Astăzi este 21 Mar 2023, 13:48

Propunere de Regulament al forumului

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Raspunde
Avatar utilizator
Piriu Nicolae
Membru fondator
Mesaje: 174
Membru din: 30 Ian 2006, 18:42
Oras: Craiova
Data nasterii: 20 Feb 1968
Localitate: Craiova
Contact:

Propunere de Regulament al forumului

Mesaj de Piriu Nicolae » 20 Feb 2007, 22:09

Atasez alaturat o propunerede regulament al forumului. A mai fost o propunere cu ceva timp inainte dar care a ramas "moarta" de aceea incerc sa va readuc in discutie acest lucru. Dupa infiintarea Asociatiei si imbunatatirea forumului va trebui sa avem si noi un regulament de ordine interioara ca orice Forum care se respecta. Mentionez ca acest Regulament indicat de mine este luat cu modificarile de rigoare de pe alt forum. Cititi-l cu atentie si comentatil cu adaugiri sau stergeri din capitolele prezentate.

P.S. Scuze daca am scapat pe undeva vre-o greseala.1. Bine ati venit

a) Club RV.RO este un club privat destinat in principal oricarui gen de discutii care au o legatura evidenta cu rulotele, autorulotele si tot ce tin de acestea.

b) Avem totusi in comun, administratori, moderatori si useri, si alte domenii de interes drept pentru care am infiintat sectiunea Discutii.... aiurea (sau altceva ex. Cafeneaua)

c) Moderatorii sectiunilor respective au obligatia sa respecte acest deziderat si prin urmare detin dreptul de a gestiona orice discutie, atunci cand situatia o cere, fara sa dea (in mod necesar) explicatii in momentul in care considera ca discutia nu aduce un plus de valoare forumului.

d) Dreptul unui utilizator, membru sau moderator de accesare a acestor websiteuri se acorda de catre administratori si poate fi revocat oricand cu o notificare prealabila.

e) Dreptul de a publica mesaje si fisiere pe acest forum se dobandeste prin inregistrarea unui cont. Acest drept se poate revoca de catre administratori oricand cu o notificare prealabila daca nu se specifica altfel in prezentul regulament.

f) Odata inregistrat un cont de membru acesta are access nelimitat atat pe forumul ClubRV.Ro

g) Va rugam sa va completati corect locatia (Location) cat si datele despre automobilul, rulota sau autorulota detinuta, Marca, Modelul, Anul si Versiunea. Acest lucru va duce la o mai buna intelegere intre membrii.
--------------------------------

2. Mesajele

a) Nu se incurajeaza sub nici o forma goana dupa post-uri. Nu se incurajeaza mesajele si interventiile fara un continut real si util forumului. Scrieti un mesaj doar daca aveti ceva de spus in legatura cu subiectul (topicul). Nu se admite devierea subiectului prin mesaje in afara de subiect (off topic). Nu se ofera absolut nici un premiu celui care depaseste recordul de posturi pe zi. In afara de titulaturile Membru Incepator(?), Membru(?) si Membru Autentic(?) (ce are ? se pot modifica in functie de denumire) nu se face nici o distinctie intre cei cu post-uri multe si cei cu post-uri putine.

b) Este de dorit a se evita abaterea de la profilul sectiunilor acestui forum (topic nou, deschis intr-o sectiune neadecvata). In acest fel, informatiile vor sta corect sortate, iar moderatorii vor avea mai putin de munca. De asemenea, este obligatorie folosirea optiunii de cautare (search) pentru a vedea daca subiectul pe care doriti sa il dezbateti, sub forma initierii unui nou topic, nu a fost deja discutat.

c) Nu este permisa sub nici o forma folosirea unui limbaj necivilizat si/sau obscen, antisemit sau rasist.

d) Nu este permisa sub nici o forma folosirea unui limbaj tip "mirc" (daka, k, lol etc.) si nici a scrierii cu sh, tz, k etc. Punem accent pe calitatea mesajului (atat din punct de vedere al continutului cat si ca mod corect de redactare in limba romana) si nu pe "cantitatea" sa. Mesajul va fi scris, la alegere, cu sau fara folosirea diacriticelor.

e) Nu este permis atacul la persoana. Nu atacati persoanele ci ideile lor.

f) Fiecare membru al forumului este responsabil pentru ceea ce scrie. Administratia acestui forum nu isi asuma responsabilitatea privind opiniile dumneavoastra.

g) Este de dorit a se evita citarea intregului mesaj al unui utilizator daca acel post se afla imediat deasupra sau la o distanta mica (6-8 mesaje) de locul in care va fi citat. In schimb, se pot cita si comenta pasaje ale unui post din aceeasi subpagina sau se poate folosi adresarea directa catrea un alt utilizator. Respectarea acestui punct duce in final la ocuparea spatiului pe server cu informatie utila in detrimentul celei redundante.

h) Forum-ul nu trebuie confundat cu un chat. Drept urmare, se pedepseste folosirea in exces a pictogramelor emotive. Pentru discutia personala intre doi membri exista functia de mesagerie privata.

i) Este recomandata evitarea folosirii in exces a functiei de atasare a fisierelor.

j) Nu este permisa postarea unui mesaj in mai multe sectiuni cu scopul de a atrage o atentie sporita.

k) Nu se accepta postarea de link-uri catre alte site-uri cu scopul de a face reclama. (discutabil) Totusi se accepta link-uri atunci cand firul discutiei o cere.

l) Orice mesaj care indeamna la participarea in jocuri piramidale este interzis si va fi sesizat pe site-ul guvernamental www.efrauda.ro

m) Este interzisa postarea de fisiere si/sau link-uri care trimit catre fisiere care incalca legea dreptului de autor (NO WAREZ, NO CRACKS).

n) Mesajele userilor pot fi sterse in masura in care nu impieteaza asupra firului discutiei din topice.
--------------------------------

3. Conturi si setari

a) Nu se accepta accesarea acestui site folosind proxy-uri anonime.

b) Nu se accepta clonele . Nu se considera o clona un nou cont facut de un user al carui vechi cont a fost sters. Daca un user este restrictionat (ban, banned) si creeaza un cont pe care il foloseste pentru a ocoli respectiva sanctiune, ambele conturi vor fi sterse si ip-ul va fi blocat.

c) Avatarii, custom title, semnaturile si nick-urile trebuie sa nu aiba tenta antisemita, rasista sau obscena, (sa nu reprezinte denumiri de firme si sa nu contina reclame la produse sau servicii.) discutabil

d) Conturile nou infiintate care in primele 15 zile nu sunt activate vor fi sterse.

e) Nu vor fi sterse conturile, activate si folosite, ale utilizatorilor cu 0 mesaje.
--------------------------------

4. Confidentialitatea

a) Adresele IP ale tuturor mesajelor trimise sunt stocate pentru a fi de ajutor in rezolvarea unor incalcari ale prezentului regulament.

b) Orice informatie introdusa de dumneavoastra sub forma de mesaj si sau fisier este stocata in baza de date a forumului.

c) Orice actiune de moderare a persoanelor autorizate (administratori sau moderatori) este stocata in baza de date.

d) Informatiile personale nu vor fi dezvaluite catre terti fara consimtamantul dumneavoastra decat in cazurile prevazute de lege. Administratorii si moderatorii nu pot fi facuti responsabili de atacurile de furt sau de vandalism care pot sa duca la compromiterea datelor.

e) Acest forum utilizeaz& fisierele tip ................ pentru a stoca informatiile pe calculatorul dumneavoastra. Aceste fisiere ........... nu contin informatii despre alte aplicatii ci sunt folosite exclusiv pentru usurarea navigarii pe forum.

f) Adresele de email sunt utilizate doar pentru confirmarea inregistrarii dumneavoastra ca utilizator, pentru trimiterea unei noi parole daca ati uitat-o pe cea curenta si pentru notificarea la cerere asupra anumitor evenimente ca apar pe forum (raspuns la mesajul dumneavoastra, primirea unui mesaj privat ...).

g) Administratorii forumului isi rezerva dreptul de a va contacta ocazional in vederea informarii asupra unor probleme specifice forumului.
--------------------------------

5. Administratorii

a) Administratorii sunt persoanele care detin drepturile de proprietate asupra acestui forum si se ocupa atat cu partea tehnica a sa cat si cu partea administrativa.

b) Administratorii au dreptul de a gestiona orice mesaj de pe acest forum .
--------------------------------

6. Moderatorii

a) Moderatorii sunt persoane care au dreptul de a gestiona mesajele celorlalti utilizatori ai forumului.

b) Moderatori se supun, ca oricare alt utilizator, acestui regulament si au grija ca el sa fie respectat.

c) Gestionarea mesajelor se face respectand prezentul regulament, abaterile grave sau repetate de la aceasta regula soldandu-se cu retragerea dreptului de a modera.

d) Functia de moderator nu implica privilegii ci responsabilitati. Functia de moderator implica posibilitatea de a edita, muta, sterge sau bloca mesajele celorlalti utilizatori.

e) Pot exista moderatori cu atributii restranse la cateva sectiuni ale forumului sau moderatori cu atributii peste tot forumul.

f) Functia de moderator este propusa si acordata doar de catre administratori si nimeni nu poate interveni in privinta aceasta.

g) Moderatorilor li se poate retrage dreptul de moderare doar de catre administratori. Retragerea dreptului de moderare nu se poate face fara un motiv anume in acesta actiune va fi comunicata.

h) Desi nu este necesar, moderatorii pot da explicatii pentru actiunile lor.

i) Este necesar ca moderatorii sa dea explicatii pentru actiunile lor atunci cand un utilizator cere expres acest lucru.
--------------------------------

7. Sanctiuni

a) Moderatorii au dreptul sa aplice sanctiuni ce constau in avertizarea publica sau privata (warn), editarea mesajului, stergerea mesajului, blocarea intregului fir de discutie, blocarea abilitatii de a trimite mesaje pe o perioada de la cateva ore la cateva zeci de zile, suspendarea contului pe o perioada de la cateva ore la cateva zeci de zile. De asemenea, moderatorii fac propunerile pentru banare.

b) Utilizatorul este obligat sa-si verifice nivelul de avertizare (warn-ul) deoarece, in cazul modificarii acestuia, aici poate citi motivul avertizarii primite.

c) O data la 6 luni, nivelul de avertizare se reseteaza la toti utilizatorii. In cazul acumularii a 10 avertizari in decurs a mai putin de 6 luni, administratorul poate poate decide blocarea temporara sau definitiva a accesului la forum pentru persoana in culpa.

d) In cazul in care se observa o incalcare repetata a regulilor 2a, 2b, 2g, 2h si 2i, moderatorii vor avertiza public sau privat utilizatorul in cauza. La a treia avertizare pe aceeasi tema, moderatorul poate dispune blocarea temporara a abilitatii utilizatorului de a trimite mesaje noi.

e) In cazul incalcarii punctului 2c, 2d sau 2e moderatorii vor edita sau sterge imediat mesajul respectiv si il vor avertiza public sau privat pe utilizatorul care a postat mesajul. La a treia avertizare pe aceeasi tema, moderatorul poate dispune blocarea temporara a abilitatii utilizatorului de a trimite mesaje noi.

d) In cazul incalcarii punctului 2j, moderatorii vor sterge toate mesajele incriminate cu exceptia celui care este incadrat corespunzator si vor atentiona public sau privat autorul mesajului. La a treia avertizare pe aceeasi tema, moderatorul poate dispune blocarea temporara a abilitatii utilizatorului de a trimite mesaje noi.

f) In cazul incalcarii punctului 2k, moderatorii vor edita mesajul incriminat si vor atentiona public sau privat autorul mesajului. La a treia avertizare pe aceeasi tema, moderatorul poate dispune blocarea temporara a abilitatii utilizatorului de a trimite mesaje noi.

g) In cazul incalcarii punctului 3c si 3d, administratorii vor edita/sterge materialele incriminate si vor atentiona pe privat utilizatorul respectiv. La abateri repetate de la aceasta regula se poate decide blocarea temporara sau definitiva a accesului la forum pentru persoana incriminata.

h) In cazul incalcarii punctului 2m, moderatorii vor sterge imediat mesajul respectiv si il vor avertiza pubilic sau privat pe utilizatorul in cauza. La a doua abatere, se va bloca definitiv accesul la forum pentru persoana incriminata.
--------------------------------

8. Dispozitii finale

a) Prezentul regulament poate sa nu acopere toate situatiile care pot aparea pe forum. In acest caz masurile care se vor lua vor viza intotdeauna bunul simt si buna functionare a forumurilor.

b) Custom member title - titulatura care apare sub avatar poate fi modificata oricand de catre un user al carui numar de mesaje este mai mare sau egal cu 1. Pentru a modifica acest nume este necesar sa mergeti in My Controls>Edit Profile Info>Custom member title si completati acest camp cu ceea ce doriti (respectati regulile forumurilor si cand completati acest camp).

c) Sectiunea Discutii...aiurea (Cafenea) are parte de un statut preferential in sensul ca moderarea se face mai lejer. Ca urmare a acestei reguli, la Cafenea nu se vor sanctiona mesajele care nu sunt la subiect sau mesajele fara un continut real. Se vor sanctiona in schimba mesajele care nu respecta regulile 2c, 2d, 2e, 2k.

d) Regulamentul poate fi schimbat oricand, modificarile urmand a fi anuntate printr-un mesaj pe aria Probleme Administrative.

e) In momentul inregistrarii se considera ca ati citit acest regulament si sunteti de acord cu cele scrise aici. Daca sunteti deja inregistrat in momentul afisarii regulamentului, actiunea de a posta in continuare inseamna o acceptare tacita a continutului sau, indiferent ca l-ati citit sau nu.
--------------------------------
Piriu Nicolae - membru fondator ClubRV.
DUSTER 1.5 DCI, HOBBY 400 Clasic

parpaneata

Mesaj de parpaneata » 21 Feb 2007, 06:39

Foatre buna treaba asta Nicu.
Acum...Mircea,fa un topic cu asta pe forum,unde esti moderator ptr ca,in principiu acolo se poarta toate discutiile.Ce avem noi de moderat e apa de ploaie.Iarasi sau din nou s-a facut ....aiurea.Sa-mi fie scuzata sinceritatea.Vorbesc direct ptr ca va consider prieteni si sper ca si voi pe mine.Acolo e 90% din toata pagina asta.Unde sunt eu moderator am facut curat in 10 minute.Normal....erau 5 randuri.La fel si Mihai si ceilalti. Vali...saracul m-a intrebat clar...ce sa moderez eu acolo? Deci,numirile ori s-au facut in necunostinta de cauza ori....la misto!(aici poate exagerez si-mi cer scuze daca o fac!) NU e numai parerea mea!!! Aici iar nu inteleg de ce nu spune fiecare ce are de spus. Poate ca au tot spus pana acum si nu prea s-a intamplat nimic?
Mircea,nu poti face singur fata acolo.Sincer.Se discuta despre domenii multiple. Si de excursii si de dotari,mecanica rulotei, ai si imagini,etc In principiu,moderatorii sunt numiti pe domenii dar au acces in toata pagina.Sa ma explic. Se numesc 5,7,10 moderatori.Ei au acces total in orice forum si topic.Fiecare moderator are o specialitate.Unul pe imagini,unul pe excursii...cam asa cum s-a facut.Moderatorul trebuie sa stea cel putin 3-4 ore pe zi pe forum. OBLIGATORIU daca e numai unul ala tre sa stea ....6-7 ore.Fiind mai multi....timpul se imparte si e unul dintre moderatori mai tot timpul. Daca eu sau altul ma apuc sa scriu injuraturi in toate topicurile si adminul e plecat cu coupeul in concediu in....Franta sa zic,ce se intampla? Doua saptamani de aiureli,ca daca ala injura sa vezi ce va fi si la gura altora!!! :D :D :D Plus ca sunt foarte multe discutii care,daca nu le citesti de la inceput....ce moderezi?
Acum alta propunere la care am nevoie de ajutorul lui Costel. Doamnele si Domnisoarele noastre rulotiste isi vor crea ID-uri separate ptr a nu se crea vreo confuzie.Adica eu cred ca vorbesc cu Vali sau Florin si cand colo ....erau bebelushele! ID-urile astea vor aparea ca si clone,ele plecand de pe acelasi IP.Astea trebuiesc validate.Totusi pot aparea si alte clone facute de carcotasi dar nu va faceti probleme ca am gasit deja metoda de contracarare.Inclusiv la cei care se logheaza de pe RomTelecom,Zapp si alti provideri la ca IP-ul e schimbat la fiecare logare.
Cam astea ar fi propunerile.Si mai am o rugaminte,asta ptr ca aici citim numai noi.Hai sa fim mai ingaduitori cu cei noi,chiar daca scriu prostii si raspund aiurea.Au aparut membrii noi de la care am primit mesaje pe PM cu intrebari.Le-am raspuns tot pe PM,normal.N-au scris un rand pe forum din teama ca vor fi flituiti sau...alte alea.
Si mai am una! Cu cine m-am certat eu zilele astea?.....Am si uitat! Varsta probabil!!! :D :D :D

parpaneata

Mesaj de parpaneata » 21 Feb 2007, 06:49

Mircea,topicurile marcate cu "mutat" le poti sterge pe toate.Sunt clone!!! Dupa ce-l muti poti sterge originalul.Se regasesc unde au fost mutate.Verifica!Binenteles ca tot tu ramai responsabil cu curatenia! Ceilalti vor actiona doar cand lipsesti.
Si mai am una! Fiecarui membru nou validat de catre admin sa-i fie trimis un mesaj de bun venit...ceva elegant.Se vor simti....mai apropiati,mai ca acasa....ca defapt asta urmarim,nu? :)

Avatar utilizator
Mircea Ionescu
Membru fondator
Mesaje: 454
Membru din: 19 Apr 2006, 09:12
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 29 Iun 1972
Localitate: Bucuresti

Mesaj de Mircea Ionescu » 21 Feb 2007, 07:47

PRP forumul asta il pot tine cu totul 2 moderatori+adminul fara probleme dar m-am temut ca voi fi acuzat de exclusivism... La faza cu concediile ai dreptate... N-am stiut ca de regula moderatorii au acces in toata pagina, cam asa ar fi normal dar eu zic mersi ca e si asa... N-am nicio problema sa mai modereze cineva alaturi de mine orice topic, nici macar nu tin sa moderez dar trebuia sa existe moderatori si atunci am fortat un pic...
Referitor la subiectele mutate, nu pot sa le sterg ca n-am optiunea, am vorbit ieri cu adminul si l-am rugat sa le stearga, a facut chiar o proba cu mine la tel si a sters unul din ele. Probabil n-a mai apucat sa termine dar le va sterge cat de curand...
@Mesaj de intampinare. Din cate imi amintesc eu fiecare membru cand se inscrie primeste automat de la admin un mesaj bun venit. Nu mai stiu ce contine dar cred ca acolo ar trebui umblat.
Citesc si eu propunerea excelenta a lui Nicu si o postez...
Sunt pe topicul Forum mai multe mesaje cu impresii despre campinguri, de asemenea sunt si subiecte f. stufoase despre excursiile avute. Astea dupa parerea mea ar trebui periate si mutate la locurile lor... Incerc astazi optiune "muta"
Am cam terminat de facut curat pe "Forum cl" am sters vre-o 75 de subiecte si cu cele pe care le va sterge adminul (clonele) vor fi peste 100 cat spatiu am obtinut?

Avatar utilizator
Constantin Curelea
Membru fondator
Mesaje: 2175
Membru din: 10 Iun 2004, 15:47
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesaj de Constantin Curelea » 21 Feb 2007, 09:02

Salut,

Pentru ca unii din voi si-au exprimat disponibilitatea in a modera forumuri, am delegat pe urmatorii astfel:

coupe-admin si moderator
parpaneata -moderator forum g-ral
piriu -moderator forum g-ral
bogdan, rusu, doru S, dragos, vmocanu-moderatori pe specializari

Este o incercare de revitalizare a forumului clubrv.
Daca sunt alte pareri va rog sa le spuneti.
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !

Avatar utilizator
Mircea Ionescu
Membru fondator
Mesaje: 454
Membru din: 19 Apr 2006, 09:12
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 29 Iun 1972
Localitate: Bucuresti

Mesaj de Mircea Ionescu » 21 Feb 2007, 09:04

Am facut ceva modificari (f. putine) se vad cu albastru. Daca nu mai propune nimeni alte modificari maine il postam. Propun sa-l punem ca sticky la inceputul fiecarui topic sau sa facem un topic la inceputul forumului pe care sa-l denumim "Regulament" s-au asa ceva.
BRAVO NIC, F. BUNA PROPUNEREA TA

Bine ati venit

a) CLUB RV.RO este un club privat destinat in principal oricarui gen de discutii care au o legatura evidenta cu turismul rutier practicat cu rulotele, autorulotele, corturi de rulote si tot ce tin de acestea.

b) Moderatorii au obligatia sa respecte acest deziderat si prin urmare detin dreptul de a gestiona orice discutie, atunci cand situatia o cere, fara sa dea (in mod necesar) explicatii in momentul in care considera ca discutia nu aduce un plus de valoare forumului.

c) Dreptul unui utilizator, membru sau moderator de accesare a forumului se acorda de catre administratori si poate fi revocat oricand cu o notificare prealabila.

d) Dreptul de a publica mesaje si fisiere pe acest forum se dobandeste prin inregistrarea unui cont de utilizator. Acest drept se poate revoca de catre administratori oricand cu o notificare prealabila.

e) Odata inregistrat un cont de utilizator acesta are access pe forumul ClubRV.Ro

f) Va rugam sa va completati corect locatia (Location) cat si datele despre automobilul, rulota sau autorulota detinuta, Marca, Modelul, Anul si Versiunea. Acest lucru va duce la o mai buna intelegere intre membrii.
--------------------------------

2. Mesajele

a) Nu se incurajeaza sub nici o forma goana dupa post-uri. Nu se incurajeaza mesajele si interventiile fara un continut real si util forumului. Scrieti un mesaj doar daca aveti ceva de spus in legatura cu subiectul (topicul). Nu se admite devierea subiectului prin mesaje in afara de subiect (off topic). Nu se ofera absolut nici un premiu celui care depaseste recordul de posturi pe zi. Nu se face nici o distinctie intre cei cu post-uri multe si cei cu post-uri putine.

b) Este de dorit a se evita abaterea de la profilul sectiunilor acestui forum (topic nou, deschis intr-o sectiune neadecvata). In acest fel, informatiile vor sta corect sortate, iar moderatorii vor avea mai putin de munca. De asemenea, este obligatorie folosirea optiunii de cautare (search) pentru a vedea daca subiectul pe care doriti sa il dezbateti, sub forma initierii unui nou topic, nu a fost deja discutat.

c) Nu este permisa sub nici o forma folosirea unui limbaj necivilizat si/sau obscen, antisemit sau rasist.

d) Nu este recomandata folosirea unui limbaj tip "mirc" (daka, k, lol etc.) si nici a scrierii cu sh, tz, k etc. Punem accent pe calitatea mesajului (atat din punct de vedere al continutului cat si ca mod corect de redactare in limba romana) si nu pe "cantitatea" sa. Mesajul va fi scris, la alegere, cu sau fara folosirea diacriticelor.

e) Nu este permis atacul la persoana. Nu atacati persoanele ci ideile lor.

f) Fiecare membru al forumului este responsabil pentru ceea ce scrie. Administratia acestui forum nu isi asuma responsabilitatea privind opiniile dumneavoastra.

g) Este de dorit a se evita citarea intregului mesaj al unui utilizator daca acel post se afla imediat deasupra sau la o distanta mica (6-8 mesaje) de locul in care va fi citat. In schimb, se pot cita si comenta pasaje ale unui post din aceeasi subpagina sau se poate folosi adresarea directa catrea un alt utilizator. Respectarea acestui punct duce in final la ocuparea spatiului pe server cu informatie utila in detrimentul celei redundante.

h) Forum-ul nu trebuie confundat cu un chat. Drept urmare, se pedepseste folosirea in exces a pictogramelor emotive. Pentru discutia personala intre doi membri exista functia de mesagerie privata.

i) Este recomandata evitarea folosirii in exces a functiei de atasare a fisierelor. Imaginile vor fi atasate la dimensiunea maxima de 320x640 (sau cat o fi tre sa ma uit pe imgshk)

j) Nu este permisa postarea unui mesaj in mai multe sectiuni cu scopul de a atrage o atentie sporita.

k) Nu se accepta postarea de link-uri catre alte site-uri cu scopul de a face reclama, decat in topicul special creat pentru asta. Totusi se accepta link-uri atunci cand firul discutiei o cere.

l) Orice mesaj care indeamna la participarea in jocuri piramidale este interzis si va fi sesizat pe site-ul guvernamental www.efrauda.ro

m) Este interzisa postarea de fisiere si/sau link-uri care trimit catre fisiere care incalca legea dreptului de autor (NO WAREZ, NO CRACKS).

n) Mesajele userilor pot fi sterse in masura in care nu impieteaza asupra firului discutiei din topice.
--------------------------------

3. Conturi si setari

a) Nu se accepta accesarea acestui site folosind proxy-uri anonime.

b) Nu se accepta clonele . Nu se considera o clona un nou cont facut de un user al carui vechi cont a fost sters. Daca un user este restrictionat (ban, banned) si creeaza un cont pe care il foloseste pentru a ocoli respectiva sanctiune, ambele conturi vor fi sterse si ip-ul va fi blocat.

c) Avatarii, custom title, semnaturile si nick-urile trebuie sa nu aiba tenta antisemita, rasista sau obscena, sa nu reprezinte denumiri de firme si sa nu contina reclame la produse sau servicii.

d) Conturile nou infiintate care in primele 15 zile nu sunt activate vor fi sterse.

e) Nu vor fi sterse conturile, activate si folosite, ale utilizatorilor cu 0 mesaje.
--------------------------------

4. Confidentialitatea

a) Adresele IP ale tuturor mesajelor trimise sunt stocate pentru a fi de ajutor in rezolvarea unor incalcari ale prezentului regulament.

b) Orice informatie introdusa de dumneavoastra sub forma de mesaj si sau fisier este stocata in baza de date a forumului.

c) Orice actiune de moderare a persoanelor autorizate (administratori sau moderatori) este stocata in baza de date.

d) Informatiile personale nu vor fi dezvaluite catre terti fara consimtamantul dumneavoastra decat in cazurile prevazute de lege. Administratorii si moderatorii nu pot fi facuti responsabili de atacurile de furt sau de vandalism care pot sa duca la compromiterea datelor.

e) Adresele de email sunt utilizate doar pentru confirmarea inregistrarii dumneavoastra ca utilizator, pentru trimiterea unei noi parole daca ati uitat-o pe cea curenta si pentru notificarea la cerere asupra anumitor evenimente ca apar pe forum (raspuns la mesajul dumneavoastra, primirea unui mesaj privat ...).

f) Administratorii forumului isi rezerva dreptul de a va contacta ocazional in vederea informarii asupra unor probleme specifice forumului.
--------------------------------

5. Administratorii

a) Administratorii sunt persoanele care detin drepturile de proprietate asupra acestui forum si se ocupa atat cu partea tehnica a sa cat si cu partea administrativa.

b) Administratorii au dreptul de a gestiona orice mesaj de pe acest forum .
--------------------------------

6. Moderatorii

a) Moderatorii sunt persoane care au dreptul de a gestiona mesajele celorlalti utilizatori ai forumului.

b) Moderatori se supun, ca oricare alt utilizator, acestui regulament si au grija ca el sa fie respectat.

c) Gestionarea mesajelor se face respectand prezentul regulament, abaterile grave sau repetate de la aceasta regula soldandu-se cu retragerea dreptului de a modera.

d) Functia de moderator nu implica privilegii ci responsabilitati. Functia de moderator implica posibilitatea de a edita, muta, sterge sau bloca mesajele celorlalti utilizatori.

e) Pot exista moderatori cu atributii restranse la cateva sectiuni ale forumului sau moderatori cu atributii peste tot forumul.

f) Functia de moderator este propusa si acordata doar de catre administratori si nimeni nu poate interveni in privinta aceasta.

g) Moderatorilor li se poate retrage dreptul de moderare doar de catre administratori. Retragerea dreptului de moderare nu se poate face fara un motiv anume in acesta actiune va fi comunicata.

h) Desi nu este necesar, moderatorii pot da explicatii pentru actiunile lor.

i) Este necesar ca moderatorii sa dea explicatii pentru actiunile lor atunci cand un utilizator cere expres acest lucru.
--------------------------------

7. Sanctiuni

a) Moderatorii au dreptul sa aplice sanctiuni ce constau in avertizarea publica sau privata (warn), editarea mesajului, stergerea mesajului, blocarea intregului fir de discutie, blocarea abilitatii de a trimite mesaje pe o perioada de la cateva ore la cateva zeci de zile, suspendarea contului pe o perioada de la cateva ore la cateva zeci de zile. De asemenea, moderatorii fac propunerile pentru banare.

b) Utilizatorul este obligat sa-si verifice nivelul de avertizare (warn-ul) deoarece, in cazul modificarii acestuia, aici poate citi motivul avertizarii primite.

c) O data la 6 luni, nivelul de avertizare se reseteaza la toti utilizatorii. In cazul acumularii a 10 avertizari in decurs a mai putin de 6 luni, administratorul poate poate decide blocarea temporara sau definitiva a accesului la forum pentru persoana in culpa.

d) In cazul in care se observa o incalcare repetata a regulilor 2a, 2b, 2g, 2h si 2i, moderatorii vor avertiza public sau privat utilizatorul in cauza. La a treia avertizare pe aceeasi tema, moderatorul poate dispune blocarea temporara a abilitatii utilizatorului de a trimite mesaje noi.

e) In cazul incalcarii punctului 2c, 2d sau 2e moderatorii vor edita sau sterge imediat mesajul respectiv si il vor avertiza public sau privat pe utilizatorul care a postat mesajul. La a treia avertizare pe aceeasi tema, moderatorul poate dispune blocarea temporara a abilitatii utilizatorului de a trimite mesaje noi.

f) In cazul incalcarii punctului 2j, moderatorii vor sterge toate mesajele incriminate cu exceptia celui care este incadrat corespunzator si vor atentiona public sau privat autorul mesajului. La a treia avertizare pe aceeasi tema, moderatorul poate dispune blocarea temporara a abilitatii utilizatorului de a trimite mesaje noi.

g) In cazul incalcarii punctului 2k, moderatorii vor edita mesajul incriminat si vor atentiona public sau privat autorul mesajului. La a treia avertizare pe aceeasi tema, moderatorul poate dispune blocarea temporara a abilitatii utilizatorului de a trimite mesaje noi.

h) In cazul incalcarii punctului 3c si 3d, administratorii vor edita/sterge materialele incriminate si vor atentiona pe privat utilizatorul respectiv. La abateri repetate de la aceasta regula se poate decide blocarea temporara sau definitiva a accesului la forum pentru persoana incriminata.

i) In cazul incalcarii punctului 2m, moderatorii vor sterge imediat mesajul respectiv si il vor avertiza pubilic sau privat pe utilizatorul in cauza. La a doua abatere, se va bloca definitiv accesul la forum pentru persoana incriminata.
--------------------------------

8. Dispozitii finale

a) Prezentul regulament poate sa nu acopere toate situatiile care pot aparea pe forum. In acest caz masurile care se vor lua vor viza intotdeauna bunul simt si buna functionare a forumurilor.

b) Sectiunea Discutii...aiurea are parte de un statut preferential in sensul ca moderarea se face mai lejer. Ca urmare a acestei reguli, in acest topic nu se vor sanctiona mesajele care nu sunt la subiect sau mesajele fara un continut real. Se vor sanctiona in schimba mesajele care nu respecta regulile 2c, 2d, 2e, 2k.

c) Regulamentul poate fi schimbat oricand, modificarile urmand a fi anuntate printr-un mesaj pe aria Probleme Administrative.

d) In momentul inregistrarii se considera ca ati citit acest regulament si sunteti de acord cu cele scrise aici. Daca sunteti deja inregistrat in momentul afisarii regulamentului, actiunea de a posta in continuare inseamna o acceptare tacita a continutului sau, indiferent ca l-ati citit sau nu.

Avatar utilizator
Marius Bogdan
Membru fondator
Mesaje: 231
Membru din: 24 Aug 2006, 12:50
Localitate: Galati

Mesaj de Marius Bogdan » 21 Feb 2007, 09:17

Doua propuneri:
1. poate gasim o alta denumire pentru topicul "Mesaje de comemorari si felicitari"
2. infiintarea unui topic "echipa de moderatori Forum ClubRV" in care sa se poata sesiza,comunica,propune,etc ,de catre toti membrii Forumului ClubRV,catre admini si moderatori problemele de ordin tehnic sau organizatoric privind Forumul ClubRv.

Avatar utilizator
Mircea Ionescu
Membru fondator
Mesaje: 454
Membru din: 19 Apr 2006, 09:12
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 29 Iun 1972
Localitate: Bucuresti

Mesaj de Mircea Ionescu » 21 Feb 2007, 09:30

Inteleapta decizie dl Curelea.

Bogdan

Mesaj de Bogdan » 21 Feb 2007, 09:40

E foarte bine asa...Cu mai multi moderatori sigur forumul deveni mai putin ,,violent''. Despre propunerea lui Nick si modificarile Coupe-ului,deasemenea spun ca este ok.Cred ca si ceilalti trebuie sa isi spuna opinia vis-a-vis de regulament.

Avatar utilizator
Mircea Ionescu
Membru fondator
Mesaje: 454
Membru din: 19 Apr 2006, 09:12
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 29 Iun 1972
Localitate: Bucuresti

Mesaj de Mircea Ionescu » 21 Feb 2007, 10:01

Am urmatoarea intrebare:
In regulament la punctul 3c scrie:

Avatarii, custom title, semnaturile si nick-urile trebuie sa nu aiba tenta antisemita, rasista sau obscena, sa nu reprezinte denumiri de firme si sa nu contina reclame la produse sau servicii.

Ce facem cu Exisii, camperlanzii, romanianhotel etc??? Ii rugam sa-si schimbe numele s-au modificam punctul din regulament?

Avatar utilizator
Piriu Nicolae
Membru fondator
Mesaje: 174
Membru din: 30 Ian 2006, 18:42
Oras: Craiova
Data nasterii: 20 Feb 1968
Localitate: Craiova
Contact:

Mesaj de Piriu Nicolae » 21 Feb 2007, 10:06

Nu Mircea acel punct din regulament cred ca ar putea fi sters sau bagata o conditie ca firmele ce apar sa aiba legatura sticta cu RV-ul
Piriu Nicolae - membru fondator ClubRV.
DUSTER 1.5 DCI, HOBBY 400 Clasic

Avatar utilizator
Constantin Curelea
Membru fondator
Mesaje: 2175
Membru din: 10 Iun 2004, 15:47
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesaj de Constantin Curelea » 21 Feb 2007, 11:34

Mircea,
Te poti exprima ca administrator?
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !

Raspunde