CAMPING L'ARDECHOIS (
http://www.ardechois-camping.fr/ )
Weekendul 23-25 martie l-am petrecut alaturi de fostul nostru asociat, Chris W, cu care am avut firma mixta romano-olandeza la Cheia, din 1996 si pina in 2002, un om deosebit.
Acesti olandezi, ne-au pus in 1996 prima rulota "in brate" si ne-au initiat in ale rulotismului, in prima excursie a noastra impreuna cu ei in Turcia, in anul 1997, (imagini de arhiva)
In acesti ani petrecuti impreuna foarte des, pot spune ca 6 luni din 12 eram noi la ei si ei la noi, ne-au legat mult si am invatat tare multe lucruri, Chiris fiind de fapt un tehnocrat.
De la ultima vizita a noastra la ei in Franta, in anul 2003, unde s-au mutat dupa cumpararea acestui camping, nu ne-am mai vazut, insa, permanent am tinut legatura cu ei pe PC.
Asa ca de la camping Le Terrire, am venit direct la ei. Dupa o seara de neuitat, ne cam potrivim la povesti, cu coniac bun "stins" cu o bere in final, a doua zi am vizitat campingul
Dupa cum se si vede, campingul este pozitionat intre doua dealuri (450 m) ca sa le zicem asa, e ca si un stadion, pe fiecare laterala existind alei amenajate pentru parcarea rulotelor.
Soseaua ce desparte practic campingul in doua, e o sosea asfaltata dar putin circulata, uneori foarte ingusta, veti vedea, e un drum ce urca sus in munti, pina la 1750 de metri.
Campingul are pe linga locurile de campare si citeva case mobile de inchiriat pt cei ce doresc, dar si citeva casute fixe cochete, pt cei ce vor sa stea mai mult retrasi in intimitate
Toata vizita locatiilor din camping. a fost facuta cu aceasta masinuta electrica, tare desteapta pt puterea ei de a duce patru persoane pe acele pante. Am facut si citeva clipuri.
In partea de jos a campingului, sint citeva case mobile, dar si citeva locuri de campare foarte spatioase, toate in vecinatatea riului unde atit adultii cit si copiii se balacesc in voie
La prinz inainte de masa, ne-am retras in terasa unde Maria a tras o repriza de joaca cu cei doi din poze. Eu cu Chiris am mai povestit de ale noastre, apoi am mai facut citeva reportaje
Am incercat sa va prezint cit de cit acest camping, deoarece, poate vre-odata cineva doreste a-l vizita, mai ales ca olandezul Chris, are 16 ani de Romania si respecta romanii ca natie.
Din 2003 in fiecare vara are in camping 2-3 angajati romani, copii din Cheia, localitate de care aceasta familie s-a atasat mult. In plus inteleg romana si Leny chir vorbeste romaneste..
Preturile nu-s exagerate, chiar bune pentru un camping de 4 stele ce in curind o are si pe a 5 a. Nu se stie niciodata ce drum aveti in Franta si va garantez ca veti avea o f buna primire
Simbata seara, am fost invitati la restaurant in Valence, unde Leny rezervase o masa la restaurantul cu specific grecesc. A fost o seara f frumoasa, in care am depanat amintiri comune.
Duminica, am fost pina in punctul maxim ca inaltaltime a soselei ce duce in masiv. A fost o excursie frumoasa, de unde am facut citeva fotografii, dar astea pun un pic mai tirziu.
.