Astăzi este 25 Mar 2023, 04:13
Transalpina 2012
Moderator: Moderatori
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati TOATE datele personale, acesta incluzind un numar de telefon, adresa de domiciliu, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati TOATE datele personale, acesta incluzind un numar de telefon, adresa de domiciliu, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
- Nicusor Manea
- Membru forum
Re: Transalpina 2012
Sustin cele spuse da tine Danut. De aceea am lasat rulota la Pestera Muierilor si am traversat Transalpina doar cu masina. M-am convins, nu am ce cauta acolo cu atelajul dupa mine, decat daca vreau sa-mi schimb ambreiajul la masina sau planetarele. Fiecare este liber insa sa aleaga, dar si sfatul meu este sa nu va incumetati decat daca aveti un 4X4 si traseul este liber, deoarece curbele sunt foarte stranse, iar asfaltul foarte ingust.
Fam Nicusor & Mihaela Manea
Chateau 380 + VW Sharan 1.9 TDI
Tel: 0757 316 363
E-mail: mbalubrifianti@gmail.com
Chateau 380 + VW Sharan 1.9 TDI
Tel: 0757 316 363
E-mail: mbalubrifianti@gmail.com
-
- Membru forum
Eu am parcurs acest traseu cu rulota si masina din semnatura, fara ploaie si umezeala. Am urcat incet cu primele doua viteze, dar fara ruperi de aderenta si fara gafaiala din partea masinii. O sa pun poze intr-un topic separat, se poate sa ai dreptate ca un Logan cu rulota nu are ce cauta acolo, dar nu cred ca e imposibil.
L.E. Nu cred ca exista rulotist cu Logan si rulota de 7m.
L.E. Nu cred ca exista rulotist cu Logan si rulota de 7m.
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450
Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
- Isdraila Ioan
- Membru forum
- Oras: Arad
- Data nasterii: 14 Iun 1954
In vara am facut si eu Transalpina .Placut si modificata fata de cum o stiam eu in anii trecuti(am locuit in Tg.Jiu).Mai trebuie lucrat :parapeti,delimitari ,inscriptionari parte carosabila ,asfaltarea unde sunt tuburi de traversare a apelor di scurgeri ,etc....Drumul este greu accesabil si pentru 4/4 cred eu.Masina este supusa la ceva efort.Eu am facut traversare pina in Sebes,cu masina din semnatura Opel caravan 1,7dtl,remapat si am vazut cum caii adaugati si cuplul s-au fac din plin treaba .Am mers constant ,dar in unele locuri ai nevoie de demaraj ,curbe scurte si in panta,se trece cu greu masina pe linga masina ,iar cu rulota nu cred ca se pune problema .Cu a mea fiind mai scurta poate ...dar una mai lunga cum are Bogdan,greu .Locuri de campare in apropiere de Obirsie la corturi(cartierul culegatorilor de fructe de padure),iar rulote...2-3ale muncitorilor de la asigurarea terasamentelor cu plasa(in virf dinspre Rinca ).Pe traseu era nevoie de ceva refugii la urcare ,dar si coborire .Nu se poate vorbii de viteza...sa fii multumit ca te duce masina cu 1-ia si a 2-a.si sa nu te prinda noaptea .Eu de la Voineasa pina la Sebes am mers noaptea ,unde am ajuns la orele 23.00.Frumos,placut,dar gindeste-te si la masina si mai ales la caii putere si experienta in condus .Pentru unii...este un examen .
fam.Isdraila Ioan si Valentina
Volvo V50 2.0 HDi+
Camper Ford Meridian CI International 314
Tel.0729929120-Nea Nelu e-mail gl99vrc@yahoo.com . "Partea interesanta la oamenii inteligenti,este ca par nebuni in fata prostilor"Albert Einstein.
Volvo V50 2.0 HDi+
Tel.0729929120-Nea Nelu e-mail gl99vrc@yahoo.com . "Partea interesanta la oamenii inteligenti,este ca par nebuni in fata prostilor"Albert Einstein.
Buna dimineata !Am urmarit cu atentie atat acest subiect ,cat si postarile si parerile expuse .Nu am dorit sa intervin ,dar parca ma " gadila " la degete . Daca nu " faceam " acest traseu ,imi puneam intrebarea ca ar putea fi cel mai periculos drum din Romania ? Transalpina am facut-o in intregime ,adica de la Sebes pana la Novaci ,cu auto si rulota ,fara a avea vreo problema .Intradevar am mers cu prima si a doua viteza ,dar nu inteleg unde este marea dificultate .De ce iti trebuie 4 x 4 ? Am urcat lejer fara sa " zapacesc " "magarul " din dotare .Intradevar ca nu sunt parapeti ,dar nu mi s-a parut atat de ingusta partea carosabila .Au trecut pe langa mine masini ,fara a fi nevoit sa trag mai mult dreapta .Intradevar cu o masina de capacitate mica,nu stiu daca se poate face acest tronson ,dar de la acest amanunt pana la cel ca este musai de un 4 x 4 este cale lunga . Am facut cu rulota ,atat Transalpina cat si Transfagarasanul ,si nu mi s-au parut niste sosele numai pentru " elicoptere " .Eu vreau sa fac in viitor Grossglockner-ul de la austrieci cu rulota ,si dvs speriati lumea cu Transalpina ? Multumesc si scuze daca nu am fost de acord cu unele pareri . Pur si simplu am fost pe acolo si stiu ce vorbesc .
Acesta este atelajul cu care am " razbit " atat pe Transalpina cat si pe Transfagarasan

Acesta este atelajul cu care am " razbit " atat pe Transalpina cat si pe Transfagarasan

- Marius Ulesan
- Membru forum
- Oras: Targu Mures
- Data nasterii: 21 Iul 1975
Parerea mea este ca lipsa parcarilor si participantii la trafic il fac sa fie un drum greu de parcurs cu rulota...poate traversarea in cursul saptamanii ar fi mai usoara(eu am fost in weekend si a trebuit sa opresc foarte des in spatele celor care, cred eu ,conduc prima data pe un drum mai abrupt)
Am fost fara rulota,cu masina din semnatura ,si din punctul meu de vedere, in actuala configuratie, rv meu nu o sa vada transalpina
Parerile sunt impartite si e normal sa fie asa ,eu sunt de acord cu DanutLupu
Am fost fara rulota,cu masina din semnatura ,si din punctul meu de vedere, in actuala configuratie, rv meu nu o sa vada transalpina
Parerile sunt impartite si e normal sa fie asa ,eu sunt de acord cu DanutLupu
Skoda Octavia 2 4x4 si Beyerland 430 tm
- Isdraila Ioan
- Membru forum
- Oras: Arad
- Data nasterii: 14 Iun 1954
George,ca sa ne convingi ,trebuia pusa o fotografie de sus la cea mai inalta cota (acolo unde asigurau cu plasa caderile de pietre).Eu am facut traseul cu Nicu Colpos in data de 09 08 si am filmat tot traseul ,iar ce arati tu s-ar parea ca este traseu la intrare dinspre Sebes,pina in Obirsie.Cu o asa lungime totala ,masina si rulota (ansamblu vazut la Darmanesti )cred ca nu ti-a venit usor la curbele la urcare sectorul alpin si coborire spre Rinca .Ma bucur fiindca te-ai aventurat : si ca o gluma si curiozitate :dupa... mai aveai ferodo-uri la masina si rulota ? :lol:
fam.Isdraila Ioan si Valentina
Volvo V50 2.0 HDi+
Volvo V50 2.0 HDi+
- Parfeni Ioan
- Membru forum
- Oras: Vaslui
- Data nasterii: 21 Feb 1950
Poate intereseaza pe cineva:
http://ro.stiri.yahoo.com/%C8%98oseaua- ... sorii.html
http://ro.stiri.yahoo.com/%C8%98oseaua- ... sorii.html
Ambasador-Mercedes Vito 0758869024