Astăzi este 26 Mar 2023, 15:15

Am inlocuit jumatate dim podea

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Raspunde
Anghel Bogdan

Am inlocuit jumatate dim podea

Mesaj de Anghel Bogdan » 06 Dec 2006, 12:12

Dragi rulotisti , poate va mai aduce-ti aminte cand va ceream sfatul in legatura cu achizitionarea unei rulote . Ei bine vreau sa va inpartasesc si voua ce a urmat dupa ce am luat-o .
Curios din fire am ridicat linoleumul de pe jos intr-un colt ca sa vad in ce stadiu este podeaua si surprize surprize ... sub linoleum se afla o mare placa de fier de 2 mm grosime si 3 mp care intr-un final glorios am reusit chiar sa o scot si ...surprize , surprize , surprize...! podeaua era putrezita pe jumatate din suprafata totala .Cel care mi-a vandut-o a fost un om serios si de cuvant ( un rulotist adevarat ) care nici el nu stia de podea nimic . Mi-a inapoiat 300 Euro cu care m-am apucat sa o repar . Am luat concediu 1 saptamana si am desfacut la greu .Cu cat desfaceam mai mult cu atat i-mi venea mai mult sa-i bun benzina si sa-i dau foc . Oricum incet si cu foarte multa munca si bani am reusit sa o inchid si sa o aduc in stadiul ca acum poate sa ploua cat vrea ca nu mie frica ca mai intra apa in ea . A putrezit de la cadita de dus care avea fundul spart si sa infiltrat apa si sa reparat in Olanda .Oricum am bagat peste 25 milioane in ea si munca migaloasa la greu ( aprox. 20 tuburi de silicon ) . Problema mea este ca eu sunt si cam "tipicar " si pana nu am facut-o mai ceva ca noua nu m-am lasat .I-am pus spoturi de mobila , voltmetru , sigurate automate , prize noi , senzor gaz , etc ... i-am spalat si bureti care aveau un miros urat ( de la ei mirosea a " muzeu " ) . Am ajuns aproape la final si pot chiar sa dau unele sfaturi celor ce se tem de inlocuirea podelei . Stiu ca sunt firme care se ocupa de reparatii dar nici nu puteam sa o transport si m-am invatat prost sa repar singur totul .Acum inteleg de ce costa mult reparatia la podea . Credeam ca nu se mai termina .Dar sa terminat , am inmatriculat-o si la urmatoarea iesire cu clubul daca pot am sa vin si eu , sa ne cunoastem si sa mai schimbam idei si pareri .
Cu respect Bogdan Anghel :D
P.S. La cateva zile dupa ce am luat-o am gasit la 3200 Euro un Deffles din 93 care arata bijuterie .Cred ca mai este inca de vanzare, ca se afla in Piata Gorjului parcata si daca va intereseaza va spun c-am vazut-o si merita .

George Marcu
Membru forum

Mesaj de George Marcu » 11 Dec 2006, 01:07

Felicitari pentru reparatii si imbunatatiri. Ce face omul cu mana lui este sfant, cu conditia sa se si priceapa si sa aiba timp pentru asta, si iti creeaza o multumire mai mare decat daca o face altul.
Eu am ales rulota mea in detrimentul uneia Fendt pentru ca era cu un an mai veche si neamtul nu a vrut sa mai lase nimic la pret ( era mai ieftina ca a mea cu 300 euro si un pic mai scurta). Acum daca stau sa ma gandesc ca avea instalatie de apa calda de la boiler electric si cu gaz, bineinteles baterii apa calda/rece pt bucatarie si baie iar la baie avea si dus, aer conditionat, antena satelit constat ca am fost Mare Dobitoc, dar asta este, omul cat traieste invata. Faza cu alt produs mai ieftin si mai interesant gasit dupa ce ai cumparat altul este una dintre "Legile lui Murphy".
Sa te bucuri de rulota si sa merite munca si banii investiti in ea.

Anghel Bogdan

Mesaj de Anghel Bogdan » 11 Dec 2006, 12:30

sorinrec scrie:La greutate s-a schimbat ceva?

Deocamdata nu stiu dar cred ca cel mult 40-60 Kg in plus .Fata de configuratia standard ar fi bateria ,butelia , parchetul ,boxele , si maruntisuri ca si greutate ( spoturi . cabluri ...) . Ea este data pe talon la 624 Kg. Daca o sa am ocazia o pun pe cantar .

Anghel Bogdan

Mesaj de Anghel Bogdan » 11 Dec 2006, 13:13

sorinrec scrie:Si acea placa de fier care o avea ati puso la loc?

Nu , am desfacut jumatate din podea ( cea din stanga ) si am inlocuit placajele de lemn ( 4 mm - tego ) .In mare se face un sandvich din placaj cu poliester expandat intarit cu nervuri de brad intre ele cam din 10 in 10 cm mai inguste sau mai late in fc. locul de aplicare .De ex in locul in care se fixeaza de sasiu sau este trafic mai mare( la intrare) se pune mai lat ptr. intarire , sau pe margine pe unde se fixeaza de peretii laterali etc . Imi pare rau ca nu am facut si niste poze cand era desfacuta . Bogdan

Raspunde