unitatea în diversitate prin integrarea tuturor opiniilor. Ne vom susține unii pe alții, ne vom revolta împreună și ne vom bucura când vom câștiga. Vom fi triști când eforturile noastre nu vor fi fost înadejuns pentru a izbuti. Dar întodeauna ne vom respecta unii altora entuziasmul de a milita pentru a ține pădurile, apa, muntii acolo unde le e locul si de a le putea vizita fara a le periclita.
3. Începem întodeauna cu o acțiune mica. Vom învăța și experimenta împreună ce se poate face. Ne vom vedea în locatii turistice sau întâlniri ecologiste pentru a face activitati concrete dar si pentru a povesti cum a fost să fim parte a/de partea naturii. Pe toate le vom face împreună, cu pași mici, zi de zi.
4. Ne finanțează oameni normali, prin donații mici, recurente. Follow the money și vei ajunge la colegul tau, la prietenul din copilărie sau chiar la prietenul tău cel mai bun, la oameni simpli, normali, cu bunavointa in suflet si in cuget. Împreună facem actiuni fără sprijin financiar din partea companiilor poluatoare, partidelor politice sau altor entități ce doresc să ne influențeze misiunea și valorile. Preferăm să creștem prin contribuțiile celor cu spirit ecologist si civic.
Prin tot ceea ce face asociatia pentru popularizarea turismului verde,ecologic, cauta sa educe in directie durabila, responsabila si sustenabila atat producatorii cat si consumatorii de servicii turistice si sa ofere alternative pentru a ajuta la scaderea impactului ambiental al activitatilor turistice si la sporirea beneficiilor aduse comunitatilor gazda si prin proiecte culturale, sportive si de mediu.

In concluzie, Asociaţia Ecologica TurismVerde* promovează protecţia mediului in dezvoltarea economica, incurajeaza dezvoltarea personala prin eco-psihologie sau psihologie verde, realizeaza ateliere umanitare de art terapie in spitale pediatrice, face educatie verde pentru adaptarea la schimbarile climatice si reducerea GES, sprijina turismul activ cu impact minim asupra mediului, sustine conservarea biodiversităţii, etc.

Sustinem cursuri si instruiri privind protectia mediului in cadrul"Amfiteatrului verde", un spațiu dedicat activitatilor educative, expunerilor, prezentărilor și dezbaterilor cu public scolar, programate dar și ad-hoc, pe teme referitoare la biodiversitate, ecologie, prot ectia mediului in turism, schimbari climatice, dezvoltare durabila, turism verde etc. Nu doar simbolic, "Amfiteatrul verde" reprezinta un spatiu deschis al gandurilor, ideilor, discursurilor si dezbaterilor verzi care sa ajute la mentinerea nivelului de cunostinte ale umanitatii in vederea prezervarii mediului natural, a Naturii pentru ca si generatiile viitoare sa se poata bucura de binefacerile ei, macar in aceleasi conditii ca si noi astazi.

Misiunea asociatiei este aceea de a prezerva calitatea mediului, valentele estetice ale tuturor zonelor neprotejate&neprotejate (delta, munte, mare etc) si legaturile sociale cu locuitorii, conservându-le patrimoniul cultural material sau imaterial si valorile lor traditionale, contribuind totodata la întelegere si toleranta, la simbioza om-natura.

Mai multe despre activitatile asociatiei sunt incluse in semnatura automata de mai jos si in diferite articole postate pe www.greentourism.ro sau pe turismverde.ro
Va ramanem in continare la dispozitie pentru orice intrebari, sugestii, opinii si idei de colaborare.
Povestea noastră verde este în derulare, iar de azi puteti si voi sa faceti parte din ea. Va invităm să interacționati cu noi pe Facebook. Contul nostru este https://www.facebook.com/ro.greentourism


Verdele învinge si cu dvs. rulotistii, cu condintia sa nu stati deoparte.


Cunoscut fiind rolul corespondentei electronice la reducerea amprentei de carbon, va rugam sa ne transmiteti in reply un nr de inreg in evidentele dvs a prezentei corespondente. Multumim anticipat!

Cu stima,
Constantin SerbanExecutive chairman
Presedinte Consiliu director

Asociatia Ecologica Turismverde*
site: www.turismverde.ro
GreenTourism* Ecologic Association
web:www.greentourism.ro
tel: +40 752 644 724
Autorulota Ford
Chausson sau rulota Dethlefs
Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com

Avatar utilizator
Lupu Ciprian
Membru CD
Mesaje: 6647
Membru din: 20 Oct 2010, 17:29
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Asociatia Turism Verde / partener ClubRV

Mesaj de Lupu Ciprian » 20 Dec 2016, 15:28

Am semnat acordul de parteneriat cu Dl. Constantin Serban , presedintele Asociatiei Eco TurismVerde , prin care nu ne obligam financiar cu nimic , însa ne angajam în 2017 la actiuni comune si sper la câteva intâlniri, la care, în afara de respectul pe care-l aratam fata de mediul înconjurator , fata de natura care ne primeste sa ne petrecem timpul în mod placut ... sa facem si un pic de educatie , iar daca avem timp si curatenie... macar în urma noastră nu si în urma altora...

I-am aratat filmari si poze cu plaja de la Tuzla inainte si dupa , ”noi” ClubRV ... ( 2015 ) caz in care noi am strans si după altii , conform întelegerii cu primaria .

Sunt rulotisti ca Adrian Vatamaniuc , Alina Popescu sau alti prieteni de ai nostrii , care în trecut au participat la ”LET S do it România” , poate si de asta rulotistii sunt considerati a fi ”verzi” ... mai sunt si alte motive cum ar fi faptul ca avem panouri solare...

Il voi invita pe Constantin la 1-2 intâlniri la care sa ne vorbeasca despre aceste lucruri asa cum a facuto- si la targul de turism 2016 ( nov ) sau cu alte ocazii unde a fost invitat , inclusiv in Parcul Izvor, unde din pacate eu n-am apucat sa ajung sambata cand si-a tinut discursul ... ( sept 2016 ) .

Pâna una alta , ca sa nu ne rezumam la stampile si semnaturi , am fost la Campina si mai departe la Sultanu sa vad zona si traseul ”Transfagarasanul bicilcistilor ” inclusiv locul de campare pe o proprietate de 10.000 mp... unde ni se propune sa campam fara costuri... in acest perimetru ( suntem invitati ) in 2017 aici ....

Locul este incadrat intr-o zona care se spune ca este cea mai ozonata din Romania si din fericire necirculata de multe masini ... cu tpate ca exista acces / asfalt bun .

Daca va exista interes voi continua demersurile si voi propune ceva când vremea va fi plăcuta .


Distante :
Pt. cei din Bucuresti sau Ilfov , sunt cca. 100 km pâna acolo ... 80 pe DN1 si 15 dupa aceea , iar pt. cei din PH/Ploiesti cam jumatate ...

Se poate urca la varful Sultanu într-o excursie... am de gand sa fac rost de 2-3 arcuri tinte s.a.m.d. pt tir cu arcul .
Pe teren sunt si câteva containere maritime, care vor deveni în timp ”casute camping village”.... ( casute sat vacanta rustic), din container ”reciclat ”, izolate si îmbracate in lambriu de lemn....

Exista deja pe teren curent 220v , contor, prize ( la container ) , iar la poarta o fântana si teava de apa mai sus la 20m...

Mai sus spre Moreni este un izvor de apa fosilica unde lumea venea cu bidoanele ca la Meca... luau de baut pt. acasa in cantitati considerabile...

”Omul nosru verde” cum îi spun eu lui Constantin , va organiza in 2017 si cu niste biciclisti o intâlnire aici (of camping ) , la care am de gand sa particip/ participam si noi ( pe terenul drept ) pt. ca cei cu cortul pot sta si unde este putin înclinat sau mai jos langa parâul Sultanu.

Paraul Sultanu” se varsa mai jos undeva spre Moreni la 15 km de aici .....in Râul Cricova .

Se poate veni si pe DN1 apoi Floresti / Filipesti / Moreni Sultanu/ fara a aborda d.p.d.v. rutier nici un fel de relief... mai ales pt. noi pasionatii de vehicule recreationale care suntem ” mai grei ”....

Va voi tine la curent.. .pâna atunci câteva poze la cald...
Atașamente
DSC_0046.JPG
peisaj
DSC_0047.JPG
Containere
DSC_0053.JPG
DSC_0051.JPG
loc campare
DSC_0054.JPG
DSC_0058.JPG
loc campare jos
DSC_0056.JPG
DSC_0055.JPG
DSC_000001.JPG
Jos la rau
Autorulota Ford
Chausson sau rulota Dethlefs
Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com

Avatar utilizator
Lupu Ciprian
Membru CD
Mesaje: 6647
Membru din: 20 Oct 2010, 17:29
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979
Localitate: Bucuresti
Contact:

Asociatia Turism Verde / partener ClubRV

Mesaj de Lupu Ciprian » 22 Feb 2018, 17:33

MESAJ DE LA PRESEDINTELE ASOCIATIEI


"

Buna ziua,
In cadrul parteneriatului devenit traditional cu Romexpo, in aceasta saptamana va invitam sa vizitati Targul de Turism al Romaniei deschis in perioada 22-25 februarie 2018, in cadrul caruia avem planificate o serie de manifestari verzi la stand, poz 56, la scena din pav B1 si in salile de conferinte Madgearu si Centrul de Presa, ale Romexpo.

Cu ocazia acestei editii a TTR, pe toata perioada de desfasurare prezentam membrii nostri, proiectele asociatiei, (ajunsa la o prima maturitate - implineste 10 ani de la inregistrare, 11 de la constituire) expunem lucrari de arta si cultura verde, oferim momente muzicale dar si cadouri verzi, strangem donatii pentru urmatoarele actiuni umanitare, organizam ateliere de creatie martisoare verzi si conferentiem pe teme verzi de actualitate pentru industria de profil si pentru organizarea de calatorii durabile, responsabile, sustenabile, eco, slow etc. intr-un cuvant, verde!

Pentru a afla programul detaliat al evenimentelor sustinute de Asociatia Ecologica Turismverde pe toata perioada targului si pentru a vizualiza planul detaliat cu amplasarea standului nostru nr 56 si a scenei din cadrul pav. B1, va invitam sa accesati pagina noastra de internet www.turismverde.ro

Referitor la petiția iubitorilor de turism verde CIOCÂRLIA - brand national romanesc, adresata Guvernului Romaniei, pana in prezent am primit raspunsuri oficilale de la doua ministere, al Agriculturii si Mediului. Daca pana in prezent nu ati semnat petitia noastra, vom continua strângerea de semnături până când se va soluționa favorabil, inclusiv cu oprirea definitiva a vânătorii păsărilor cântătoare sub orice pretext. Pentru vizitatorii TTR - Tagul de Turism al Romaniei vă oferim posibilitatea, de la deschidere în ziua de 22 februarie si până în 25 februarie 2018, sa sustineti solicitarea noastra colectiva completand tabelul dedicat la standul nostru din pav B1 al Romexpo.

Nota: Pentru accesul elevilor studentilor si cadrelor didactice, organizatorul Romexpo SA, incepand cu aceasta noua editie a adus noi reglementari ce au fost postate pe pagina noastra de fb.
De aceea, in cazul in care doriti sa ne vizitati organizat sau sa participati in grup la evenimentele noastre, va rugam sa ne transmiteti in reply (sau pe adresa de e-mail corina.radulescu@ romexpo.ro) tabelele nominale cu participantii, in care sa fie mentionate numele, prenumele si cat mai citet adresa de email, pt transmiterea individuala a Invitatiilor de specialist, puse la dispozitie de Romexpo. "


Constantin Serban
Executive chairman
Presedinte Consiliu directorGreenTourism* Ecologic Association
web:www.greentourism.ro
tel: +40 752 644 724
Travel! Respect​​!Enjoy!
Autorulota Ford
Chausson sau rulota Dethlefs
Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com

Raspunde