Astăzi este 30 Mar 2023, 17:32
01.05.2007-31.12.2007 Desfasurarea activitatilor programate.
Moderator: Moderatori
Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
- Luidort Peti
- Membru fondator
- Marius Bogdan
- Membru fondator
- Doru Stoicescu
- Membru forum
- Marius Bogdan
- Membru fondator
- Constantin Curelea
- Membru fondator
In agenda calatoriilor 2007 va fi si Lepsa.
De anul trecut am incercat sa ajungem pe plaiuri vrancene.
Mig03 in calitate de cunoscator al zonei, te rog sa ne dai mai multe detalii.
Impreuna cu familia eu am vazut localitatea, am trecut si peste munte, cu rulota, si va spun ca merita .
De anul trecut am incercat sa ajungem pe plaiuri vrancene.
Mig03 in calitate de cunoscator al zonei, te rog sa ne dai mai multe detalii.
Impreuna cu familia eu am vazut localitatea, am trecut si peste munte, cu rulota, si va spun ca merita .
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com
ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
Bucuresti
0723 206 708
- Marius Bogdan
- Membru fondator
Pe scurt despe Lepsa:
este la cca. 70 km de Focsani.Pana la Focsani toate drumurile sunt bune.De la Focsani se urmeaza drumul spre Targu Secuiesc,iar pana la Vidra drumul este bun.Intre Vidra (Valea Sarii-Barsesti) si Tulnici drumul este relativ bun cu mici zone in care s-au produs alunecari si este surpat malul sau zone "mancate" de scurgerile de ape din munti.Intre Tulnici si Lepsa (cca. 13 km) drumul este rau,este rupt asfaltul,iar betonul de sub asfalt a inceput sa se manance.Dinspre Targu Secuiesc drumul este foarte prost,neasfaltat si cca. 30 de km intre Ojdula si Gresu se fac in peste 2 ore!
In zona Lepsei,care este foarte frumoasa sunt:Cascada Putnei,Pastravarie,Rezevatie naturala (care se poate vizita numai la picior) si Manastirea Lepsa.
Este un amalgam de case,casute,vile,vilute,cam toate construite dupa 1990.
Despre zona Lepsa-Soveja se spune ca este cea mai ozonata zona din Europa.
Voi reveni cu informatii si poze din zona saptamana viitoare.
este la cca. 70 km de Focsani.Pana la Focsani toate drumurile sunt bune.De la Focsani se urmeaza drumul spre Targu Secuiesc,iar pana la Vidra drumul este bun.Intre Vidra (Valea Sarii-Barsesti) si Tulnici drumul este relativ bun cu mici zone in care s-au produs alunecari si este surpat malul sau zone "mancate" de scurgerile de ape din munti.Intre Tulnici si Lepsa (cca. 13 km) drumul este rau,este rupt asfaltul,iar betonul de sub asfalt a inceput sa se manance.Dinspre Targu Secuiesc drumul este foarte prost,neasfaltat si cca. 30 de km intre Ojdula si Gresu se fac in peste 2 ore!
In zona Lepsei,care este foarte frumoasa sunt:Cascada Putnei,Pastravarie,Rezevatie naturala (care se poate vizita numai la picior) si Manastirea Lepsa.
Este un amalgam de case,casute,vile,vilute,cam toate construite dupa 1990.
Despre zona Lepsa-Soveja se spune ca este cea mai ozonata zona din Europa.
Voi reveni cu informatii si poze din zona saptamana viitoare.
mig03
- Dragos-Iulian Dobrovat
- Membru fondator
Referitor la cea mai ozonificata zona din Europa, eu stiu , ca la Valea Zanelor este aceasta , dar oricum nu este prea departe de Lepsa in linie dreapta.
Cat despre drum (acei 30 de Km sau 14 nu conteaza prea mult) in care dureaza doua ore nu prea sunt incantat de aceasta.
Pe oricare traseu o luam nu facem mai putin de 5-6 ore lucru care este destul de anevoios pentru un weeK-end . Socotind astfel :
De vineri seara la ora 18 (pentru ca mai devreme eu nu pot pleca ) pana duminica seara la orele 20 sunt 50 de ore din care 12 sunt drumul si 16 sunt somnul plus 6 -8 ore mesele cu tot cu pregatirea lor rezulta in medie cam opt ore de fiecare zi de vizitat zona si pentru alte discutii specifice intalnirilor noastre. Zic eu ca in opinia mea este cam putin nemaipunand si cheltuiala cu combustibilul aferent unui drum in care doua ore rulezi cu o medie orara de 15 km/h plus masina si rulota ,, hurdubucaita '' ca intr-un drum de 20.000 de km rulati pe o sosea buna. Dupa un astfel de drum in rulota este ,,zarzavat'' mancare amestecata cu haine si alte acreturi tocmai bun de aranjat la loc in inca cateva ore. Nu mai pun ,, oasele rupte '' pe un astfel de drum sunt optimist cand spun 5-6 ore drumul ca ar putea dura si 8 ore.
Eu unul avand in vedere ceea ce am spus mai sus ,, nu subscriu '' si in opinia mea mai sunt cativa de aceeasi parere cu mine , nu dau nume , dar vor spune ei .
Cat despre drum (acei 30 de Km sau 14 nu conteaza prea mult) in care dureaza doua ore nu prea sunt incantat de aceasta.
Pe oricare traseu o luam nu facem mai putin de 5-6 ore lucru care este destul de anevoios pentru un weeK-end . Socotind astfel :
De vineri seara la ora 18 (pentru ca mai devreme eu nu pot pleca ) pana duminica seara la orele 20 sunt 50 de ore din care 12 sunt drumul si 16 sunt somnul plus 6 -8 ore mesele cu tot cu pregatirea lor rezulta in medie cam opt ore de fiecare zi de vizitat zona si pentru alte discutii specifice intalnirilor noastre. Zic eu ca in opinia mea este cam putin nemaipunand si cheltuiala cu combustibilul aferent unui drum in care doua ore rulezi cu o medie orara de 15 km/h plus masina si rulota ,, hurdubucaita '' ca intr-un drum de 20.000 de km rulati pe o sosea buna. Dupa un astfel de drum in rulota este ,,zarzavat'' mancare amestecata cu haine si alte acreturi tocmai bun de aranjat la loc in inca cateva ore. Nu mai pun ,, oasele rupte '' pe un astfel de drum sunt optimist cand spun 5-6 ore drumul ca ar putea dura si 8 ore.
Eu unul avand in vedere ceea ce am spus mai sus ,, nu subscriu '' si in opinia mea mai sunt cativa de aceeasi parere cu mine , nu dau nume , dar vor spune ei .
Cu stima si deosebita consideratiune,
Dragos D
TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL
Dragos D
TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL
- Constantin Curelea
- Membru fondator
Este adevarat ca intr-un sfarsit de saptamana nu este agreabil si eficient un drum la Lepsa.
Dar, intr-un mini concediu de 4-5 zile, este posibil.
Este greu de gasit in Romania de azi un loc care sa indeplinesca toate conditiile.Distanta, drum perfect, lipsa aglomeratie ,etc.
Eu propun, pentru ca suntem totusi cu o anumita autonomie de turism, iesiri in locuri cat mai indepartate de multime.
Daca sunt 2-3 familii impreuna siguranta camparii este asigurata.
O alta varianta este camping Panorama sau imprejurimile Cheii Dambovicioarei.
Camping Vampir din Bran este iarasi o posibilitate .
In vara se poate ajunge la Darmanesti,la Camperland.
Dar, intr-un mini concediu de 4-5 zile, este posibil.
Este greu de gasit in Romania de azi un loc care sa indeplinesca toate conditiile.Distanta, drum perfect, lipsa aglomeratie ,etc.
Eu propun, pentru ca suntem totusi cu o anumita autonomie de turism, iesiri in locuri cat mai indepartate de multime.
Daca sunt 2-3 familii impreuna siguranta camparii este asigurata.
O alta varianta este camping Panorama sau imprejurimile Cheii Dambovicioarei.
Camping Vampir din Bran este iarasi o posibilitate .
In vara se poate ajunge la Darmanesti,la Camperland.
Constantin Curelea
Bucuresti
0723 206 708
Bucuresti
0723 206 708
Pai,daca nu vreti inghesuiala si fum si manele si galagie de ce tot insistati pe campinguri??? Alegeti fratilor o poienita undeva intr-un loc linistit.Eu plec singur de foarte multe ori si campez in locuri super pustii,unde nu sunt nici caini sa le dau resturile de mancare si n-am nicio problema.Nu subscriu pentru iesirea in campinguri,mai ales in zile de sarbatoare cand sunt super aglomerate.N-o sa poti trage un partz din cauza vecinilor!!!

- Constantin Curelea
- Membru fondator