Astăzi este 27 Ian 2023, 06:56

Peicipecolo

Excursii facute cu masina, avionul, vaporul ...

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Raspunde
Catalin Gigi
Membru forum
Mesaje: 1232
Membru din: 09 Apr 2010, 21:02
Oras: Mizil
Data nasterii: 10 Mar 1971
Localitate: PRAHOVA

Peicipecolo

Mesaj de Catalin Gigi » 09 Ian 2012, 13:15

http://poraquiporalla.com/

Cel mai curajos rulotist dupa parerea mea .
Cea mai frumoasa poveste a unei calatori cu rulota o aveti descrisa in lincul de mai sus .
Un vis frumos care macar pe portiuni ar fi frumos sa il transformam si noi in realitate .
Imi doresc foarte tare sa ii cunosc si personal .
Am sa le fac un mail poate isi rapesc din timpul lor sa vina la o intrunire ClubRv atunci cand o sa ajunga si in Romania sa ne impartaseasca din aventurile lor .


Cateva cuvinte despre ei preluate dintr-un articol de pe net ;
Sursa este ;; http://www.esquire.ro/articole/reportaj ... e-colo.htm
,,Marilena și Dan Pouzet Oprean și cei trei copii ai lor, Matei, Vlad și Ilinca, sunt o familie de români care a trăit în Franţa și a plecat într-o călătorie de patru ani în jurul lumii. Pe vremuri, Dan și Marilena locuiau la Paris, unde aveau cariere ce le ocupau tot timpul – făceau naveta, se luptau cu întâlniri, contracte, trafic, ore suplimentare, copii lăsaţi și luaţi de la grădiniţă. Mai în glumă, mai în serios, vorbeau uneori despre ideea unui an sabatic în care să îi ducă pe copii să vadă lumea. Să ia o pauză de la viaţa la oraș, să plece hai-hui.

Când au pornit la drum, în ianuarie 2007, și-au propus să profite de întâlnirea cu viaţa; să descopere lumea, să educe copiii în armonie cu diversitatea oamenilor, culturilor și a naturii. Să pună în practică viziunea lor: viaţa este un privilegiu de care trebuie să te bucuri din plin. Să se debaraseze de condiţionările sociale, să se simtă liberi și pe durata călătoriei, și mult după ce ea va lua sfârșit.

În cele 17 luni care au trecut de atunci, Marilena, grafician, și Dan, arhitect, au învăţat să-și facă meseriile pe plajă sau în parc. Matei a terminat clasa a doua în Marele Canion. Vlad a mângâiat bebeluși de crocodil. Și Ilinca și-a sărbătorit ambele zile de naștere departe de Europa: întâi pe o plajă din Florida și apoi la piramidele de la Monte Albán din Mexic.

Totul a început acum patru ani cu un accident stupid de bicicletă, care l-a trimis pe Dan la urgenţă cu hemoragie internă și o arteră sfâșiată. Semne că viaţa atent construită le scăpa de sub control au existat și înainte de accident – în timpul unei vizite la biroul lui Dan, băieţii au fost uimiţi că nu au găsit nici un pat, doar ei credeau că tatăl doarme acolo. Accidentul i-a forţat pe Dan și Marilena să-și reevalueze viaţa.

Dan are 40 de ani și este un bărbat cu multe talente: construiește un stadion în formă de vulcan în Guadalajara, desenează case în timp ce supraveghează copiii, gătește, face fotografii, conduce rulota. Talentele sale nu includ și mânuitul lasoului, deși a primit lecţii chiar în ziua de Crăciun de la un mexican, în Los Guayabos. Înalt, cu fruntea lată, puţin încărunţit, privește lumea cu ochi pătrunzători din spatele ochelarilor de vedere. Are o ţinută relaxată, cu umerii puţin aplecaţi și pare să se bucure de tot ce îi arată drumul.

Acum patru ani, Dan nu se putea lăuda cu ședinţele de creaţie pe plajă, între două partide de pescuit somoni, nici nu se putea plânge de problemele cu lasoul. Pe atunci, era un arhitect parizian îmbrăcat în negru, ocupat până peste cap cu proiecte în toate colţurile lumii. Familia era importantă, dar de multe ori pierdea în cursa cu profesia.

După accident, Dan a avut nevoie de o operaţie complicată, care a durat patru ore și jumătate, și a reînvăţat să meargă cu cadrul metalic, după multe luni de efort. Medicul i-a spus că recuperarea lui este a doua minune pe care o vede în carieră. Chiar și așa, durerile nu au încetat. La doi ani după operaţie s-a născut Ilinca, cel de-al treilea copil, și, odată cu ea, și planurile de călătorie despre care vorbiseră de atâtea ori.

Deja hotărâseră să-și schimbe viaţa, să facă totul în jurul familiei, să-și modifice atitudinea faţă de muncă, de locul în care trăiesc. Ceea ce nu înseamnă că le-a fost ușor să-și vândă casa din Paris, să-și împacheteze viaţa de până atunci în cutii și să plece la drum cu trei copii. Ideea în sine sfida raţiunea, normele sociale și culturale despre cum se cade să trăiești. Marilena și Dan mai trecuseră o dată printr-o schimbare radicală, când au părăsit România în 1990 – Marilena s-a mutat cu familia ei în Spania în ianuarie, Dan a plecat în mai în Franţa. Se știau de pe atunci, dar plecarea aceea au făcut-o separat. De data aceasta însă au plecat la drum împreună.

Auziseră că durează un an pentru a găsi ritmul cel mai bun al unei călătorii de asemenea anvergură. Inspiraţi de povestea unei alte familii de francezi care călătorea în jurul lumii cu rulota, au zis că mai bine să fie patru ani. Patru ani ar ajunge pentru toate continentele.

Marilena ilustrează cărţi pentru copii. Numele ei apare în toate librăriile online, în special pe cărţi în limba spaniolă, pentru că lucrează cu o editură din Tenerife, unde și-a terminat și studiile. O brunetă frumoasă, are mereu un zâmbet pe buze care îi îndulcește obrajii și o privire răbdătoare și înţelegătoare. Are 39 de ani și vorbește fluent franceză, spaniolă și engleză. Pe copii îi învaţă, în primul rând, românește. Româna lor, a întregii familii, este încântătoare. Îmbogăţită cu echivalentele vocabularului uzual franţuzesc, sună ca și cum cineva a pus limba română sub un soare alternativ. Ei îi spun rulotei camper, computerului – ordinator, serviciului – lucru, aparatului foto digital – aparat foto numeric, și nu folosesc niciodată cuvinte aride precum locaţie.

Eu am stat o zi si o noapte incercand sa cuprind toata povestea lor ....
Bravo lor ...FELICITARI

Catalin Gigi
Membru forum
Mesaje: 1232
Membru din: 09 Apr 2010, 21:02
Oras: Mizil
Data nasterii: 10 Mar 1971
Localitate: PRAHOVA

Re: Peicipecolo

Mesaj de Catalin Gigi » 09 Ian 2012, 13:33

Mai jos aveti linkul cu topicul de prezentare a colegului nostru Dan Pouzet Oprean

viewtopic.php?f=98&t=2427&p=26884&hilit=pouzet#p26884

Avatar utilizator
Sorin Draghici
Membru forum
Mesaje: 129
Membru din: 15 Iun 2006, 08:39
Localitate: Bucuresti Dr. Taberei
Contact:

Re: Peicipecolo

Mesaj de Sorin Draghici » 09 Ian 2012, 13:40

O parte din membrii clubului cunosc aceasta calatorie si am urmarit fiecare descriere a evenimentelor la momentul repectiv si asteptam continuarea calatoriei. Pentru cine nu cunoaste aceasta poveste de calatorie in jurul lumi o gaseste in primul linc pus de Gigi si merita studiata.

un citat preloat de la http://poraquiporalla.com/Pages/2006_12_0_.r.html

Ianuarie decembrie 2006, pregatirile

Ideea

De mai mult timp visam sa facem calatorii cu copiii, discutasem chiar si in mod timid de un putin probabil an sabatic, fara sa credem prea mult, si pina la urma ne-am surprins noi insine de amploarea deciziei. Si, daca tot a facem, macar hai sa fie talia xxl, nu? Se zice ca ai nevoie de un an sa gasesti ritmul cel bun pentru o asemenea calatorie, si atunci trebuie sa te intorci? Ce frustrare......
In plus scopul nostru nu este sa rulam ci sa profitam pe deplin de acest stil de viata, deci ne vom fixa o medie zilnica de 110 km.
Ceea ce ne-a permis sa luam relativ usor hotarirea este ca dinainte hotarisem sa schimbam viata recentrind totul pe viata noastra de familie, modificind atitudinea legata de lucru, cadrul de viata, toate aprioriurile legate de societate. Sint hotariri greu de luam caci ratiunea va gasi intotdeauna motive pentru a te impiedica sa aduci genul asta de schimbari vietii, iar a prioriurile sociale si culturale despre cum se cade sa-ti traiesti viata par pentru multe persoane de nedepasit.
Cautind informatii pe internet, dar nu neaparat in acest scop (desi este clar ca nu gasesti decit ceea ce cauti...) am descoperit periplul familiei Marais, apoi, al familiei Tsagalos (nu stiam ca francezii sint mari calatori...) si ne-au facut sa visam. Daca ai cazut in aceasta “capcana”, ajunge sa vrei cu adevarat sa o faci si sa te simti extrem de bine cu familia ca sa treci la calcule. Din punctul asta de vedere, experienta familiei Marais demonstreaza ca vointa este mult mai importanta decit rezultatul calculelor…
De ce o asemenea calatorie? Motivele sint multiple dar foarte bazice. A trai o experienta unica cu familia, a descoperi lumea cu copiii, a-i educa in contact cu oamenii, culturile, animalele, in respectul naturii, a profita de ce iti ofera ea zilnic, fara distinctie. A lasa liber curs caracterului nostru boem, a duce la capat ideea ca viata este un cadou, un privilegiu, deci sa te bucuri de ea din plin. A se debarasa de aprioriurile sociale, a se simti liber, fara nici o constringere pe durata calatoriei.
Va trebui, bineinteles sa organizam zilnic calatoria, sa geram problemele punctuale de securitate sau sanitare, dar plecam cu o privire hotarit pozitiva asupra vietii si a viitorului.
Hotarirea a fost, deci, luata un an inainte de plecare, arhisuficient ne-am spus noi la inceput, foarte scurt ni se pare la sfirsit....
SOE.
0722.389.781
Autorulota Rimor Trimarano 5, an fabricatie 2011
B-918-SOE

soe21sorin

Catalin Gigi
Membru forum
Mesaje: 1232
Membru din: 09 Apr 2010, 21:02
Oras: Mizil
Data nasterii: 10 Mar 1971
Localitate: PRAHOVA

Re: Peicipecolo

Mesaj de Catalin Gigi » 09 Ian 2012, 13:51

PEICIPECOLO
Doamneeeee cati km au facut si cate locuri minunate au vizitat ... :wink:

Avatar utilizator
Sorin Draghici
Membru forum
Mesaje: 129
Membru din: 15 Iun 2006, 08:39
Localitate: Bucuresti Dr. Taberei
Contact:

Re: Peicipecolo

Mesaj de Sorin Draghici » 09 Ian 2012, 15:23

Pentru astfel de oameni tot respectul. Si daca tot suntem la capitolul de Romani si proiecte mari de calatorie.
Desi aparent nu are nimic in comun cu rulotismul un alt mare proiect in desfasurare e " Cu toate panzele sus"
Eu unul am crescut cu serialul TV 'Toate Panzele Sus" creat dupa o calatorie imaginara a corabiei "Speranta" scrisa de Radu Tudoran acum 125 de ani.
Marius si Catalina Albu au plecat cu velierul Phonix in calatoria "Cu Toate Panzele Sus pe urmele Sperantei."
Detali despre acest proiect si cum decurge calatoria gasiti aici: http://www.panzelesus.explorer.org.ro/i ... itstart=30

Implicarea autoritatilor in astfel de proiecte o gasiti in lincul de mai sus din care citez:


Daca doriti sa le trimiteti mesaje de incurajare direct, adresa de e-mail a lui Marius este: marioalbu @ yahoo.com

Orice donatie este binevenita! Detalii la sfarsitul articolului.

Vizualizeaza noile poze aici!
Cred ca daca traiam in alta tara Phoenix s-ar fi odihnit acum intr-un muzeu al marinei, deoarece este primul velier romanesc care a facut inconjurul lumii cu echipaj romanesc in totalitate. A reusit aceasta performanta de doua ori.

La noi nu exista un astfel de interes. Corabia Speranta construita de domnul Deboveanu pentru filmarile serialului“ Toate panzele sus’”a sfarsit la fier vechi fiind taiata in bucati. Se pare ca nu avem nevoie de istorie si nici de inaintasi. Istoria este pentru natiuni care au spirit civic si patriotismul adanc intiparite in constiinta nationala. La noi patriotismul a disparut odata cu “ noua democratie” in care toti patrihotii propovaduiesc dragostea de tara si popor. Ar mai fi si cei care promoveaza imaginea Romaniei prin hoteluri de lux pe mii de euro, banii contribuabililor.

Tot cu Phoenix am plecat in a treia calatorie: de data asta pe urmele goeletei Speranta ca sa refaca traseul imaginar din romanul: “Toate panzele sus”.

A fost o munca istovitoare pentru a pune pe picioare acest proiect. Este printre putinele proiecte de anvergura in domeniul navigatiei cu vele care se pot realiza in Romania. Doi ani am batut pe la usi, care de care mai pompoase. Am ajuns pana in poarta Cotrocenilor. Am crezut ca primul marinar al tarii va fi interesat. Dar pana la Dumnezeu te manaca sfintii. Nu am reusit sa trec proiectul de cativa consilieri foarte entuziasmati la momentul respectiv. Nu am primit de atunci niciun raspuns"


PS Gigi pote noi avem mai mult noroc de implicare a autoritatilor in proiectele Clubului.
SOE.
0722.389.781
Autorulota Rimor Trimarano 5, an fabricatie 2011
B-918-SOE

soe21sorin

Avatar utilizator
Niky Radu
Membru forum
Mesaje: 1138
Membru din: 26 Dec 2010, 16:38
Localitate: Bucuresti,11Iunie
Contact:

Re: Peicipecolo

Mesaj de Niky Radu » 09 Ian 2012, 15:48

Am citit aceasta poveste in decembrie 2010,m-a fascinat in totalitate, asteptam sa continue povestea cu vizitarea asiei sau a africii,dar se pare ca nu a mai facut-o,ar trebui o incercare de corespondenta cu Dan numai pentru a-l intreba ce mai face...si pentru a-i se spune ca are multi fani in Romania.
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Elddis 2000
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India

0744670978 telekom

Avatar utilizator
Panait Valentin
Membru asociat
Mesaje: 1004
Membru din: 20 Mar 2009, 17:54
Oras: Fetesti
Data nasterii: 22 Dec 1969
Localitate: Fetesti-Ialomita

Re: Peicipecolo

Mesaj de Panait Valentin » 09 Ian 2012, 20:49

He, he...iata dece sunt mandru ca sunt ROMAN !
Sa ne vedem sanatosi, restu'...
VALI,
Skoda Octavia & KIP Grei Line 41KG

Serpescu Gheorghe
Membru forum
Mesaje: 1808
Membru din: 22 Iul 2008, 03:36
Localitate: Miercurea Ciuc,0748791010/0724212159
Contact:

Re: Peicipecolo

Mesaj de Serpescu Gheorghe » 09 Ian 2012, 20:58

Am citit cu mare plăcere, asta da aventura. Felicitări pentru cei cu iahtul.
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"

Catalin Gigi
Membru forum
Mesaje: 1232
Membru din: 09 Apr 2010, 21:02
Oras: Mizil
Data nasterii: 10 Mar 1971
Localitate: PRAHOVA

Re: Peicipecolo

Mesaj de Catalin Gigi » 09 Ian 2012, 21:09

Ai vazut Gigi poze cu America Gigi ,ai vazut ?????? vezi Gigi ce frumos este Gigi ??? nu vrei Gigi in Canada Gigi ....??? hai Gigi hai ca nu vreau sa ma duc decat cu Doru :mrgreen:

Avatar utilizator
George Marcu
Membru forum
Mesaje: 561
Membru din: 30 Oct 2006, 18:44
Localitate: Bucuresti

Re: Peicipecolo

Mesaj de George Marcu » 09 Ian 2012, 21:39

@Gigi
La Canada ne-am baga si noi dar am vazut ca-i mort subiectul si asteptam sa se trezeasca la viata comentariilii...
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...

George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ

Catalin Gigi
Membru forum
Mesaje: 1232
Membru din: 09 Apr 2010, 21:02
Oras: Mizil
Data nasterii: 10 Mar 1971
Localitate: PRAHOVA

Re: Peicipecolo

Mesaj de Catalin Gigi » 22 Apr 2012, 23:36

Am gasit o excursie foarte interesanta si frumos detaliata ...sambata toata ziua am stat si am privit-o ...extraordinara ...
Am pus-o tot in acest topic ca este foarte asemanatoare si nu avea sens sa deschid alt topic .

http://translate.google.ro/translate?hl ... afs.com%2F

Daca vedeti ca nu mai este tradus textul ...apasati F5 si asteptati un pic ...ulterior derulati iar !!

Vizionare placuta !!

Raspunde