Astăzi este 24 Iul 2021, 00:52

Off-camping la Gura Riului - Sibiu

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Raspunde
Avatar utilizator
Rusu Mihail
Moderator
Mesaje: 1766
Membru din: 01 Dec 2004, 01:47
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Iun 1956
Localitate: Ploiesti - Prahova

Off-camping la Gura Riului - Sibiu

Mesaj de Rusu Mihail » 08 Aug 2016, 20:00

Asa cum am promis, va voi prezenta locatia ideala pt. off-camping de la Gura Riului, judetul Sibiu. Din prima declar ca in topul nostru, locatia este pe locul 1..
Am pretentii ca am umblat destul prin tara si am vazut destule locatii of-camping in atitia ani, dar aici, conditiile, pozitia, frumusetea peisajului este maxima.
Prezentul topic il scriu de pe masuta de servici din fata rulotei, scriu, mai ridic privirea si nu ma satur de ceea ce vad. Cel mai bine este sa vedeti dvs practic :)

Cai de acces

Din Sibiu la Gura Riului sunt 17 km. Dupa iesirea din Sibiu, din comuna Cristian, se face stinga catre Orlat, dupa care se intra in Gura Riului. Mai exista variante.
De ex. noi am venit dinspre Sadu si ca sa nu intram in oras, am urmat Cisnadie-Cisnadioara-Rasinari-Poplaca-Orlat- Gura Riului. Soseaua e in intregime asfaltata.
Frumusetea zonei denumite Marginimea Sibiului, este cam greu de descris.. Cel mai bine este de a vedea practic, aceste locuri. Postez mai jos harta orientativa.
off-camping gura riului.jpg
gr69.jpg
Doar citeva poze de pe traseul strabatut de noi in 2 august.Daca as pune macar 1/10 din poze, cred ca as umple citeva pagini. Am sortat doar citeva, dar e greu.
GR28.jpg
GR35.jpg
Nu puteam rata tramvaiul din Rasinari, care din pacate nu mai functioneaza, insa am inteles ca bunavointa de a-l reabilita ar fi...Acolo este si Centrul Info Sibiu
GR61.jpg
GR66.jpg
Dupa ce am strabatut chiar ca la pas, toate aceste localitati, cochete, curate, impodobite, etc, unde se vede clar influenta germana, am intrat si in Gura Riului.
GR85.jpg
Am strabatut comuna Gura Riului, am remarcat magazinele suficiente si un izvor pe partea dreapta, aproape de iesirea din localitate. In final am ajuns pe izlaz..
Pina la izlaz, pe partea stinga este o instalatie de telesky. Ne-a placut locatia si fiind ora prinzului, am decis sa ne oprim pt ..micul dejun pe care luam la ora 13.
Pajistea mare, destul de frumoasa, insa accesul la riu, este greu deoarece este foarte jos fata de locatie. Undeva linga cantonul silvic erau 3-4 familii de rulotisti
GR95.jpg
GR100.jpg
Mai jos postez schita locatiei respective de pe Google Earth.
GR101.jpg
Vazind ca s-a inorat considerabil si se anuntase ploaie torentiala cu descarcari, am decis a ramine o seara in acel loc, bun pt. moment. Citeva poze de pe teren.
GR123.jpg
GR125.jpg
GR129.jpg
Bine ca am apucat sa facem o mica excursie pe dealul din apropiere... ca la intoarcere a inceput torentiala.. Mi-am dat seama ce ne lipsea la camper...vislele :)
GR143.jpg
Logic ca nu mai era cazul de a cauta alt loc de campare.. Nu prea ne convenea acolo, dar in astfel de sutatii, mai bine stai locului. A doua zi era alta viata..soare.
GR149.jpg
Pe timpul ploii am deschis din nou Google Earth si am studiat terenul din camper ..Am vazut ca pe linga Pastravarie, forestierul respectiv ajunge la baraj, arta bine..
GR156.jpg
GR162.jpg
Imediat ce se trece de pastravarie, se intra in locatia din spatele barajului. Am ramas surprinsi de ceea ce am gasit.. Deci, parcursesem numai 2 km de unde inptasem.
Bine ca nu am intors , bine ca m-am uitat pe harta online, bine ca am fost curios sa vad pina unde duce drumul.. Se indreptase si vremea.. Dar urmarea in postarea 2a.
GR164.jpg
Va urma.. Iau o pauza ca sa mut laptopul in camper la incarcat.. si in plus, fac o prezenta la focul de tabara, unde nevasta-mea se lupta singura cu el ca sa-l aseze...
gr- 164.jpg
Revin cit de curind :)
.
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com

Avatar utilizator
Rusu Mihail
Moderator
Mesaje: 1766
Membru din: 01 Dec 2004, 01:47
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Iun 1956
Localitate: Ploiesti - Prahova

Re: Off-camping la Gura Riului - Sibiu

Mesaj de Rusu Mihail » 09 Aug 2016, 10:00

Locatie Off-camping Gura Riului - Sibiu

La iesirea din GuraRiului, dupa ce se trece de statia de telesky si de izlaz, drumul se bifurca. Nu se merge pe asfalt in sus, ci pe forestier spre Pastravarie.
Pastravaria va ramine in stinga, iar drumul de macadam continua aprox. 1 km pina la locul de campare, respectiv, poiana imensa de la poalele Barajului.
Deja din dreptul Pastravariei, veti vedea constructia falnica a acestei opere de arta a anilor 1973-1980, de care din pacate, nu se mai vorbeste de mult...
GR166.jpg
Dupa ce am facut la pas o plimbare de studiu asupra terenului, am ales o pozitie linga riu pt. a avea acces usor la apa si bineinteles cu vedere spre baraj..
GR188.jpg
GR175.jpg
Asezarea cit mai aproape de apa, este conditia noastra esentiala, pt ca de apa menajera avem nevoie permanent. Aici, avem in plus, chiar si o minipiscina
Apa este foarte curata si contine o diversitate de pastravi..de la mici pina la marisori de 15-20 cm..Nu le avem cu pescuitul, dar nevasta-mea ii hraneste :D
GR207.jpg
GR210.jpg
GR215.jpg
Locatia este imensa, practic este fosta organizare de santier a barajului. Pe platou exista citeva platforme betonate, f bune pt parcarea rvurilor sau pt auto.
Este un teren aprozimativ drept, cu iarba mica dar ok, foarte curat, si bine pozitionat, unde dupa parerea mea, pot incapea lejer 100 de rulote si autorulote.
Faptul ca drumul se termina la centrala electrica, nu este circulat, iar pozitia intre riu si drumul ce urca spre baraj, confera o intimitate mai greu de gasit..
GR228.jpg
GR232.jpg
GR237.jpg
GR259.jpg
Avind in vedere cele de mai sus, ne-am instalat pentru o sedere mai lunga, am adunat si citeva lemne pt. focurile de tabara, dupa care am trecut la plaja...
Seara am incheiat-o cu un mic foc de tabara. Eram multumiti de pozitia pe care o gasisem. Multa liniste, circulatia pe drumul spre baraj este foarte redusa.
Faptul ca altitudinea locatiei este de 610 m, e ideala in conceptia noastra, adica, seara poti intirzia la focul de tabara si fara a fi nevoiti de a porni truma..
GR286.jpg
GR303.jpg
Imagini din zilele urmatoare. Se poate observa "mica tiganiada" adica rufele se spala joia..:D.. si cantina saracilor, carora le cumparasem un sac cu granule..
Dupa cum va spuneam, pastravii mici ce practica scoala de inot, dar alaturi se vad bine si antrenorii lor..Asa ca pt. amatorii de pescuit, se gaseste activitate.
GR315.jpg
GR340.jpg
GR347.jpg
GR368.jpg
GR388.jpg
Doua imagini spre baraj si dinspre baraj catre Pastravarie, asta pentru a va putea da seama inca odata, de suprafata generoasa a terenului de la Gura Riului..
GR390.jpg
GR432.jpg
Citeva "doamne brunete" ne-au tulburat un pic piscina...venisera si ele citeva ore sa se "inmoaie" in acele zile calduroase..Bine ca nu le-a tinut mult obiceiul..
GR468.jpg
O imagine de invidiat, care mi-a placut, urmata de alte doua fotografii cu salutari din partea noastra, tuturor participantilor ce agreeaza locatiile off-camping.
In a 4a poza se vede "Meteo Yoghi"care ne arata temperatura exterioara, interioara cit si starea vremii. Daca la 10 seara erau 20 de grade, cred ca e ok locatia.
GR486.jpg
GR496.jpg
GR502.jpg
GR505.jpg
Voi continua cu alte variante si posibilitati de pierdere a timpului in zona...Deocamdata sper ca v-ati dat seama, de ce locatia de la Gura Riului ocupa loc fruntas.
Deocamdata, din cauza conditiilor ideale pt o campare de mai lunga durata, ne-am prelungit sederea in aceasta locatie pina dupa sarbatoarea de Sf. Maria mare..
Cu alte cuvinte, daca cineva dintre dvs. are de gind a petrece citeva zile off-camping la Gura Riului..ne va gasi aici...Buc-Sibiu 300 km...Brasov-Sibiu 150 km, etc.

Pe curind !

.
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com

Avatar utilizator
Rusu Mihail
Moderator
Mesaje: 1766
Membru din: 01 Dec 2004, 01:47
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Iun 1956
Localitate: Ploiesti - Prahova

Re: Off-camping la Gura Riului - Sibiu

Mesaj de Rusu Mihail » 09 Aug 2016, 12:30

Activitati si posibilitati de petrecere a timpului la Gura Riului.

Marginimea Sibiului ofera o multitudine de posibilitati de excursii pe zona in localitati renumite ca Rasinari, Cisnadioara, etc, dar si o vizita a lacului e binevenita.
Fiecare isi poate alege ce vrea sa viziteze, in functie de opinia fiecaruia. Sunt destule muzee in Sibiu, cit si alte obiective turistice, decit sa studiati un Info Sibiu.
GR67.jpg
Cine nu vrea sa se deplaseze, poate primi in vizita "turistele patrupede" ..sau isi pot organiza diverse activitati casnice, fiecare dupa preferinte...sau dupa gusturi..
GR509.jpg
GR514.jpg
GR516.jpg
Nu va fie teama ca nu aveti ce face..Exista si varianta pentru care fugiti de acasa, adica pt. relaxare totala, ceea ce va face sa va reincarcati bateriile pt un timp..
GR517.jpg
GR528.jpg
Pentru ca suntem campati de citeva zile si piinea se terminase, ieri ne-am deplasat pina in sat si ne-am reaprovizionat cu toate cele necesare pentru inca citeva zile
In cazul camperistilor, un scuter la spate, este mai mult decit necesar si binevenit, in plus, tot cu acesta se poate vizita zona, sau poate fi folosit in diverse scopuri..
gr- 006.jpg
Dupa ce ne-am asezat cumparaturile in masina, am facut o excursie cu "Mobra"prin imprejurimi..inclusiv la Baraj, care ne-a fermecat prin grandoarea constructiei.
Bineinteles ca nu am ratat o imagine de sus, asupra atelajului nostru aflat in locatia unde ne facem veacul..A urmat o sedinta foto in juruul barajului..frumos aici.
gr- 019.jpg
gr- 022.jpg
gr- 030.jpg
gr- 038.jpg
N-am putut rata plancarda cu "info"despre Barajul Gura Riului. E bine de citit cit de mult poate deservi un asemenea obictiv. Fata de Leresti, aici e paza permanenta.
gr- 044.jpg
gr- 046.jpg
gr- 065.jpg
gr- 078.jpg
A urmat partea 2a vizitei de lucru, gasirea izvorului de care fusesem informati de unul din electricienii ce lucreaza la baraj.. Izvorul e situat la 2 km fata de locatie..
Se poate ajunge in citeva sute de metri urcind pieptis dealul din apropiere pina in sosea, sau 1 km pina la Pastravarie + 1 km pe sosea spre Baraj, deci acces excelent.
gr- 090.jpg
gr- 095.jpg
Citeva poze din zona cit si ultimile facute ieri la locatia pe care am categorisit-o ca fiind cea mai buna. Sper ca am reusit a va prezenta cit de cit..." Gura Riului "...
gr- 116.jpg
gr- 118.jpg
gr- 129.jpg
GR- 133.JPG
GR- 143.JPG
Seara am incheiat-o ca de obicei...O sa incerc a sintetiza concluziile despre aceasta locatie, ce am de gind sa o propun ca loc de intilnire anuala off-camping pe viitor.
gr- 168.jpg
gr- 170.jpg
NECESARUL minim pentru sederea off-camping este : ( relatarea este aproximativa )

- O baterie buna pe atelaj care sa va asigure iluminatul, pompa de apa si eventual o lumina afara peste noapte. Ideal este sa aveti un panou solar cit de mic pt regenerare
- In cazul in care nu dispuneti de solar, se poate folosi cu incredere si un felinar cu gaz lampant, este mai rustic si nu va trebuie o lumina mai puternica, am si eu asa ceva.
- Dusul mobil si o canistra de culoare inchisa, pt. a o putea folosi toata ziua la incalzirea apei de la soare (apa pt dusurile mobile) adica cele la 12V. ( achizitii ieftine ) :)
- Un mic aragaz de exterior, pt a nu folosi cind e soare aragazul rulotei..daca e si mai maricel se poate folosi in multiple aplicatii.. Aici depinde de fiecare dupa pretentii.
- O sticla mica cu motorina pentru aprinderea usoara a focului de tabara. Noi folosim un borcan de 800 gr. in care avem carbuni arsi, sau cenusa amestecata cu motorina.
- Bidoanele de 5 Litri pt a putea fi folosite la apa de izvor.. Nu uitati de butelii, care trebuiesc a fi pline si de frigiderul care trebuie sa functioneze in parametrii normali..
- Buna vointa si veselie pentru a va putea simti bine alaturi de familie, prieteni si bineinteles de ceilalti colegi.. In rest mai discutam despre tainele sederilor off-camping.

*** Noi suntem plecati de acasa din data de 20 iulie...fara sa fi fost pe acasa.. :) si nu ne-a lipsit nimic pina la ora actuala...ne-am descurcat foarte bine fara campinguri.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

C O N C L U Z I :

Locatia pentru OFF-CAMPING de la Gura Riului - Sibiu - este pe locul 1 in clasamentul terenurilor ce indeplinesc conditiile minime pentru o campare decenta si sigura.
Avind in vedere ca accesul este mai mult decit usor, pozitia in tara este ultracentrala, posibilitatile zonei sunt multiple, capacitatea atelajelor fiind maxima, va propunem:

Organizarea anuala a unei intilniri nationale off-camping pentru toti rulotistii & camperistii, indiferent de apartenenta, iubitori ai naturii si a conceptului de off-camping.
Aceasta intilnire care inca nu exista, propun a se face la Gura Riului, unde avem toate conditiile unei sederi in tihna iar ca data propunem perioada sarbatorii de Sf. Maria.

Cred ca vom ramine in locatie pina dupa Sf. Maria. Cei ce doresc a petrece un weekend pe acest teren, sunt bineveniti. Sper ca din anul 2017, locatie sa poata fi promovata.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Va dorim tuturor Vreme buna si Vacante placute in locatiile indragite !

.
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com

Avatar utilizator
gabyneagu
Membru forum
Mesaje: 46
Membru din: 12 Iul 2007, 15:20
Oras: Orastie
Data nasterii: 21 Iul 1967
Localitate: BUCURESTI
Contact:

Re: Off-camping la Gura Riului - Sibiu

Mesaj de gabyneagu » 09 Aug 2016, 12:57

Superba zona!Vacanta placuta in continuare si zile senine!

Popa Violeta
Membru asociat
Mesaje: 1669
Membru din: 29 Apr 2009, 21:12
Oras: Iasi
Data nasterii: 06 Oct 1949
Localitate: Iasi
Contact:

Re: Off-camping la Gura Riului - Sibiu

Mesaj de Popa Violeta » 09 Aug 2016, 15:14

Intr-adevar locatia pare de vis. Spatiul ultra generos, cu un izvor cu apa in apropiere, cu mica "piscina' pentru diverse balaceli, cu satul din apropiere care ne asigura urgentele in aprovizionare, creioneaza imaginea perfecta a unei locatii off camping. Ar fi bine sa ne interesam de a cui aprobare avem nevoie in cazul in care am dori sa facem anual o intalnire off camping a rulotistilor : - a primariei sau a ocolului silvic ? Cineva raspunde de zona respectiva. Ideea organizarii unei intalniri anuale off camping este intr-adevar minunata. Daca tot sunteti in zona si ne-ati facut asa o propunere de frumoasa ce-ar fi sa stati putin de vorba cu primarul si sa vedeti daca agreaza ideea de a organiza anual intalniri ale rulotistilor pe meleagurile marginimii Sibiului.
Mie mi-a placut atat prezentarea zonei cat si pozele detaliat expuse. Asa ca vom fi sigur prezenti la orice intalnire off pe aceste meleaguri.
Cu stima,
Violeta Popa
Familia Popa, Violeta si Stefan.
Rulota Hobby Prestige 495 / 1999.
Masina Renault Trafic.
Tel: 0232252600.
0722686928

Avatar utilizator
Rusu Mihail
Moderator
Mesaje: 1766
Membru din: 01 Dec 2004, 01:47
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Iun 1956
Localitate: Ploiesti - Prahova

Re: Off-camping la Gura Riului - Sibiu

Mesaj de Rusu Mihail » 21 Aug 2016, 10:20

Mai jos este redat traseul intre Valea Sadului si Gura Riului ce strabate localitati de vis din Marginimea Sibiului, ce le recomand a fi vizitate, ca Cisnadioara - Rasinari - Orlat.
Mergind pe acest traseu ce ocoleste aglomeratia Sibiului, super oras bun de vizitat in alt mod, nu cu camperul,..se ajunge la Gura Riului, o locatie ce ne-a ramas " la suflet "
Asa cum am descris si in topic, prima noapte am petrecut-o off-camping pe izlazul comunal unde am avut bafta de de o noapte ploioasa, insa a 2a zi s-a schimbat lucrarea :)

Valea Sadului - Cisnadioara - Rasinari - Gura Riului - 2 aug. 2016

LINK YOUTUBE : https://www.youtube.com/watch?v=kRr8xHQodqM

Urmeaza doua clipuri de la Gura Riului, locatia noastra preferata pentru off-camping, unde am petrecut noua zile de vacanta..si unde am fi stat si mai mult...deci, va urma.
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com

Avatar utilizator
Rusu Mihail
Moderator
Mesaje: 1766
Membru din: 01 Dec 2004, 01:47
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Iun 1956
Localitate: Ploiesti - Prahova

Re: Off-camping la Gura Riului - Sibiu

Mesaj de Rusu Mihail » 21 Aug 2016, 23:30

Dedicat celor ce iubesc natura, linistea , cu adevarat off-campingul ...Aici am petrecut 9 zile si poate mai stateam, dar mai avem si casa..
Cred ca este locatia care insumeaza toate conditiile pentru o sedere mai lunga, gen minivacanta. Descrierea e facuta. Oricum, vom reveni.

Off camping la Gura Riului - Partea 1 : 3-6 aug 2016


LINK YOUTUBE : https://www.youtube.com/watch?v=obUTFGMf3Mg

Va urma.
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com

Avatar utilizator
Rusu Mihail
Moderator
Mesaje: 1766
Membru din: 01 Dec 2004, 01:47
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Iun 1956
Localitate: Ploiesti - Prahova

Re: Off-camping la Gura Riului - Sibiu

Mesaj de Rusu Mihail » 21 Aug 2016, 23:35

Asa cum am mai scris, cred ca un clip face mai mult decit 100 poze, cu toate ca e ceva munca pina se face, dar merita :)

Off camping la Gura Riului - Partea 2 : 6-11 aug 2016


LINK YOUTUBE : https://www.youtube.com/watch?v=-tNtnRLeEBM

Cu aceasta, inchei descrierea locatiilor off-camping in care am petrecut multe zile frumoase alaturi de vecina de garsoniera :)
Vacante placute tuturor, pentru ca inca mai este destul sezon ! Asa ca, .. va dorim Drumuri bune cit si Vreme frumoasa !

.
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com

Raspunde