Astăzi este 21 Mar 2023, 13:01

Cum contest radarul ?

bancuri, zvonuri, hobby-uri, imagini, filme haioase, chat, ID-urile membrilor...

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Liviu Began
Membru forum

Cum contest radarul ?

Mesaj de Liviu Began » 15 Feb 2015, 20:25

Cum pot contesta radarul dpdv TEHNIC ?

https://www.youtube.com/watch?v=RPsk5jCy4Ys

E vorba de opelul argintiu care prt o fractiune de sec avea 102 km/h si scade. Veti observa ca e in dreptul Literei "T" am inteles ca ar fi "Target". Ciudat e ca inregistreaza mai multe viteze si apare "OPUS" sau
"Acelasi".
E cineva care a operat sau cunoaste acest tip de radar si ce inseamna toate "nebuniile" ce apar pe ecran ?
E ciudat cum de inregistreaza INSTANTANEU ce apare masina in cadru, deja viteza de 102
Astept pareri. Cred ca ar fi interesant daca as putea face rost de cartea tehnica a unui aparat radar (din acesta nou cu care sunt dotate MCV-urile politiei) am cautat pe net dar n-am gasit nimic si nici "pile" prin politie nu am.
Poate gasesc ajutor la voi.
Multam anticipat
Deocamdata Opel Vectra Caravan + ... ce o urma ... cu 4 sau 5 locuri de dormit. De... familie mare, remuneratie mica...dupa buget !

Munceste ca si cum nu ai muri niciodata dar ingrijeste-te de suflet ca si cum ai muri maine

Florin Herciu
Moderator
Oras: Piatra Neamt
Data nasterii: 01 Ian 1969

Re: Cum contest radarul ?

Mesaj de Florin Herciu » 15 Feb 2015, 20:48

Ciudat e ca inregistreaza mai multe viteze si apare "OPUS" sau
"Acelasi".
Indcatie referitoare la sensul pe care se deplaseaza masina monitorizata.
Cum pot contesta radarul dpdv TEHNIC ?
Ce motiv ar putea sa aiba un om oarecare sa conteste ceva ce nu-l priveste? mai ales ca legea lasa marja de toleranta de 10 km/h in plus peste limita (nesanctionabil)

In momentul in care depasim limita legala ne asumam un risc: ma prinde, ma taxeaza!

De ce sa mai umblam sa cautam chichite daca stim ca n-am respectat regula?

Politistul este reprezentantul autoritatii si este prezumat (chiar si in fata judecatorului) ca si-a facut datoria cu buna credinta si cu aparatura omologata, asa cum prevede legea; daca noi, cetatenii prinsi cu musca pe caciula vrem sa demonstram ca albu-i negru si negrul este alb, atunci trebuie sa probam temeinic.

(exclud situatia de abuz din partea organului - nu ca nu s-ar intampla, dar nu este, nici pe departe, o regula; regula este ca ne opreste numai atunci cand i-am dat prilej, punct din care se mai sugereaza penalizarea usturatoare, ori poate chiar spaga...).

Si nu vreau sa se inflameze nimeni, doar am exprimat o nedumerire.
(...)
Tucson 2.0 CRDi, Avento Royal 395 TL DeLuxe
0721-299-111

Liviu Began
Membru forum

Mesaj de Liviu Began » 15 Feb 2015, 20:59

Florin Herciu motivul este simplu 3 luni fara permis nu mi se pare OK. Pozitia radarului era intr-un unghi mult mai deschis fata de pozitia masinii mele. Mai mult daca ai observat inaintea mea a fost o masina cu 90 si ceva / h si nu au oprit-o . Pe mine ma "prind" o fractiune de sec se misca camera se inregistreaza mai multe viteze etc. Nu mi se pare corect mai ales ca, SINCER, aveam 97-98. Tot timpul merg la limita TOCMAI pentru ca in cazul in care sunt oprit sa nu mi se ia permisul. Prefer sa platesc amenda si asta e. Nu e prima oara si NICIODATA nu am contestat dar in cazul de fata cand e in joc o perioada de 90 zile "pe tusa" si viteza NEREALA dpdv personal ... cred ca intelegi de ce ar vrea cineva sa conteste viteza.
Deocamdata Opel Vectra Caravan + ... ce o urma ... cu 4 sau 5 locuri de dormit. De... familie mare, remuneratie mica...dupa buget !

Munceste ca si cum nu ai muri niciodata dar ingrijeste-te de suflet ca si cum ai muri maine

Toni Conecini
Membru asociat
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 13 Feb 1968

Mesaj de Toni Conecini » 15 Feb 2015, 21:13

parerea mea este ca nu prea poti dovedi nimic dpdv tehnic (repet este doar o parere personala). Poate daca faci o actiune in instanta pe parcursul procesului cred ca poti sa iti tii permisul, dar apoi....

Filmul de unde l-ai obtinut?
Toni

Adria Coral Silver 660 SP

Marian Ciocan
Membru asociat
Oras: Rudeni ,Ilfov
Data nasterii: 09 Sep 1968

Mesaj de Marian Ciocan » 15 Feb 2015, 21:44

Fendt Saphir 470 +Vito v220cdi
tel 0765255511

Florin Herciu
Moderator
Oras: Piatra Neamt
Data nasterii: 01 Ian 1969

Mesaj de Florin Herciu » 15 Feb 2015, 22:27

Mai mult daca ai observat inaintea mea a fost o masina cu 90 si ceva / h si nu au oprit-o . Pe mine ma "prind" o fractiune de sec se misca camera se inregistreaza mai multe viteze etc. Nu mi se pare corect mai ales ca, SINCER, aveam 97-98.
La 97-98 nu prea ai ce sa contesti (adica eu n-as contesta, decat asa, sa aman suspendarea), pentru ca exista eroarea acceptata a aparatului (a vitezometrului tau, a radarului); daca tu vezi ca ai 97 (sa zicem ca ai o eroare de 3%, manifestata in favoarea ta), radarul vede 103 (aceeasi eroare, dar in defavoarea ta), cand, in realitate, ai (presupunem, de dragul conversatiei) fix 100 km/h.

(asta fara vreo legatura cu greselile altor participanti la trafic)

Probabil ca o sa te superi pe mine, dar revin la ce am enuntat in primul raspuns: cunoastem regula, iar cand o incalcam ne asumam riscul sa fim prinsi si sanctionati (desi speram ca n-o sa ni se intample chiar noua).

Vorba evreului: shit happens!

(daca te ajuta cu ceva, sa stii ca eu iti doresc succes in demersul tau)
(...)
Tucson 2.0 CRDi, Avento Royal 395 TL DeLuxe
0721-299-111

nastase_cornel2006
Membru forum
Oras: Buftea
Data nasterii: 13 Dec 1976

Mesaj de nastase_cornel2006 » 16 Feb 2015, 09:44

Foarte interesant linkul.Cred ca ai sanse mari sa castigi.Pe filmarea ta apare litera T care probabil vine de la Test.Citeste foarte bine ce scrie in link.Asa iti poti construi apararea.

radumosanu
Membru forum
Oras: Voluntari
Data nasterii: 12 Sep 1966

Mesaj de radumosanu » 16 Feb 2015, 14:12

Poti da examen dupa 1 luna si recuperezi permisul sau:
1. Contesti PV la judecatoria de care tine sectia de politie (e trecut pe PV)
2. Scoti certificat de grefa de la judecatorie ca ai contestat.
3. Conform legii in momentul in care ai scos certificatul de grefa dreptul de a conduce nu mai este suspendat.
4. Pentru a conduce legal pe drumurile din Romania ai nevoie de permis (care e la sectie). Legea e putin neclara aici - adica in principiu ar trebui sa te duci sa depui certificatul de grefa la politie si sa ridici carnetul - in acel moment intervenind suspendarea pedepsei pana la pronuntarea definitiva sau ... sa speculezi lipsa legii care nu precizeza cand trebuie depus acel certificat de grefa si sa conduci linistit. Daca te opreste agentul iti poate intocmi dosar penal ca ai condus cu dreptul de a conduce suspendat doar ca in instanta se va anula acel proces pe baza certificatului de grefa. Cel mult poate sa-ti dea amenda ca nu ai avut permisul la tine.
Eu asi merge pe varianta sa dai examen si sa recuperezi dupa 1 luna permisul.
Fendt Saphire 510 / MB GLK 350
Orice calatorie incepe cu un pas ...

Panait Valentin
Membru asociat
Oras: Fetesti
Data nasterii: 22 Dec 1969

Mesaj de Panait Valentin » 16 Feb 2015, 18:45

Incearca cu ceva mir si putina aghiazma...eventual si cu o mica biblie....am vazut eu mai deunazi la televizor ca da rezultate... :mrgreen:
Trist, dar din pacate ai sanse(mici) sa castigi daca contesti...98km/h...in localitate...hmmm...cand mergeai cu viteza asta te-ai gandit o clipa ca poate sa-ti sara in fata un suflet !!?....stii tu ce diferenta este intre a frana de la 100km/h si 60km/h ??....
Uite ce diferenta este...si asta in conditii ideale...
60km/h - 0 km/h _13,5m
100km/h - 0 km/h _37,5m
130km/h - 0 km/h _63,4m
160km/h - 0 km/h _96,1m
200km/h - 0 km/h_150,1m
Nu crezi ca diferenta de la 13,5m la 37,5m poate insemna viata sau moartea cuiva ?
VALI,
Skoda Octavia & KIP Grei Line 41KG

Sandita Gabriel
Membru asociat
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 18 Noi 1978

Mesaj de Sandita Gabriel » 16 Feb 2015, 19:59

Am fost si eu in aceasi situatie (102km/h in localitate) si dupa mai multe discutii cu prieteni care au contestat in instanta cazuri similare , am renuntat.
Se poate da un examen si pedeapsa se reduce la 1 luna (trece repede :D )
Knaus 450 TF
BMW X3 2.0D
0722111405

Ninel Gavanescu
Membru forum
Oras: ALEXANDRIA
Data nasterii: 02 Oct 1972

Mesaj de Ninel Gavanescu » 17 Feb 2015, 07:57

Scrieti un mesaj doar daca aveti ceva de spus in legatura cu subiectul (topicul). Este de dorit a se evita abaterea de la profilul sectiunilor acestui forum . In acest fel, informatiile vor sta corect sortate, iar moderatorii vor avea mai putin de munca.
Va multumesc.
Te doare, osteanul meu?
Numai cand rad, Maria Ta!
Tel. 0770992575
Hobby Prestige 580 + Mitsubisi Pajero

Dragos Marin
Membru forum
Oras: Ploiesti
Data nasterii: 17 Noi 1979

Mesaj de Dragos Marin » 17 Feb 2015, 09:48

Eu sunt in aceeasi situatie, am avut 113 in localitate (de fapt era pe camp la iesire din localitate, stiti ca mai sunt localitati care se termina la 500 m dupa ultima casa...) in fine...asta se intampla acum vreo 2 ani, de atunci ma judec cu politia, insa am pierdut, totul a fost perfect din partea politiei..., in 2-3 zile trebuie sa predau permisul si o sa dau acea testare pentru a-mi reduce la 1 luna perioada de supendare.
Eu as zice sa contesti in instanta, daca ai un avocat bun si agentul a "gresit" cat de putin pe procesul verbal sau radarul are o mica problema poti castiga, nu ai ce pierde, ori acum ori peste 2 ani iti ia permisul, sau poate NU !
Rulota - Fendt Bianco 435 (2017)
Dezmembrari Auto - Dez.ro

Raspunde