Astăzi este 01 Dec 2021, 06:17

Inmatriculari Rv-uri - precizari

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Raspunde
Nelu Predonu

Inmatriculari Rv-uri - precizari

Mesaj de Nelu Predonu » 27 Apr 2011, 17:51

Pentru ca in ultima vreme tot mai multi proaspeti posesori de rv-uri, precum si importatori de astfel de vehicule, au intampinat greutati la inmatricularea acestora, azi, in numele ACCCR si nu numai, am cautat sa elucidez aceste probleme mergand la DRPCIV, avand acolo discutii cu persoane din conducerea acestei institutii.
Problemele apar datorita diferentei dintre legislatia tarilor membre UE cu privire la inmatricularea vehiculelor. In acest sens a fost emisa o directiva europeana (Directiva 37/1999 UE) de reglementare privind documentele de inmatriculare pentru vehicule. In aceasta Directiva, la Art.5, aliniatul (2) sunt stipulate precizari referitoare la re-inmatricularea unui vehicul inmatriculat anterior in alt stat membru.
Directiva 37.1999.pdf
(205.25 KiB) Descărcat de 203 ori
In cazul nostru (Romania), exista un Ordin al Ministrului Administratiei si Internelor nr. 1501/15.01.2006 privind procedura inmatricularii vehiculelor:
ordinul_mai_1501_inmatriculare.pdf
(38.61 KiB) Descărcat de 224 ori
care este in acord cu Directiva 37/2006 UE.

Problemele care apar, dupa cum spuneam anterior, tin de diferentele de legislatie existente intre tarile membre UE.
Sunt tari membre in care nu exista talon de inmatriculare (Anglia), sunt tari membre in care exista talon normal de inmatriculare (Belgia, Franta, Italia, etc.) si tari membre in care talonul de inmatriculare este compus din doua parti (Austria, Finlanda, Olanda, Bulgaria, etc.).
Pentru cei ce doresc sa-si achizitioneze rulote sau autorulote din tarile membre UE, atasez mai jos denumirea certificatului de inmatriculare in limba tarii respective si din cate parti este format acesta in tarile in care este cazul:
copie5.jpg
copie5.jpg (97.67 KiB) Vizualizat de 5623 ori
Procedura (actele necesare) inmatricularii unui vehicul adus dintr-o tara membra a UE este stipulata in OMAI 1501/2006 (atasat mai sus), Art.7, aliniatele (1) si (3).
Conform aliniatului (4) de la acelasi articol se precizeaza: "In cazul existentei unor indicii cu privire la falsificarea documentelor prevazute la alin. (1) si (3) ori in absenta celor prevazute la alin. (3) se vor efectua verificari prin intermediul structurilor specializate ale MAI cu competente in domeniu....."
Alin. (5) de la acelasi articol precizeaza: " In cazul absentei documentelor prevazute la alin. (3), DRPCIV competent va inmatricula un vehicul care provine dintr-un stat membru al UE numai dupa obtinerea confirmarii de la acest stat a faptului ca solicitantul este indreptatit sa reinmatriculeze vehiculul care urmeaza a fi inmatriculat in Romania ...."
La alin. (6) de la acelasi articol se precizeaza: "Pana la clarificarea situatiilor prevazute la alin. (4) si (5), solicitantului i se pot atribui succesiv mai multe autorizatii de circulatie provizorii."
In discutiile purtate mi s-au adus si unele precizari legate de aceste verificari. Ele se fac in toate tarile membre printr-un sistem interogativ intre serviciile specializate ale acestora. In Germania, spre exemplu, interogarile pe anul acesta au depasit cifra de 1 milion. Legaturile cu Franta sunt foarte deficitare intrucat acestia nu au inca functional serviciul respectiv si interogarile se fac prin intermediul ambasadei, lucru ce duce la raspunsuri de durata.
Termenul de rezolvare, dat de cei de la DRPCIV, a acestor verificari, se incadreaza intre 2 saptamani si 3 luni, timp in care se emit autorizatii de circulatie succesive, daca este cazul.
Problemele sesizate de mine au tinut si de modul in care persoanele angajate la biroul de inmatriculari isi fac treba si acorda respectul cuvenit solicitantului, depunator de acte in vederea inmatricularii.
Referitor la acest lucru, mi-a fost recunoscut faptul ca foarte usor se refuza primirea actelor, chiar in contradictie cu cele stipulate in Ordinul 1501 al Ministrului la Art.7. alin. (3). Recunosc ca din pacate exista astfel de situatii in teritoriu, dar de cand Serviciile de Inmatriculari teritoriale apartin de institutia Prefectului ei nu mai pot face mare lucru.
Cei de la DRPCIV mi-au precizat ca lucratorul respectiv trebuie sa primeasca toate actele chiar si in lipsa certificatului de inmatriculare (cazul rulotelor provenite din Anglia) sau a unor parti ale acestuia.
Eu va sfatuiesc, ca in momentul in care dati de un astfel de lucrator, sa vorbiti cat mai civilizat si sa ii amintiti ca prin refuzul său de a primi actele (provenite din tara de achizitie), el se face vinovat de incalcarea OMAI 1501/2006. Sigur, actele depuse trebuiesc sa fie complete, conform art.7 alin.(1) si conf. alin. (3) se accepta lipsa unor acte ce nu v-au fost eliberate la cumparare datorita impunerilor legislative ale statului respectiv. In cazul in care acesta da dovada de exces de zel si nu va respecta asa cum dumneavoastra o faceti, cum am mai vazut in postarile unor colegi, acesta poate fi reclamat la Institutia Prefectului.
Multumesc si pe aceasta cale reprezentantilor DRPCIV care si-au dat tot concursul in a lamuri o serie de probleme ce tin de inmatricularea Rv-urilor.
In situatia in care va mai confruntati cu probleme ce tin de inmatriculare, va rog sa postati aceste lucruri si sunt convins că ele vor putea fi rezolvate.

PS. Dupa ce achizitionati rv-ul dintr-un stat membru UE, pastrati datele de contact ale vanzatorului pana la inmatricularea definitiva. Este posibil ca in cazuri exceptionale, in care DRPCIV nu are un raspuns din partea statului respectiv in termen de 3 luni, sa vi se solicite duplicate dupa anumite acte.

Avatar utilizator
Sandu Toma
Membru forum
Mesaje: 2709
Membru din: 29 Mai 2007, 08:42
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Inmatriculari Rv-uri - precizari

Mesaj de Sandu Toma » 27 Apr 2011, 18:33

Multumim pentru demersul facut in numele tuturor rulotistilor, precum si pentru informatiile deosebit de utile cuprinse in postarea ta !
Orice problema are o rezolvare practica

Avatar utilizator
George Chirila
Membru asociat
Mesaje: 879
Membru din: 10 Aug 2009, 09:39
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 24 Iun 1968
Localitate: Bucuresti-Sector 4-Sos. Oltenitei

Re: Inmatriculari Rv-uri - precizari

Mesaj de George Chirila » 27 Apr 2011, 19:45

Multumim ,domnule Preedonu . Ati fost foarte explicit !!!
Audi A 6 ,2.5 tdi- B-71-BIN ,Eccles Emerald

tel.0722647988
id skype-chirila.george1
George '68 ,Nicoleta '70 ,Bianca ' 98

Mihnea Donescu
Membru forum
Mesaje: 173
Membru din: 16 Iul 2008, 01:36
Localitate: Milano

Re: Inmatriculari Rv-uri - precizari

Mesaj de Mihnea Donescu » 27 Apr 2011, 21:05

Postez aici,nu inainte de a felicita initiatorul pentru lamuriri.Incerc sa pricep cum imi convine,dat fiind ca am 10 zile de stat in RO,curind,adica sa o inscriu aici-rulota de OLANDA(la cretinii astia,cu revizie la rar-ul de aici,frine,lumini si alte dragalasenii,tradus,mai vor si certificat tehnic de la casa mama,ceea ce nu am)sau sa merg cu ea in tara,in speranta ca RAR il fac rapid,traducere si tot ceea ce implica?Parerile sunt binevenite... :?
Mercedes W124.019,Audi A3 quattro +Hobby Prestige 545,si ultima achizitie,o veche remorcuta de 750 cu suspensie McPherson...

Avatar utilizator
George Chirila
Membru asociat
Mesaje: 879
Membru din: 10 Aug 2009, 09:39
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 24 Iun 1968
Localitate: Bucuresti-Sector 4-Sos. Oltenitei

Re: Inmatriculari Rv-uri - precizari

Mesaj de George Chirila » 27 Apr 2011, 21:43

Mihnea ,cand ai zis cretini ,te-ai referit la italieni ,sau la romani ? Eu nu cred ca legile italiene sunt atat de ....stupefiante ca ale romanilor !!! :shock: :shock:
Audi A 6 ,2.5 tdi- B-71-BIN ,Eccles Emerald

tel.0722647988
id skype-chirila.george1
George '68 ,Nicoleta '70 ,Bianca ' 98

Avatar utilizator
Niky Radu
Membru asociat
Mesaje: 1124
Membru din: 26 Dec 2010, 16:38
Localitate: Bucuresti,11Iunie
Contact:

Re: Inmatriculari Rv-uri - precizari

Mesaj de Niky Radu » 27 Apr 2011, 21:51

am fost si eu respins cu o rulota din Olanda deoarece nu aveam contract de vanzare cumparare(actul de export de la RDW nu este destul) talonul ei nu are Deel2 (partea 2a), mai am inca o rulota din Olanda care are talonul cum vor ei, din 2 parti, cu Deel 2, totusi cu ambele taloane, de 2 feluri, m-am prezentat la RDW si actele au fost bune, de ce aici unul nu este bun?...maine ma duc in audienta sa vad care este procedura
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Elddis 2000
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India

0744670978 telekom

Mihnea Donescu
Membru forum
Mesaje: 173
Membru din: 16 Iul 2008, 01:36
Localitate: Milano

Re: Inmatriculari Rv-uri - precizari

Mesaj de Mihnea Donescu » 27 Apr 2011, 22:11

M-am referit la italieni,ca ai nostrii ii mai inteleg,sunt in tranzitie,si mai dureaza.Cit despre acte,mi-au dat olandezii talonul in trei parti,factura pe numele meu si foaia roz ce acum mai nou e alba....Cit despre legi,italienii fac ce vor,In OLANDA din ce stiu nu exista revizie la rulote,parca in DE este TUEV si GASPRUEFUNG,dar nesimtitii ma cheama la revizie cu proba la RAR-ul lor de zona.
Mercedes W124.019,Audi A3 quattro +Hobby Prestige 545,si ultima achizitie,o veche remorcuta de 750 cu suspensie McPherson...

Nelu Predonu

Re: Inmatriculari Rv-uri - precizari

Mesaj de Nelu Predonu » 27 Apr 2011, 22:21

Niky Radu scrie:am fost si eu respins cu o rulota din Olanda deoarece nu aveam contract de vanzare cumparare(actul de export de la RDW nu este destul) talonul ei nu are Deel2 (partea 2a), mai am inca o rulota din Olanda care are talonul cum vor ei, din 2 parti, cu Deel 2, totusi cu ambele taloane, de 2 feluri, m-am prezentat la RDW si actele au fost bune, de ce aici unul nu este bun?...
Pentru ca in Olanda, legislatia in materie de inmatriculari a fost modificata la data de 30.05.2004. Vehiculele inmatriculate pana la acea data nu aveau pertea a II a talonului numita Deel II, denumirea veche a partii a II a era "Overschrijvingsbewijs". In concluzie: vehiculele inmatriculate in Olanda pana in 2004, nu au Deel II. In mod sigur, Niky, tu ai un talon de dupa 2004 si unul de dinainte de acest an.
Niky, daca citesti cu atentie prima mea postare, inclusiv continutul Art. 7 din OMAI 1501/2006, ai sa vezi ce ai de facut.
Daca actele nu iti sunt primite la ghiseu, va trebui sa amintesti respectivului ce mentionam, tot in postarea mea anterioara.

Corectura: modificare an OMAI 1501
Ultima oară modificat 28 Apr 2011, 03:11 de către Nelu Predonu, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
Niky Radu
Membru asociat
Mesaje: 1124
Membru din: 26 Dec 2010, 16:38
Localitate: Bucuresti,11Iunie
Contact:

Re: Inmatriculari Rv-uri - precizari

Mesaj de Niky Radu » 27 Apr 2011, 22:39

multumesc
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Elddis 2000
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India

0744670978 telekom

Avatar utilizator
Rusu Mihail
Moderator
Mesaje: 1766
Membru din: 01 Dec 2004, 01:47
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Iun 1956
Localitate: Ploiesti - Prahova

Re: Inmatriculari Rv-uri - precizari

Mesaj de Rusu Mihail » 27 Apr 2011, 23:52

Domnule Predonu, chiar daca nu ne-am cunoscut, am auzit numai lucruri bune despre dvs. Nu pot decit sa-l repet pe sandu Toma. Iata ca se mai ocupa cineva si de rulotisti.
Acest subiect, cred ca trebuie sa apara si in alt topic , o sa-l rog pe Sandu. Cred ca e bine de grupat intr-un topic separat, aceste "precizari" , efectiv "clarificari" de situatii.
Toata stima. Cind va intilnesc, poate discuam, daca sinteti pornit pe lucruri atit de folositoare si alte situatii, care dupa parerea mea ne-ar usura mult situatia rulotismului...
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com

Nelu Predonu

Re: Inmatriculari Rv-uri - precizari

Mesaj de Nelu Predonu » 28 Apr 2011, 01:41

Va multumesc pentru aprecieri domnule Rusu, insa de cand am intrat in aceasta familie a rulotistilor si am vazut cate probleme sunt de rezolvat pentru a ne face viata mai usoara, am fost animat permanent de dorinta de a demonstra ca vremea lamentarilor a trecut si ca daca vrei cu adevarat: poţi ! La inceput multi au spus poate că vorbesc vorbe, nu mi-au dat nici o sansa: "Nelule, traim in Romania, nu ai nici o sansa sa faci ceva !"
Referitor la acest demers, vreau sa va spun ca in urma cu 48 de ore habar nu aveam de problemele existente in legatura cu inmatricularea. Saptamana trecuta m-a sunat Roxana si m-a intrebat daca pot face ceva pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta. I-am spus ca pentru a rezolva problema este nevoie sa vina pana la mine cu Gerard si sa-mi explice cu lux de amanunte detaliile legate de inmatriculare. Ieri dupa-amiaza au venit la mine si mi-au prezentat cum stau lucrurile. Au ceva rulote aduse si in conditiile actuale erau dispusi sa le duca inapoi, sa le vanda in Olanda. Mai vazusem anumite postari aici pe forum legate de aceleasi probleme, ieri noapte nu am dormit, am cautat sa ma documentez cat mai bine in vederea intalnirii de a doua zi. Am facut cateva fotocopii dupa actele cu probleme si azi, numai eu stiu cum, am reusit sa si am o intrevedere la DRPCIV, cu oamenii de decizie din acest serviciu.
Daca cineva isi inchipuie ca unde ma duc am numai usi deschise, se insala, dar am ajuns la o varsta la care sunt capabil, stiu cum sa fac ca acestea sa se deschida si sa ma bucur de o primire corecta, iar la plecare sa las loc de "buna ziua", in vederea unor posibile reveniri pentru rezolvarea unor probleme ale colegilor rulotisti.
Dupa cum ati putut constata nu am partipriuri, ajut pe cine are nevoie, fara a tine cont de apartenenta la o asociatie sau alta. Sigur, datorez foarte mult colegilor de la ACCCR pentru ca mi-au oferit posibilitatea, pe care cei de aici nu mi-au oferit-o, ba de multe ori fiind luat aici si peste picior, ca dorintele mele si ale lor sa le pot transforma in realitate.
Spuneati domnule Rusu:
Rusu Mihail scrie:...Cind va intilnesc, poate discuam, daca sinteti pornit pe lucruri atit de folositoare si alte situatii, care dupa parerea mea ne-ar usura mult situatia rulotismului...
Chiar simt nevoia unor astfel de provocari, mai ales daca sunt in folosul colegilor rulotisti.
Astept sa ne intalnim cu placere.

Avatar utilizator
Rusu Mihail
Moderator
Mesaje: 1766
Membru din: 01 Dec 2004, 01:47
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Iun 1956
Localitate: Ploiesti - Prahova

Re: Inmatriculari Rv-uri - precizari

Mesaj de Rusu Mihail » 28 Apr 2011, 07:58

Neata si multani de raspunsul complex. Problemele lui Exis le-au avut si le au si altii, iar eu personal le cunosc din cauza acestui hobby si a unei relatii de parteneriat cu Olanda inca din 96.
Indiferent de apartenenta intr-o anume asociatie, sintem aceiasi si avem aceleasi probleme. Chestia cu aprtenenta in asociatia X sau Clubul Y, fiind o prostie, sper ca incet incet sa dispara.
Nu vad nici o problema ca-s logat si pe clubul lui Peti, sau pe alt club..Incet incet, se va mari numarul celor ce vor intelege ca important este ca ne uneste acelasi hobby, deci sintem aceiasi
Deasemeni astept sa ne intilnim, indeosebi intr-un numar mai mare a celor cu parul carunt :) pentru a discuta si alte variante de bine pt comunitate. Multumim si va dorim un 1 Mai placut
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com

Raspunde