Astăzi este 30 Mar 2023, 08:20
Concediu 2013
Moderator: Moderatori
Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
-
- Membru forum
Concediu 2013
Intentionez sa plec in concediu anul acesta in jurul datei de 20.07.2013 pentru 3 saptamani, Treaseul ales anul acesta este:
Miercurea Ciuc-Viena-Melck-Salzburg-Innsbruck-Pasul Stelvio-Rust(Europa Parck)-Strasbourg-Stuttgart-Nurnberg-Plzen-Praga-Bratislava-Budapesta-Miercurea Ciuc.
Orice idee despre locuri ce merita vizitate in zonele mentionate sunt bine venite. Sunt dispus sa fac deplasari de cate 100 de km dus intors fata de aceste localitati pe care mi le-am propus a le vizita.
Miercurea Ciuc-Viena-Melck-Salzburg-Innsbruck-Pasul Stelvio-Rust(Europa Parck)-Strasbourg-Stuttgart-Nurnberg-Plzen-Praga-Bratislava-Budapesta-Miercurea Ciuc.
Orice idee despre locuri ce merita vizitate in zonele mentionate sunt bine venite. Sunt dispus sa fac deplasari de cate 100 de km dus intors fata de aceste localitati pe care mi le-am propus a le vizita.
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450
Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
- Mihai Pop
- Membru forum
- Oras: Bucuresti
- Data nasterii: 24 Feb 1974
Re: Concediu 2013
Salut , aproximativ pe acest traseu voi merge si eu dar cu plecare chiar de pe 22.06. Am hotarat ca imediat ce copii iau vacanta sa si plecam deoarece este mai putin aglomerat decat in Iulie -August si campingurile sunt mai lejere . Sunt din Bucuresti si voi avea traseul : Laguna Albastra , Ungaria -Hajduszoboszlo , Viena , Germania - Legoland , Rust -Europa Park, Nurnberg , Praga , Bratislava , Budapesta , Deva , Bucuresti . Daca ai ceva campinguri de recomandat sunt numai ochi si urechi . Oricum eu voi posta toata calatoria . Tinem legatura
Mihai Pop
Rulota Fendt Platin (an fabricatie 2000)+ VW Touareg V6 TDI
Tel : 0727.841.467
Email: popmihaitmga@icloud.com
Rulota Fendt Platin (an fabricatie 2000)+ VW Touareg V6 TDI
Tel : 0727.841.467
Email: popmihaitmga@icloud.com
- George Marcu
- Membru forum
Gigi, sa faci poze, mai ales la Stelvio ca pe restul le-am bifat.
Daca ajungi la Rust / Europa Park iti recomand Silver Star si Blue Fire.
Daca ajungi la Rust / Europa Park iti recomand Silver Star si Blue Fire.
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...
George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ
George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ
-
- Membru forum
Imi pare foarte rau George ca nu pot pleca acum, in general eu pe 20 Iunie plecam in concediu si ar fi fost super; baiatul termina sesiunea pe 6-7 Iulie din cauza asta am amanat. Campingurile nu le-am fixat doar am descarcat de aici http://www.archiescampings.eu/eng1/ si le-am bagat in GPS; ma orientez acolo. Oricum preturile in perioada in care plec eu vor fi in jur de 30-35 euro/noapte.
Multumesc de recomandare, dar mi-a ajuns ala din DisneyLand sau de la Munchen :x .
P.S. Legoland il aveam si eu in vedere, dar faptul ca merg si la Strasbourg, ma arunca departe de el, (cine stie!?). Sa nu ratezi Plzen (49°44′29″N, 13°22′57″E) pentru o burta de bere, e in drumul tau de la Nurnberg catre Praga.
P.S. Asta l-a recomandat Iliescu: http://www.camping-hall.at/, iar la Viena voi sta in sud, deoarece am fost acolo cam de 4 ori si m-am obisnuit cu transportul in comun.
L.E. In Finlanda si Norvegia ti-am respectat sfaturile cu privire la parcurile de distractii si "te-am pomenit".
Multumesc de recomandare, dar mi-a ajuns ala din DisneyLand sau de la Munchen :x .
P.S. Legoland il aveam si eu in vedere, dar faptul ca merg si la Strasbourg, ma arunca departe de el, (cine stie!?). Sa nu ratezi Plzen (49°44′29″N, 13°22′57″E) pentru o burta de bere, e in drumul tau de la Nurnberg catre Praga.
P.S. Asta l-a recomandat Iliescu: http://www.camping-hall.at/, iar la Viena voi sta in sud, deoarece am fost acolo cam de 4 ori si m-am obisnuit cu transportul in comun.
L.E. In Finlanda si Norvegia ti-am respectat sfaturile cu privire la parcurile de distractii si "te-am pomenit".
-
- Membru forum
E clar, nu a vizitat nimeni zona asta :D, voi sparge eu gheata.
-
- Membru forum
Am plecat in concediu in 19.07 si am sosit in tara in 07.08.2013. Concediul a inceput bine, datorita ignorantei mele de a nu schimba anvelopele uzate. Asa ca intr-o parcare in Ungaria am observat ca una din anvelope era uzata incat se vedea insertia; m-am apucat sa schimb roata respectiva cu cea de rezerva, dar acolo surpriza: era uzata si cu multe dopuri in ea, janta praf :cry: . Am inprumutat rezerva lui Gabi Dragomir si am plecat mai departe (mentionez ca rezerva lui era un caucic normal, nu tip C si rulota mea are 1300 kg incarcata).
Apropos de cei care dadeau sfaturi cum se schimba roata si faceau o teorie intreaga... Va spun eu cum, simplu: pui un cric de 5t hidraulic, ridici, scoti roata si pui alta. Rulota a ramas prinsa de masina, se poate folosi orice cric, asta spun ca o sa vedeti mai departe ca am facut si asa. Simplu nu!?

Apropos de cei care dadeau sfaturi cum se schimba roata si faceau o teorie intreaga... Va spun eu cum, simplu: pui un cric de 5t hidraulic, ridici, scoti roata si pui alta. Rulota a ramas prinsa de masina, se poate folosi orice cric, asta spun ca o sa vedeti mai departe ca am facut si asa. Simplu nu!?

-
- Membru forum
Fericiti plecam mai departe si intram in Austria indreptandu-ne catre camping; gandul meu era sa merg incet stiind ca nu am o anvelopa buna, dar dracul ma impinge la viteze si pe la aprox. 100 km/h face explozie cauciucul care nu era tip C. Dumnezeu m-a ajutat si rulota a ramas pe pozitie dupa o franare puternica si apoi usor am tras pe banda de avarie si ""hai la treaba"" :twisted: Aici se vede clar ca am ridicat cu cricul masinii ca cel hidraulic nu incapea.

Asa arata cauciucul explodat

Am pus roata cu defect (cea care se vedea insertia ca alta nu mai aveam si ne-am indreptat catre cel mai apropiat camping. a doua zi m-am dus la un service si mi-am cumparat doua cauciucuri tip C pentru rulota, 77 euro/bucata si am plecat mai departe catre Salzburg.

Asa arata cauciucul explodat

Am pus roata cu defect (cea care se vedea insertia ca alta nu mai aveam si ne-am indreptat catre cel mai apropiat camping. a doua zi m-am dus la un service si mi-am cumparat doua cauciucuri tip C pentru rulota, 77 euro/bucata si am plecat mai departe catre Salzburg.
-
- Membru forum
Dupa ce am pierdut mai mult de jumatate de zi pentru cumpararea si montarea cauciucurilor noi am plecat la drum, am ramas noaptea intr-un camping din localitatea Breitenbrunn, aprox. 40 km de Viena, pe malul unui lac. Aici am cunoscut un austriac pe care-l parasise nevasta si ne-a cantat la chitara pana noaptea tarziu, iar a doua zi ne-a facut o demonstratie de mers pe un monociclu.

-
- Membru forum
Localitatea respectiva nu era in programul de vizitare, dar dupa cum am vazut era plina de plantatii de vita de vie si de crame.

-
- Membru forum
De aici am plecat spre Salzburg si dupa cum unii stiu ca nu imi plac autostrazile, am iesit pe malul Dunarii (dupa Viena) si am hotarat sa mergem pe la campingul din Grein, sa-l vizitam pe prietenul Colesnicov.

-
- Membru forum
Poze de pe traseul de pe malul Dunarii, cai care cunosc acest traseu, stiu ca este unul superb.

Maine voi continua.

Maine voi continua.
Ultima oară modificat 09 Aug 2013, 23:43 de către Serpescu Gheorghe, modificat 1 dată în total.
-
- Membru forum
Dupa cateva ore de mers pe malul Dunarii am ajuns si la campingul din Grein, unde ne-am intalnit cu domnul Colesnicov , am baut cate o cafea si am mancat o inghetata la restaurantul campingului. Foarte amabil si cu parere de rau ca nu ramanem si la el, ne-a urat drum bun.