Un raspuns off topic ptr. domnul Vasiliu
Ce poate nu ati inteles dumneavoastra este faptul ca fotografia in care eu apar cu prietenul Vali Panait este o IRONIE (DEX - care contine o usoara batjocura la adresa cuiva ,cu semnificatii opuse sensului lor obisnuit )
Sa incepem cu inceputul - in trecutul nu prea indepartat al fenomenului (curentului )rulotistic din Romania au fost (nu zic Adam si Eva ) un grup de oameni animati de dorinta si bucuria de a avea o rulota si a socializa in GRUP .
In timp ,grupul sa imbogatit cu mai multi membrii ,unii mai tineri (alte viziuni ),altii cu mai multi bani (automat si alte pretentii ),altii atarnatorii (cazuri reale cu indivizi nesimtiti ),altii cu ganduri de afaceri (oportunistii ),altii sunt snobii (daca ai cumparat un bec ,el cumpara 10...daca este la moda ) si totii indivizii enumerati mai sus la un moment dat au explodat in grupuri mai mici .
Intr-un fel este logic ,cei mai tineri nu au cum sa-i inteleaga pe cei nascuti mai devreme (MENTIUNE -spiritul cu viziuni pozitive nu tine cont de varsta ),si de aici apar conflictele si departajarile
Domnul Vasiliu incercati un exercitiu de imaginatie ,inchideti ochii si inchipuiti-va ca cele doua asociatii sunt un cuplu .
La inceput este dragoste mare ,inflacarata cu episoade de gelozie ,pe la jumatatea relatiei apare plictiseala,rutina incepi sa-i vezi defectele,contrazicerile ,parca-i miroase si gura un pic ,etc. ,iar bomboana pe coliva este pusa de obicei de cei din anturaj (de altfel "prieteni " total dezinteresati ) ,finalizata cu un divort unde gurile se umplu cu "fecalele" adunate in anii de glorie casnica .
Ce incercati dumneavoastra sa vizualizati mental, este super ideal, REALITATEA este ca pe oamenii astia nu-i mai vad personal la un loc niciodata ,exceptie poate fi in incercari nereusite de reabilitare a relatiei (ca in speta de mai sus cu divortul ).Vor venii la intalniri comune (posibil ) dar se vor urmarii reciproc cu dorinta aviada de al surprinde pe picior gresit ,dupa care cu proxima ocazie sa-i arunce trufas defectele la picioare ,si daca este posibil cu martori
Eu baleiez intre cele doua grupuri (observati ca nu mentionez asociatii ) fara a incerca sa-i impac ,NU MA INTERESEAZA RELATIA LOR (si asa ar trebui sa faca toti )
Cei care am avut norocul sa traim in perioada comunista (putem face comparatii ) am ramas cu niste " sechele " ,mai mult bun simt ,mai multa toleranta ,mai mult respect fata de persoana de alaturi (rugaminte ...sa valorificam avantajul ... )
PS - tot ce am scris mai sus este o emulatie izvorata din putul gandirii, pudrata de o astenie de primavara :D