Astăzi este 30 Mar 2023, 15:24
1 Mai si Vara 2010 pe malul Lacului Izvorul Muntelui, Bicaz
Moderator: Moderatori
Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
1 Mai si Vara 2010 pe malul Lacului Izvorul Muntelui, Bicaz
Mesajul de initiere a fost aprobat de un moderator !
Pt cei care iubesc muntele si apa propun o intalnire pe malul lacului Bicaz (Izvorul Muntelui) la poalele muntelui Ceahlau. Lacul Izvorul Muntelui (cunoscut şi sub denumirea de Lacul Bicaz) este un lac de acumulare aflat pe râul Bistriţa la câţiva kilometri în amonte faţă de oraşul Bicaz (judetul Neamt).
Locul propus de mine se numeste Izvorul Alb iar pensiunea (incercuita cu rosu) care de fapt e un fel de camping (niste casutze mici, o cabana mai mare si loc de pus cortul) “ Baicuâ€Â. Sper sa nu gresesc denumirile, daca este cineva din Neamt sa ma corecteze.
Locul se afla cam la 16km de baraj, accesul se face pe un drum forestier pietruit. In ceilalati ani veneam des in aceasta zona (punem cortul intr-un golf cu 2 km inainte de Baicu) chiar la marginea padurei, pe malul lacului.
Peisajul este fantastic de frumos, lacul in fata si muntele in spate.
Se poate campa pe campia de langa pensiune. Este un loc destul de mare, in timpul verii nivelul lacului urca pana in zona cu albastru. Apa la mal este foarte mica, caldutza toata vara, ideala pt o balaceala intre copii. Parintii pot face o partida de pescuit sau o plimbare cu pluta pe apa, cules de bureti, etc.
Se pot face si trasee montane, se urca in prima zi la cabana de pe varful Ceahlaului, acolo se "sarbatoreste venimentul", se poate sta peste noapte la cabana, iar a doua zi coborarea. Plimbari cu vaporasul pe lac (de la debarcaderul de langa baraj). Aprovizionarea se poate face din orasul Bicaz (18km distanta).
Eu am fost la pescuit in zona anul trecut, drumul era mult mai bun fata de ceilalti ani, insa nu stiu cum este acum.
Aici am gasit un link cu locul respectiv, unde sunt si date de contact:
http://www.ghidmoldova.ro/vezi.php/Bica ... unea-Baicu
Pt cei care iubesc muntele si apa propun o intalnire pe malul lacului Bicaz (Izvorul Muntelui) la poalele muntelui Ceahlau. Lacul Izvorul Muntelui (cunoscut şi sub denumirea de Lacul Bicaz) este un lac de acumulare aflat pe râul Bistriţa la câţiva kilometri în amonte faţă de oraşul Bicaz (judetul Neamt).
Locul propus de mine se numeste Izvorul Alb iar pensiunea (incercuita cu rosu) care de fapt e un fel de camping (niste casutze mici, o cabana mai mare si loc de pus cortul) “ Baicuâ€Â. Sper sa nu gresesc denumirile, daca este cineva din Neamt sa ma corecteze.
Locul se afla cam la 16km de baraj, accesul se face pe un drum forestier pietruit. In ceilalati ani veneam des in aceasta zona (punem cortul intr-un golf cu 2 km inainte de Baicu) chiar la marginea padurei, pe malul lacului.
Peisajul este fantastic de frumos, lacul in fata si muntele in spate.
Se poate campa pe campia de langa pensiune. Este un loc destul de mare, in timpul verii nivelul lacului urca pana in zona cu albastru. Apa la mal este foarte mica, caldutza toata vara, ideala pt o balaceala intre copii. Parintii pot face o partida de pescuit sau o plimbare cu pluta pe apa, cules de bureti, etc.
Se pot face si trasee montane, se urca in prima zi la cabana de pe varful Ceahlaului, acolo se "sarbatoreste venimentul", se poate sta peste noapte la cabana, iar a doua zi coborarea. Plimbari cu vaporasul pe lac (de la debarcaderul de langa baraj). Aprovizionarea se poate face din orasul Bicaz (18km distanta).
Eu am fost la pescuit in zona anul trecut, drumul era mult mai bun fata de ceilalti ani, insa nu stiu cum este acum.
Aici am gasit un link cu locul respectiv, unde sunt si date de contact:
http://www.ghidmoldova.ro/vezi.php/Bica ... unea-Baicu
- Atașamente
-
- Baicu.JPG (39.19 KiB) Vizualizat de 2868 ori
-
- golf drepta.JPG (40.44 KiB) Vizualizat de 2867 ori
-
- pensiune.JPG (36.38 KiB) Vizualizat de 2867 ori
-
- pensiune1.JPG (32.12 KiB) Vizualizat de 2867 ori
-
- golf stanga.JPG (80.42 KiB) Vizualizat de 2868 ori
-
- Membru forum
Re: Vara 2010 pe malul Lacului Izvorul Muntelui, Bicaz
se mai poate campa si in partea de la neamt spre durau.inainte de a ajunge la durau este satul ceahlau.langa debarcadier.sunt si wc-uri amenajate de primarie acolo si apa potabila.nu se plateste nimic.
dacia logan 1.5 dci + dethleffs rt2
- Ionut Irimia
- Membru asociat
- Oras: Suceava
- Data nasterii: 18 Dec 1981
Zona este superba ,cei drept malurile lacului cam pline de peturi :cry: dar asa e la noi in tara,in rest conditii bune, la debarcader in Ceahlau toalete gratis,magazine in zona... se merita pt cei care nu au fost sa faca o excursie in zona
Irimia Ionut & Mirela , Camper Adria Coral 670SL,Telefon 0744627398,mail:ionut_jeremy@yahoo.com
Spune in ce perioada a verii?Ai de gand sa stai toata vara acolo?
Eu voi fi in zona cu rulota in perioada 1-2 mai deci poate reusim sa ne strangem mai multi,daca mai sunt doritori in acea perioada dati de stire.
Eu voi fi in zona cu rulota in perioada 1-2 mai deci poate reusim sa ne strangem mai multi,daca mai sunt doritori in acea perioada dati de stire.
Inca nu m-am pensionat sa-mi permit sa stau toata vara pe malul lacului. In principiu de 1 mai ma gandeam sa merg la mare, la acea data e cam frig pentru munte. Dar nu e nimic batut in cuie, sa jungem sanatosi pana atunci si ne punem noi de acord asupra zilelor. Eu nu pot stabili o data fixa de pe acum, noi o sa mergem in functie de cum va fi vremea.
Ma uitam astazi pe forum sa vad ce locatii frumoase au descoperit colegii nostri de forum la mare anul trecut si am observat ca se practica “measajele private†pt locurile mai bune: viewtopic.php?f=53&t=2814
Sper sa gasesc si eu un loc liber la vara... :roll:
Ma uitam astazi pe forum sa vad ce locatii frumoase au descoperit colegii nostri de forum la mare anul trecut si am observat ca se practica “measajele private†pt locurile mai bune: viewtopic.php?f=53&t=2814
Sper sa gasesc si eu un loc liber la vara... :roll:
- Ionel Hociung
- Membru forum
Re: 1 Mai si Vara 2010 pe malul Lacului Izvorul Muntelui, Bicaz
Prognoza meteo arată neaşteptat de bine pentru week end-ul de 1 mai chiar şi la munte. Mai este cineva doritor de o ieşire cu rulota în zona lacului Bicaz? Asta ca să ştiu dacă mâine îmi fac RCA pentru rulotă. Între noi fie vorba, pe mine mă frig tălpile de o ieşire :lol: .
Cand iti faci bagajele pentru vacanta, ia-ti jumatate din haine si dublu bani.
Renault Megane & Adria Prima
Renault Megane & Adria Prima
-
- Membru forum
Eu voi fi prezent in statiunea Durau cu rulota offcamping.Daca vrei ne putem intalni si vorbi asta daca poti face concesia si urca mai sus de lacul Bicaz. :D
Numarul meu de telefon este 0751130101,suna-ma si stabilim ce si cum. :D
Numarul meu de telefon este 0751130101,suna-ma si stabilim ce si cum. :D
Merg ca melcul cu casa dupa el....Vectra C 1.9 cdti+Abi Viceroy GXL
-
- Membru forum
Am fost pe malul lacului Bicaz in zona satului Ceahlau impreuna cu un echipaj minunat Ionel si Paula.
Vremea a fost foarte frumoasa si urcarea la cascada Duruitoarea a fost cireasa de pe friptura :D
Am avut si musafiri nepoftiti dar pe care i-am primit bine.
Vremea a fost foarte frumoasa si urcarea la cascada Duruitoarea a fost cireasa de pe friptura :D
Am avut si musafiri nepoftiti dar pe care i-am primit bine.
- Atașamente
-
- 010520101632 [640x480].jpg (92.42 KiB) Vizualizat de 1785 ori
-
- 020520101684 [640x480].jpg (76.14 KiB) Vizualizat de 1785 ori
Merg ca melcul cu casa dupa el....Vectra C 1.9 cdti+Abi Viceroy GXL