Astăzi este 24 Iul 2021, 01:59

Off-camping Leresti Pojorita Barajul Riusor

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Raspunde
Avatar utilizator
Rusu Mihail
Moderator
Mesaje: 1766
Membru din: 01 Dec 2004, 01:47
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Iun 1956
Localitate: Ploiesti - Prahova

Off-camping Leresti Pojorita Barajul Riusor

Mesaj de Rusu Mihail » 07 Aug 2016, 18:00

In aceasta vara ne-am propus a vizita diverse locati, unde nu am fost, sau unde nu am fost de mult, exemplu zona Riul Targului de la Leresti, nevizitata din 2006.
Printre primele excursii facute cu primul camper "Albinol" in 2002, a fost si Cabana Voina. Distanta intre Cimpulung si Cabana Voina, este de aproximativ. 20 km.
ETAPA 1 - 11-17 iulie 2016
Coborind de pe Valea Vilsanului si fiind destul de aproape Cimpulung, am ajuns la Leresti. Aici avem un vechi prieten din copilarie, pe care intentionam a-l vizita.
Dupa iesirea din Leresti, la numai 5 km, pe soseaua asfaltata, ( nou reabilitata pina sus la Cabana Voina ) se trece riul Targului si imediat dupa pod se face stinga.
Dupa aproximativ 3-400 m, pe un forestier bun, se trece pe linga 2 vile si o cabana, riul fiind in stinga si se ajunge in fosta organizare de santier a barajului Riusor
Atasez fotocopia de pe Google Earth cu locatia respectiva si cu datele necesare pt. orientare. Este o locatie super, cu un acces foarte usor si la o altitudine ideala.
ET814.jpg
Dupa ce se trece de a 3a constructie, cabana unui om deosebit cu care ne-am ajutat foarte mult, se deschide o panorama, ca cea din fotografii, o pajiste imensa.
Noi am campat dupa cabanuta, linga un brad,...Multi campeaza la mijlocul poienii, sau spre capat, linga riu, unde au poposit si 6 echipaje rv timp de o saptamina.
et776.jpg
et778.jpg
et796.jpg
et802.jpg
et803.jpg
Apa din riul Targului este foarte curata, deci fara probleme am folosit-o ca apa menajera. Mai jos, se vede drumul de acces cit si o locatie ideala pe malul riului.
et807.jpg
et808.jpg
In continuare, alte poze de la locatia respectiva, pentru a va da seama de posibilitatile de campare. Initial am stat aici 6 zile, dupa care am revenit pentru alte 10 :)
et851.jpg
et854.jpg
et856.jpg
ET857.jpg
Pentru aprovizionarea cu apa menajera din riul situat la 30 m..am folosit doua canistre negre, care-s dedicate pentru dusul mobil. In maxim 2-3 ore aveam apa calda..
et873.jpg
In zona patruleaza paza permanenta patrupeda, de care bineinteles ca ne-am atasat atit noi, cit si ele de noi..Dupa ce ne-am reintors la etapa 2a, am venit cu provizii..
et885.jpg
et916.jpg
ET1105.jpg
Intreruperea sederii s-a datorat faptului ca se anuntasera doua zile cu ploi torentiale si am decis sa dam o fuga acasa pentru o aprovizionare mai serioasa pentru 10 zile.
La plecare am fotografiat punctul de reper la podul de peste riul Targului, pt. a sti si colegii interesati unde trebuie sa vireze stinga. De acolo incepe urcusul spre Voina.
Pt alimentare cu apa de baut, exista la iesirea din Pojorita, dupa ultimile 3 cabane de pe stinga drumului, un izvor super, de unde va puteti umple bidoanele de 5 litri :)
ET1146.JPG
ET1151.JPG
O sa revin cit de curind cu noi amanunte...

.

.
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com

Avatar utilizator
Petre Scolareanu
Membru forum
Mesaje: 123
Membru din: 27 Iul 2011, 14:25
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 21 Iun 1967
Localitate: Bucuresti, sectorul 3

Re: Off-camping Leresti Pojorita Barajul Riusor

Mesaj de Petre Scolareanu » 07 Aug 2016, 19:47

Foarte frumoasa zona, frumos ca de obicei modul in care este prezentata locatia.
Multumim !!!
Petre & Rodica
Bucuresti, sectorul 3
Autorulota Hymer Swing
0722.404.296

Avatar utilizator
Rusu Mihail
Moderator
Mesaje: 1766
Membru din: 01 Dec 2004, 01:47
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Iun 1956
Localitate: Ploiesti - Prahova

Re: Off-camping Leresti Pojorita Barajul Riusor

Mesaj de Rusu Mihail » 08 Aug 2016, 00:30

Multumesc pt comentariu. Incerc a va impartasi cit mai multe info despre anumite locatii, ca sa fie usor de ajuns si sa stie omul si cam ce este prin zona..
Cred ca fiecare dintre noi, care a descoperit o locatie cit de cit buna si cu cerinte minime, apa, acces, linste, etc, ar trebui sa rupa 15 min pt o descriere.
Eu asa am inteles..si sunt convins ca asta este roloul asociatiei, a clubului, subiectul nr 1 intr-un forum, locatiile bune pt campare si nu alte bazaconii..

ETAPA a 2a : 20 - 31 iulie 2016

Locatia off-camping de la Leresti, ne-a placut atit de mult, incit am decis sa revenim pt. inca 10 zile. In aceast timp, am avut programate si citeva vizite..
Explic si de ce ne-a placut aceasta locatie. In opinia noastra, o locatie "cit de cit buna pentru off-camping", trebuie sa cuprinda citeva "conditii" obligatorii:

1-Sa existe o sursa de apa pentru nevoile zilnice ( nu neaparat un izvor ) dar, macar un riu cit de mic, curat, pentru ca de apa avem nevoie mai toata ziua..
2-Sa fie intr-o zona linistita, linga un forestier..bineinteles, nu prea circulat, ca iar nu e bine daca ne umplem de praf..( un ex. ar putea fi Valea Doamnei )
3-Drumul de acces sa fie cit de cit facil...adica sa nu fi nevoit sa rupi rulota in doua...ca sa ajungi in punctul X... unde, daca nu-s primele 2 conditii, plingi.
4-Optional mai sunt si prezenta lemnelor de foc, dar asta e cam greu de gasit, insa, se poate rezolva cum am facut la Leresti, am cumparat o caruta si gata.

La Leresti exista toate cele 4 conditii. In plus, e aproape atit de Bucuresti, de Brasoveni, drumul e foarte bun, se ajunge usor si repede. Coordonate Google :
LE-01.jpg
Am campat exact in acelasi loc unde am stat in primele 6 zile din etapa a 1a...Ne-a placut locul deschis, cu mult soare toata ziua ca sa incarce si solarul...
Nu contest, ca nu sunt bune si locatiile aflate mai sus, ex dupa cabana Voina, dar noi urmarim sa fie si mai cald..incit sa nu pornesc truma seara de seara :)
LE-47.jpg
O excursie frumoasa de aproximativ 3 km se poate face pe partea cealalta a riului, pina la baza barajului Riusor. Drumul este frumos si foarte usor accesibil.
LE-105.jpg
LE-112.jpg
LE-116.jpg
LE-124.jpg
Cu ocazia vizitei la baraj, la intoarcere am gasit o familie de rudari din Leresti, care ne-au rezolvat intr-o ora de o caruta cu uscatura pt focurile de tabara..
Am discutat mult cu ei, foarte simpatici.. Am schimbat nr de telefoane si la citeva zile dupa, ne-au adus si lemne mai groase de fag, alta marfa, alta treaba.
LE-175.jpg
LE-238.jpg
In weekend am fost vizitati si de ai nostri copii, care au probat pentru prima oara cum se sta la cort off-camping..cert e ca le-a placut si au zis ca mai vin :)
LE-260.jpg
LE-302.jpg
La intoarcerea in tara dupa o excursie prin Europa, ne-a vizitat si familia Nelu si Dana Predonu, cu care am petrecut doua zile impreuna, la povesti si foc...
LE-411.jpg
Deasemeni, stabilisem si o intilnire cu George & Maria Burneci, care au strigat si ei prezent la Leresti...Trei zile am depanat amintiri asa ca intre veterani :D
LE-471.jpg
LE-537.jpg
Am aflat de o noua sursa de apa, alt izvor aflat chiar deasupra barajului. Am luat Mobra si m-am deplasat cei 3 km. Dupa traversarea barajului, este izvorul.
LE-489.jpg
LE-498.jpg
Cu provizi de apa facute pt inca citeva zile, am oprit si am facut o poza istoricului Barajului Riusor. Cert este ca e bine de vizitat la pas toate aceste locuri.
LE-504.jpg
Pentru cei ce merg cu prieteni care nu au inca rulota sau camper, exista in imediata apropiere a locatiei, o cabana de inchiriat, frumoasa si bine pozitionata.
LE-510.jpg
Spre finalul sederii, am descoperit o alta metoda de a aduce lemne pt focul de tabara si am pus-o in aplicare, incit pina in ultima zi, seara de seara am avut foc
LE-529.jpg
LE-568.jpg
Inainte de plecare ne-am luat ramas bun de la nea'Cornel, om de omenie, vecinul cu cabanuta cea cocheta, care ne-a luat piine ori de cite ori am avut nevoie.
E mare lucru sa nimeresti intr-o locatie frumoasa, linga o casa, e drept ca e mai rar asa ceva, dar a contat mult sprijinul vecinului cu care ma salutam zilnic..
LE-587.jpg
LE-600.jpg
La plecare, ne-am oprit la izvorul de la limita satului Pojorita, pentru a lua apa la drumcit si pentru a ne lua ramas bun de la vechiul meu prieten din copilarie.
SA06.jpg
SA07.jpg
Concluzia finala : La Leresti, dupa 5 km de la iesire din satul Pojorita, gasiti aceasta locatie ce chiar merita vizitata. Frumos, destul de curat si liniste deplina.
Chiar daca in weekenduri au fost grupri de localnici sau nu numai, a ramas destul de curat si nu am fost deranjati de manelisti sau de muzica ciudata si altele...
Se mai aud motociclistii care urca pe sosea spre Voina, dar nu se poate perfectiune...Circulatia e redusa, deoarece la Voina soseaua recent reabilitata ia sfirsit.
Riul e curat si nepoluat. Apa este cristal si se poate folosi. Pentru apa de baut sunt cele doua izvoare descrise, din aval si amonte. Rudarii au alt regim si nu fura.
Deci, noi, in totalul celor 16 zile cumulate, nu am avut nici o problema si totul a stat permanent afara. Vom reveni in aceasta locatie cu un spatiu verde generos.

De la Lersti am luat drumul Vaii Sadului, unde din pacate n-am gasit conditiile amintite si in plus ploaia ne-a cam stricat lucrarea, asa ca am ajuns la Gura Riului.
Respectiva postare am facut-o de aici de la Gura Riului, din camper, unde este si retea Vodafon. Locatia de la Gura Riului este pe locul 1 in topul de off-camping.
Cu toate ca am ajuns aici din data de 3 august, am decis a mai raminem pina dupa Sf. Maria,.. adica inca alte 7-8 zile.. Voi face miine un topic dedicat locatiei.
gr 023.jpg
In cazul in care aveti nelamuriri sau alte intrebari, nu ezitati sa scrieti. Pina una alta, va dorim tuturor, vacante placute in locatii off-camping ! Pe curind !

.
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com

Avatar utilizator
Rusu Mihail
Moderator
Mesaje: 1766
Membru din: 01 Dec 2004, 01:47
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Iun 1956
Localitate: Ploiesti - Prahova

Re: Off-camping Leresti Pojorita Barajul Riusor

Mesaj de Rusu Mihail » 21 Aug 2016, 09:45

De curind ne-am intors acasa, dar nu pentru mult timp, :) si am trecut la procesarea videoclipurilor din vacanta 2016.
Mai jos va prezint clipul de la Barajul Riusor Leresti, o locatie foarte usor accesibila cu conditii f bune pt off-camping.

Off camping la Leresti Barajul Riusor Leresti 11-17 iulie 2016

LINK YOUTUE : https://www.youtube.com/watch?v=NB_-QbtgejQOricit te-ai stradui sa redai in fotografii citeva zile dintr-o vacanta, miniclipul reda mult mai bine situatia de pe teren.
In plus, ramine ca si o carte in biblioteca Youtubului, pentru ca oricare, sa se poata orienta asupra unei locatii anume..

Vacante placute !
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com

Raspunde