Astăzi este 30 Mar 2023, 21:06

Rovigneta si cine are drept de control

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
iulia-titina

Re: Rovigneta si cine are drept de control

Mesaj de iulia-titina » 24 Iul 2011, 19:14

Buna ziua,
Referitor la subiectul in cauza,azi dimineata am intrebat doi domni agenti politie rutiera care prestau serviciul in mijlocul intersectiei,in speranta ca-mi vor da un raspuns precis si sigur.
Cum era de asteptat mi-au spus din start ca dumnealor pe Bucuresti nu cer rovigneta (parca nu stiam)...ca apoi unul sa-mi dea o trimitere=indrumare catre centrele Peco,Petrom care le vand si le gestioneaza,ca ei stiu mai bine. :roll: Aici nu se prea "pupa"informatia...ca asa platesc rovigneta?sa nu platesc amenda circulatie?sau nu platesc ;ca tot am numere provizorii.....Am crezut ca tine de legislatie si ca o stiu.
O sa ma informez ca oricum alta varianta nu am.
Cu bine,la toata lumea,
Iulia.

Sandu Toma
Membru forum

Mesaj de Sandu Toma » 24 Iul 2011, 23:34

de Sandu Toma » 18 Mar 2009, 13:55

Azi am primit raspunsul oficial de la CNADNR :
"Nr.93/5346/ 18 Mart.2009
......pentru remorcile speciale(rulote turistice), va precizam faptul ca in cazul in care aceasta rulota este tractata de un autoturism, rovigneta se va achita doar pentru autoturismul in cauza ....DIRECTOR Cristian Duica

Daca ati fi citit cu atentie postarea de mai sus stiati ca :in cazul in care aceasta rulota este tractata de un autoturism, rovigneta se va achita doar pentru autoturismul in cauza
Orice problema are o rezolvare practica

iulia-titina

Mesaj de iulia-titina » 25 Iul 2011, 09:03

Am citit,cu atentie dar nu inainte de a-i intreba pe agenti.Cred ca undeva in interiorul meu,rautatea feminina ,a vrut sa-i puna intr-o lumina mai putin favorabila.
Am un doctor la serviciu-baiat de vita nobila din neamul celor ce au fost cu Alexandru Ioan Cuza-care mi-a spus ca in Romania zilelor noastre ,e bine sa nu intreb nimic ,pe nimeni.Eu nu am considerat asa.
Inca o data multumesc inclusiv pentru articolul de lege-l-am citit si pe acela.
Suntem novice intr-ale rulotei,astept sa fac eu ,primul drum cu ea;soferul a "balansat-o "pana la km.36 sambata.Pentru noi e o premiera.Masina e modesta ,dar cu avantul pe care l-am luat din momentul achizitionariii...o sa fie bine.
Sanatate .
Iulia.

Sandu Toma
Membru forum

Mesaj de Sandu Toma » 25 Iul 2011, 09:19

Drumuri bune , fara probleme si iesiri cu rulota cat mai reusite ! :D
Orice problema are o rezolvare practica

iulia-titina

Mesaj de iulia-titina » 14 Aug 2011, 18:09

Sandu Toma scrie:Drumuri bune , fara probleme si iesiri cu rulota cat mai reusite ! :D
http://img196.imageshack.us/img196/1378 ... 209110.jpg
Am plecat,am venit,am fost la vadu...departe ...frumos.
Va rog sa ma scuzati ca ,poate am pus poze unde nu trebuie...dar asa m-am priceput.
Eu va multumesc totusi pentru toate sfaturile ,urarile si gandurile bune...ne-au tinut "pumnii".Pentru prima iesire din viata noastra,a fost ,remarcabil!Mai ales ca am prins si o noapte de ploaie!!!
Cu respect,
Iulia.

Catalin Popescu
Membru forum

Mesaj de Catalin Popescu » 01 Feb 2012, 20:03

Atentie la rovigneta ! Verificati data expirarii . Eu nu am facut-o si...m-a costat.
Deci,ieri seara am gasit la cutia postala 4 plicuri,in fiecare din ele cate o amenda.In iulie 2011,fara sa stiu ca-mi expirase am fost doua weekenduri la munte.M-au inregistrat la Romanesti in iulie si au procesat datele,inclusiv instiintarea amenzii in ianuarie 2012 ! ...In concluzie Buc-Azuga tur-retur X 2 m-a costat 3.150 ron dupa cum urmeaza:4 amenzi a cate 750 ron platibile in 48h 50% =1.500 ron plus "despagubirea"de 96 euro X 4 platita la cursul BNR...Azi am plans de ciuda,mai ales ca undeva dupa drumul la munte am remarcat ca nu am valabilitate,mi-am achitat-o si ...ma fericeam ca am scapat :mrgreen: De nervi,astazi mi-am setat toate telefoanele sa ma anunte anual data expirarii...stiu,este tarziu acum dar...
Ce mi se pare mie magarie este ca nu primesti amenda/instiintarea intr-un timp rezonabil..adica sa-ti dai seama ca esti ilegal..le lasa sa se stranga si..poc!...
Cireasa de pe tort...le-am primi prin TotalPost,o firma fantoma de corespondenta si...bineinteles,un neispravit de acolo a uitat sa puna stampila cu data livrarii adica 31 ianuarie,pe plic existand doar stampila cu 25 ianuarie,probabil data receptiei de la emitent.Drept pt care,la Trezorerie am fost rejectat cu jumatate din suma totala..am cautat pe net,i-am gasit si contactat si...m-au invitat la sediu sa-mi puna stampila cu 31 ianuarie...acolo,un bou..ma scuzati dar asta era,se uita la mine,mi le ia ..potriveste stampila si o aplica...AM URLAAAAAAAAAAAAAT ! o POTRIVISE LA 13 IANUARIE !!!!!..zice :"ma scuzati,am intors-o s-o potrivesc si nu mi-am dat seama.."...si omul lucra cu stampila aia toata ziua...(cam asa se intampla la noi..un an e zugrav,urmatorul-cofetar..etc) ..in fine,i-am zis de ma-sa si i-am promis solemn ca daca ma mai rejecteza la Trezorerie ,ma dau jos din masina...la el in birou si....CENZURAT-amenintarile constituie infractiune ! art 193 Cod Penal!
Hilux Vigo + Knaus 500

Cristi Argesanu
Membru forum
Oras: Dragasani
Data nasterii: 17 Iul 1981

Mesaj de Cristi Argesanu » 01 Feb 2012, 23:04

Stiu pe cativa care au dat in judecata si au castigat( nu stiu alte detalii) , dar merita sa te interesezi la un avocat pt ca in general procesele cu politia se castiga , de ex taxa auto.
Nissan Pathfinder + RULOTA HOBBY 460 ufe

Bratulescu Ionut
Membru forum

Mesaj de Bratulescu Ionut » 02 Feb 2012, 06:00

Catalin..
nu esti singurul de pe "aici-sa"...
Romania....te iubesc !...da' muuult de tot ! 8)
Burstner 4303+papuc diesel 1,9...Sunt atatea legi, incat nimeni nu este scutit de a fi spanzurat ...(de Bonaparte)

gabyneagu
Membru forum
Oras: Orastie
Data nasterii: 21 Iul 1967

Mesaj de gabyneagu » 13 Sep 2012, 16:34

Buna ziua

Am si eu o problema si totodata o intrebare.
Am un Renault Trafic camper/autorulota ,din 1985 care este trecut in talon la categorie ca AUTOVEHICUL SPECIAL (nu AUTOSPECIALA)si la caroserie este trecut SA RULOTA.Are trecut 6 persoane la rubrica respectiva si greutate propie 1590 kg,iar maxim admisa 2365 kg.tot timpul cind merg pentru a plati rovignieta,ma gasesc si la categoria A si la B,trebuind sa am tot timpul discutii cu functionarii respectivi,sa-i conving sa o bage la categoria A,ca si un autoturism.
Cred ca problema se trage de la RAR,unde a fost facuta incadrarea pe cartea de indentitate.Acest lucru s-a intimplat in 2008 cind am fost la RAR si apoi am inmatriculat masina prima oara in tara,ea fiind de provenienta AUSTRIA.
Ce ar trebui sa fac,daca stie cineva?
Ca m-am tot saturat de discutii....si pina in acest moment nu am primit amenzi de la CNADR (slava Domnului),cum ca as fi sau nu avut rovignieta necorespunzatoare,caci am circulat din septembrie 2011 numai cu categoria de incadrare A(autoturism)
Trebuie sa ajung din nou la RAR?
La impozit am rezolvat,nu mai este trecut la autoutilitare,la asigurarea obligatorie este trecuta ca autoturism,insa nu vreau sa ma trezesc cu probleme de la cei de la CNADR.
Multumesc anticipat,poate reuseste cineva sa ma ajute cu un sfat.
Am tot cautat pe internet cite ceva,dar nu am reusit sa ma lamuresc

Catalin Gigi
Membru forum
Oras: Mizil
Data nasterii: 10 Mar 1971

Mesaj de Catalin Gigi » 13 Sep 2012, 20:23

Trebuie sa va prezentati la RAR sa va faca modificarea in cartea de identiatate unde o sa va treaca autorulota !!! ulterior o sa platiti conform incadrarii :wink: . Au mai procedat colegi asa si este usor ...prezentati-va la RAR ...

Raspunde