Astăzi este 26 Mar 2023, 15:18

Tarile nordice sau Cap Nord 2011.

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Raspunde
Catalin Gigi
Membru forum
Oras: Mizil
Data nasterii: 10 Mar 1971

Re: Tarile nordice sau Cap Nord 2011.

Mesaj de Catalin Gigi » 30 Aug 2011, 09:31

O mica filmare facuta pe ,,drumul trolilor,, sau Trollstigen. Trollstigen, cum este numit in norvegiana, ofera o priveliste spectaculoasa asupra muntilor Reginei, Regelui si Episcopului.Acest drum este in top 10 cele mai periculoase drumuri din lume.
Legenda trolilor este mai vie aici ca in intreaga Norvegie. Se pot admira statui in marime ,,naturala” a creaturilor dar si miniaturi. Pe marginiea intregului drum sunt sute de mini statui ale trolilor, unele, spun legendele, sunt troli pietrificati, iar altele sunt pur si simplu facute din pietricele de catre turistii ce trec pe acest drum. Crearea unui trol aici are o amploare aproape la fel de mare cum o are aruncarea unui banut intr-o fantana secata (si nu uitati de dorinta) la noi.
Dar ce sunt trolii?
Trolii sunt creaturi din mitologia norvegiana care au disparut din cauza sensibilitatii acestora fata de soare. Legenda spune ca acestia nu aveau voie sa apara ziua din cauza ca soarele ii impietrea si trebuiau sa se ascunda in pesteri, dar din prostie acestia toti au iesit si astfel s-a ajuns la dispritia lor.
Trolul este o fiinţă asemanatoare unui urias, dar putiiin mai mica, despre care se spune ca vânează oameni, noaptea. Trolii sunt descrisi ca nişte fiinţe cu o inteligentă redusă.
In Scandinavia sunt multe locuri denumite dupa acestia, cum ar fi: orasul suedez Trollhättan (boneta trolului) , legendarul munte Trollkyrka (biserica trolului). In Norvegia cele mai faimoase sunt: Trollfjorden, Trollheimen, Trollhetta, Trollstigen, Trolltindan and Trollveggen.
Inainte de a incepe Drumul Trolilor, se face popas la un local cu suveniruri, restaurante etc unde exista o statuie in marime naturala a unui trol, statuie ce reprezinta maxim de interes pentru turisti.
Imagine
Imagine
Acesta este un filmulet facat pe acest drum fantastic de frumos .

http://www.youtube.com/watch?v=H-h2kgTyKDw

Serpescu Gheorghe
Membru forum

Mesaj de Serpescu Gheorghe » 30 Aug 2011, 10:04

Nu vreau sa va poluez topicul, dar sus in varf la tarabele de acolo, cea mai mare era a unui romano-maghiar din Sighisoara. Acest lucru ne-a convins sa luam cateva suveniruri super scumpe :evil: , salam de ren si cerb lopatar, era foarte incantat cand ne-a auzit ca vorbim romaneste si ungureste.
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"

Catalin Gigi
Membru forum

Mesaj de Catalin Gigi » 30 Aug 2011, 10:11

Da l-am cunoscut si noi ,am schimbat numerele de telefon si adresele de mail asta pt ca omul era rulotist (rulotica aia veche de Arad era a lui ,locuieste in ea 4 luni pe an pt 4000eur pe luna :D ).Ar trebui nominalizat ca cel mai bine platit rulotist (din cei salariati ,nu cu firme sau afaceri).
Asta este taraba lui se vede in poze nenicu.
Imagine

Uploaded with ImageShack.us

Serpescu Gheorghe
Membru forum

Mesaj de Serpescu Gheorghe » 30 Aug 2011, 10:14

Exact Imagine
Imi pare rau ca nu am fotografiat rulota.

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"

Catalin Gigi
Membru forum

Mesaj de Catalin Gigi » 30 Aug 2011, 22:55

Continuare ;
Peste tot in zona sunt muzee in care se face vorbire de VIKINGI si deeacea am intrat si noi la unu care ni sa parut mai interesant .
Cuvântul Viking provine din vechiul vikingr, un cuvânt regăsit pe mai multe pietre cu inscripţii runice din Scandinavia şi care în mitologia nordică îi denumea pe cei care plecau în expediţii. În vechea engleză, termenul wiking a apărut pentru prima dată cam prin secolul al IX-lea şi înseamna “pirat”. Pentru un timp, cuvântul nu s-a mai folosit, iar în secolulul al XVII-lea, când a fost reintrodus în circuit de romantici, el a fost utilizat pentru a-i desemna pe luptătorii barbari. De fapt, toate aceste înţelesuri caracterizează vikingii şi modul în care aceşti oameni ai Nordului şi-au trăit viaţa. Aşa că astăzi vikingii sunt cunoscuţi deopotrivă ca exploratori, piraţi, comercianţi etc.

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Am ajutat la spartul lemnelor si caratul lor si am fost omeniti dupa obiceiurile lor .
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Cam astea au fost pozele cu vikingii stramosii nordicilor .Au o istorie interesanta pt cine are timp sa citeasca un pic despre ei chiar le recomand.
Va urma ;

Catalin Gigi
Membru forum

Mesaj de Catalin Gigi » 31 Aug 2011, 00:25

In drumul nostru peste a cui masina credeti ca am dat ?? va atasez poze cu ea si cu talonul masini ca daca va spun nu ma credeti :mrgreen: ....culmea era in stare de functionare .
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
In drum spre telemarc am mai pescuit un pic ,dar de data asta ,,mobidik,, nu a mai aparut.Data viitoare stim cum sa pozam pestii pt a da bine la obiectiv .
Imagine
Imagine
Imagine
Am ajuns si la ,,Telemarc,, acolo unde am fost mai putin norocosi deoarece ploua si nu am putut sta tot timpul pe puntea vaporasului sa admiram peisajele, dar si toate trecerile prin ecluze.
La aceste ecluze se coboara ,respectiv urca cu ajutorul apei...o sa incerc sa atasez si un filmulet dar nu in seara aceasta .Acum pun cateva poze.
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Ceea ce este foarte interesant ca toata operatiunea este facuta de doi baieti cu ajutorul unor parghii ,atat de bine au fost concepute incat pot urca sau cobora un vas de marimea celui in poza prin simpla manuire a unor leviere....foarte ingenios si daca nu ma insel are o vechime de vreo 150 ani .Toate aceste sisteme sunt construite de-a lungul unui canal .Acest canal face posibila deplasarea de la nivelul marii pana in varful muntilor si se numeste Bandak ....Noi am mers aproape tot traseul de la Skien la Dalen .
Cale navigabilă în Telemark a fost principala sursă de transport până-a lungul veacurilor. Drumurile pe vremea aceea nu erau foarte bune, prin urmare, transportul pe lacuri a fost cel mai rapid mod de a transporta oameni si marfurile de la aceea vreme.
Astăzi, canalul este important pentru recreere şi ca o atracţie turistică .Vasele de pe vremea aceea Victoria si Henrik Ibsen navigheaza si azi ,noi am calatorit cu Victoria .

George Marcu
Membru forum

Mesaj de George Marcu » 31 Aug 2011, 22:52

Serpescu Gheorghe scrie:Nu vreau sa va poluez topicul, dar sus in varf la tarabele de acolo, cea mai mare era a unui romano-maghiar din Sighisoara. Acest lucru ne-a convins sa luam cateva suveniruri super scumpe :evil: , salam de ren si cerb lopatar, era foarte incantat cand ne-a auzit ca vorbim romaneste si ungureste.
Care mai Gigi?
Asta?
Atașamente
IMG_7899 (600 x 400).jpg
IMG_7899 (600 x 400).jpg (59.16 KiB) Vizualizat de 1476 ori
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...

George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ

Serpescu Gheorghe
Membru forum

Mesaj de Serpescu Gheorghe » 31 Aug 2011, 22:54

Da, da asta e :D, zicea el ca e de 4 ani acolo, dar nu l-am crezut.

Catalin Gigi
Membru forum

Mesaj de Catalin Gigi » 06 Sep 2011, 23:10

am revenit cu cateva poze ...
Imagine
Imagine
Din poze reiese ca a mea este mai mica ...dar clar mai vioaie ca rezista ,rezista si ...urca si in panta bicicleta mea ...

Imagine

Imagine
De obicei opream in locuri unde puteam si aveam voie sa facem si gratar ...
Imagine
Imagine

Catalin Gigi
Membru forum

Mesaj de Catalin Gigi » 07 Sep 2011, 09:10

O alta oprire in care am vazut ceva frumos ...este vorba despre ghetarul Briksdal ...acolo unde am vazut cel mai frumos albastru vazut de mine vrodata ...cateva poze urmate de o filmare .
Pt a ajunge foarte aproape de ghetar a trebuit sa urcam cu niste masinute gen atv in care am incaput toti 4.Costul unui bilet cu masinuta dus intors este de 180kkt coroane de persoana adica in jur de 25eur.
Imagine
in apropierea destinatiei am gasit in calea noastra un imens vas de croaziera si spre norocul nostru era acostat si am putut face si noi 2 poze cu el ...foarte deosebit.Fiordul pe care se afla vasul am inteles de la Mona ca ar fi cel mai adanc ceva de genul 500si de metri .
Imagine

Imagine
Nu a incaput tot in poza...intai fata
Imagine
Si spatele ...
Imagine
Cabina pt privelistile panoramice mi-a retinut atentia in mod deosebit ,ma intrebam oare cum se vede de acolo de sus ...offf offf am oftat si am mers mai departe cu gandul ca intr-o alta viata o sa tin neaparat sa ma plimb si cu un vas ca ala .
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Pozitia ghetarului in anul 1920 ...sa topit aproximativ 200 de metri ...
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Albatrul de care va spuneam ...nu este ca in realitate pt ca mai am multe de invatat in ale fotografiei (dar cu ajutorul Monei am mai priceput si eu cate ceva )
Imagine
Imagine

Imagine
Drumul de la parcare pana la ghetar trece pe langa o cascada foarte aproape ...masinutele erau dotate cu o prelata sa o pui pe tine sa nu te ude ...
Imagine
Imagine
Imagine

Va urma cu alte locatii interesante ...

Catalin Gigi
Membru forum

Mesaj de Catalin Gigi » 17 Sep 2011, 09:54

Asa cum am promis in masura timpului o sa incarc si cateva filmulete .
Filmulete de la ghetar ;
http://www.youtube.com/watch?v=YO-lg3Sr1hI
http://www.youtube.com/watch?v=Ew3pxnh9lEA
http://www.youtube.com/watch?v=QGNO6_bgVdo
http://www.youtube.com/watch?v=TlRnLKF6OAM

Zona Telemark ...Coborarea vasului din varful muntelui pana la nivelul mari se face prin niste canale si ecluze foarte rudimentare dar si ingenioase in acelasi timp...de retinut ca este tehnica de acum 150 ani !!!

http://www.youtube.com/watch?v=-5gVyNFkiMQ
http://www.youtube.com/watch?v=tjpsUGcGFhU

Catalin Gigi
Membru forum

Mesaj de Catalin Gigi » 17 Sep 2011, 18:12

Am gasit un folder ratacit :D ,care cuprinde un obiectiv la fel de spectaculos ca si cele relatate pana acum .
Fiordul Geiranger, dar si varful DALSNIBBA cu frumoasa panorama.
Am urcat cu camperele pe un vas si am parcurs tot fiordul ,la capatul acestuia am urcat spre Dalsnibba
- Drumul urca in 30 km de la nivelul fiordului(oceanului) pana la 1500 metri altitudine,pare putin dar privelistea este uluitoare; ...atasez poze ....
Imagine
Imagine
Imagine
O alta activitate importanta a Norvegiei (pe langa turism si pescuit )este mineritul (cupru).

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Privelistea de sus....tablou (e na ca unele imi mai ies si mie ))))...jos se vad vasele de croaziera .

Imagine

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Raspunde