Astăzi este 30 Mar 2023, 08:15
Sfaturi ptr drumuri europene...
Moderator: Moderatori
Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
-
- Membru forum
- Lorant Istvan
- Membru forum
- Oras: Targu Mures
- Data nasterii: 09 Iul 1975
BELIAL scrie:Poate cineva sa-mi dea niste relatii,pentru un prieten,privind cel mai rapid drum pe ruta Bucuresti - Istanbul?
Cu o mica intarziere dar sper sa-ti fie de folos

- Atașamente
-
- Istanbul.JPG (98.92 KiB) Vizualizat de 3310 ori
-
- Istanbul.rar
- (337.75 KiB) Descărcat de 137 ori
-
- Membru forum
Intrebare...
Salut tuturor!
Ma numesc Dan Costina, sunt un rulostist mai nou, pe voi va urmaresc de ceva timp si as dori in primul rind sa va salut si sa va felicit pentru acest forum pe care eu, cel putin, il gasesc foarte util si interesant.
As avea si eu o intrebare:
Este obligatoriu panoul reflectorizant pe rulota in Europa? Si daca da, unul sau doua?
Multumesc anticipat!
Ma numesc Dan Costina, sunt un rulostist mai nou, pe voi va urmaresc de ceva timp si as dori in primul rind sa va salut si sa va felicit pentru acest forum pe care eu, cel putin, il gasesc foarte util si interesant.
As avea si eu o intrebare:
Este obligatoriu panoul reflectorizant pe rulota in Europa? Si daca da, unul sau doua?
Multumesc anticipat!
- Ionita Bogdan
- Membru forum
- Dan Iliescu
- Membru fondator
- Oras: Bucuresti
- Data nasterii: 01 Iun 1967
-
- Membru forum
Intrebare...
Multumesc pentru promtitudinea raspunsurilor.
Am fost in Italia,Elvetia si Germania 6 zile.Intradevar panoul ala il aveau toti in Italia. Indiferent ce conduceau,camper sau rulota.In Germania n-aveau si dupa cat imi aduc aminte nici in Olanda. Acum cate ceva despre drum. Am plecat prin fostele tari Yugoslave. Serbia,Croatia,Slovenia. Sarbii....nu s-au prea schimbat. Tot spagari si nesimtiti si smecheri. Atentie la cartea verde!!! Sa nu fie debifat sau sa nu aiba "x"-ul acela pe SCG.ceea ce inseamna Serbia!!! La cei cu leasing la masini e bine sa aveti procura aia in original si nu in copie sau fax.In sfarsit,daca nu le aveti se rezolva cu ceva euro.Total 30!
In Belgrad,la tranzitare se trece cu viteza legala,desi te depasesc unii cu ceva viteze cu mult peste limita,tu,cel cu numere de Romania vei fi oprit de echipaje de politie aiurea si ptr spaga probabil.Avand totul in regula n-am dat nimic.Te uiti des in oglinzi ptr ca stau si merg in spatele tau...poate faci ceva! Semnalizam,dam prioritate,etc...
Pe autostrada,care incepe de pa Pozarevac,in afara de zonele cu restrictii,dai bataie.Legal 130.Cu rulota 100. Fara....pana la 180. Peste....cred ca te iau la ochi!!!
OK! Croatia. Aici nu ai probleme! Astia sunt mai simtiti si umbland la meniul cu vorbe alese si mestesugite te intelegi chiar amical.
Slovenia. Aici.astia au probleme cu romanii cu masini noi si frumoase.Le cred furate.N-am patit-o numai eu si....eram imbracat chiar elegant,asteptandu-ma la asa ceva atat din partea politiei cat si a vamesilor.Nu eram la costum!!!
Doar pantalon lung si camasa!
Buuuun! Te trag afara di coloana si controleaza masina de serii,etc Am facut pe nesimtitul si l-am lasat sa-si ridice capota si sa se chiorasca pe acolo spunandu-i ca nu stiu pe unde sunt seriile alea ptr ca am sofer personal in Romania!!!
Daca nu facea pe interesantul si nu arunca privirea aia de "intelectual vamal" il ajutam. In rest e ok cu drumul si viteza.Autostrada are ceva portiuni in constructie si lipseste pe unele portiuni mici,unde se circula pe 2 sensuri.Cea mai mare e de 14 km.
Peisajele prin astea trei tari sunt superbe!!!
Recomand trecerea lor ziua,nu ptr ca ar fi probleme ci ptr a ajunge la granita cu Italia spre seara,dupa ora 9-10,ora Romaniei.Italia,noaptea se trece cam in 30-40% din timpul pe care l-ai face daca treci ziua.Am facut ambele variante.Si.....nu cumva sa intrati cu rulotele in orasele ca...nu mai iesiti.Au unele stradute ....mici,mici.Probabil de asta Fiat-urile in general sunt mici!!!
Elvetia. Respectati viteza legala.Clar!!!??? Clar.Din Italia spre Germania peisajul e....fara cuvinte!!!
Germania o stiti din alte descrieri.
In Italia daca aveti timp,faceti o tura,fara rulota,in zona lacului Como.Sunt si mici restaurante la care tot personalul e roman,asa ca mai incet cu injuraturile!!!
Gata! Va mai scriu daca imi mai aduc aminte de ceva chestii interesante.

OK! Croatia. Aici nu ai probleme! Astia sunt mai simtiti si umbland la meniul cu vorbe alese si mestesugite te intelegi chiar amical.
Slovenia. Aici.astia au probleme cu romanii cu masini noi si frumoase.Le cred furate.N-am patit-o numai eu si....eram imbracat chiar elegant,asteptandu-ma la asa ceva atat din partea politiei cat si a vamesilor.Nu eram la costum!!!

Buuuun! Te trag afara di coloana si controleaza masina de serii,etc Am facut pe nesimtitul si l-am lasat sa-si ridice capota si sa se chiorasca pe acolo spunandu-i ca nu stiu pe unde sunt seriile alea ptr ca am sofer personal in Romania!!!

Peisajele prin astea trei tari sunt superbe!!!
Recomand trecerea lor ziua,nu ptr ca ar fi probleme ci ptr a ajunge la granita cu Italia spre seara,dupa ora 9-10,ora Romaniei.Italia,noaptea se trece cam in 30-40% din timpul pe care l-ai face daca treci ziua.Am facut ambele variante.Si.....nu cumva sa intrati cu rulotele in orasele ca...nu mai iesiti.Au unele stradute ....mici,mici.Probabil de asta Fiat-urile in general sunt mici!!!

Elvetia. Respectati viteza legala.Clar!!!??? Clar.Din Italia spre Germania peisajul e....fara cuvinte!!!
Germania o stiti din alte descrieri.
In Italia daca aveti timp,faceti o tura,fara rulota,in zona lacului Como.Sunt si mici restaurante la care tot personalul e roman,asa ca mai incet cu injuraturile!!!

Gata! Va mai scriu daca imi mai aduc aminte de ceva chestii interesante.
- Lorant Istvan
- Membru forum
- Oras: Targu Mures
- Data nasterii: 09 Iul 1975
-
- Membru forum
Multumiri!
Din nou foarte promt si cu informatii interesante. Totusi, daca s-ar putea sau daca are cineva rude pe afara, as vrea sa stiu exact daca acel panou este sau nu obligatoriu. D-na Roxana de la Exis spune ca ar fi obligatoriu. Eu ies in august si as vrea sa stiu. Multumiri anticipate.