Astăzi este 29 Mar 2023, 14:06

CAMPINGURI DE IARNA DIN EUROPA

topicuri de prezentare, impresii, imagini, facilitati, preturi

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Raspunde
Klaudiu Boghiu
Membru forum

CAMPINGURI DE IARNA DIN EUROPA

Mesaj de Klaudiu Boghiu » 23 Feb 2008, 19:08

in luna decembrie am revenit dintr o calatorie de 3 saptamani in olanda.mi am adus o rulota noua si la intoarcere am avut ocazia sa stau in 3 campinguri ,2 din germania si 1 din austria.interesant ce am vazut si cum se prezentau acestea pentru iarna.

campingurile unde am stat :

AUSTRIA-camping wien west huttelbergstrase 80 a 1140 wien
GERMANIA-camping langwieder see eschenriederstrasse 119 d 81249 munchen; camping site berger uferstrase 71 koln.

am stat in 2 campinguri in germania,unul linga koln,celalalt linga munchen.nu era iarna in toata regula,ma refer la zapada,dar la munchen chiar a nins bine,erau cam 1o cm de zapada. temperatura noaptea era de - 5 grade.la koln, lume putina in camping,erau 4 familii care stateau permanent in camping, in rest parca vreo 2 familii de nemti..conditii f bune la toalete,dusurile erau la liber, f cald peste tot(dusuri,bucatarie,spalatoare,toalete).cazarea a fost de 24 euro pt 2 persoane(inclusiv masina si rulo).curentul il plateai separat in fct de consum,cu 50 centi kw.ce sa mai spun, aveau uscatoare de par la dusuri,din alea portabile,aveau butelii cu gpl sau propan de inchiriat.
la munchen ,tot asa conditii excelente,dusul era 50 centi, curentul platit separat(50 centi).lume mai multa,preponderent cei ce stateau permanent in camping.am intalnit acolo o familie de canadieni ce munceau in munchen,ff simpatici si sociabili.
ce am observat si apoi am si intrebat, foloseau incalzirea pe gaz numai cand erau in camping si numai pina la vremea de facut nani.apoi foloseau incalzirea pe electric.dimineata mai vedeam ca mai iesea fum pe cosul de la centrala.nu foloseau apa decat de la bucatarii,rezervoarele banui eu ca daca erau folosite ,apa ingheta.eu personal am folosit pe electric un radiator cu quartz luat din olanda,consumul maxim al acestuia fiind de 1500 w in trepte.pe timpul cand eram plecat din camping,in jur de 9 ore pe zi,nu incalzeam rulota.

in austria,aceleasi conditii,curentul era la pausal,dar iti lua pentru folosirea zilnica 4 euro,indiferent de consumai sau nu.

ca o concluzie, poti sta in campingurile din cele 2 tari pe timp de iarna fara a avea nici o problema legata de caldura,electricitate, toalete, dusuri.gazul din butelie sa fie gpl sau propan,sa ai cabluri bune pentru electricitate, sa reziste la consumul mai ridicat decat pe vara.si bineinteles sa ai rulota pusa la punct din toate punctele de vedere,ermetizare,chedere la geamuri,imbinari bune la usa,etc.
MOTORHOME FIAT MONCAYO 721 SILVER 2008

Klaudiu Boghiu
Membru forum

Mesaj de Klaudiu Boghiu » 23 Feb 2008, 20:00

tarzan si calin cristian, nu uitati, la intoarcere,cautati campinguri deschise in aceasta perioada. le memo in navigatie si drum intins.

tarzan

Mesaj de tarzan » 24 Feb 2008, 11:53

Multumim pentru prezentare si recomandari. Sunt în faza în care pun datele cap la cap. Nu mai e mult si termin si scoala (C/C+E), îmi iese si pasaportul, ca am înteles ca unii înca îti mai cauta nod în papura, astfel încât sa plec cu toata birocratia brici. :wink:
Cât despre treaba cu GPS-ul, cum ai zis si tu - musai! ...ca altfel ma dau cei de-acasa disparut, mai ales ca suntem amândoi începatori... :)

Klaudiu Boghiu
Membru forum

Mesaj de Klaudiu Boghiu » 24 Feb 2008, 21:27

la cumpararea rulotei iti trebuie sigur pasaportul, al tau sau al sotiei.cu cartea de identitate nu iti face actele.stiu ce vorbesc, am experienta pasaportului uitat la sora mea.
da, cum spunea si costi bv, mari probleme sa nu iti faci,dar raman la ideea ca navigatia e sfanta ,mai ales in olanda,unde efectiv trebuie sa mergi la anumite adrese.parerea mea.

Calin Lisovschi
Membru forum

Mesaj de Calin Lisovschi » 25 Feb 2008, 09:04

neata,

ma vad nevoit sa va "combat": anul trecut, in germania, la intocmirea actelor pt rulota mi-a cerut cartea de identitate, nu pasaportul; mi-a facut un brief nou, pe numele meu, iar datele erau cele de pe buletin.
pe vremuri: FORD MONDEO (desigur...), acum JEEP GRAND CHEROKEE + DETHLEFFS CAMPER

@klinutzu

0727.19.19.39

Klaudiu Boghiu
Membru forum

Mesaj de Klaudiu Boghiu » 25 Feb 2008, 09:17

noi discutam aici de olanda :D :D

Lucian Mitrofan
Membru forum

Mesaj de Lucian Mitrofan » 25 Feb 2008, 19:47

Am luat rulota tot anul trecut din Olanda fara probleme doar cu C.I..In legatura cu navigatia eu cred ca este neaparat necesara. Gasesti repede adresele, si nu pierzi nici timp nici carburant inutil. Cel mai bine m-a ajutat cand mi-a pus in brate numerele vechi si a trebuit sa merg sa-mi fac singur actele, cu GPS-ul am gasit repede firma si intr-un sfert de ora aveam numarul gata. Succes!
Zafira Y20DTH 2001 + Europa 450 S
mitluc@yahoo.com
0745326039

Klaudiu Boghiu
Membru forum

Mesaj de Klaudiu Boghiu » 25 Feb 2008, 20:17

acum eu nu sustin ca am in totalitate dreptate,dar eu asta am patit.actele le am facut in station centrale din rotterdam.or fi fost functionarele alea mai zeloase.totusi pentru o suta de lei cat e contravaloarea unui pasaport ,nu cred ca e cazul sa risti.

tarzan

Mesaj de tarzan » 26 Feb 2008, 11:19

Sigur ca nu merita riscul. Nu vreau sa compromit o iesire cu bataie lunga (Olanda), pentru un amarât de pasaport. Am mai discutat si cu alti colegi de forum si am înteles ca, mai ales vamesii unguri dau dovada de un zel iesit din comun, atunci când e vorba de vecinii lor de la est.
Pasapoartele sunt gata. Azi n-am timp, dar mâine merg si le iau. :D
Costi BV, multumesc pentru vorbele alese de îmbarbatare dar, având în vedere ca echipajul e numeros (eu +sotia + 1 bucata soacra 68 ani), ma gândesc totusi ca un GPS ar reduce considerabil stresul general, cu atât mai mult cu cât este prima mea iesire în afara tarii... Eu voi lua, însa, în considerare toate sfaturile. Va multumesc! :D

parpaneata

Mesaj de parpaneata » 26 Feb 2008, 11:25

Mare atentie la setarile GPS-ului!!! Autoturism,drumul cel mai rapid,autostrazi.
La fel ca cei mai multi dintre voi,n-am putut sa fac actele pe Cartea de Id. in Olanda. A fost nevoie de pasaport.

Lucian Mitrofan
Membru forum

Mesaj de Lucian Mitrofan » 26 Feb 2008, 17:19

Sa inteleg ca am avut bafta incepatorului? Din tot ce am citit aici cred ca am avut noroc chior, nu m-a intrebat nimeni de pasaport, la iesire m-au oprit vamesii unguri s-au uitat la buletin, i-am intrebat de rovigneta pentru autostrada si ca buni vecini mi-au zis ca nu se plateste. Noroc ca stiam ca se plateste si la primul peco am luat rovigneta. In rest nici o problema.
Zafira Y20DTH 2001 + Europa 450 S
mitluc@yahoo.com
0745326039

Raspunde