Astăzi este 01 Apr 2023, 13:31

Exista cric pt rulote?

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
frandos cosmin

Exista cric pt rulote?

Mesaj de frandos cosmin » 17 Apr 2007, 08:38

Buna! cu ce se ridica rulota cand ai pana ?ca suport pt cric nu vad sa aiba iar de picioare nu se poate sa o ridici de tot ?????
Ultima oară modificat 17 Apr 2007, 12:41 de către frandos cosmin, modificat 1 dată în total.

Lorant Istvan
Membru forum
Oras: Targu Mures
Data nasterii: 09 Iul 1975

Mesaj de Lorant Istvan » 17 Apr 2007, 09:24

Sal

Cred ca tot cu cricul propriu :(

Pune si tu doua caramizi (sau scanduri) sub talpile rulotei si incearca asa, eu asa am reusit :o

Lorant Istvan
Membru forum

Mesaj de Lorant Istvan » 17 Apr 2007, 09:38

Si inca ceva....mi-am adus asa aminte, legat de cricuri.

Ale mele au inceput sa mearga tot mai greu, am intrebat stanga dreapta si am ajuns la cuncluzia ca tre' sa le degresez (spalarea in diluant a melcului :D si a surubului cu o pensula) si evident nu le-am mai uns decit cu un pic de ulei siliconic care se foloseste la motociclete, pe lant (nu aduna noroi si praf pe lant - care de altfel apoi lucreaza ca o substanta abraziva pe toata suprafata de frecare=nisip amestecat in vazelina). Acest spray se gaseste in comert sub numele de WD40 sau in alta varianta care o stiu mai bine comerciantii de piese auto-moto.

De atunci merg super usor, fara un efort fizic prea mare :D

frandos cosmin

Mesaj de frandos cosmin » 17 Apr 2007, 12:41

Bine Lori! au roata de rezerva si nu au cric ?nu cred ca picioarele alea vor rezista facand de cateva ori asa si ori cu ce le-ai unge tot destul de greu merg ,totusi nu are nimeni o rulota dotata cu cric sau suport de cric din fabricatie?

Lorant Istvan
Membru forum

Mesaj de Lorant Istvan » 17 Apr 2007, 13:07

Adi din pacate atât am reusit eu sa fac, în disperare, deoarece nici a noastra nu are cric în dotare :( caci a 3-a roata o avem si noi.....

Da nici nu stiu unde as pune cricul deoarece m-am uitat si n-am vazut nimic, unde ar tre' pus cricul? :shock:

Uite totusi un subiect interesant!!!

Alex Ticsa
Membru forum
Oras: Vatra Dornei
Data nasterii: 14 Oct 1975

Mesaj de Alex Ticsa » 17 Apr 2007, 17:12

Dragii mei, eu am facut saptamina trecuta revizie la roti si am ridicat rulota cu un cric hidraulic normal pe care l-am pozitionat linga roata sub punte. Ideea e ca trebuie ca cealalta roata sa fie bine "impanata" cu opritoarele pe care le are rulota in dotare, si bineinteles frina de mina trebuie trasa. Am procedat astfel la ridicarea pe cricul hidraulic , si pt siguranta, pe masura ce o urcam pe cric coboram si picioarele ei de pe partea pe care se ridica, respectiv le stringeam pe cealalta parte. Oricum, schimbatul unei roti la rulota nu trebuie privit foarte simplist. Strict ca o parere personala, nu recomand ridicarea ei pe picioarele proprii(riscati sa-i deteriorati podeaua sau chiar picioarele de sprijin), si nici cu un cric obisnut de Dacia(sunt super-instabile!)

CSIZEK TIBERIU

Mesaj de CSIZEK TIBERIU » 17 Apr 2007, 22:14

salut pe toata lumea
pana la rulota se rezolva astfel: se coboara rulota de la rotita din fata la maxim ,apoi se coboara talpile din spate pana se observa ca rulota tinde sa se ridice de fund ,iar apoi se da la manivela (roata de pe peridoc ),adica se ridica rulota de fata la maxim si se coboara talpile fata ;o sa observati ca rotile de pe puntea rulotei sant in aer.; sa nu va fie frica ,ca nu se va strica nici un picior si nici podeaua ;rulota nu are cric fiindca a fost construita cu 4 picioare

Anghel Bogdan

Mesaj de Anghel Bogdan » 18 Apr 2007, 20:10

CSIZEK TIBERIU scrie:salut pe toata lumea
pana la rulota se rezolva astfel: se coboara rulota de la rotita din fata la maxim ,apoi se coboara talpile din spate pana se observa ca rulota tinde sa se ridice de fund ,iar apoi se da la manivela (roata de pe peridoc ),adica se ridica rulota de fata la maxim si se coboara talpile fata ;o sa observati ca rotile de pe puntea rulotei sant in aer.; sa nu va fie frica ,ca nu se va strica nici un picior si nici podeaua ;rulota nu are cric fiindca a fost construita cu 4 picioare

Bravo , super chiar este tare . Cand am citit am ras cand m-am gandit cat m-am chinuit cu cricul de la masina cand am facut pana la ea la 12 noptea pe ploaie langa sosea . Mi-am cumparat chiar un cric hidraulic mic cu care ma descurc f bine . Nu cred ca are cum sa fie afectata podeaua fiindca suportul este prins de sasiu . Tks

Alex Ticsa
Membru forum
Oras: Vatra Dornei
Data nasterii: 14 Oct 1975

Mesaj de Alex Ticsa » 18 Apr 2007, 20:49

Depinde de rulota, cred. La mine picioarele sunt prinse de podea...(Hobby '84)
VW Caravelle/Ford Focus & Dethleffs Rally Nomad

frandos cosmin

Mesaj de frandos cosmin » 18 Apr 2007, 21:37

Salut adica trebuie decsprinsa mai intai de carligul de remorcare si apoi operat nu ?

bebe944
Membru forum

Mesaj de bebe944 » 19 Apr 2007, 01:13

bravo Tibi asa e , am verificat si eu mai demult si e simplu
Marcel Gheorghe
KIA SORENTO+ELDDIS HURICANE GTX
0747 122 122 ; 0788 356 759

Petrescu Eugen
Membru forum

Mesaj de Petrescu Eugen » 02 Sep 2007, 21:46

Am facut în concediul acesta o pana :evil: :twisted: la rulota (am luat probabil o piatra pe un macadam si am facut o gaura în forma de "L" pe flanc!). Daca nu ai probleme la podea cred ca se poate proceda cum a spus mai sus Tibi, dar cred ca este destul de riscant ca în timp sigur îti va ceda podeaua. Acelea sunt cricuri de sprijin nu de reazem!
Am încercat sa o ridic cu cricul Opelului si mi s-a rupt piulita-suport a cricului. Asa ca am mers pe janta cca. 300 m (cauciucul s-a f..., bineînteles!) pâna la un service unde am urcat cu roata cu problema pe o bucata de grinda patrata, putând apoi sa bag un cric de Dacia sub sasiu în dreptul osiei. Cred ca cel mai util ar fi un cric pneumatic (perna de aer), dar nu stiu daca un compresor la baterie de 12 V creeaza presiunea necesara!
Concluzia: de atunci iau la mine o bucata de grinda 15 x 15 cm x 30 cm si un cric de Dacie!.
opel astra 2,0 dti + fendt joker (xaver) 496A
Membru asociat
tel. 0745501522
"Natura ne aseamănă, educaţia ne deosebeşte" - Confucius

Raspunde