Domnilor viteza maxima admisa a unei rulote este trecuta in cartea de identitate a acesteia (punctul 16) respectiv certificatul de inmatriculare (la cele de tip vechi ,la cele noi nu este specificat ).
Pe anumite portiuni de drum viteza este limitata de indicatoare cu restrictii de viteza ,viteza noastra a ansamblului autoturism plus rulota este redusa , in afara localitatilor, cu 10km fata de viteza permisa pe drumul respectiv.
Atat stiu eu ,restul adaugati !!
Astăzi este 29 Mar 2023, 12:07
Viteza admisa pt ansamblu de auto plus rulota
Moderator: Moderatori
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
-
- Membru forum
- Oras: Mizil
- Data nasterii: 10 Mar 1971
-
- Membru forum
Re: Viteza admisa pt ansamblu de auto plus rulota
Daca nu sunt dezinformat,viteza de deplasare legala este 80.Sau in tarile cu apa calda exista optional omologare pentru autostrada sau superstrada de 100km/h.Conditiile sunt -sistem antibalans pe cirlig,gume vechi de cel mult 6 ani si cu indice de viteza 120km/h.Cererea si omologarea Tuv costa citeva zeci de euro.
Mercedes W124.019,Audi A3 quattro +Hobby Prestige 545,si ultima achizitie,o veche remorcuta de 750 cu suspensie McPherson...
- Sandu Toma
- Membru forum
Copiez mai jos mesajele in care sa discutat despre viteza maxima de deplasare :
Re: categoria BE sau EB sau B+E sau E+B
de George Marcu » 14 Oct 2011, 12:12
Pe mine nu m-a oprit niciodata in Ungaria cu rulota.
Am fost oprit o singura data in toate plimbarile mele prin vest si prin Romania, in Germania pe autostrada ca mergeam cu 110 km/h si nu aveam stiker-ul cu 100Km/h de la carligul Winterhoff3000 lipit.
Dupa ce au vazut carligul si prospectul pe care inca il aveam m-au lasat in pace.
Dupa mine te opresc mult mai rar daca ai rulota decat fara.
PS: oricum nu conta pt ca am B+C+E in carnet
--------------------------------------------------------------------------------
de Mihnea Donescu » 14 Oct 2011, 13:38
sa inteleg ca omologarea de 100km implica doar cirlig antibalans?
--------------------------------------------------------------------------------
de George Marcu » 14 Oct 2011, 16:38
Eu asa stiu.
Daca stie altcineva altfel sa vorbeasca acum ori pe veci sa taca....va declar sot si sotie pardon masina si rulota cu drept de circulatie de 100 km/h (+ toleranta de 10 km/h = 110 km/h)
de Serpescu Gheorghe » 14 Oct 2011, 20:21
Corect, altfel 90 km/h pe autostrada.
de Mihnea Donescu » 14 Oct 2011, 21:26
Si de ce in tarile de unde a nascut reglementarea aceasta se cere si indice de viteza 120 la pneuri si vechime a acestora de cel mult 6 ani?In caz de neomologare 100,viteza e de 80.....
Re: categoria BE sau EB sau B+E sau E+B
de George Marcu » 14 Oct 2011, 12:12
Pe mine nu m-a oprit niciodata in Ungaria cu rulota.
Am fost oprit o singura data in toate plimbarile mele prin vest si prin Romania, in Germania pe autostrada ca mergeam cu 110 km/h si nu aveam stiker-ul cu 100Km/h de la carligul Winterhoff3000 lipit.
Dupa ce au vazut carligul si prospectul pe care inca il aveam m-au lasat in pace.
Dupa mine te opresc mult mai rar daca ai rulota decat fara.
PS: oricum nu conta pt ca am B+C+E in carnet
de Mihnea Donescu » 14 Oct 2011, 13:38
sa inteleg ca omologarea de 100km implica doar cirlig antibalans?
de George Marcu » 14 Oct 2011, 16:38
Eu asa stiu.
Daca stie altcineva altfel sa vorbeasca acum ori pe veci sa taca....va declar sot si sotie pardon masina si rulota cu drept de circulatie de 100 km/h (+ toleranta de 10 km/h = 110 km/h)
de Serpescu Gheorghe » 14 Oct 2011, 20:21
Corect, altfel 90 km/h pe autostrada.
de Mihnea Donescu » 14 Oct 2011, 21:26
Si de ce in tarile de unde a nascut reglementarea aceasta se cere si indice de viteza 120 la pneuri si vechime a acestora de cel mult 6 ani?In caz de neomologare 100,viteza e de 80.....
Orice problema are o rezolvare practica
Un link util ,privind viteza ansamblului masina -rulota
http://www.camping-croatia.com/index.ph ... &Itemid=92
http://www.camping-croatia.com/index.ph ... &Itemid=92