Astăzi este 01 Apr 2023, 13:22
Austria (Viena - Salzburg) Mai 2015
Moderator: Moderatori
Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
- Dragos Marin
- Membru forum
- Oras: Ploiesti
- Data nasterii: 17 Noi 1979
Austria (Viena - Salzburg) Mai 2015
In luna Mai a acestui an am fost in Austria la Viena (pentru a vedea obiectivele care nu le-am vazut cand am mai fost in acest oras) si in Salzburg pentru a vedea orasul si obiectivele din jurul sau...(pe o raza de 40km)
Mentionez ca in multe locatii am fost datorita colegilor de pe forum, de aceea postez si eu pentru ca si altii sa poata vedea cum este si poate sa merga si ei pe acolo...
Traseul a fost cam de 4000 si de kilometrii si a durat 10 zile, obiectivele vizitate fiind destul de multe...la un moment dat ne plictisisem de atatea vizite...:)
Prima oprire a fost langa Arad in Camping Route Roemenië in localitatea Miniș, un camping micut dar foarte frumos... bine pus la punct, cu absolut tot ce trebuie, il recomand mai ales pentru tranzit, este foarte aproape de sosea, la vreo 3 km..., pretul camparii cu, curent si absolut tot inclus este de 15 euro, indiferent de persoane...
Puteti vedea in pozele de mai jos cum arata acest camping...
De aici am plecat la Viena, in CAMPERSTOP GPS: 48°08'13" N 16°18'57" E , se numeste Reisemobil Stellplatz Wien, pretul camparii nu-l retin dar il gasiti pe site-ul propriu...
Acest camperstop este chiar in oras (undeva la periferie) insa statia de metrou de unde puteti ajunge oriunde in oras este la 100 metri de el... deasemenea conditiile din el sunt de nota 10, de la curent, apa, dusuri, grupuri sanitare impecabile, iar la receptie gasiti pliante cu tot ce se poate vedea in Viena, precum si bilete pentru metrou si alte mijloace de transport...
Este ideal pentru vizitarea orasului, din pacate cu rulote nu puteti intra, nu primeste decat campere...
Mai jos cateva poze din camperstop...
Mentionez ca in multe locatii am fost datorita colegilor de pe forum, de aceea postez si eu pentru ca si altii sa poata vedea cum este si poate sa merga si ei pe acolo...
Traseul a fost cam de 4000 si de kilometrii si a durat 10 zile, obiectivele vizitate fiind destul de multe...la un moment dat ne plictisisem de atatea vizite...:)
Prima oprire a fost langa Arad in Camping Route Roemenië in localitatea Miniș, un camping micut dar foarte frumos... bine pus la punct, cu absolut tot ce trebuie, il recomand mai ales pentru tranzit, este foarte aproape de sosea, la vreo 3 km..., pretul camparii cu, curent si absolut tot inclus este de 15 euro, indiferent de persoane...
Puteti vedea in pozele de mai jos cum arata acest camping...
De aici am plecat la Viena, in CAMPERSTOP GPS: 48°08'13" N 16°18'57" E , se numeste Reisemobil Stellplatz Wien, pretul camparii nu-l retin dar il gasiti pe site-ul propriu...
Acest camperstop este chiar in oras (undeva la periferie) insa statia de metrou de unde puteti ajunge oriunde in oras este la 100 metri de el... deasemenea conditiile din el sunt de nota 10, de la curent, apa, dusuri, grupuri sanitare impecabile, iar la receptie gasiti pliante cu tot ce se poate vedea in Viena, precum si bilete pentru metrou si alte mijloace de transport...
Este ideal pentru vizitarea orasului, din pacate cu rulote nu puteti intra, nu primeste decat campere...
Mai jos cateva poze din camperstop...
Rulota - Fendt Bianco 435 (2017)
Dezmembrari Auto - Dez.ro
- Dragos Marin
- Membru forum
Re: Austria (Viena - Salzburg) Mai 2015
Primul obiectiv vizitat (din cele nevizitate) a fost HAUS des MEERES - Aqua Terra Zoo, ceva foarte frumos mai ales pentru copii...este o cladire de vreo 12 etaje plina de acvarii... de la rechini la tot felul de vituitoare ale marilor...inclusiv crocodili si varani...insa punctul culminant este undeva daca nu ma insel pe la etajul 2, unde sunt maimute lilieci si tot felul de pasari, libere, poti pune mana pe ele...dar mai bine las pozele si filmarile sa vorbeasca :)
- Dragos Marin
- Membru forum
- Dragos Marin
- Membru forum
Tot in aceasta cladire a HAUS des MEERES - Aqua Terra Zoo, la ultimul etaj (12 sau 13) este o terasa superba de unde se vede tot orasul Viena... bineinteles ca am mancat o prajitura si am baut o cafea... admirand privelistea cu toate ca afara incepuse sa ploua...:)
- Dragos Marin
- Membru forum
Urmatorul obiectiv a fost Madame Tussauds, nu am sa insist prea mult ca deja il cam stie toata lumea si s-a mai pus poze de acolo... am sa pun doar cateva poze...:)
- Dragos Marin
- Membru forum
Urmatorul obiectiv a fost Donauturm (turnul dunarii) care este cea mai inalta cladire din Austria, 252 m inaltime si pe locul 75 din lume in categoria celor mai inalte turnuri, de aici se poate vedea toata Viena...
Sus in turn este un restaurant si o cafenea “Panorama”, care se rotesc in timp ce stai si bei o cafea... rotirea este asa de lina ca daca te uiti pe geam nici nu-ti dai seama insa daca te uiti la interval de 1-2 minute observi ca se schimba privelistea care ai vazut-o mai devreme... :D
In turn se urca cu 2 lifturi de mare viteza (dureaza 35 de secunde urcarea) din cate am inteles un lift are 3 motoare, iar tavanul liftului este din sticla pentru a putea vedea inaltimea din el.... (vedeti in filmare cam cum merge...) sau daca va tin picioarele puteti urca cele 776 de trepte ale sale :D
Video cu coborarea liftului...
Sus in turn este un restaurant si o cafenea “Panorama”, care se rotesc in timp ce stai si bei o cafea... rotirea este asa de lina ca daca te uiti pe geam nici nu-ti dai seama insa daca te uiti la interval de 1-2 minute observi ca se schimba privelistea care ai vazut-o mai devreme... :D
In turn se urca cu 2 lifturi de mare viteza (dureaza 35 de secunde urcarea) din cate am inteles un lift are 3 motoare, iar tavanul liftului este din sticla pentru a putea vedea inaltimea din el.... (vedeti in filmare cam cum merge...) sau daca va tin picioarele puteti urca cele 776 de trepte ale sale :D
Video cu coborarea liftului...
- Lupu Ciprian
- Membru CD
- Oras: Bucuresti
- Data nasterii: 06 Iun 1979
Super tare topicul ! Concureaza la rulotistu' anului ! :)
Cel putin asta e parerea mea !
M-am uitat pe vimeo si la alte filmulete de la tine
https://vimeo.com/user42239195/videos
Cel putin asta e parerea mea !
M-am uitat pe vimeo si la alte filmulete de la tine
https://vimeo.com/user42239195/videos
Autorulota Ford
Chausson sau rulota Dethlefs
Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Chausson sau rulota Dethlefs
Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
- Dragos Marin
- Membru forum
Multumesc de aprecieri !Lupu Ciprian scrie:Super tare topicul ! Concureaza la rulotistu' anului ! :)
Din Viena am plecat la Salzburg, pentru ca Salzburg-ul in sine este un oras foarte frumos..., aici am campat in campin Nord Sam, este un camping undeva la periferia orasului, cu preturi decente, locatia este ideala pentru a vizita orasul, este amplasat la doar 2-300 metrii de statia de autobuz de unde se poate pleca pana in centru orasului urmand ca de acolo tot cu autobuzul sau tramvaiul, se poate ajunge oriunde in oras...
Acest camping are loc de joaca pentru copii, o PISTA DE BICILETE SUPERBA !!! (la doar 100 metrii de camping), piscina...este un camping foarte frumos...
Mai jos pun cateva poze din camping si de pe pista de biciclete (care are cativa km pana in oras)...
- Atașamente
- Dragos Marin
- Membru forum
In orasul Salzburg am avut cateva obiective de vizitat, primul a fost Gradinile Mirabell considerate cele mai frumoase gradini in stil baroc din Europa. Acestea se află in mijlocul orasului si a fost construit de-a lungul unei axe nord-sud si orientat catre cetatea Hohensalzburg.
Urmatorul obiectiv a fost in orasul vechi (centrul istoric), casa lui Mozart...
Urmatorul obiectiv a fost in orasul vechi (centrul istoric), casa lui Mozart...
- Dragos Marin
- Membru forum
In casa lui Mozart fotografiatul este interzis, dar eu avand o camera foarte mica am reusit sa surprind cateva cadre... :D
Apoi am mers spre Cetatea Hohensalzburg, prin centrul istoric in orasul lui Mozart, vedeti in filmare cam care era atmosfera...
Apoi am mers spre Cetatea Hohensalzburg, prin centrul istoric in orasul lui Mozart, vedeti in filmare cam care era atmosfera...
- Dragos Marin
- Membru forum
La Cetatea Hohensalzburg se urca cu un Funicular, privelistea este superba, se vede tot orasul Salzburg de acolo de sus.., cetatea este imensa, iti trebuie cateva ore sa o vezi toata...
- Dragos Marin
- Membru forum
Nu am facut prea multe poze prin cetate ca era destul de intuneric prin interior...
Tot acolo sus in curtea cetatii este o terasa unde se poate manca si bea o bere privind orasul Salzburg de la inaltime...
Si ceva pentru copii :D
Tot acolo sus in curtea cetatii este o terasa unde se poate manca si bea o bere privind orasul Salzburg de la inaltime...
Si ceva pentru copii :D