Astăzi este 25 Mar 2023, 03:22

Repartizarea incarcaturii in rulota

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Raspunde
Dragos-Iulian Dobrovat
Membru fondator

Repartizarea incarcaturii in rulota

Mesaj de Dragos-Iulian Dobrovat » 04 Mar 2012, 23:39

Avem aici un test de laborator foarte relevant, referitor la modul de incarcare a bagajelor/greutatilor in rulote.
http://vimeo.com/7022794
De aceea este bine ca mai ales cei cu mai putina experienta in conducerea cu remorci/rulote sa aiba foarte mare grija la acest aspect. Cupla antibalans poate atenua mult din aceste efecte ,dar mare atentie ca nu poate face minuni daca rulota este incarcata incorect, daca este tractata de un autovehicul mic la viteza mare si mai ales pe carosabil umed,vant lateral,curent de aer produs de autovehiculele mari care circula din sensul opus,etc. Balansul este accentuat deasemenea la circulatia in panta (la vale/coborare).
Daca am postat nepotrivit aici ,rog modertorii sa mute postul unde ii este locul.
Stima si drumuri bune,
Bogdan Dobrovat
0751545024
Cu stima si deosebita consideratiune,
Dragos D

TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL

Sandu Toma
Membru forum

Re: Repartizarea incarcaturii in rulota

Mesaj de Sandu Toma » 05 Mar 2012, 07:18

Super filmuletul !
Este ilustrarea la scara redusa a ceea ce se poate intampla pe sosea !
Orice problema are o rezolvare practica

Serpescu Gheorghe
Membru forum

Mesaj de Serpescu Gheorghe » 05 Mar 2012, 08:00

Da, bun filmul si mai pot adauga ca anul trecut cand am plecat in concediu, datorira faptului ca nu am distribuit incarcarea uniform si nu am verificat presiunea in cauciucuri; am reusit sa stric un cauciuc prin uzura incorecta. Atentie!
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"

Catalin Gigi
Membru forum
Oras: Mizil
Data nasterii: 10 Mar 1971

Mesaj de Catalin Gigi » 05 Mar 2012, 08:07

Acest filmulet mi-a adus aminte de un amic...in urma cu 2 ani am plecat impreuna la o iesire la vro 400km de casa ....iar el nu putea sa depaseasca 70km la ora ca ii dadea impresia ca il arunca de pe sosea...el arunca pe faptul ca nu are cupla antibalans...cand colo !!! bagajele ...e un filmulet din care se invata multe .

Dar daca nu ma insel mai sa discutat despre acest subiect ...si sa pus si o schema cu modul corect de a incarca rulota ....este undeva pe aici ...

Odenie Sergiu
Membru forum

Mesaj de Odenie Sergiu » 05 Mar 2012, 08:17

Serpescu Gheorghe scrie:datorira faptului ca nu am distribuit incarcarea uniform si nu am verificat presiunea in cauciucuri; am reusit sa stric un cauciuc prin uzura incorecta. Atentie!
La rulota,sau masina?
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul

Serpescu Gheorghe
Membru forum

Mesaj de Serpescu Gheorghe » 05 Mar 2012, 08:21

La rulota.
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"

Isdraila Ioan
Membru forum
Oras: Arad
Data nasterii: 14 Iun 1954

Mesaj de Isdraila Ioan » 05 Mar 2012, 20:08

Interesant si in acelasi timp educativ atit pentru cei vechi cit si pentru cei cu vechime mai mica .Toti avem de invatat .Uneori poate fi foarte periculos distribuirea in mod incorect al grautatii.Lucrurile inutile, carate numai de dragul de a le avea ,maresc greutatea rulotei.Compartimentul buteliei are rostul lui,dar multi dintre noi il transforma intro adevarata "debara".Eu am hotarit ca la drum ,masina si rulota sa formeze o linie dreapta paralela cu partea carosabila.Parerea mea. :)
fam.Isdraila Ioan si Valentina
Volvo V50 2.0 HDi+
Camper Ford Meridian CI International 314
Tel.0729929120-Nea Nelu e-mail gl99vrc@yahoo.com . "Partea interesanta la oamenii inteligenti,este ca par nebuni in fata prostilor"Albert Einstein.

Raspunde