Astăzi este 28 Noi 2022, 05:57

A șasea și ultima ieșire frumoasă din anul 2015

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Raspunde
Avatar utilizator
Florin Smolnicki
Membru asociat
Mesaje: 312
Membru din: 22 Feb 2015, 11:28
Oras: Suceava
Data nasterii: 01 Ian 1917

A șasea și ultima ieșire frumoasă din anul 2015

Mesaj de Florin Smolnicki » 08 Apr 2016, 22:01

Dragi colegi,
Cine dintre voi nu cunoaște sentimentul acela pe care îl ai atunci când agăți rulota de cuiul mașinii ca să pleci la drum? Eu sunt foarte fericit în momentul în care mă aplec, iau mânerul rulotei, o ridic deasupra cuiului mașinii (cu ajutorul tijei, a filetului), o agăț de mașină și plec la drum. Ce sentiment plăcut! Câțiva kilometri parcurși, câteva minute, la început, puțin mai agitate și după aceea parcă intră totul „în normal”.
Doresc astăzi să închei toate relatările mele despre ieșirile făcute în anul 2015.
Nu; nu vă voi spune câte nopți am dormit în rulotă, doar de dragul rulotei, fără să plec undeva.
Deși ploua destul de tare, am hotărât împreună cu tatăl meu să facem, totuși, această ultimă ieșire.
Am hotărât ca

vineri, 18 decembrie 2015,

să plecăm la drum. Pentru că era destul de frig afară, nu am avut curaj să îmi iau soția și copiii. Ei au rămas acasă. Așadar, am plecat fericiți la drum, după ce am mai pus la punct unele detalii administrative.

Imaginekostenlos bilder hochladen

Pot să vă spun că ploua destul de tare când am plecat de acasă. Când am ajuns la Gura Humorului – Ariniș, parcă ploua și mai tare. În schimb, optimismul nostru era la cote ridicate...

Imaginedirect upload

Am făcut repede o supă de ciuperci și am mâncat-o pe nerăsuflate.

Imaginebilder kostenlos hochladen

După ce am mâncat supa, am plecat la plimbare, prin stațiune: la Complexul Turistic Ariniș, la pârtia de ski, pe la pensiuni. Chiar dacă vremea era destul de urâtă, în jurul nostru era totul minunat.

Imaginedirect upload

Oamenii, la pensiuni, se simțeau bine, se distrau.

Imaginebilder uploaden

După ce am făcut plimbarea de seară, inclusiv prin orașul Gura Humorului, ne-am întors „acasă”. Am aprins trei lumânări în Coronița de Advent

Imaginebilder kostenlos hochladen

și am povestit cu tata, la lumina celor trei lumânări, până noaptea târziu, până am adormit.
Când ne-am trezit a doua zi dimineața,

sâmbătă, 19 decembrie

ploaia se oprise.

Imaginepicupload

Mai erau destui nori pe cer, însă temperatura era mai mare decât în ziua precedentă. Îmi amintesc și acum cuvintele tatei care îmi spunea că trebuie să facem numaidecât focul pentru grătar. Peste câteva ore trebuia să ajungă la noi domnul, prietenul, dragul nostru coleg Costică Apostol de la Piatra Neamț, împreună cu soția. Nu l-am ascultat pe tata și nu am făcut focul pentru grătar. Eu m-am gândit că este prea devreme, că focul se va aprinde repede, vom face repede un grătar și totul va fi bine, vom mânca la timp. Pe la ora 11 a sosit și colegul nostru, domnul Costică împreună cu soția dumnealui. După tradiționalele urări de bun venit

Imaginebilder kostenlos hochladen

Imaginebilder kostenlos hochladen

și după ce am fost felicitați pentru rulotă și pentru că am făcut această ieșire, am plecat la Voroneț. Am căutat un loc pentru ieșirile viitoare, ieșiri care, la această oră, prind deja contur (vă rog să citiți topicul de mai jos):

viewtopic.php?f=167&t=8640

Din vorbă-n vorbă, am ajuns la concluzia că nu știu, cu exactitate, ce lungime utilă are rulota mea. Am aflat imediat răspunsul:

Imaginebilder kostenlos hochladen

După ce tatăl meu împreună cu domnul Costică au măsurat rulota, am început... să încercăm... să facem focul pentru grătar... Toate încercările au eșuat. Mai țin minte că eram pus să fac poze când era fumul mai mare ca să dăm impresia că în acel loc se face grătar. Și atât! :D :D :D

Imaginebilder kostenlos hochladen

Imaginebilder kostenlos hochladen

Imaginebilder kostenlos hochladen

Imaginebilder kostenlos hochladen

Am mâncat totuși de prânz. Bafta noastră a fost că domnul Costică venise foarte pregătit de acasă. Pentru început, la prima întrevedere – dimineața – servisem un coniac de la domnul Costică, apoi aperitive. La prânz, pentru că nu am reușit să aprindem focul pentru grătar, am avut din nou noroc de domnul Costică. Soția dumnealui a pregătit de acasă, o tochitură, că și astăzi îmi aduc aminte ce gustoasă era tochitura!... Doamna Lenuța, și acum vă spun: „Sărut mâna!”. Deci problema prânzului era rezolvată (de către prieteni - oaspeții noștri). Am mai stat și am tot povestit până pe la ora 3, 4 după-amiaza. Apoi, familia Apostol a plecat spre casă. Tatăl meu, din ambiție, nu a renunțat la încercarea de a face focul. A reușit, până la urmă, dar era deja prea târziu.

Imaginebilder kostenlos hochladen

Seara am petrecut-o într-un mod plăcut, liniștit. Am avut chiar și spectacol. O asociație caritativă de la Iași a venit la Ariniș cu un grup de copii și familiile sărace ale acestora și au organizat un fel de vacanță/ ieșire la o pensiune din apropiere, iar în acea seară au făcut un foc de tabără. Toți erau fericiți, mai ales copilașii!

Imaginebilder kostenlos hochladen

A treia zi,

duminică, 20 decembrie,

după ce ne-am trezit, am observat că natura ajunsese deja la alte extreme. Cerul nu mai era complet acoperit de nori, nu mai ploua, nu mai era cald. Afară erau aproape -10°. Destul de ger. Pământul era înghețat.

Imaginebilder kostenlos hochladen

Imaginebilder kostenlos hochladen

Imaginebilder kostenlos hochladen

Imaginebilder kostenlos hochladen

Imaginebilder kostenlos hochladen

Am luat în liniște micul dejun. Ne cam prinsese frigul. Afară, frig. Am oprit încălzirea, am agățat rulota de mașină și am plecat la drum. Fiindcă era duminica, am participat la Sfânta Liturghie, la Păltinoasa. Aici trăiește o frumoasă comunitate de polonezi. Am observat și am rămas impresionat că la rugăciuni, limba română se împletea foarte frumos cu limba polonă. Oamenii se rugau, când în polonă, când în română.

Imaginebilder kostenlos hochladen


Imaginebilder kostenlos hochladen

În drum spre casă, pentru că la micul dejun nu am băut nicio cafeluță, am oprit în localitatea Ilișești și am băut acolo una, ca să ne mai încălzim puțin, urmându-ne apoi drumul.

Imaginebilder kostenlos hochladen

Când am ajuns în Suceava, am oprit la un centru pentru colectare de fier vechi. Am cântărit rulota. Avea cu tot cu încărcătură 920 de kg. Rulota mea are MMA 900 kg. În concluzie, eram corect și din punctul de vedere al greutății. Rulota o țin la părinți, pentru că nu am loc lângă casă. Anul trecut, în decembrie, când m-am întors de la Gura Humorului, a fost pentru prima dată când am tras rulota în fața casei noastre.

Imaginebilder kostenlos hochladen

Cam aceasta a fost ultima aventură a anului 2015, cu rulota. Fie ca anul 2016 să aducă numai ieșiri plăcute și de neuitat pentru toți rulotiștii (și pentru mine!).
+40 749 233 299 (Orange)

Avatar utilizator
Lupu Ciprian
Membru CD
Mesaje: 6682
Membru din: 20 Oct 2010, 17:29
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: A șasea și ultima ieșire frumoasă din anul 2015

Mesaj de Lupu Ciprian » 11 Apr 2016, 20:54

Vezi ca la Paltinoasa langa Humor avem un membru asociat ClubRV-RO , pe nume Vasilica Popovici ... e un tip extraordinar.... daca ai o nevoie ceva , nu te lasa la greu ...

Primarul de acolo va face un camping langa G. Humorului.
Autorulota Ford
Chausson sau rulota Dethlefs
Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com

Raspunde