Astăzi este 21 Mar 2023, 13:49

Duster sau Octavia

bancuri, zvonuri, hobby-uri, imagini, filme haioase, chat, ID-urile membrilor...

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
DanutLupu
Membru forum

Re: Duster sau Octavia

Mesaj de DanutLupu » 13 Sep 2013, 09:37

Desi am posibilitate financiara, intotdeauna mi-am luat masini second hand pt ca asa m-au obligat producatorii de masini: le fac mai proaste de la an la an, cu materiale mai ieftine (ecologice), mai putin fiabile, cu mai multa electronica care sa cada ca sa fie cazanul mai servisabil. Dupa ce am consultat forumurile de la noi si din afara cu problemele fiecarui model pe care il doream, am ales o masina de 3 ani pana in 100.000 Km care era in mintile ei si pe care am dat cam 50% din valoare ei de noua. Garantia in Romania iti da dreptul legal sa plangi pe la portile unui service daca ti s-a stricat ceva, in timp ce ei folosesc toate metodele posibile sa-ti refuze reparatia sau sa-ti carpeasca masina fara sa-ti inlocuiasca piesa, doar doar iesi din garantie si au scapat de tine (putinile exceptii confirma regula). In plus la un model nou se cheama ca esti cobai de teste pe banii, nervii si timpul tau. Cineva spunea cu multa dreptate ca din 2000 nu se mai fac masini bune iar in ultimii 2-3 ani masinile sunt gandite de contabili nu de ingineri.

Vad ca se discuta de un buget de 15.000 EUR, sincer doar cu pistolul la cap as fi ales un Duster. Am mers cu conserva aia, se descurca bine pe coclauri pt ca e usoara, dar atat. Nu are greutate destula in schimb are o gluma de motor care gafaie cu o rulota de peste 1000 kg. Am tras rulota mea de 1300 kg si cu berline de 101 si 105 cai si desi o duceau, drumul era cam obositor, dar mergeau o idee mai bine decat cu acea tigaie de Duster. Pentru cine nu stie, 4*4 si garda inalta te ajuta doar pe drumuri ceva mai proaste, in rest pe sosea conteaza puterea motorului si greutatea masinii pentru o tinuta lejera de drum cu rulota in spate, pentru ca nu se merge in 4*4 pe sosea; ori la capitolul asta Dusterul e cat se poate de penibil.

Acum 2 ani a venit vremea sa-mi iau o masina de pescuit 4*4 si de tras rulota in concedii, babacu voia un Duster ca e nou si are garantie (mde.....batran fara minte) eu eram chitit pe Toyota Hilux si aia a fost. Nu are rost nici o comparatie intre cele doua la nici un capitol, cu putina ambitie cu un Hilux poti trage o rulota si un Duster care trage in sens opus. Comparatia se poate face doar la pret, acum cu piata actuala cu 15.000-16.000 EUR se poate lua un Hilux sau un Nissan Patrol, Toyota LC (sh evident de 3-4 ani) niste masini serioase si cu ceva posibilitati off road native care au dovedit ceva in tot timpul cat au fost pe piata.

Am si Skoda O2, motorul de 1,9 TDI si 105 cai, e o masina ok pentru o berlina dar nu as mai trage rulota cu asa ceva desi multi vor spune ca se descurca excelent. Si o sugestie: ar fi bine ca cine da o recomandare sa fi condus mai multe masini decat masina pe care o recomanda pentru a putea vedea obiectiv diferenta :idea:
Elddis Avante 482 trasa de Toyota Hilux la pescuit

cornelsavu
Membru asociat
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 09 Apr 1978

Mesaj de cornelsavu » 13 Sep 2013, 10:13

Danut Lupu, subscriu 100% in ceea ce priveste Dusterul, acum 3 ani am fost pusi in situatia de a alege intre Duster cu toate dotarile posibile si Hyundai ix 35 la o diferenta de pret nu foarte mare dar mult mai bine dotat, am ales ix35 si pot spune ca este mult peste Duster la toate capitolele. La mers pe autostrada cand pe duster il sufla vantul din laterala ix35 nu avea probleme desi este un pic mai inalt si nici una nu aveau rulota agatata de ele.

Roland ai facut o alegere buna, doar ca motorasul este cam mic iar noile common rail de la vw inca au probleme, trebuie avut grija la motorina si verificata cat mai amanuntit la revizii sa nu apara pilitura in filtru oricat de putina, nu ar strica sa arunci un ochi pe vwforum si sa folosesti suplimentar un aditiv pentru a mari capacitatea de ungere a motorinei sau eventual un ulei de 2T in motorina. In rest este o masina stabila si grea , a mea desi nu este break si 4x4 cu o rulota de 1100 kg in spate se echilibreaza foarte bine , iar pe autostrada afara unde nu erau tiruri puteam merge comfortabil cu 110 - 120 km/h fara sa intre in balans.
Carado A464
0723830014

Ionita Bogdan
Membru forum

Mesaj de Ionita Bogdan » 13 Sep 2013, 17:07

Danut Lupu. Comparatia este absolut exagerata . Cum sa compari un hilux cu un duster? O compartie corecta este duster vs tucson vs rav 4 vs......Toyota hilux este .TANC . Este masina visurilor mele dar este o autoutilitara care topaie de spate daca nu pui greutate in ea .....ma rog diverse. Dusterul este un autoturism de familie cu care poti sa mergi majoritar pe sosea si cu care poti intra si pe forestiere fara probleme. Curios este ca toti proprietrarii de Duster sunt ft incantati de achizitia lor. Nu vreau sa-l ridic in slavi pt ca nu am mers cu el decat o data pt 400 km si a fost ft misto. Capacitatile de offroad ale dusterului sunt limitate dar s-ar putea sa intre mult mai usor prin locuri pe unde cu Hiluxul nu poate patrunde din cauza lungimii.

Pe de alta parte daca as avea posibilitate sa scot de undeva 20.000 euro as cumpara un hilux sau un Land Cruiser decat un Duster. Cu Dusterul ma gandeam sa inlocuiesc vw polo care este de oras si evident cu unul second hand.
0722.296.538
bogdanionita_jean@yahoo.com
VW Caravelle + Tabbert Baronesse 620

DanutLupu
Membru forum

Mesaj de DanutLupu » 13 Sep 2013, 21:37

Domnule Ionita Bogdan, asa cum am spus am comparat doar in privinta pretului nou vs second care sunt la fel (un Duster nou = un Hilux sh).
Intradevar masina este un tanc care a rezistat la drumurile noastre timp de 5 ani in care nu s-a schimbat nimic legat de suspensie sau directie, nu mai vorbesc de motor....doar o bucsa la cardan. Sunt curios cati din cei care au Duster cumparat de nou au facut drive-test cu alte masini mai potente si s-au documentat temeinic inainte de a o cumpara. Parerea mea e ca au vrut o masina noua 4*4 ieftina si asta au primit.
Elddis Avante 482 trasa de Toyota Hilux la pescuit

gheorghiuviorel
Membru forum
Oras: Braila
Data nasterii: 14 Feb 1968

Mesaj de gheorghiuviorel » 14 Sep 2013, 07:34

OCTAVIA

Gabi Serban
Membru forum

Mesaj de Gabi Serban » 14 Sep 2013, 11:34

Este Octavia 2 sau 3? Din ce an e fabricata? Vad ca astia de la skoda au lichidare de stoc pe modelul asta. Stii cumva cat costa carligul de remorcare original? Banuiesc ca vrei sa-ti iei carlig de la reprezentanta.
DUSTER 4X4 1,5DCI + RULOTA HOME-CAR 35 RACER
tel:0744.764.080, mail: serbangabi@hotmail.com

Klaudiu Boghiu
Membru forum

Mesaj de Klaudiu Boghiu » 14 Sep 2013, 13:27

@danut lupu

ce motor avea dusterul ala pe care tu il urasti asa de mult?

nu intru in polemica cu nimeni, dar sa ti spun parerea mea:
am avut pana in prezent ceva masini, ca numar ma refer.de la dacia pana la audi.si din 2002 tot umblu prin tara si prin europa cu rulota.daca ar fi sa fac un clasament al masinilor care m au multumit pe mine ca si comportament, cu rulota tractata ar fi audi a4 130 cp diesel,duster 110 cp diesel, audi a3 115 cp diesel si skoda 110 cp diesel.restul nu mai conteaza.si am cu dusterul vreo 11 000 km.
ca nu ai confortul din a4 e drept, dar pentru banii dati eu zic ca se merita. e drept am luat varinta cea mai dotata si evident cea mai scumpa.uite, am venit dintr o calatorie de aproape 2200 km si iti spun sincer am fost multumit de comportamentul dusterului.autostrada 100 km si in rest 80.(media mai mica).consum de 8,4 l fara ac.la audi aveam 8,7l.nu m am simtit obosit, nu am dureri de spate. e drept, pe autostrada la 160 fara rulota e zgomotos tare.dar zgomotoasa e si o alta masina mai scumpa de 2 ori ca dusterul meu.si is vreo 18 000 euro in plus(de noua).eu, masina o tin 4-5 ani , vreo 70 000 km ,atat merg cu ea , dupa care alta.am zis sa incerc si duster, daca ma va multumi e ok, daca nu imi iau altceva.
repet, nu intru in polemica cu nimeni,daca poti sa mi raspunzi intr un mod corect si normal, e ok.daca nu, las o asa.

multumesc.
MOTORHOME FIAT MONCAYO 721 SILVER 2008

Klaudiu Boghiu
Membru forum

Mesaj de Klaudiu Boghiu » 14 Sep 2013, 14:56

Klaudiu Boghiu scrie:@danut lupu

ce motor avea dusterul ala pe care tu il urasti asa de mult?

nu intru in polemica cu nimeni, dar sa ti spun parerea mea:
am avut pana in prezent ceva masini, ca numar ma refer.de la dacia pana la audi.si din 2002 tot umblu prin tara si prin europa cu rulota.daca ar fi sa fac un clasament al masinilor care m au multumit pe mine ca si comportament, cu rulota tractata ar fi audi a4 130 cp diesel,duster 110 cp diesel, audi a3 115 cp diesel si skoda 110 cp diesel.restul nu mai conteaza.si am cu dusterul vreo 11 000 km.rulota are in jur de 700 kg cu tot ce pun eu in ea.
ca nu ai confortul din a4 e drept, dar pentru banii dati eu zic ca se merita. e drept am luat varinta cea mai dotata si evident cea mai scumpa.uite, am venit dintr o calatorie de aproape 2200 km si iti spun sincer am fost multumit de comportamentul dusterului.autostrada 100 km si in rest 80.(media mai mica).consum de 8,4 l fara ac.la audi aveam 8,7l.nu m am simtit obosit, nu am dureri de spate. e drept, pe autostrada la 160 fara rulota e zgomotos tare.dar zgomotoasa e si o alta masina mai scumpa de 2 ori ca dusterul meu.si is vreo 18 000 euro in plus(de noua).eu, masina o tin 4-5 ani , vreo 70 000 km ,atat merg cu ea , dupa care alta.am zis sa incerc si duster, daca ma va multumi e ok, daca nu imi iau altceva.
repet, nu intru in polemica cu nimeni,daca poti sa mi raspunzi intr un mod corect si normal, e ok.daca nu, las o asa.

multumesc.

Klaudiu Boghiu
Membru forum

Mesaj de Klaudiu Boghiu » 14 Sep 2013, 15:01

am dat quote....

vroiam sa spun ca rulota are vreo 700 kg cu tot ce pun eu in ea. pe cantarite la un cantar rutier.

RollandBilti
Membru forum

Mesaj de RollandBilti » 14 Sep 2013, 15:51

Gabi Serban scrie:Este Octavia 2 sau 3? Din ce an e fabricata? Vad ca astia de la skoda au lichidare de stoc pe modelul asta. Stii cumva cat costa carligul de remorcare original? Banuiesc ca vrei sa-ti iei carlig de la reprezentanta.
e octavia 2 combi 4x4 de pe stoc. trei-ul nu a aparut inca la noi. nu stiu anul fabricatiei dar e nou-nouta.

nu o sa pun nici un carlig pentru ca nu o sa o folosesc prea mult. vine saptamana viitoare si eu parasesc compania in 1 decembrie. partea buna e ca o sa pot sa-mi cumpar ce masina vreau si atunci o sa lansez un nou topic desi ma bate gandul tot la un duster nou.

Gabi Serban
Membru forum

Mesaj de Gabi Serban » 14 Sep 2013, 16:17

Pai si masina asta nu ai vrut-o? Ca nu mai inteleg...
DUSTER 4X4 1,5DCI + RULOTA HOME-CAR 35 RACER
tel:0744.764.080, mail: serbangabi@hotmail.com

RollandBilti
Membru forum

Mesaj de RollandBilti » 14 Sep 2013, 17:03

mie imi place orice masina 4x4 dar treaba s-a complicat putin. in septembrie imi expira leasingul la masina de companie (skoda octavia1.4 tsi) si trebuia sa-mi aleg masina in suma de 15500 fara tva. fata de acum trei ani cand aveam doar optiunea de mai sus puteam sa-mi aleg si alte modele. de aceea am inceput topicul acesta adica skoda octavia 1.6tdi vs duster. dupa vreo cateva zile am primit informatia de la dealer ca exista o octavia 4x4 combi la care m-as incadra in buget. am dat deci comanda la modelul asta dar, dupa cateva zile de vizionari youtube cu dustere, am revenit la dacia. deci totul frumos, am pregatit foile..... ca sa primesc la urma informatia ca am voie doar intre skoda sau gama vw (puteam lua passat diesel). m-a dezamagit treaba asta dar asa e in companii. prima data regulile firmei si apoi dorinta angajatilor. deci, intr-un final, am dat comanda de octavia combi 4x4 (norocul meu era ca nu s-a vandut modelul de pe stoc).

cam asta e poveste pe scurt cu informatia de ultim moment ca am primit o noua provocare la o noua companie. momentan nu stiu ce sa aleg. astept ceva informatii si apoi o vad ce o sa-mi permit.

Raspunde