Astăzi este 30 Mar 2023, 14:19
Inmatriculare camper: RO sau BG?
Moderator: Moderatori
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
-
- Membru forum
- Oras: Baia Mare
- Data nasterii: 23 Mai 1976
Re: Inmatriculare camper: RO sau BG?
Multumesc de raspunsuri. Luni suntem acolo.
- Barbulescu Silviu
- Membru forum
- Oras: Bucuresti
- Data nasterii: 17 Noi 1974
Fugi de Bulgaria daca intentionezi sa tii masina mult timp.
In primul an situatie e roz (RCA mai mic, inmatriculare mult mai ieftina, ITP-ul il iei si daca te duci cu masina impinsa :D ).
Din anul 2 apar problemele:
1. RCA dublu sau triplu pt. ca pe firma pe care se pun masinile va avea daunalitate mare (erau masini cu 3-4 daune)
2. ITP poti sa il faci la noi - dar numai la RAR unde preturile sunt mai mari (oricum e mai ieftin decat sa te duci in Bulgaria sa pierzi 1 zi)
3. Te opreste politia doar ca ai numere de Bulgaria (daca ai actele in regula iti da drumul; dar sa te astepti sa te opreasca mult mai des)
4. Te pune sa mai platesti odata 300-400 de euro când vrei intr-un final sa o pui pe romania (toate procurile si împuternicirile alea pe care le emit nu sunt valabile daca un politist nu vrea sa fie ingaduitor). Si daca te duci la cel care a inmatriculat-o o sa-ti ceara bani sa o radieze si tot tacâmul.
Solutia cu Bulgaria e buna daca vrei sa o vinzi. Daca vrei sa tii masina mult timp nu e buna.
Eu am avut pe firma si cu talon direct pe numele meu (daca restul au daunalitate iti creste RCA la niste valori isterice);
Vezi la care din restul RCA-ul depinde doar de tine (in sensul ca daca nu faci accidente RCA sa ramana la acelasi pret sau chiar mai ieftin).
In primul an situatie e roz (RCA mai mic, inmatriculare mult mai ieftina, ITP-ul il iei si daca te duci cu masina impinsa :D ).
Din anul 2 apar problemele:
1. RCA dublu sau triplu pt. ca pe firma pe care se pun masinile va avea daunalitate mare (erau masini cu 3-4 daune)
2. ITP poti sa il faci la noi - dar numai la RAR unde preturile sunt mai mari (oricum e mai ieftin decat sa te duci in Bulgaria sa pierzi 1 zi)
3. Te opreste politia doar ca ai numere de Bulgaria (daca ai actele in regula iti da drumul; dar sa te astepti sa te opreasca mult mai des)
4. Te pune sa mai platesti odata 300-400 de euro când vrei intr-un final sa o pui pe romania (toate procurile si împuternicirile alea pe care le emit nu sunt valabile daca un politist nu vrea sa fie ingaduitor). Si daca te duci la cel care a inmatriculat-o o sa-ti ceara bani sa o radieze si tot tacâmul.
Solutia cu Bulgaria e buna daca vrei sa o vinzi. Daca vrei sa tii masina mult timp nu e buna.
Eu am avut pe firma si cu talon direct pe numele meu (daca restul au daunalitate iti creste RCA la niste valori isterice);
Vezi la care din restul RCA-ul depinde doar de tine (in sensul ca daca nu faci accidente RCA sa ramana la acelasi pret sau chiar mai ieftin).
Barbulescu Silviu
Knaus Komfort K 415 1978
Suzuki SX4 4x4 1,6 120 CP
0770 476 181
Knaus Komfort K 415 1978
0770 476 181
-
- Membru forum
Acum am revenit, totul a mers snur, camperul e inmatriculat pe Bulgaria cu procura notariala de folosire plus factura prin care firma Bulgara o vinde romanului care daca vrea sa o inmatriculeze in Ro sau alta tara sa nu mai mearga pana in Bulgaria. Costuri totale de inmatriculare 400 euro +drumul pana acolo. Asigurare+ITP pe un an pt. motor 2.5 td. Eu zic ca merita inmatriculat pe Bulgaria.
-
- Membru forum
- Data nasterii: 28 Sep 1979
Nu stiu de ce va speriati de Bulgaria atat.. Eu am masini inmatriculate in Bulgaria de vreo 8 ani cred, inclusiv camperul e inmatriculat de 2 ani. La fel e un fiat 2.5td, in romania m-ar fi costat taxa + actele peste 2000 euro si as fi alergat o saptamana la rar/fisc/militie sa termin cu toate actele, la bulgari a fost 500 toata distractia si a durat cateva ore. Daca ai toate actele in regula, ITP, asigurare, etc.. mergi linistit, nu vad problema. Cu diferenta de bani de la inm, 1500 euro, am facut unele reparatii + upgradeuri la camper. Plus impozitul care e simtitor mai mic in bulgaria la 2.5. Cu ce ma incanta ca masina are numere de RO daca am o gaura in buzunar de 1500 euro si imi pierd timpul o saptamana dupa acte? Merge mai bine cu numerele alea? Mi se pare absurd.. in fine, fiecare face cum crede..
-
- Membru forum
Si eu mi-am schimbat parerea din anti in pro.
- Barbulescu Silviu
- Membru forum
Eu am scris romaneste ca si la mine in primul an lucrurile aratau excelent si pe hartie si in realitate. Sa vedem din anul 2 sau 3 cat va costa RCA-ul.
Stiu ca 80% din romani cu masini inmatriculate nu merg cu RCA dar asta este alta poveste. Va trimit pe email ce oferte de RCA am primit eu pt. o masina fara nicio dauna dar care era inscrisa pe o firma aflata pe lista neagra la toate societatile de asigurare din Bulgaria datorita daunalitatii mari. (sa nu va inchipuiti ca face cineva o firma speciala pentru 1 masina).
Discutam la anul. :D
Stiu ca 80% din romani cu masini inmatriculate nu merg cu RCA dar asta este alta poveste. Va trimit pe email ce oferte de RCA am primit eu pt. o masina fara nicio dauna dar care era inscrisa pe o firma aflata pe lista neagra la toate societatile de asigurare din Bulgaria datorita daunalitatii mari. (sa nu va inchipuiti ca face cineva o firma speciala pentru 1 masina).
Discutam la anul. :D
Barbulescu Silviu
Knaus Komfort K 415 1978
0770 476 181
Knaus Komfort K 415 1978
0770 476 181
- Barbulescu Silviu
- Membru forum
Pai si tu ce crezi ca o sa zica la fisc daca tu ai o factura din 2015 daca vrei sa o pui pe Ro in 2016 sau 2017 de exemplu tot pe numele tau? PLus ca politia poate sa iti solicite sa le aduci dovada ca ai radiat masina acolo. (sa te vad cum reusesti sa radiezi o masina in Bulgaria fara sa te duci acolo sau sa dai bani).Suveges Iosif scrie:Acum am revenit, totul a mers snur, camperul e inmatriculat pe Bulgaria cu procura notariala de folosire plus factura prin care firma Bulgara o vinde romanului care daca vrea sa o inmatriculeze in Ro sau alta tara sa nu mai mearga pana in Bulgaria. Costuri totale de inmatriculare 400 euro +drumul pana acolo. Asigurare+ITP pe un an pt. motor 2.5 td. Eu zic ca merita inmatriculat pe Bulgaria.
Toti care inmatriculeaza masini iti zic doar avantajele ca sa te atraga (când ai nevoie de ceva de la ei aflii si dezavantajele). Eu am avut masina si dupa 2 ani am trecut-o pe ro pentru ca intentionez sa o tin mult. Daca o iei pentru cativa ani iesi mai bine pe Bulgaria - idem daca o cumperi sa o vinzi.
Barbulescu Silviu
Knaus Komfort K 415 1978
0770 476 181
Knaus Komfort K 415 1978
0770 476 181