Astăzi este 30 Mar 2023, 21:43
Familia s-a marit,cu un Knaus!!!
Moderator: Moderatori
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
- Mihai Sorin
- Membru forum
Familia s-a marit,cu un Knaus!!!
Va salut dragi colegi,si bine v-am (re)gasit.Ma numesc Mihai Sorin,sunt din Ploiesti si de citeva luni am cumparat(primit) o rulota.Spun primit pentru ca cineva avea sa imi de-a niste bani, si...mi-a dat rulota neavind sa mi returneze.Marca este Knaus jet 525,adusa din Germania,iar eu sunt primul proprietar roman.Ca sa o iau cu inceputul este prima mea rulota,deci sunt afon in tot ce tine de ea, dar indragostit pina peste cap.
Am facut citeva iesiri,nu pe distante foarte lungi,maxim 300km,gen Cheia sau Bolboci.Poze spre rusinea mea nu am dar promit ca in scurt timp o sa pun.
Masina cu care trag rulota este un Passat combi din 2003 1.9 tdi 131 cp si la prima vedere se comporta bine, dar consumul este cam maricel.
Acum am o rugaminte la cine poate sa ma ajute,sfatuiasca,indrume: rulota nu are butelie,tv,antena am doar cablurile,frigiderul nu merge(sau nu stiu eu sa il folosesc),la fel cu caldura.Tot ce tine de elctrica(becuri) merge.
Daca aveti ceva sfaturi ptr mine,v-as fi foarte recunoscator. Despre datele tehnice ale rulotei si ptr poze o sa revin ca sa nu scriu ceva eronat.
p.s. scuze ptr postul meu asa de lung si plictisitor dar vreau neeaparat sa fac rulota sa functioneze tot pe ea daca m-a pricopsit pe neasteptate,si fie vorba intre noi ,ca acum vine vremea frumoasa si vreau sa o scot ca doar nu am umblat degeaba sa o inscriu.Rulota nu a fost miscata cam 3 ani(nr expirate) pina am luat-o eu si spre surprinderea mea a trecut fara probleme la ITP(rar Prahova),binenteles dupa o baie buna,deoarece nici culoarea nu stiam care e :P .
multumesc anticipat ptr intelegere si ptr un eventual ajutor/sfat.
Am facut citeva iesiri,nu pe distante foarte lungi,maxim 300km,gen Cheia sau Bolboci.Poze spre rusinea mea nu am dar promit ca in scurt timp o sa pun.
Masina cu care trag rulota este un Passat combi din 2003 1.9 tdi 131 cp si la prima vedere se comporta bine, dar consumul este cam maricel.
Acum am o rugaminte la cine poate sa ma ajute,sfatuiasca,indrume: rulota nu are butelie,tv,antena am doar cablurile,frigiderul nu merge(sau nu stiu eu sa il folosesc),la fel cu caldura.Tot ce tine de elctrica(becuri) merge.
Daca aveti ceva sfaturi ptr mine,v-as fi foarte recunoscator. Despre datele tehnice ale rulotei si ptr poze o sa revin ca sa nu scriu ceva eronat.
p.s. scuze ptr postul meu asa de lung si plictisitor dar vreau neeaparat sa fac rulota sa functioneze tot pe ea daca m-a pricopsit pe neasteptate,si fie vorba intre noi ,ca acum vine vremea frumoasa si vreau sa o scot ca doar nu am umblat degeaba sa o inscriu.Rulota nu a fost miscata cam 3 ani(nr expirate) pina am luat-o eu si spre surprinderea mea a trecut fara probleme la ITP(rar Prahova),binenteles dupa o baie buna,deoarece nici culoarea nu stiam care e :P .
multumesc anticipat ptr intelegere si ptr un eventual ajutor/sfat.
Vw Passat 1.9 TDi 131 cp 2003 PH 78 MSD negru
Knaus Jet 525 1977 PH 77 MSD alb
Tel 0724526800 vodafon
0769243589 cosmote
Tel 0724526800 vodafon
0769243589 cosmote
- Sandu Toma
- Membru forum
Re: Familia s-a marit,cu un Knaus!!!
Pai in primul rand, sa o folositi sanatosi si sa va duca in excursii cat mai placute si reusite.
In ceea ce priveste dotarile care inca nu le ai sau nu stii sa le folosesti, folosind functia "search"(cautare ) citeste ceea ce s-a scris pe forum despre subiectele vizate si daca nu gasesti raspunsul intreaba si vei primi raspunsuri.
Succes si bun venit in randurile rulotistilor !
In ceea ce priveste dotarile care inca nu le ai sau nu stii sa le folosesti, folosind functia "search"(cautare ) citeste ceea ce s-a scris pe forum despre subiectele vizate si daca nu gasesti raspunsul intreaba si vei primi raspunsuri.
Succes si bun venit in randurile rulotistilor !
Orice problema are o rezolvare practica
- Costin Tabra
- Membru forum
- Oras: București
- Data nasterii: 12 Iul 1970
Da, da, da, bun venit in randurile noastre!
Si ce daca ai primit-o :D :D :D :D ? S-o folositi cu placere si sa va aduca cat mai multe bucurii. Cand pui poze, fa si o descriere mai detaliata a rulotei. Ca si sfat: cand incepi sa te uiti la diverse "agregate", ia-ti un creion si o hartie si noteaza tot ce gasesti pe acolo (denumire, model, serie, tot-tot-tot). Pastreaza aceasta hartie impreuna cu celelalte acte ale rulotei. Vei constata cand te astepti mai putin cat de folositoare iti vor fi aceste insemnari.
Ca "agregate" nu uita de:
- cupla de remorcare;
- sistemul de franare inertiala;
- puntea rulotei;
- sistemul de sustinere a rotii de rezerva (daca ai asa ceva);
- regulatorul de gaz...
In rest, fa-ti putin timp si citeste pe forum, caci, asa cum spunea si Sandu, s-a scris mult despre majoritatea aparatelor si echipamentelor din rulote. Intrebare: in compartimentul buteliilor ai regulatorul de gaz? La instalatia de apa, ai pompa (sau pompele)?
Scrie despre tot ce nu gasesti pe forum si incercam sa-ti raspundem.
Succes!
Si ce daca ai primit-o :D :D :D :D ? S-o folositi cu placere si sa va aduca cat mai multe bucurii. Cand pui poze, fa si o descriere mai detaliata a rulotei. Ca si sfat: cand incepi sa te uiti la diverse "agregate", ia-ti un creion si o hartie si noteaza tot ce gasesti pe acolo (denumire, model, serie, tot-tot-tot). Pastreaza aceasta hartie impreuna cu celelalte acte ale rulotei. Vei constata cand te astepti mai putin cat de folositoare iti vor fi aceste insemnari.
Ca "agregate" nu uita de:
- cupla de remorcare;
- sistemul de franare inertiala;
- puntea rulotei;
- sistemul de sustinere a rotii de rezerva (daca ai asa ceva);
- regulatorul de gaz...
In rest, fa-ti putin timp si citeste pe forum, caci, asa cum spunea si Sandu, s-a scris mult despre majoritatea aparatelor si echipamentelor din rulote. Intrebare: in compartimentul buteliilor ai regulatorul de gaz? La instalatia de apa, ai pompa (sau pompele)?
Scrie despre tot ce nu gasesti pe forum si incercam sa-ti raspundem.
Succes!
Ford Focus Tournier 1,6 TDCi + Wilk DeLuxe 450
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com
- Mihai Sorin
- Membru forum
Costin,dupa cum ti-am spus nu prea ma pricep.In partea din fata a rulotei este o cutie sau nu stiu cum sa ai zic unde ar trebui sa fie 2 butelii cred,ca sunt doua locasuri rotunde,unde sunt niste tevi care cred ca este de la gaz.La apa nu am pompe ci niste baloane/basici in podea care apas pe ele cu piciorul si curge apa si la baie si la bucatarie la fel.
Cind ajung la calc de acasa o sa pun pozele cu rulota.
Merge orice butelie sau trebuie una speciala?
Incalzirea nici nu stiu cum functioneaza,doar ca are pe mijlocul rulotei un fel de reseu pe perete,si o tubulatura care imi baga pe sub canapele din ce am dedus eu.
Cind ajung la calc de acasa o sa pun pozele cu rulota.
Merge orice butelie sau trebuie una speciala?
Incalzirea nici nu stiu cum functioneaza,doar ca are pe mijlocul rulotei un fel de reseu pe perete,si o tubulatura care imi baga pe sub canapele din ce am dedus eu.
Tel 0724526800 vodafon
0769243589 cosmote
Tel 0724526800 vodafon
0769243589 cosmote
- Mihai Sorin
- Membru forum
Acum sa vad ce sfaturi imi dati si cum sa rezolv problemele enumarate mai sus.
Tel 0724526800 vodafon
0769243589 cosmote
Tel 0724526800 vodafon
0769243589 cosmote
- Costin Tabra
- Membru forum
Salutare,
Daca ai putin timp, citeste pe forum caci s-a scris de toate cele. Nu te grabi, incearca sa te familiarizezi cu rulota, sa o cunosti, sa vezi ce are si ce nu are. Cele scrise de mine in mesajul anterior sunt lucruri bine de facut oricand.
Ai dreptate, in fata este o cutie cu capac; in cele 2 locasuri rotunde se pun 2 butelii. In functie de marimea acelor locasuri si de inaltimea spatiului se pot folosi butelii obisnuite de aragaz sau niste butelii mai mici, speciale pentru rulote. Trebuie sa mai stii ca intre teava de gaz si butelie se monteaza un regulator de gaz, care arata ca un "ceasul" de butelie folosit la aragaz. Atentie! Trebuie folosit regulatorul de gaz corespunzator presiunii cerute de consumatorii de gaz din rulota. Tipic, exista 2 presiuni de gaz reglate: 30 mBar si 50 mBar.
Acel resou pe perete este centrala de incalzire Truma, care functioneaza pe gaz, iar acea tubulatura este parte a sistemului Truma Vent care asigura o distributie uniforma a aerului de la centrala in toata rulota.
Cum privesti Truma, undeva in partea stanga jos, pe maasca fata trebuie sa gasesti o placuta de identificare; acolo vei gasi modelul, anul de fabricatie, seria si presiunea gazului la care functioneaza centrala.
In interiorul frigiderului ar trebui sa gasesti, la fel, o placuta de identificare; model, serie, consum de gaz si energie electrica, presiunea gazului.
Sunt multe de povestit, insa incet-incet vei vedea ca lucrurile nu sunt atat de complicate pe cat par. Ia-o incet, fa-ti o lista de intrebari cu ce nu gasesti pe forum si scrie. Vei primi cu siguranta raspunsuri.
Pune ceva poze cu cutia din fata si, eventual cu centrala de incalzire. Este mai usor sa ne dam seama din poze despre ce vorbim :D
Succes!
Daca ai putin timp, citeste pe forum caci s-a scris de toate cele. Nu te grabi, incearca sa te familiarizezi cu rulota, sa o cunosti, sa vezi ce are si ce nu are. Cele scrise de mine in mesajul anterior sunt lucruri bine de facut oricand.
Ai dreptate, in fata este o cutie cu capac; in cele 2 locasuri rotunde se pun 2 butelii. In functie de marimea acelor locasuri si de inaltimea spatiului se pot folosi butelii obisnuite de aragaz sau niste butelii mai mici, speciale pentru rulote. Trebuie sa mai stii ca intre teava de gaz si butelie se monteaza un regulator de gaz, care arata ca un "ceasul" de butelie folosit la aragaz. Atentie! Trebuie folosit regulatorul de gaz corespunzator presiunii cerute de consumatorii de gaz din rulota. Tipic, exista 2 presiuni de gaz reglate: 30 mBar si 50 mBar.
Acel resou pe perete este centrala de incalzire Truma, care functioneaza pe gaz, iar acea tubulatura este parte a sistemului Truma Vent care asigura o distributie uniforma a aerului de la centrala in toata rulota.
Cum privesti Truma, undeva in partea stanga jos, pe maasca fata trebuie sa gasesti o placuta de identificare; acolo vei gasi modelul, anul de fabricatie, seria si presiunea gazului la care functioneaza centrala.
In interiorul frigiderului ar trebui sa gasesti, la fel, o placuta de identificare; model, serie, consum de gaz si energie electrica, presiunea gazului.
Sunt multe de povestit, insa incet-incet vei vedea ca lucrurile nu sunt atat de complicate pe cat par. Ia-o incet, fa-ti o lista de intrebari cu ce nu gasesti pe forum si scrie. Vei primi cu siguranta raspunsuri.
Pune ceva poze cu cutia din fata si, eventual cu centrala de incalzire. Este mai usor sa ne dam seama din poze despre ce vorbim :D
Succes!
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com
este un model mai vechi cu pompa de apa la picior dar poate fi modernizata relativ ieftin , iar "resoul" de pe perete este Truma de incalzire cu Trumavent care asigura o ambianta placuta in rulota si elimina formarea condensului pe sub banchete :D
Marcel Gheorghe
KIA SORENTO+ELDDIS HURICANE GTX
0747 122 122 ; 0788 356 759
KIA SORENTO+ELDDIS HURICANE GTX
0747 122 122 ; 0788 356 759
- Mihai Sorin
- Membru forum
Daca stiam faceam pozele cerute cu ''resoul'' :lol: si cutia ptr butelii.Ca marime ,incape butelia de gaz obisnuita,dar ceasul de la aceasta butelie este pe 30 sau pe 50 mBar,nu ca m-as pricepe dar cu prima ocazie cind ma duc la curte fac poze la tot ce nu ma pricep,si cu mii de multumiri ptr rabdarea acordata si raspunsurile aferente.
p.s.binenteles ca la prima iesire in grup,berea si micul aferent este din partea mea,mai ales daca o rezolv cu caldura si cu frigiderul.Apopo cum vi se pare rulota,fata de an de fabricatie,este prea veche?Mentionez ca inainte sa o iau,la documentarea de pe forum,m-am uitat la podea,la colturile din interior,mirosuri,tavanu,tot este intr-o stare impecabila.
A si era sa uit : pe actele ei apare un singur proprietar neamt,poate si de aici ca a fost ingrijita,zic eu.
p.s.binenteles ca la prima iesire in grup,berea si micul aferent este din partea mea,mai ales daca o rezolv cu caldura si cu frigiderul.Apopo cum vi se pare rulota,fata de an de fabricatie,este prea veche?Mentionez ca inainte sa o iau,la documentarea de pe forum,m-am uitat la podea,la colturile din interior,mirosuri,tavanu,tot este intr-o stare impecabila.
A si era sa uit : pe actele ei apare un singur proprietar neamt,poate si de aici ca a fost ingrijita,zic eu.
Tel 0724526800 vodafon
0769243589 cosmote
Tel 0724526800 vodafon
0769243589 cosmote
- Costin Tabra
- Membru forum
Trebuie sa vezi ce scrie pe placuta de identificare de la frigider si de la Truma, deoarece exista atat modele care functioneaza la 30 mBar, cat si modele care functioneaza la 50 mBar. Oricum, lamureste-te intai ca nu exista acel regulator in cutia pentru butelii. Regulatorul de gaz arata cam ca in poza de mai jos:
Ia-o incet si vei descoperi adevarata placere a mersului cu rulota!
sau asa:
Ai asa ceva in cutia pentru butelii? Daca da, este OK. Daca nu, se rezolva relativ usor. Te uiti pe placutele de identificare de la frigider si de la Truma, vezi la ce presiune functioneaza si cauti un regulator de gaz pentru presiunea necesara. Daca nu gasesti, scrie pe forum si vei gasi la cineva de cumparat sau poate chiar unul care nu mai este folosit. Cum spunea si Bebe, se pot face imbunatatiri si la instalatia de apa cu cheltuieli destul de mici.Ia-o incet si vei descoperi adevarata placere a mersului cu rulota!
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com
- Mihai Sorin
- Membru forum
Adevarata placere am descoperit-o cind am mers prima oara cu rulota si mi-a placut la nebunie.Atasez citeva poze cu rulotele unui prieten.El este ''vinovatul'' ca mi-a bagat rulota in sange. :D el avind doua si mi-a imprumutat si mie una.Binenteles ca pe drumul de intoarcere(11 zile am stat) am hotarit cu sotia sa ne luam si noi o rulota,si chestia cu amicul care nu a mai avut bani sa mi inapoieze a curs de la sine si ...iata ca am si eu una a mea :P
- Atașamente
-
- babele 2008 001.jpg
- plecarea
- (6.15 KiB) Descărcat de 1483 ori
-
- babele 2008 002.jpg
- metro ptr ultimele cumparaturi
- (6.05 KiB) Descărcat de 1490 ori
-
- babele 2008 007.jpg
- pesera(Bucegi)
- (6.85 KiB) Descărcat de 1490 ori
-
- babele 2008 012.jpg
- Bolboci
- (28.24 KiB) Descărcat de 1490 ori
Tel 0724526800 vodafon
0769243589 cosmote
Tel 0724526800 vodafon
0769243589 cosmote
- Mihai Sorin
- Membru forum
Din cite m-am uitat in cutia din fata ,nu am vazut chestia asta care mi-ai atasat-o(regulatorul) dar cind o sa ajung la curte,pe linga poze o sa mai caut poate o fi acolo pe dedesubt sau se pune imediat dupa butelie?
Tel 0724526800 vodafon
0769243589 cosmote
Tel 0724526800 vodafon
0769243589 cosmote
- Costin Tabra
- Membru forum
Ordinea este asa: butelie - regulator - furtun flexibil - teava.
Vezi ce si cum si tinem legatura.
Vezi ce si cum si tinem legatura.
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com