Astăzi este 10 Aug 2022, 02:09

Wiki CLUBRV

topicuri de informare

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Avatar utilizator
Constantin Curelea
Membru fondator
Mesaje: 2158
Membru din: 10 Iun 2004, 15:47
Localitate: Bucuresti
Contact:

Wiki CLUBRV

Mesaj de Constantin Curelea » 30 Oct 2012, 13:59

Daca deschideti pagina http://www.clubrv.ro veti descoperi un nou buton: ,,Wiki"
Este legatura spre o noua forma de comunicare.
Dupa modelul enciclopediei wikipedia incercam sa constituim o baza de date in domeniul RV.
Dupa logarea cu ID-ul de pe forum, membrii asociati CLUBRV-RO, au posibilitatea sa imbunatateasca continutul paginilor existente, sa deschida pagini si teme noi.
Le multumesc si pe aceasta cale celor care au gandit si pus in practica acest sistem: Cosmin si Stefan.

Va rog sa completati paginile cu informatii verificate de dvs astfel incat acest mod de documentare sa-si atinga scopul.
Orice comentarii si sugestii de imbunatatire a acestei actiuni , va rog, sa le purtam in acest topic.
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !

Avatar utilizator
Cosmin Prund
Membru forum
Mesaje: 765
Membru din: 17 Aug 2012, 10:56
Oras: Sibiu
Data nasterii: 22 Mai 1980
Localitate: Sibiu

Re: Wiki CLUBRV

Mesaj de Cosmin Prund » 30 Oct 2012, 14:53

Daca imi permiteti sa va fac o sugestie cand vizitati Wiki.

Banuiala mea este ca HARTILE cu locatiile de campare vor prezenta cel mai mult inters pentru cei mai multi dintre noi! Va invit sa intrati direct pe wiki (http://wiki.clubrv.ro) si sa folositi meniul din stanga-sus, unde scrie "Hărți România", pentru a alege un tip de harta. Vi se va deschide o pagina care contine o harta Google Maps cu tipul de locatii selectat. Va puteti misca in aceasta harta la fel cum va miscati in Google Maps: Click-si-trageti pentru a "misca" harta, se face Zoom cu rotita de la mouse (sau cu butoanele "+" si "-" pentru cine nu are mouse cu rotita). Daca vedeti o locatie interesanta pe harta puteti face click pe marcator: la fel ca in Google Maps se va deschide un balon cu informatii suplimentare. Veti gasi de exemplu coordonatele GPS ale locatiei in 2 variante, numere de telefon, adresa si un link mare albastru care va conduce intr-o pagina cu detalii suplimentare despre respectiva locatie. Va invit sa urmati un astfel de link: pagina care se deschide contine din nou coordonate GPS, adrese, numere de telefon dar in plus contine LINK-uri care va vor deschide in Google Maps trasee gata calculate pornind din cateva mari orase ale Romaniei.

In continuare sa zicem ca ati cautat locatia dvs. preferata de campare si aceasta lipseste. Aveti posibilitatea sa o adaugati chiar dvs. la harta! Este suficient sa urmati pasii de mai jos:
 • * Va autentificati pe Wiki cu numele si parola de pe forum. Utilizati butonul "Autentificare" din dreapta sus, il veti vedea numai dupa ce ati intrat deja pe Wiki. Atentie, se foloseste NUMELE complet, nu adresa de email la logare. Forumul accepta pentru logare si adresa de email dar aici este necesar sa utilizati numele.
  * Dupa ce v-ati autentificat butonul "Autentifica" este inlocuit de un buton "Wiki Tools", care deschide un meniu. Din acel meniu alegeti optiunea "Adauga locatie noua pe harta ClubRV"
  * In prima faza vi se vor solicita coordonatele GPS ale locatiei pe care doriti sa o adaugati. Veti gasi in respectiva pagina instructiuni elementare pentru obtinerea coordonatelor GPS din Google Maps sau Google Earth.
  * Completati tot ce va solicita formularul si folositi butonul "Inainte" pentru a trece de la o pagina la alta. MARE atentie in momentul in care vi se arata harta pentru confirmare: faceti ZOOM cat mai mult, eventual treceti harta in format "Satelit" pentru a va asigura ca marcatorul va fi plasat pe harta exact acolo unde trebuie. Daca aveti dubii mai bine lasati pe altcineva sa adauge respectiva locatie! Imaginati-va ca un coleg introduce coordonatele GPS in sistemul de navigare de la camper si incearca sa ajunga la destinatie. O eroare de numai 10 metri poate inseamna ca locatia este pe partea cealalta a drumului sau mai rau, dincolo de rau!
  * In final veti ajunge pe pagina de prezentare a locatiei introduse de dvs. si veti observa ca respectiva locatie este vizibila si in Harti. Felicitari!
Hartile sunt totusi doar inceputul, pentru ca Wiki poate mult mai mult, si sunt convins ca veti descoperi incet toate posibilitatile:
 • * Oricine poate edita o noua pagina cu informatii utile. De exemplu azi, ca reactie la intrebarea d-lui Peti, am editat pagina despre Parteneriatele asociatiei.
  * Paginile de prezentare ale locatiilor sunt pagini de Wiki in toata regula: le puteti extinde cu descrieri si povesti despre locatii, cu poze, cu orice considerati util.
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com

Popa Violeta
Membru asociat
Mesaje: 1675
Membru din: 29 Apr 2009, 21:12
Oras: Iasi
Data nasterii: 06 Oct 1949
Localitate: Iasi
Contact:

Re: Wiki CLUBRV

Mesaj de Popa Violeta » 30 Oct 2012, 20:41

Domnule Prund, toata stima ! Acest Wiki Clubrv va fi foarte util tuturor colegilor rulotisti, de la gasirea pe harta a unor locatii off de campare, pana la postarea unor poze si impresii din calatorii. In aceste conditii, sunt sigura ca o mare parte a discutiilor privind calatoriile noastre cu rulota prin tara se vor muta de la forum pe wiki. Lucru cu adevar remarcabil. Multumim mult pentru explicatiile indrumatoare pentru folosirea wiki Clubrv si speram sa umplem cat mai repede harta Romaniei cu propriile noastre cunostinte de campare (off sau campinguri mai putin cunoscute).
Cu stima,
Violeta Popa
Familia Popa, Violeta si Stefan.
Rulota Hobby Prestige 495 / 1999.
Masina Renault Trafic.
Tel: 0232252600.
0722686928

Avatar utilizator
Lupu Ciprian
Membru CD
Mesaje: 6650
Membru din: 20 Oct 2010, 17:29
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Wiki CLUBRV

Mesaj de Lupu Ciprian » 31 Oct 2012, 10:57

Deja lucrez la adaugarea unor lacatii off camping ! :)
Autorulota Ford
Chausson sau rulota Dethlefs
Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com

Avatar utilizator
Cosmin Prund
Membru forum
Mesaje: 765
Membru din: 17 Aug 2012, 10:56
Oras: Sibiu
Data nasterii: 22 Mai 1980
Localitate: Sibiu

Re: Wiki CLUBRV

Mesaj de Cosmin Prund » 08 Noi 2012, 19:58

Noutati despre Wiki:
 • Din asistentul pentru adăugarea unei noi locaţii pe harta ClubRV puteţi ajunge pe o pagină cu detalii privind modul de obţinere a coordonatelor GPS, şi acolo aveţi 2 tutoriale VIDEO YouTube.
 • Pasul 2 din asistentul pentru adăugarea locaţiei pe harta clubului a fost îmbunătăţit: Harta afişată pentru confirmare include acum lista cu toate locaţiile deja înregistrate prin împrejurimi. În plus toate locaţiile aflate pe o rază de 5 km faţă de punctul care se adaugă sunt enumerate clar, ca text. Ideea este să observăm mai uşor dacă cumva încercăm să introducem aceeaşi locaţie a II-a oară.
 • Toate listele cu puncte de pe harta din România includ şi o listă cu locaţiile grupate pe judeţe. Am afişat această listă pentru a "ajuta" google să ne găsească pagina pentur căutări de tipul "campinguri în alba" sau "locaţii off camping din prahova"
 • Toate campingurile ACSI din România sunt pe hartă (camping-urile de pe http://www.eurocampings.eu/en/europe/romania/)
 • Avem 37 de camping-uri, 2 pensiuni cu facilităţi de campare şi 2 locaţii off-camping. E mai bine decât pe Eurocampings dar e departe de ce ar trebui să fie: este nevoie de implicarea comunităţii pentru a extinde această listă!
Pun aici linkuri directe la video-urile de pe YouTube, pentru curioşi.Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com

Avatar utilizator
Cosmin Prund
Membru forum
Mesaje: 765
Membru din: 17 Aug 2012, 10:56
Oras: Sibiu
Data nasterii: 22 Mai 1980
Localitate: Sibiu

Re: Wiki CLUBRV

Mesaj de Cosmin Prund » 06 Dec 2012, 22:41

Dupa ce am adaugat la Wiki si camping-ul Aviator (http://wiki.clubrv.ro/wiki/index.php/Camping_Aviator) am descoperit cu plăcere că ClubRV beneficiază de parteneriate cu un număr semnificativ de camping-uri şi pensiuni pe teritoriul României. 8 (opt) la număr în acest moment! Încep să cred că banii investiţi în cotizaţia de membru asociat pot fi recuperaţi. Nu mă înţelegeţi greşit, nu cred că asta trebuie să fie motivaţia pentru înscrierea în asociaţie, dar socoteala e simplă: "beneficiul" financiar per noapte de cazare în camping-urile partenere este între 5 şi 10 ron. Cei 120 ron cât costă înscrierea în asociaţie pentru un an se recuperează undeva între 12 şi 24 de nopţi de cazare. De acord, 24 este un număr mare, dar în funcţie de camping ne putem încadra la 12 nopţi de cazare, şi asta este mai mult decât realizabil. Chiar de aşteptat, adică în asociaţie se înscriu rulotişti care rulotesc, cei care rulotesc mai puţin (sau rulotesc doar pe internet :mrgreen: ) n-au motive să se înscrie în asociaţie.

Pentru a evidenţia mai bine această fericită situaţie am introdus 3 noi hărţi în meniul de pe WIki, după cum urmează:
P.S: Doresc să vă re-amintesc încă o dată: Toţi membrii asociaţi se pot loga pe Wiki şi pot adăuga oricâte locaţii pe harta clubului. Dacă întâmpinaţi dificultăţi (sau sunteţi doar membru forumist), puteţi să-mi transmiteţi mie pe PM date despre orice locaţie de campare şi o să o adaug eu pe hartă.
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com

Avatar utilizator
Lupu Ciprian
Membru CD
Mesaje: 6650
Membru din: 20 Oct 2010, 17:29
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Wiki CLUBRV

Mesaj de Lupu Ciprian » 19 Ian 2013, 11:01

Cosmin Prund scrie:
P.S: Doresc să vă re-amintesc încă o dată: Toţi membrii asociaţi se pot loga pe Wiki şi pot adăuga oricâte locaţii pe harta clubului. Dacă întâmpinaţi dificultăţi (sau sunteţi doar membru forumist), puteţi să-mi transmiteţi mie pe PM date despre orice locaţie de campare şi o să o adaug eu pe hartă.
Oare nu e nimeni interesat sa puna "osu' " la treaba alaturi de noi ?
Autorulota Ford
Chausson sau rulota Dethlefs
Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com

Avatar utilizator
Nelu Predonu
Membru forum
Mesaje: 681
Membru din: 23 Sep 2012, 14:16
Oras: Voluntari - Ilfov
Data nasterii: 21 Iul 1959
Localitate: Voluntari - Ilfov

Re: Wiki CLUBRV

Mesaj de Nelu Predonu » 19 Ian 2013, 12:49

Sa-ti dea Dumnezeu sanatate Cosmin pentru ce ai facut. Explicatiile pe care le-ai dat, fac deosebit de usoara adaugarea de noi locatii pe harta Clubrv.
Am intrat si eu pentru prima data si am adaugat o locatie, dar vreau sa fac o trimitere catre un topic din forum asa cum a facut Ciprian cu locatia de la Cernica. Ce trebuie sa fac pentru acest lucru ? La descrierea locatiei Ciprian a adaugat si o poza, cum pot face asa ceva ?
Putem adauga si-n harta noastra Clubrv pozele existente in Google Earth ? Sau alte poze din propriul calculator ?
Campervan: Clever Runner 2021

Avatar utilizator
Cosmin Prund
Membru forum
Mesaje: 765
Membru din: 17 Aug 2012, 10:56
Oras: Sibiu
Data nasterii: 22 Mai 1980
Localitate: Sibiu

Re: Wiki CLUBRV

Mesaj de Cosmin Prund » 19 Ian 2013, 15:07

Am tot sperat sa am timpul (si dispozitia) sa fac un filmulet de prezentare, la fel cum am facut pentru modul de identificare a coordonatelor in Google Earth si in Google Maps. Odata si-o data se va gasi si timp... pana atunci:

---

Fiecare locatie de pe harta ClubRV este insotita de o pagina de descriere, pagina in care putem include informatii oricat de detaliate despre respectiva locatie. Putem folosi text, imagini si chiar videoclipuri youtube. Ajungem la aceasta pagina urmand link-ul din harta ClubRV. Odata ajunsi pe pagina respectiva putem incepe sa o modificam folosind comanda "Modificati Pagina" din meniul "Wiki Tools". Pentru o locatie nou adaugata (sau care nu contine nici o descriere) textul pe care ni-l prezinta Wiki arata cam asa:
Exemplu extras din pagina pentru Cheile Oltetului scrie: <locatie> Denumire = Cheile Oltetului
GPS = 45.214336111111, 23.774438888889
Fel = off
Tara = Romania
Adresa = Polovragi
Judetul = Gorj
</locatie>
Puteti adauga orice fel de descriere, dar este indicat sa faceti prin inserarea textului deasupra cartusului care incepe cu <locatie>. De exemplu, acel text ar putea fi modificat sa arate in acest fel:
Exemplu extras din pagina pentru Cheile Oltetului scrie: =Locatia=

[[Media:Imagine de la Cheile Oltetului.jpg|200px|left]]

Descrierea locatiei aici.

=Harta=

<locatie> Denumire = Cheile Oltetului
GPS = 45.214336111111, 23.774438888889
Fel = off
Tara = Romania
Adresa = Polovragi
Judetul = Gorj
</locatie>
Interesant in acest exemplu este textul pe care l-am inserat deasupra cartusului cu <locatie>, si pe care-l reiau aici, separat, pentru a-l putea explica in detaliu:
Ce am inserat deasupra cartusului cu LOCATIE scrie: =Locatia=

[[Media:Imagine de la Cheile Oltetului.jpg|200px|left]]

Descrierea locatiei aici.

=Harta=
Se observa aici markup-ul folosit pentru Wiki. La fel ca si aici pe forum, se folosesc unele coduri pentru a obtine diverse formatari ale textului. Textul aflat intre semne egal este transformat in titlu de sectiune. In acest fragment de text Wiki avem definite doua titluri de sectiune: "Locatia" si "Harta". Este indicat ca descrierile sa fie, in general, rupte pe sectiuni, pentru a fi mai usor de citit. De asemenea este important de urmarti ce se intampla cu paragrafele de text. Pentru a obtine un paragraf nou de text este nevoie sa lasati un rand text liber.

Observati de asemenea codul (markup) utilizat pentru a include in descriere o imagine:
[[Media:Imagine de la Cheile Oltetului.jpg|200px|left]]
Acest cod face ca in descrierea respectivei locatii de campare sa fie inclusa o imagine cu numele "Imagine de la Cheile Oltetului.jpg", redimensionata sa aiba doar 200px si aliniata la stanga (left) fata de text. Imaginea nu este necesar sa existe in prealabil: Daca nu exista, Wiki va afisa in pagina un link cu rosu, si atunci cand urmam acel link ni se permite sa incarcam imaginea din calculatorul nostru. Numele pe care-l dam imaginii pe Wiki nu trebuie sa corespunda numelui pe care imaginea il are pe calculatorul local. Din contra, este indicat sa folosim un nume care sa descrie cat mai bine imaginea - in acest caz am botezat imaginea "Imagine de la Cheile Oltetului.jpg". Daca as avea o astfel de imagine la mine pe calculator, probabil s-ar numi DSC00123.JPG, sau ceva similar (nume dat de aparatul foto). De asemenea, imaginea de pe calculatorul meu nu trebuie sa aiba dimensiunea de 200px asa cum se specifica in acest fragment de Markup. Wiki accepta o imagine de orice dimensiune, urmand ca atunci cand se afiseaza pagina sa se afiseze o imagine micsorata la doar 200px. Imaginea la dimensiunea originala ramane insa in memoria Wiki si daca dam click pe poza vom putea accesa imaginea la dimensiunea initiala.

Nu este nevoie sa memorati Markup-ul pe care-l foloseste Wiki. De exemplu, daca doriti sa includeti o imagine intr-o pagina, cel mai simplu este sa identificati o alta pagina care contine un element similar, sa utilizati comanda "Modificare pagina" din "Wiki Tools" si sa copiati (cu copy-paste) fragmentul de Markup care va intereseaza. Veti putea modifica respectivul fragment dupa necesitati.

Nu trebuie sa va faceti prea multe probleme in ce priveste aranjarea in pagina a informatiilor, la fel cum nu trebuie sa va faceti probleme daca STRICATI ceva, sau daca rezultatul pe care-l obtineti nu este cel mai potrivit. Cel mai important lucru pe Wiki este informatia, daca ati reusit sa introduceti in Wiki informatii utile, ma ofer voluntar sa le formatez sa arate frumos :) Imi dati un PM si ma ocup. Formatarea o poate imbunatati, in fapt, oricine! De asemenea nu va faceti probleme daca ati STRICAT ceva. Este practic imposibil sa stricati cu adevarat ceva, pentru ca fiecare pagina de pe Wiki are in spate un intreg istoric cu toate modificarile efectuate vre-odata. Daca de exemplu ati dorit sa imbunatatiti continutul si din intamplare s-a intamplat ceva si locatia a disparut cu totul de pe harta este suficient sa anuntati pe cineva care "se pricepe" si va putea vedea exact ce ati modificat, va putea apoi sa re-aduca continutul pierdut din istoric.
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com

Avatar utilizator
Cosmin Prund
Membru forum
Mesaje: 765
Membru din: 17 Aug 2012, 10:56
Oras: Sibiu
Data nasterii: 22 Mai 1980
Localitate: Sibiu

Re: Wiki CLUBRV

Mesaj de Cosmin Prund » 19 Ian 2013, 15:10

SI acum punctual:
 • Imaginile din Goole Earth nu pot fi aduse pe harta. Puteti in schimb adauga la descrierea locatiei orice fel de imagini, videoclipuri sau link-uri catre alte pagini relevante.
 • Link-urile catre discutii din Forum, ca de altfel orice link-uri catre pagini Web externe se scriu pur si simplu in descriere. Wiki le va transforma automat in Link-uri.
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com

Popa Violeta
Membru asociat
Mesaje: 1675
Membru din: 29 Apr 2009, 21:12
Oras: Iasi
Data nasterii: 06 Oct 1949
Localitate: Iasi
Contact:

Re: Wiki CLUBRV

Mesaj de Popa Violeta » 19 Ian 2013, 15:50

Domnule Prund, o rugaminte am la Dv. Puneti cateva poze de la 1 Decembrie la Camperland la "Galeria foto" de pe prima pagina. De altfel, o sa va mai necajesc cu niste locatii off din jurul lacului Bicaz si manastirilor Secu si Sihastria. Mie nu-mi reuseste.
Cu stima,
Violeta Popa
Familia Popa, Violeta si Stefan.
Rulota Hobby Prestige 495 / 1999.
Masina Renault Trafic.
Tel: 0232252600.
0722686928

Avatar utilizator
Cosmin Prund
Membru forum
Mesaje: 765
Membru din: 17 Aug 2012, 10:56
Oras: Sibiu
Data nasterii: 22 Mai 1980
Localitate: Sibiu

Re: Wiki CLUBRV

Mesaj de Cosmin Prund » 19 Ian 2013, 15:55

Pentru locatiile Off va ajut cu cea mai mare placere. Cu galeria foto de imagini din pacate nu va pot ajuta, acolo trebuie sa-l contactati pe d-l Stefan Serban, el se ocupa de respectiva sectiune. Pagina principala a sit-ului nu face parte din Wiki.
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com

Raspunde