Astăzi este 30 Mar 2023, 08:44

Fantanile din Tivolii sau Villa D’Este

Aici puteti descrie excursiile dvs in tara sau strainatate unde nu ati fost cu RV-ul.

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Echipa de moderatori CLUB RV va recomanda sa faceti referire in acest topic numai la excursii / calatorii .
Alte probleme legate de asociatie sau diverse discutii intre colegi vor fi scrise numai in topicuri dedicate pt asa ceva .
Avatar utilizator
Valentin Busca
Membru asociat
Mesaje: 151
Membru din: 24 Mar 2014, 18:30
Oras: Targoviste
Data nasterii: 06 Dec 1969
Localitate: Targoviste
Contact:

Fantanile din Tivolii sau Villa D’Este

Mesaj de Valentin Busca » 25 Ian 2015, 19:03

In sept 2013 am alergat prin Italia ,nu eram prea familiarizat cu camperul si frica de a intra in zonele centrale ,necunoscindule si implicit de amenda care nu era deloc mica.(Atunci camperul era inscris pe Italia) ,am plecat spre Tivoli sa vad cele peste 500 de fintini.Villa D’Este face parte din patrimonial UNESCO
Stateam in campingul VILLAGE ROMA Via Aurelia 831 00165,Roma GPS N 41 (grade) 53’15.270’’ E12(grade)12’16290’’ . http://www.camping.it/english/lazio/romacamping/
Pentru a ajunge la Tivoli trebuie sa luati Metroul B (Magistrala B) LAURENTINA –REBIBBIA pina la statia Ponte Mamolo.
Atentie ! Pe aceeasi magistrala mai circula trenuri si catre Conca D’oro care au traseu comun pina la statia Bologna.
La statia Ponte Mamolo coboriti si la iesire este caseria companiei COTRAL ce efectueaza transporturile catre diferite orase .Necunoscind daca voi gasi bilet pt.intoarcere am luat 2bilete dus si intors ( Cotral=IRTA pt. cei ceisi aduc aminte si in Roma sunt transp. Cotral dar eu am folosit doar pe cele ale primariei ca puteam sa cumpar biletele de la orice chiosc.Aceste bilete de transp.in comun au o valabilitate de cind le-ai taxat imprimat de 90’.)Pretul pt. un bilet era de 2,3-2,5 euro.
Plecarile catre Tivoli sunt la interval de 30’ drumul este de 40-50 min. de preferat sa va asezati pe partea stg a autobusului pt a vedea parcul ce este pe mijlocul drumului un spatiu verde ce delimiteaza sensurile de mers. Statia se numeste Piazza Garibaldi, dar este la vreo 25km departare de Roma.
Nu am stiut unde sa cobor si am mai mers o statie in plus si am avut de mers .
Din statie continuati drept (ca Gps-ul) si in stg. va aparea un parc si apoi piata Piazza Garibaldi cind se va termina aceasta veti vedea un monument pe care-l veti ocoli (daca doriti?) si apoi in stg si vor aparea tarabele semn ca sunteti aproape de destinatie Villa D’ESTE.

PS. Daca am postat gresit se poate muta.
Elnagh Marlin 58 1,9 TD
tel.0722771791

Raspunde