Astăzi este 26 Mar 2023, 15:54

Discutii.....aiurea!!!

ce este forumul?
topicuri destinate lamuririi unor controverse

NOTA: odata intrat sa postati in aceasta sectiune va presdispuneti la primirea de avertismente. ATENTIE: folositi un limbaj cat mai decent. "..... combateti idei, nu persoane"

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Blocat
parpaneata

Mesaj de parpaneata » 05 Ian 2007, 23:19

Pai si de ce nu scrieti ca n-a fost bine??? Vroiam sa merg acolo pe 15 sau 22 ianuarie. Neamtul e neamt sau s-a smecherit in Romania? Il trecem in topicul ala cu locuri in care sa nu mergem!!! Eu unul sunt foarte categoric la chestiile astea. Daca nu e bine ceva sau nu-mi convine ceva...spun pe fata! Hai,puneti mana si scrieti ce a fost bine si ce n-a fost!

parpaneata

Mesaj de parpaneata » 06 Ian 2007, 18:40

Asa draga @foto din Deva! Hai sa discutam aici ca nu e off topic! Lasa-l pe @bebe 944 sa ne dea impresii cand o sa se intoarca din Germania unde a plecat cu auto-rulota si ne va da info care ne intereseaza,nu aiurea.Dupa ce ca te dai bila sau rotund,ia-o cum vrei,ca ne invati tu ce inseamna vama si iesiri si Uniunea Europeana,mai scrii in ultimul tau mesaj,citez:"al vostru fost fotograf"!!! :D :D :D :D M-am spart de ras!!!Ce poze ne-ai tras mai @foto din Deva???? Aiurea....
M-am legat de tine cand ai inceput sa insisti cu metodele de "trecere frauduloasa a rulotei"!!! :D :D :D Ca..."mi-o aduce cumnatu'miu si-si ia numerele inapoi in Germania...",etc. Pai si daca vin eu,vecinul tau cel carcotas,si-i spun unei pasarici ca aia e furata,tu ce faci? :D :D :D Ca ramai fara nimic si-ti mai legi si o tinichea de coada!!!Intreba-ti cumnatul de cate ori a eludat el statul german?
Si inca ceva.Daca vrei sa-ti iei cotet ce cauti pe la noi?Noi avem rulote,mai mici sau mai mari,dupa cum si-a dorit-o fiecare, ne plimbam si ne bucuram impreuna sau separat de hobby-ul asta.Tie iti trebuie ceva de fundul curtii!!! Noi nu mai stim cum sa avem grija de ele iarna,vara,pe ploaie,pe inghet,etc Lasa-ne cu chestii de genul...|vad ca ati inceput sa pricepeti ce inseamna UE"!!! ESTI FIGURANT!!!! Sincer.
De ce ma intarat mai tare,cum scriu mai mult???? :D :D :D
Renunt! LA REVEDERE @foto din Deva! Din partea mea....la revedere!!!

rulotistul cel istet

Mesaj de rulotistul cel istet » 06 Ian 2007, 18:54

@parpaneata:
Cred ca exagerezi, nu inteleg ce ti s-a pus asa pe fotodeva!

Il tratezi ca pe un mare hot, el vrea doar sa iasa mai ieftin.
Tu nu ai vrea sa iesi mai ieftin daca poti?

Cu stima,

parpaneata

Mesaj de parpaneata » 06 Ian 2007, 19:27

Daca e nelegal,nu Misu! Fac mici compromisuri,crede-ma.Am cumparat rulota in nume propiu,nu pe firma!!! Puteam sa fac o smecherie? Tva,impozite,alea,alea...Puteam.De ce n-am facut-o? Habar n-am,dar mi-am zis ca nu prea e corect. Deodata ce @foto tot intreba de forme de "trecere frauduloasa" a unei rulote in Romania si noi,mai toti,i-am dat formele cat de cat legale si nu i-au convenit atunci???
Discutam aiurea-n tramvai,sincer! Halal tema!
Tratarea cu..."acum ca vad ca ati priceput ce inseamna intrarea in UE"...imi par exagerate din prima! Adica ce? Hai ca va-nvat eu smecheriile de intrat si de iesit din si din Europa???!!! Toti am umblat,sau marea majoritate am umblat,in concedii sau cu afaceri in tarile vestice,mai mult sau mai putin apropiate de noi.Mi-am luat laptopuri,camere video,foto,etc.La iesirea din tara aia de unde le-am cumparat am intrebat daca trebuie declarate astea.N-au trebuit.Si nici la noi.Ba la vama mi-au dat si tva-ul inapoi.La ei la vama.Asa ca....
In concluzie.Daca am fi fost toti mai corecti cu 10-20% eram sigur inaintea bulgarilor.Cu 30% poate inaintea ungurilor si a polonilor. Cu 40% exagerez ca-i imposibil ca doar suntem romani,totusi!!! :D :D :D
Cam asta era mesajul!

rulotistul cel istet

Mesaj de rulotistul cel istet » 06 Ian 2007, 19:50

Nu cred ca ce vrea fotodeva e ilegal. Intra cu ea pe roti, trece prin vama, doar ca nu o INSCRIE in circulatie. Eu asta am inteles.

Un strain crezi ca poate sa-si abandoneze o rulota in Romania?

Repet: fotodeva nu vrea sa mearga cu ea dupa aceea.

Crezi ca poti aduce o masina din strainatate pentru dezmembrare?
Eu cred ca da. Legal! E cam acelasi lucru si cu rulota, in opinia mea.

Cu speranta ca acum sunt lucrurile ceva mai clare,

Ionita Bogdan
Membru forum

Mesaj de Ionita Bogdan » 06 Ian 2007, 20:32

Domnul Sergiu , cred ca va enervati complet aiurea. In fond Fotodeva are dreptate. El chiar poate sa isi aduca un COTET sau o rulota noua exact in aceleasi conditii pt ambele. Faptul ca acuma nu mai trebuie sa-si faca TRANZIT la ea este un avantaj pt el. Drept pt care cred ca ar fii frumos din partea noastra sa-i uram omului succes.
Despre partea cu inselatul statului e traba lui , daca vrea o declara daca nu NU. Insa va spun cu mana pe suflet ca daca eu pot sa insel statul cu 5 lei o voi face cu mare drag de fiecare data. :oops:
:evil: :twisted: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Stiati ca in 2005 vama la o rulota era 270 euro ?
Stiati ca in 2005 R.A.R. costa 800.000 lei ?
Stiati ca pe 1 iulie 2006 Statul asta CORECT SI CINSTIT a majorat vama la 670 euro ?
Stiti ca acum platim asigurare la rulota din cauza vre unui TEMBEL ?
Stiti ca vreau sa plec in Olanda sa aduc o rulota dar nu pot din cauza statuli roman???? pt ca nimeni nu stie ce taxe sunt la ele ????
Stiti ca la vama nu stie nimeni nimic ???
Stiti ca la politie nu stie nimeni nimic ???
Stiti ca la Trezorerie nu stie nimeni nimic cu toate ca toate taxele de prima inmatriculare se platesc la ei ????

Si la toate astea esista un raspuns STATUL ROMAN asta pe care d-voastra nu l-ati inselat niciodata .

Oare sunt eu ala nebun :?:

NO COMENT :!:

George Marcu
Membru forum

Mesaj de George Marcu » 06 Ian 2007, 20:54

Acum s-ar parea ca nu mai este ilegal sa aduci o rulota si sa nu o inscri in circulatie pentru ca nu se mai fac acele formalitati la granita/vama pentru tranzit pana la punctul (orasul) unde se face vama si se platesc taxele. Daca este asa inseamna ca poate intra cu rulota prin vama si acasa o pune pe butuci o leaga la curent si apa si are o cabana de 10 sau 15 mp cu 500-1000Euro lucru foarte rentabil. Pana in 01.01.2007 trebuia sa faci la intrarea in tara formalitatile descrise mai sus, iar daca in orasul de destinatie nu faceai formalitatile de vamuire si plata taxelor (taxe care reprezentau doar TVA-ul la valoarea din grila de 3500 euro daca nu gresesc deci 19% din 3500Euro) pentru a o putea inscrie in circulatie atunci la fel de bine o puteai duce in spatele curtii dar de data asta ILEGAL pentru ca in acele acte intocmite la vama semnai si iti asumai obligatia sa platesti taxele. Situatia frecventa de neplata a taxelor si transformarea rulotei in casa, baraca santier etc a dus la refuzul intocmirii de comisionarii din vama a actelor pentru cei care-si aduceau rulota. Puneti-va in situatia de a veni cu rulota din Germania, platit bani buni pe ea, trasa pana in Romania peste 1000Km si surpriza in vama, toti comisionarii te refuza pe motivul descris mai sus. Lupte grele, plimbat ore inregi prin birouri, mers la seful vamii, facut rost de numerar, zeci de milioane la ore tarzii si in week-end si atunci o sa intelegeti de ce nu ne incanta solutia lui.
Acum poate sa o aduca fara probleme, o muta dintr-un oras al Europei in alt oras al Europei, nimic altceva.
Succes si bafta, dar abia acum pentru ca este legal.

Luidort Peti
Membru fondator

Mesaj de Luidort Peti » 06 Ian 2007, 23:48

:(
Ultima oară modificat 27 Oct 2007, 23:23 de către Luidort Peti, modificat de 2 ori în total.

rulotistul cel istet

Mesaj de rulotistul cel istet » 06 Ian 2007, 23:49

Corect, Peti!

Luidort Peti
Membru fondator

Mesaj de Luidort Peti » 07 Ian 2007, 00:03

:(
Ultima oară modificat 27 Oct 2007, 23:24 de către Luidort Peti, modificat 1 dată în total.

Marius Bogdan
Membru fondator

Mesaj de Marius Bogdan » 07 Ian 2007, 07:52

Multa sanatate copilului si insanatosire grabnica!
Iar chestia cu medicii din Dej sa stii ca este general valabila.
In Galati exista o vorba: "cel mai bun medic din Galati este trenul de Bucuresti"
mig03

rulotistul cel istet

Mesaj de rulotistul cel istet » 07 Ian 2007, 10:47

Peti, iti doresc sa sa insanatoseasca cat mai repede.
Vreau sa ne anunti cat mai repede ca ati terminat cu bolile astea. DEFINITIV!!!
Multa sanatate tuturor!

Blocat