Astăzi este 21 Mar 2023, 13:40

Furtune apa infundate

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei de alimentare cu apa.

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Raspunde
Ionut Mosteanu
Membru forum

Furtune apa infundate

Mesaj de Ionut Mosteanu » 11 Iun 2007, 12:52

Salutare prieteni,

De vreo 2 saptamani m-am alaturat si eu rulotistilor. Am luat o rulota in stare foarte buna, insa are o singura problema - cred ca a stat cam mult pe tusa si a avut apa pe furtunele de la instalatia de apa si acum furtunele sunt infundate cu un fel de alge verzi.
Aveti idee cum as putea sa le desfund? S-a mai confruntat cineva cu aceasta problema?

Merci de ajutor.
Ionut

parpaneata

Mesaj de parpaneata » 11 Iun 2007, 16:09

Simplu!!! Aveam si eu mizerie de aia cand am luat-o. E de la apa care ramane pe furtune prea mult timp! Am rezolvat problema cu gel Mr Muscolo ptr desfundat chiuvete!!! Am pus in bidonul de apa si...il lasi sa mearga ....cam jumatate din bidon.Apoi astepti sa lucreze cateva ore sau....pana a doua zi,cand repeti chestia.Sper sa te ajute!

George Marcu
Membru forum

Mesaj de George Marcu » 11 Iun 2007, 17:44

Daca nu merge solutia de mai sus se curata prin inlocuire, cam multa munca dar scapi de mizerie, eventual diverse crapaturi sau imbatraniri ale furtunelor. Nu costa mult furtunul cred ca 5-7 metri sunt suficienti iar ca metoda de schimbare desfaci furtunul vechi de la baterii, teuri si pompa, pui cap in cap cu unul nou, le prinzi unul de altul cu banda izolatoare si tragi. Apoi operatia inversa cu montatul .... bafta.

Gabi Tudor
Membru forum

Mesaj de Gabi Tudor » 11 Iun 2007, 19:47

Eu am furtunul spart. Zici ca merge asa, il legi si il tragi? Alta solutie in afara sa dezmembrezi rulota?
@1024
passat & beyerland
tudorgabi@yahoo.com
0730060020

Ionut Mosteanu
Membru forum

Mesaj de Ionut Mosteanu » 12 Iun 2007, 10:55

merci de raspunsuri. O sa incerc cu gel mr muscolo sa vad ce iese. Sper sa mearga si sa nu trebuiasca sa desfac tot :(

George Marcu
Membru forum

Mesaj de George Marcu » 12 Iun 2007, 18:49

@1024
La mine asa au fost, mai sunt ceva prinderi din loc in loc dar la mine erau la vedere, prin canalele de plastic, pe sub frigider, etc nu au fost prinse.
Cred ca depinde foarte mult de model, cum este facuta instalatia, oricum eu am demontat-o in intregime, instalatie sanitara si electrica si in afara de cateva cabluri care erau prin plafon restul le-am inlocuit, in doua zile maxim se rezolva totul.

Ionut Mosteanu
Membru forum

Mesaj de Ionut Mosteanu » 04 Iul 2007, 10:02

Nu am reusit sa le desfund.
Aveti idee daca se ocupa cineva de service rulote in bucuresti? As vrea sa le schimb

parpaneata

Mesaj de parpaneata » 04 Iul 2007, 10:34

Ionut,se mai poate intampla ceva. Acolo unde cotesc. Datorita vechimii si caldurii,sa-si piarda propietatea de elasticitate si sa se intareasca. Au ramas probabil 'stranse' sau cutate,nu stiu exact cum sa-ti spun....la fel ca o teava pe care o indoi prea mult si se cuteaza in loc sa ramana un semicerc. Acolo se pot aduna mizerii sau,din cauza indoiturii prea mari,apa sa nu mai treaca deloc. Fa o verificare vizuala a traseului. Mai poti face verificarea cu presiune de apa. Demontezi pompita de alimentare si legi furtunul la altul legat la un robinet ceva. Marind presiunea treptat poti sa-ti dai seama ce e. Pompa de apa ai verificat-o? "Baga" asa cum trebuie? Daca nu o ai cu debiit marit,nu stiu cat de mare e rulota si deci circuitul de apa,s-ar putea ca si asta sa fie una dintre cauze. Sa ma explic mai bine. La rulota veche,fiind de 2-3 persoane si cu cativa metri mai scurta aveam un model de pompa mai mica atat fizic cat si ca debit. La asta mare am si furtune mai groase si pompa mai mare. La dush am facut o adaptare cu o pompa mica,referitor la debit,care nu da rezultate 100%. Adica,dushul tinut deasupra capului.....nu prea curge asa cum trebuie!
Cam asta e! Eu cred ca e mai usor de verificat si remediat decat de schimbat.

Ionut Mosteanu
Membru forum

Mesaj de Ionut Mosteanu » 04 Iul 2007, 16:32

merci parpaneata (ce ma distreaza nick-ul tau :D )

vizual le-am inspectat - au niste alge verzi prin ele - chiar am reusit sa scot cateva si m-am convins ca sunt alge. O sa mai incerc sa bag presiune cu compresorul. Pompa trage, insa e clar ca nu are putere sa miste cacaturile alea de pe furtune.

Mai incerc weekendul asta o data
[/img]

parpaneata

Mesaj de parpaneata » 04 Iul 2007, 22:09

Si pe mine ma distreaza dar n-am ce face! E chiar numele meu! Al tau e ionut? Ce ma distreaza!!! :D :D :D

Raspunde