Astăzi este 05 Aug 2021, 11:07

Alternator Logan _Invertor 6KW

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei electrice.

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Raspunde
Avatar utilizator
Sandu Toma
Membru forum
Mesaje: 2709
Membru din: 29 Mai 2007, 08:42
Localitate: Bucuresti
Contact:

Alternator Logan _Invertor 6KW

Mesaj de Sandu Toma » 11 Mar 2010, 07:26

Mesaj noude Dan Lazarescu pe 11 Mar 2010, 00:07

Buna ziua !
Ma numesc Dan Lazarescu, sunt din Bucuresti, mai exact din Crangasi, .....................
Ca hobby am motorizarile de orice fel. Am pus iluminat pe telecomanda in rulota; si ma gandesc sa adaptez 12 V, de la priza masinii la invertorul de 6 kW, care duca la redresor si mai departe la instalatia rulotei. In acelasi timp invertorul sa il conectez la instalatia 220 V sa pot folosi instantul de apa calda si celelalte electrocasnice.
Intrebarea pe care o pun celor cu experinta este daca alternatorul masini (Logan MCV 1.6, gaz cu benzina) este compatibil cu un invertor de 6 kW. Am mai intrebat pe la diferite service-uri Dacia si mi-au spus a poate sa nu tina alternatorul masinii.
M-ar interesa o parabolica de rulota cu motor, aceea care se monteaza pe acoperisul rulotei. Am intrebat la o firma din Otopeni si mi-a dat un pret astronomic de 1500 eur, in conditiile in care eu am cumparat o parabolica pentru acasa cu motorizare si cu receiver Humax HDCI 5000 cu 250 eur de la Peruvision.
Astept raspuns la aceaste intrebari.
In speranta unei intalniri numeroase, Numai bine!
Dan Lazarescu
Orice problema are o rezolvare practica

Radu Pascu
Membru asociat
Mesaje: 1165
Membru din: 27 Oct 2009, 11:32
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958
Localitate: Brasov
Contact:

Re: Alternator Logan _Invertor 6KW

Mesaj de Radu Pascu » 11 Mar 2010, 08:46

Puterea debitata de alternatorul de pe Logan este in jur de 600W la 3000rpm. Pana la cei 6Kw de care vorbiti (eu oricum ma indoiesc ca dispuneti de un asemena invertor) este cale lunga, de 10X mai mult. Clar ca alternatorul nu va putea duce. Probabil ca faceti vorbire de un invertor de 600w si atunci se chimba datele problemei. Oricum boilerul consuma 300w si functioneaza peinvertor (eu am folosit) dar incalzeste ceva mai greu.
Va propun sa reveniti cu datele problemei sa vedem daca sunt exacte.

Cat despre parabolica pentru rulota, probabil ca la acel pret este cu auto-orinetare si pliabila. Adica in sensul ca dupa ce s-a programat actuatorul cu reciverul pe satelitii doriti, la fiecare pornire, ea se va deplia si se va reorienta direct pe azimutul locului, indiferent unde va aflati (latitudine-longitudine)
Cele casnice, o data orientate, ele memoreaza azimutul si se orienteaza in functie de programarea din reciver. Mutata in alta locatie trebuie reorientata pe sud si apoi reactualizate pozitiile.
invata repede si aplica... tot repede.

Megane II 2.0 T.E.C. Siena Saphir 390T
0742044570

Raspunde