Astăzi este 30 Mar 2023, 07:58
Bine v-am gasit pe toti
Moderator: Moderatori
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
- Cristian Steriopol
- Membru forum
Bine v-am gasit pe toti
Buna ziua.Ma numesc Cristian, sunt din Targoviste si de ceva vreme va urmaresc activitatea si mesajele.Va apreciez pe toti iubitorii de timp liber petrecut in natura si doritori de turism cat mai civilizat.
Am o dacia 1300 cu 4 trepte si doresc sa cumpar si o rulota cu 3-4 locuri de dormit pentru a o folosi impreuna cu familia.
Care este modul legal de a tracta o rulota? se respecta valoarea inscrisa in talon la "masa remorcabila cu dispozitiv de franare" sau se poate remorca o rulota cu masa maxima autorizata mai mica decat masa proprie a auto tragator?
Dacia are masa remorcabila 800 kg si masa proprie 960 kg.
Daca aveti si eventuale recomandari de rulote ar fi super.
Am mai folosit la excursii si campare un furgon mercedes 508 si un vw lt 35 mai ales la mare in camping sabin tur.
Va multumesc tuturor pentru ajutor.
Zile bune!
Am o dacia 1300 cu 4 trepte si doresc sa cumpar si o rulota cu 3-4 locuri de dormit pentru a o folosi impreuna cu familia.
Care este modul legal de a tracta o rulota? se respecta valoarea inscrisa in talon la "masa remorcabila cu dispozitiv de franare" sau se poate remorca o rulota cu masa maxima autorizata mai mica decat masa proprie a auto tragator?
Dacia are masa remorcabila 800 kg si masa proprie 960 kg.
Daca aveti si eventuale recomandari de rulote ar fi super.
Am mai folosit la excursii si campare un furgon mercedes 508 si un vw lt 35 mai ales la mare in camping sabin tur.
Va multumesc tuturor pentru ajutor.
Zile bune!
- Piriu Nicolae
- Membru fondator
- Oras: Craiova
- Data nasterii: 20 Feb 1968
Bine ai venit printre noi Cristian. Din cate stiu eu rulota nu trebuie sa depaseasca masa maxima admisa pe cea trecuta in certificatul autovehicolului tragator la remocabil cu sist. de franare. Rulota are doua mase trecute in CI: masa proprie (MP) care e mai mica si masa maxim admisa (MMA) care nu rebuie sa depaseasca la tine de exemplu 800 kg.
Piriu Nicolae - membru fondator ClubRV.
DUSTER 1.5 DCI, HOBBY 400 Clasic
DUSTER 1.5 DCI, HOBBY 400 Clasic
- Cristian Steriopol
- Membru forum
- Luidort Peti
- Membru fondator
- Lorant Istvan
- Membru forum
- Oras: Targu Mures
- Data nasterii: 09 Iul 1975
Salutari si Bun Venit printre randurile noastre!!!
La mine in talon scrie: "greutate maxima remorcabila cu disp. de franare 850 Kg. Mai trag si eu Dethleffsul cu Dacia din '82. Al meu are 594 MP si 850 MA deci chiar la limita. Adevarul e ca sunt tot mai putine modele cu MP sub 600 dar totusi la unele tipuri MA nu e decit 800 sau chiar mai putin. Toate aceste tipuri, cred ca, sunt fabricate inainte de 1988
Daca ai gasi una cu MP undeva la 550, poate, dar sa si aiba ceva dotari nu va fi usor si sincer cu Dacia veche se trage destul de greoi
s-apai cind urci la munte ...
Eu nu pot merge mai mult 90-100 km distanta deoarece masina care de-altfel i-mi ia 6,5 afara, cu rulota suge 10-12 l/100 km, depinde de vintul de afara
iar pina la urma distrctia nu e deloc ieftina. Oricum am atins si 70 de km/h, cu vintul in spate si pe deal in jos,
dar dupa aceea la finare trebuia sa fiu atent "sa nu iasa trenul din gara" 
La mine in talon scrie: "greutate maxima remorcabila cu disp. de franare 850 Kg. Mai trag si eu Dethleffsul cu Dacia din '82. Al meu are 594 MP si 850 MA deci chiar la limita. Adevarul e ca sunt tot mai putine modele cu MP sub 600 dar totusi la unele tipuri MA nu e decit 800 sau chiar mai putin. Toate aceste tipuri, cred ca, sunt fabricate inainte de 1988
Daca ai gasi una cu MP undeva la 550, poate, dar sa si aiba ceva dotari nu va fi usor si sincer cu Dacia veche se trage destul de greoi

- Cristian Steriopol
- Membru forum
Multumesc pentru primirea facuta si pentru indicatii.
Voi incepe sa caut mai mult. Am vazut ceva care m-ar face bine pe un site olandez.Credeti ca ar fi posibil sa ajungi cu Dacia in Olanda? Poate gasesc acolo un colectionar de vechituri sa-mi dea bani seriosi pe ea si sa ma intorc cu ceva masina meserie si o caravana din acelea mari pe doua axe .
Asta e,ma multumesc si cu ce aduc altii.
Zile bune!
Voi incepe sa caut mai mult. Am vazut ceva care m-ar face bine pe un site olandez.Credeti ca ar fi posibil sa ajungi cu Dacia in Olanda? Poate gasesc acolo un colectionar de vechituri sa-mi dea bani seriosi pe ea si sa ma intorc cu ceva masina meserie si o caravana din acelea mari pe doua axe .
Asta e,ma multumesc si cu ce aduc altii.
Zile bune!
- Lorant Istvan
- Membru forum
Daca-i in stare buna nu vad de ce nu? Da mai departe.....
Cine stie?
Eu oricum as avea curajul sa merg cu ea pina-n Olanda si sunt mindru de a mea. Mi-am luat-o de la un nene mai in virsta, era si este tinuta la garaj, fiind primul proprietar totu-i inca original pe ea din '82. Fac cam 15mii/an
Iar am deviat de la subiect.....Multa Bafta!!! Sa gasiti o rulota care va satisface dorintele!!!

Cine stie?
Eu oricum as avea curajul sa merg cu ea pina-n Olanda si sunt mindru de a mea. Mi-am luat-o de la un nene mai in virsta, era si este tinuta la garaj, fiind primul proprietar totu-i inca original pe ea din '82. Fac cam 15mii/an

Iar am deviat de la subiect.....Multa Bafta!!! Sa gasiti o rulota care va satisface dorintele!!!
- Cristian Steriopol
- Membru forum
As avea si eu curaj,dar sa am la mine o trusa mare cu scule si "n" piese de schimb.Desi masina e foarte buna,cu dacioara te poti astepta oricand la surprize.
Poti merge cu dacia oriunde,buna sa fie.Am un amic ce locuieste si lucreaza la Zurich in Elvetia si foloseste si acolo o dacia break din 98.
Deci daca vrei,poti!
Zile bune!
Poti merge cu dacia oriunde,buna sa fie.Am un amic ce locuieste si lucreaza la Zurich in Elvetia si foloseste si acolo o dacia break din 98.
Deci daca vrei,poti!
Zile bune!
- Lorant Istvan
- Membru forum
Legat de Dacie perfect de acord...Dar iesitul din tara, daca tehnic e in stare buna, nu cred ca se pune in functie de cate suruburi are roata pentru ca asa e ea din fabrica si modelul e proiectat si construit din 1969 fara prea multe modificari, iar pe vremea aceea asa era. Si la ei mai circula masini vechi....
Ultima oară modificat 24 Mai 2007, 08:29 de către Lorant Istvan, modificat 1 dată în total.
- Cristian Steriopol
- Membru forum