XGO XGO XGO XGO




Astăzi este 21 Sep 2020, 00:14

Primus galagios, sau e pompa mea defecta...

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei de incalzire

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Avatar utilizator
Dan Zorila
Membru forum
Mesaje: 49
Membru din: 07 Ian 2009, 23:56
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 29 Iun 1984
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Primus galagios, sau e pompa mea defecta...

Mesaj de Dan Zorila » 18 Ian 2009, 22:36

Domnule Sandu nu exista acel ventil. Totusi nu cred ca il ascundea fabricantul atat de rau, mai ales ca e o piesa la care trebuie sa ai acces.
A... si inca ceva, azi am incercat sa mai pornesc caldura , in speranta ca poate s-a rezolvat de la sine :lol: , dar acum treaba e in felul urmator, merge ce merge pompa cu galagica care o facea si inainte cam 30-60 de sec dupa care se aude ca si cand s-ar fi blocat si scoate un fluierat ciudat rau si asurzitor. Nu am mai lasat-o sa vad ce face in continuare de frica sa nu o ard.
Eu zic ca toata treaba e de la pompa asta, ma gandesc ca poate ar trebui si ea unsa din cand in cand, mai ales ca rulota asta a stat pe bara ceva vreme, poate a oxidat ceva pe acolo...
Auto + Beyerland Quartz 400-2
GSM :) 0730.032.862
----------------------------------------------------------
Viitorul suna bine..., pacat ca nu raspunde nimeni !

Avatar utilizator
Sandu Toma
Membru forum
Mesaje: 2709
Membru din: 29 Mai 2007, 08:42
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Primus galagios, sau e pompa mea defecta...

Mesaj de Sandu Toma » 19 Ian 2009, 07:54

Davos a demontat intr-adevar pompa lui, dar de rezolvat eu am rezolvat-o.
La el problema era destul de grava, adica motorul a luat apa, au oxidat partile metalice, s-a blocat si s-a ars.
Simplu, nu ?
Cum varianta unei pompe noi nu-i suradea de loc (800Ron), m-a rugat si i-am gasit pe la unul din prietenii mei un motor 95% identic cu cel ars, care l-a costat mult mai putin.
Deci solutia ar fi : scoti pompa din circuit, demontezi suruburile care leaga corpul pompei de motor si verifici cum lucreaza motorul singur.
ATENTIE ! Motorul nu invarte direct rotorul pompei ci acest lucru se face prin inductie magnetica, adica motorul invarte un magnet tip oala si acesta la randul lui si fara contact mecanic, invarte rotorul pompei.
Daca motorul are nevoie de intretinere, curatare, poti apela la un bobinator sau un electrician mai indemanatic (asta in cazul in care nu ai astfel de aptitudini).
Succes si daca nu reusesti singur, cauta-ma !
Orice problema are o rezolvare practica

Avatar utilizator
Dan Zorila
Membru forum
Mesaje: 49
Membru din: 07 Ian 2009, 23:56
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 29 Iun 1984
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Primus galagios, sau e pompa mea defecta...

Mesaj de Dan Zorila » 19 Ian 2009, 14:35

Pai la 800 Ron sincer nu iti surade, pana la urma e o nenorocire de motoras. O sa ma interesez cum se demonteaza si daca reusesc si e de la motoras problema am sa va contatctez... Treaba cu demontatul mi se pare dificila ca nu stiu cum se goleste instalatia ca sa nu curga cand scot furtunelele din pompa.
Pana in weekend cand o sa am timp ca sa demontez o sa ma interesez cum.
Multumesc.
Auto + Beyerland Quartz 400-2
GSM :) 0730.032.862
----------------------------------------------------------
Viitorul suna bine..., pacat ca nu raspunde nimeni !

Avatar utilizator
Sandu Toma
Membru forum
Mesaje: 2709
Membru din: 29 Mai 2007, 08:42
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Primus galagios, sau e pompa mea defecta...

Mesaj de Sandu Toma » 19 Ian 2009, 14:42

Pai, in primul rand clampezi (strangulezi) furtunul de la vasul de expansiune, care fiind mai sus o sa curga.
Apoi desfaci colierele de la furtunele pompei si eventual pregatesti doua dopuri de plastic sau pluta pentru a obtura furtunele.
In acest fel pierderea va fi de maxim 200ml de antigel. Oricum va trebui sa-i masori densitatea si sa ajustezi punctul de inghet la -20 grade.
Succes !
Orice problema are o rezolvare practica

George Burneci
Membru forum
Mesaje: 161
Membru din: 28 Noi 2007, 18:07
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Primus galagios, sau e pompa mea defecta...

Mesaj de George Burneci » 20 Ian 2009, 07:31

Dane, parerea mea este ca trebuie sa citesti cu atentie postarile . Din punctul meu de vedere antigelul ar trebui ajustat in jurul temperaturii minime de -35grade, ca altfel s-ar putea sa nu mai ai ce sa CLAMPEZI. :D Deci, atentie!!!"drumul spre iad este pavat cu intentii bune".Incearca sa aduni mai multe informatii de la Calin .El stie si a trecut prin mai multe.
tel 0766 631 021

Avatar utilizator
Dan Zorila
Membru forum
Mesaje: 49
Membru din: 07 Ian 2009, 23:56
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 29 Iun 1984
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Primus galagios, sau e pompa mea defecta...

Mesaj de Dan Zorila » 24 Ian 2009, 23:36

Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns dar astazi am rezolvat problema. Si anume era treaba de nivel (lucru care nu am crezut ca o sa imi dea atata bataie de cap), strada pe care e parcata de mai ridicat axul drumului si mai lasata pe margine. Astazi am reidicat-o la nivel si ghiciti, pompa mea galagioasa abia se aude.Am mai completat putin antigel in vasul de expansiune si e ca noua. Mai prinde din cand in cand cate un gol de aer care iese din instalatie si face galagie dar isi revin repede. Sper ca daca o voi lasa sa mearga cateva ore va elimina tot aerul fals din instalatie.
Asa ca de stiut de acum incolo, mare atentie la micile detalii... :)

Mii de multumiri si astept o intalnire cu voi ca sa va cunosc....
Auto + Beyerland Quartz 400-2
GSM :) 0730.032.862
----------------------------------------------------------
Viitorul suna bine..., pacat ca nu raspunde nimeni !

Dimitriu Adrian
Membru forum
Mesaje: 86
Membru din: 25 Dec 2008, 13:50
Localitate: galati
Contact:

Re: Primus galagios, sau e pompa mea defecta...

Mesaj de Dimitriu Adrian » 25 Apr 2009, 23:05

am acelas model de primus cu acelas panou identic de butoane si fara boiler dar cu aerisire automata,adica vasul de nivel constant ,din ce am citit aici e peste primus,acum va rog mult daca stiti modul de funtionare automat mai ales al acestei instalatii?si cum se opereaza ea tinind cont ca nu am boiler iar pt. caldura care vine de la calorifere stiu doar sa o aprind folosind etapele..[prima data invirt de temporizator la maxim, apoi apas pe cele2 butoane fulger,in 1-2 minute apas pe butonul cu picatura rosie deasupra ,se aude ca da drumul la gaz si astept pina ce o pocnitura mica imi confirma ca s-a aprins apoi cred ca se opreste cind antigelul atinge temperatura de fierbere banuiesc, fara a mai reporni singura,butoanele cu fulgere le sting iar cel cu caNAL NU L-AM FOLOSIT NICIODATA]iar instalatia se opreste singura in max 30 de minute si caldura din rulota se pierde in circa 2-3 ore necesitind repornire manuala..????va rog mult cine poate detalia si va multumesc anticipat
adrian +adriana+alexandra =logan 1.4+... 0745384804 galati

Dimitriu Adrian
Membru forum
Mesaje: 86
Membru din: 25 Dec 2008, 13:50
Localitate: galati
Contact:

Re: Primus galagios, sau e pompa mea defecta...

Mesaj de Dimitriu Adrian » 25 Apr 2009, 23:07

Dan Zorila scrie:Salutare tuturor. Incercand sa pornesc instalatiile noii achizitii un Beyerland Quartz 400, am incercat sa pornesc si primusul. Mentionez ca am o centrala Primus 2490.
Nu stiu exact cum se porneste, deoarece nu am manualul dar am apasat pe butonul cu picatura de apa din rulota si a inceput pompa de recirculare sa mearga si s-a aprins si flacara. Acum nu stiu daca e bine cum am procedat (poate explica cineva care are cum se utilozeaza exact). In momentul in care a pornit pompa m-am speriat un pic deoarece face o galagie foarte mare. Merge ca si cand nu ar fi amorsata. Lichid este in instalatie deoarece este in vasul de expansiune. A mers asa in galagie cam 10 min timp in care abia s-a incalzit primul calorifer iar apoi s-a auzit un bazait ca si cand s-ar fi blocat si m-am speriat si am oprit-o.
Ma poate ajuta cineva ca sa o fac sistemul asta functional?? Cineva care a avut de-a face cu asa ceva. Am cautat manuale de utilizare pe net dar din pacate am gasit ceva ce nu inteleg, nu stiu ce limba e.
Daca o rezolv dau o bere celui care ma help-uieste.
Multumesc.

P.S. Inca o intrebare: In rulota am sistemul cu termostat electronic ca cel din poza atasata. Am un buton (cel cu rosu) care are simbolul unui robinet... pt ce acela, ca nu am descoperit. Cele cu fulgerele presupun ca sunt de la aprindere... oare ma insel?? :roll:
MAMA LOR DE BUTOANE FARA INSTRUCTIUNI DE FOLOSIRE...LE AM DAR IN LIMBA OLANDEZA............:))))))))))))))
adrian +adriana+alexandra =logan 1.4+... 0745384804 galati

Avatar utilizator
Dan Zorila
Membru forum
Mesaje: 49
Membru din: 07 Ian 2009, 23:56
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 29 Iun 1984
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Primus galagios, sau e pompa mea defecta...

Mesaj de Dan Zorila » 26 Apr 2009, 01:00

Dimitriu Adrian scrie:am acelas model de primus cu acelas panou identic de butoane si fara boiler dar cu aerisire automata,adica vasul de nivel constant ,din ce am citit aici e peste primus,acum va rog mult daca stiti modul de funtionare automat mai ales al acestei instalatii?si cum se opereaza ea tinind cont ca nu am boiler iar pt. caldura care vine de la calorifere stiu doar sa o aprind folosind etapele..[prima data invirt de temporizator la maxim, apoi apas pe cele2 butoane fulger,in 1-2 minute apas pe butonul cu picatura rosie deasupra ,se aude ca da drumul la gaz si astept pina ce o pocnitura mica imi confirma ca s-a aprins apoi cred ca se opreste cind antigelul atinge temperatura de fierbere banuiesc, fara a mai reporni singura,butoanele cu fulgere le sting iar cel cu caNAL NU L-AM FOLOSIT NICIODATA]iar instalatia se opreste singura in max 30 de minute si caldura din rulota se pierde in circa 2-3 ore necesitind repornire manuala..????va rog mult cine poate detalia si va multumesc anticipat
Salut. Eu am reusit sa aflu modul de functionare al sistemului. Daca vrei doar incalzire pe gaz apesi pe butonul nr 1 (cel cu picatura) si rotesti de termostat pana porneste. O sa se aprinda un bec rosu iar dupa ce vine gaz si decalnseaza bujia se face vrede beculetul respectiv. Dupa ce porneste sistemul functioneaza circa 20-30 de min, pana cand apa ajunge la o temperatura suficient de ridicata ca sa incalzeasca rulota, apoi se opreste si declanseaza automat cand este necesar. De obicei cand sunt peste 0 grade afara se merge cu butonul de temperatura la jumate si se mentin circa 23-24 grade in rulota (la mine asa este, s-ar putea sa difere). Acum cand este cad afara declanseaza foarte rar.
Butonul cu robinet este pentru boiler, iar cele cu fulgere pentru electric (nu am incercat pana acum sa vad cum dar asa cred. De ce? Pt ca in momentul in care le activezi porneste pompa de recirculare dar nu mai vine gaz si probabil are o rezistenta, ceva ca la boilerul instant1).
Sper sa va fie de folos... aceste informatii.
Auto + Beyerland Quartz 400-2
GSM :) 0730.032.862
----------------------------------------------------------
Viitorul suna bine..., pacat ca nu raspunde nimeni !

Dimitriu Adrian
Membru forum
Mesaje: 86
Membru din: 25 Dec 2008, 13:50
Localitate: galati
Contact:

Re: Primus galagios, sau e pompa mea defecta...

Mesaj de Dimitriu Adrian » 26 Apr 2009, 13:26

asa ceva faceam si eu numa ca dadeam de butonul termostat la maxim...nu e bine....deci am sa il las mai la mijloc sa vedem daca merge pe automat si dupa prima pornire mai reporneste singur:)sa vedem?!
adrian +adriana+alexandra =logan 1.4+... 0745384804 galati

Dimitriu Adrian
Membru forum
Mesaje: 86
Membru din: 25 Dec 2008, 13:50
Localitate: galati
Contact:

Re: Primus galagios, sau e pompa mea defecta...

Mesaj de Dimitriu Adrian » 26 Apr 2009, 13:28

adica de pornit porneste si la mine prima data nu asta e problema ci faptul ca in 2-3 ore se raceste rulota si primusul nu repornea singur ci numa daca ii dadeam din nou comnada...asta era acum sa inteleg ca celelalte butoane cu fulgere si canal deasupra ca iconeite sunt nefolosibile ?si ajuta doar pe cei care au boiler montat pe rulota????
adrian +adriana+alexandra =logan 1.4+... 0745384804 galati

Raspunde