Astăzi este 04 Feb 2023, 13:38

Viitor rulotist

topic de prezentare a noilor veniti

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Raspunde
Constantin Nicu
Membru forum
Mesaje: 16
Membru din: 23 Dec 2008, 09:00
Localitate: Focsani

Viitor rulotist

Mesaj de Constantin Nicu » 23 Dec 2008, 10:01

M-ati convins sa devin rulotist dupa doua luni de navigare pe forum.Singurele neclaritatati in alegerea rulotei le an in privinta alegerii wc-ului(fix sau mobil)si a modului de functionare(cand si cum se pun cele doua solutii si in ce dozaj)intevalele de golire si ce este un sistem de extragere a mirosurilor?Cu riscul de a plictisi colegii rulotisti vin cu rugamintea de a ma ajuta in cele specificate mai sus.Multumesc anticipat.
Logan 1.6 mpi+chateau chiara

Avatar utilizator
Costin Tabra
Membru forum
Mesaje: 770
Membru din: 24 Iun 2007, 18:53
Oras: București
Data nasterii: 12 Iul 1970
Localitate: Bucuresti - Pta. Rahova
Contact:

Re: Viitor rulotist

Mesaj de Costin Tabra » 23 Dec 2008, 21:10

Buna seara,

In primul rand felicitari pentru decizia de a deveni rulotist!!

Alegerea toaletei se face in general simplu: majoritatea rulotelor noi au toaleta fixa (modelul cu tanc accesibil printr-o usita, din exterior). Rulotele mai vechi au in general o camera de toaleta, in care exista sau nu o toaleta mobila (din acelea care se "desfac" la mijloc :D ). Asadar, depinde ce fel de rulota veti decide sa va cumparati.

Fiecare din cele 2 modele are avantaje si dezavantaje. Avantajul toaletei fixe este o mai mare comoditate in exploatare, dar faptul ca este actionata electric va face dependent de o sursa de energie electrica. Avantajul toaletei mobile este ca, avand rezervorul ceva mai mic, necesita o golire mai deasa, dar este si mai usor de transportat.

Referitor la cele 2 solutii, utilizarea lor este urmatoarea: solutia de culoare roz - Aqua rince, se pune in tancul de deasupra (cel de apa curata) iar solutia verde - Aqua kem green (sau albastra - Aqua kem blue), se pune in tancul de reziduuri. Pe fiecare flacon de solutie exista o reteta de folosire. Pentru Aqua rince - 100 ml pentru fiecare 15 litri de apa. Se pune intai Aqua rince si apoi se adauga apa. Pentru Aqua kem green sau Aqua kem blue - 75 ml pentru rezervor de reziduuri cu capacitate de 10 litri sau 150 ml pentru rezervor de reziduuri cu capacitate de 20 litri. Se toarna Aqua kem si se adauga 2 litri de apa pentru toaletele mobile sau 3 litri de apa pentru toaletele fixe.

Intervalele de golire depind de mai multi factori: numar de utilizatori, regim alimentar etc. Sistemul de extragere a mirosurilor este un sistem aditional, format dintr-un furtun conectat la rezervorul de reziduuri, un mic ventilator electric si un filtru. Sistemul are rolul de a extrage din tancul de reziduuri mirosul rezultat in urma descompunerii acestor reziduuri.

Sper ca cele de mai sus sa va ajute, iar daca mai aveti nevoie de informatii, dati un semn :)
Ford Focus Tournier 1,6 TDCi + Wilk DeLuxe 450
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com

Raspunde