Astăzi este 30 Mar 2023, 21:09

vreau sa devin rulotist

topic de prezentare a noilor veniti

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Aurelian Zarnescu
Membru forum

vreau sa devin rulotist

Mesaj de Aurelian Zarnescu » 10 Feb 2009, 13:14

Incep prin a ma prezenta si saluta toti membrii si moderatorii acestui forum.
Numele meu este Aurelian Zarnescu si sunt din Tulcea.
De ceva vreme "frunzaresc" acest forum, mai precis din vara anului trecut. Cochetez cu gandul ca o sa vina o vreme cand o sa am si eu rulota mea.Nu exista mesaje in acest forum pe care sa nu le fi citit. Un pic de experienta in ale rulotelor am capatat.In final am convins si sotia "sa traga-n plug" cu mine pe aceasta tema.Financiar nu stau pe roze, dar important este sa vrei sa faci ceva.
Dar... hai sa va spun cate ceva despre caii mei putere, ptr ca rulota nu am sa ma pot lauda cu ea.
Am un calut pe nume Mitsubishi-Colt in 5 usi, 95 cp, an de fabricatie 2008 (este in garantie) si in "certificatul de nastere" al lui scrie ca poate sa care 1000 kg. Ce pereche credeti ca se potriveste mai bine calutului meu?
Am uitat sa va spun ca nu are nici carlig de remorca si nici instalatie electrica.
Trebuie sa incep de undeva, asa ca orice sugestie sau informatie este bine venita ptr mine.
Cu stima, dragi rulotisti.
Volkswagen Passat B7 Variant 2.0 tdi bluemotion + Lunar Chateau 450

E-mail:
aurelianz74@yahoo.com

Telefon mobil:
0740 126 956

Lorant Istvan
Membru forum
Oras: Targu Mures
Data nasterii: 09 Iul 1975

Re: vreau sa devin rulotist

Mesaj de Lorant Istvan » 10 Feb 2009, 13:43

Salut Aurelian si bine ai venit in randurile rulotistilor! :D

Carligul de remorcare si instalatia electrica pentru Mitsubishi-ul tau (mai ales daca e in garantie) cred ca va trebui montat de un service agreat de Mitsubishi, altfel risti sa pierzi garantia. Daca in talon scrie greutate maxima remorcabila (cu sistem de franare) 1000 kg, inseamna ca poti tracta cu ea o rulota mica sau mijlocie. (cele mai vechi de 1995 sunt mai usoare). Este bine sa cauti o rulota cu masa proprie intre 600 si 700 de kg care sa nu aiba MMA (masa maxima autorizata) undeva pana la 950 de kg.... parerea mea :wink:
Tine-ne la curent si daca mai ai si alte intrebari pune-le, speram sa ni te alaturi cat de curind si pe viu, cu atelajul complet. :mrgreen:
Multa Bafta!

Aurelian Zarnescu
Membru forum

Mesaj de Aurelian Zarnescu » 10 Feb 2009, 14:17

Salut Lorant Istvan si bine v-am gasit.

Esti primul care-mi scrie, nici nu iti imaginezi cat de mult ma bucur.Asta inseamna ca functioneaza.
Este primul meu mesaj lansat catre familia rulotistilor.

Deci...cum spuneai de MMA-ul asta? Rulota are o greutate scrisa in carte si sasiu la care se mai adauga o greutate (bagaje sa zicem) care completeaza masa maxima admisa?
Cat despre carlig si instalatie electrica... stiu eu ce zici, dar e scump rau, aprox 500 euro fara TVA si fara manopera. Ma gandeam ca pot sa fug de astia in alta parte.Daca n-am incotro, asta am sa fac...dai un ban dar stai in fata.

Multumesc mult ptr. sugestii.

E-mail:
aurelianz74@yahoo.com

Telefon mobil:
0740 126 956

Daniel Mihai
Membru forum

Mesaj de Daniel Mihai » 10 Feb 2009, 15:21

cu ce afecteaza bunul mers al masini daca se monteaza un carlig in alta parte?eu zic ca ar trebui sa nu influenteze garantia daca montajul carligului in alta parte nu dauneaza in vreun fel celorlalte componente ale masinii...eu zic ca depinde si de cei de la reprezentanta cat de permisivi sunt...
cat mai ai garantie la masina?
intrebare:daca se strica electromotorul...cu ce influenteaza treaba asta montajul carligului?parerea mea este ca alternatorul ar trebui reparat in garantie..chiar daca ai pus carligu in alta parte..si exemplele pot continua..
500 de eur..mi se pare enorm..plus montaj..
cat despre rulota..cauta la rv-ul meu si vezi "chateau la car 330 "..sau pe google ..e o rulota micuta ..si foarte usoara..520 kg ..
tinem legatura...bafta
Tucson si ...Adria Optima ...

Tel: 0727.772.444

"Acta non verba!"

Aurelian Zarnescu
Membru forum

Mesaj de Aurelian Zarnescu » 10 Feb 2009, 15:39

Si eu am zis la fel, Daniel.
Este scump, dar ce sa fac?!
Garantie mai am 2 ani sau 145.000 Km, depinde ce ating mai intai.
Cat despre treaba cu alternatorul sau ce o fi el, ai perfecta dreptate.
Ma intrebam altceva, daca in cartea rulotei spune MMA 1000 kg si in talonul masinii spune tot 1000 kg, nu este bine asa?
Parca 500 kg este prea mica.Oricum multumesc pentru sfaturi.
Tinem legatura.Bafta!

E-mail:
aurelianz74@yahoo.com

Telefon mobil:
0740 126 956

Cristian Calin
Membru forum

Mesaj de Cristian Calin » 10 Feb 2009, 17:39

Bun venit !!!
Se pare ca se mareste numarul rulotelor pe la noi prin comuna !!!

Am patit si eu la fel cu cirligul. Am fost nevoit sa il montez la reprezentanta, dar pe mine m-a ajuns mai putin. Trebuie sa cauti pe la mai multe reprezentante.
Poti sa ma suni daca vrei.

Garantia se pierde pe partea electrica. Dar si asta depinde de la service la service.

Cele bune,
Skoda Octavia II 1,9 Tdi DSG + Chateau La Car 395

E-mail:
calincristian.ro@gmail.com
calincristian_ro@yahoo.com
Telefon mobil:
0720.220.809

Cristi Dronca

Mesaj de Cristi Dronca » 10 Feb 2009, 19:27

Bine ai venit pe forum !Si eu a trebuit sa-mi montez carligul cand aveam masina in garantie dar am gasit o alta varianta,de mijloc sa-i spunem,ceva mai ieftina Am cumparat carlig marca Bosal omologat, din targ, am primit si instalatia electrica data de Bosal,dar care pt. a putea fi montata ar fi trebuit taiate,legate,inadite niste fire si atunci am mai cumparat tot de la acelasi magazin inca o instalatie electrica omologata de fabrica, am fost cu ele la service Adras si le-au montat fara probleme si binenteles ca mi-au trecut si in carnetul de service al masinii ca sa facut montajul in service-ul lor, deci autorizat.Instalatia electrica omologata de fabrica era pe mufe deci nu sa intervenit in a taia sau inadi fire, a facut electricianul click si clack si gata mi-a luat banutul.
In concluzie vezi daca poti cumpara de la ei doar instalatia electrica,si separat carligul de unde il gasesti mai ieftin si montajul tot la ei in service.Poate merge,multa bafta !

P S - Se pierde garantia la partea electrica doar daca pt.montaj se taie un singur fir (si uneori la anumite instalatii este necesar) si dupa aceia se inadeste, si in aceste conditii nici un fabricant,producator, nu va mai acorda garantie,dar la noi pt.ca traim in Romania regulile difera de la service la service.
Ma costat 650 lei fata de 900-950 lei, tariful de fabrica sa-i spunem.

Liviu Adrian
Membru forum

Mesaj de Liviu Adrian » 10 Feb 2009, 22:29

No, pai daca vrei sa devii rulotist, esti pe drumul cel bun ! Bine ai venit in ClubRV !
Cu carlig original sau nu, chiar daca-ti vei pierde garantia din cauza lui, cu siguranta vei castiga o multime de prieteni si de clipe minunate petrecute impreuna cu ei alaturi de familie. Eu zic ca merita.....
Succes :!:
Sanatosi sa fim...restul iese din respect si prietenie

Petrescu Eugen
Membru forum

Mesaj de Petrescu Eugen » 10 Feb 2009, 22:38

Salut Aurelian si bine ati venit printre noi!
Fiecare dintre noi am trecut prin aceste probleme pe care ti le pui si tu: alegerea rulotei functie de masina, montajul cârligului, etc.
Probabil ai citit pe forum ca o regula nescrisa general valabila este aceea ca greutatea maxima (MMA) a rulotei sa fie undeva pâna la 80% din masa maxima remorcabila cu dispozitiv de frânare a autovehiculului, pentru a proteja motorul. Deci îti trebuie o rulota cu MMA în jur de 800 kg.
Lasa un nr. de telefon pe forum sau PM si te vom contacta pentru a ne sfatui si tine legatura.
S-auzim de bine!
opel astra 2,0 dti + fendt joker (xaver) 496A
Membru asociat
tel. 0745501522
"Natura ne aseamănă, educaţia ne deosebeşte" - Confucius

Dan Cilan
Membru forum

Mesaj de Dan Cilan » 10 Feb 2009, 23:39

Imagine
Bine ai venit pe forum ! Mai exista o varianta de carlig ! Cel rabatabil , e putin mai scump dar nu se vede ! Daca nu-l folosesti se tine in portbagaj !
http://www.fantanele-belis.ro/
0745634366
Ford Ranger+ Bürstner City 520

Nelu Predonu

Mesaj de Nelu Predonu » 11 Feb 2009, 00:01

Bine ai venit printre noi Aurelian.
In ceea ce priveste montajul carligului si racordului electric, parerea mea este sa mergi pe varianta cea mai ieftina posibil si spun asta tinand cont de precizarile tale legate de finante. Cumpara un carlig sh. si un racord electric pe cat posibil nou. Monteaza accesoriile la un service care iti va emite o factura. Daca ai sa apelezi la Mitshubshi pentru o interventie pe garantie, cred ca nici nu vor fi interesati de ce ai mai pus tu pe masina. Vor fi interesati sa-ti rezolve problema chiar daca e pe garantie, ei oricum isi iau banii de la Mitshubishi. Daca ii intrebi acum, iti vor spune ca si daca schimbi o siguranta (vorba vine) pierzi garantia. La mijloc este o politica a dealerilor de a face orice operatiune numai la ei in service.
Daca ai fi luat aceeasi masina din germania cu carlig si instalatie de rulota? Proprietarul care ti-o vindea putea sa nu mai aibe factura de la respectivele accesorii. Daca totusi in caz ca vei avea probleme cu garantia, facand ce ti-am zis eu, te rog contacteaza-ma.
De fapt am vorbit de potcoave. Calul (rulota) va fi mai important. Mult succes!

Aurelian Zarnescu
Membru forum

Mesaj de Aurelian Zarnescu » 11 Feb 2009, 09:53

Buna ziua tuturor si multumesc pentru sfaturi domnilor: Cristian Calin (concitadinul meu :lol: ), Cristi Dronca, Liviu Adrian, Petrescu Eugen, Dan Cilan si Nelu Predonu.
Sunteti o adevarata familie a rulotistilor.Sincer nu stiam ce mesaj sa citesc mai intai cand am deschis PC.
Am bagat la cap toate sugestiile si am ajuns la concluzia ca trebuie sa merg eu frumusel la Mitsubishi, la mama lui si sa ma tocmesc cu ei sa vad cu ce pot sa ma scot mai ieftin.
Poate accepta sa-mi faca doar montajul la carlig si partea electrica, iar materialul sa-l cumpar de la Bosal ca am auzit ca este ieftin si bun, sau de unde o fi, tot ieftin si bun.Astea doua nu prea se "pupa", dar....incerc.
Cineva mi-a cerut nr. de tel. Cu mare placere !!!! 0740 126 956.

Apropos....Daniel Mihai, este faina chateau la car 330 indicata de tine.Se potriveste la mare arta calutului meu.
Maxim respect.

E-mail:
aurelianz74@yahoo.com

Telefon mobil:
0740 126 956

Blocat