XGO XGO XGO XGO




Astăzi este 30 Mar 2020, 19:25

Retete neaose

retete culinare impartasite de pasionati

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Petrescu Eugen
Membru forum
Mesaje: 559
Membru din: 16 Mar 2007, 22:36
Localitate: Isaccea, jud. Tulcea

Retete neaose

Mesaj de Petrescu Eugen » 27 Noi 2007, 13:52

Haideti sa cunoastem bunatatile românesti sadea, din batrâni, despre care ne-amintim ca facea bunica, acolo la tara si despre care spunem ca oricum si oricine le-ar face nu are gustul acela de atunci...

COCOS ÃŽNABUSIT

Mergeti într-o curte la tara. Puneti ochii pe un falos de cocos pintenat, de-ala de nu mai calca, dar nici p-ai tineri nu-i lasa! Pedepsiti-l, savârsiti-l!
Se aleg partile carnoase (copanele, pulpele, pieptul, aripile si - neaparat - târtita! - parerea mea!) în total vreo 8-10 bucati.
Luati o oala de lut de-aia gravida (de sarmale) cu capac. Ungeti-o înauntru cu 2 linguri rase de untura de porc (musai, nu cu ulei!) si puneti la find vreo 10 buc. de costita afumata (AFUMAAAAAAATA, nu data cu smak d-ala maro, fir-ar mama lui al dracu, care l-a inventat!) taiata fideluta de 6-7 cm x 1 cm x 1 cm, câteva crengute de cimbru si începeti sa puneti într-o harababura totala:
- cartofi mici întregi socotiti vreo 2 buc/buc. carne;
- bucatile de carne;
- o telina mijlocie taiata în 8-10 felii;
- 8-10 felii de morcovi mijlocii (despicati pe lungime si taiati în doua) puneti-le spre peretii oalei ca sa încapa restul;
- 8-10 cepe curatate întregi mai mari decât o nuca, iar în 4-5 din ele înfigeti câte o cuisoara;
- un pastârnac mijlociu taiat în 4-6 buc.
- înca vreo 10 buc. costita afumata ;
- 7-8 catei de usturoi întregi;
- 2-3 foi de dafin;
- sarati, piperati
- puneti deasupra 1/2 pachet de unt românesc (nu carecumva sa-l înlocuiti cu margarina!), taiat în 3-4 bucatele;
- turnati o cana de 250 ml apa rece si aceeasi cana cu vin alb dintr-o sticla de vin de 750 ml;
- presarati cimbru.
Faceti un aluat mai moale cu care etansati capacul oalei. Dati foc la cuptor, daca n-aveti test, la foc mediu, bagati oala în cuptor, apoi dupa cca. 15 min lasati-l la mic. Beti restul din sticla de vin de 750 ml si faceti-va de lucru vreo 50 min. Când este gata, coca de la capac apare precum coaja de pâine. Dupa 500 ml vin si 50 min. o sa vi se para mama bunului!
POFTA BUNA!!!
PS - Bunica-mea baga oala în cuptorul de pâine dupa ce facea pâinea!
opel astra 2,0 dti + fendt joker (xaver) 496A
Membru asociat
tel. 0745501522
"Natura ne aseamănă, educaţia ne deosebeşte" - Confucius

Petrescu Eugen
Membru forum
Mesaje: 559
Membru din: 16 Mar 2007, 22:36
Localitate: Isaccea, jud. Tulcea

Mesaj de Petrescu Eugen » 27 Noi 2007, 14:01

Daca n-aveti oala de lut pentru sarmale, cumparati-va! Pâna atunci încercati cu oala minune. Cînd serviti puneti în farfurie din fiecare: carne, cartofi - 2 buc. morcov, telina, ceapa, costita, etc. si, bineînteles, SOS!
opel astra 2,0 dti + fendt joker (xaver) 496A
Membru asociat
tel. 0745501522
"Natura ne aseamănă, educaţia ne deosebeşte" - Confucius

Petrescu Eugen
Membru forum
Mesaje: 559
Membru din: 16 Mar 2007, 22:36
Localitate: Isaccea, jud. Tulcea

Mesaj de Petrescu Eugen » 27 Noi 2007, 14:23

ÃŽncercati-o, dupa aceea multumirile! Cel mai greu e de gasit ... curtea!
opel astra 2,0 dti + fendt joker (xaver) 496A
Membru asociat
tel. 0745501522
"Natura ne aseamănă, educaţia ne deosebeşte" - Confucius

Petrescu Eugen
Membru forum
Mesaje: 559
Membru din: 16 Mar 2007, 22:36
Localitate: Isaccea, jud. Tulcea

CIORBA DE PESTE PESCAREASCA

Mesaj de Petrescu Eugen » 28 Noi 2007, 00:47

Reteta aceasta, cunoscuta impropriu si ca "bors de peste pescaresc" (impropriu pentru ca sintagma "bors" presupune prepararea cu bors de putina, iar ciorba de peste se acreste cu otet) este culeasa de mine de la batrânii pescari lipoveni din Tulcea, adevaratii si singurii pescari din tata-n fiu, care pescuiau în anii 60-70 pe Dunare.
Ciorba de peste are câteva secrete obligatorii pentru a avea vestitul gust inegalabil. Acestea sunt:
- ciorba de peste trebuie facuta în cantitate mare (precum fasolea la cazan!), la ceaun, cel putin din 5-6 kg de peste, deci cel putin 10 kg ciorba;
- pestele sa fie proaspat, pestele odata congelat, altereaza gustul ciorbei si nu iese ce ar trebui sa iasa!
- pestele variat (cel putin 5-6 specii) din care nu trebuie sa lipseasca: crapul, carasul, somnul, stiuca, salaul;
- si cel mai mare secret al ciorbei de peste era APA DE DUNARE sau DE BALTA, dar ... azi, din cauza poluarii excesive, nu mai poate fi respectat!
- si mai are un mare secret: FOAAAAMEEEEA! Nu le dati sa manânce nimic înaintea "borsului de peste" si veti avea succesul asigurat!!
Si acum la treaba:
CIORBA DE PESTE PESCAREASCA

Reteta de fata presupune 5-6 kg peste
Puneti într-un ceaun apa la fiert în greutate aproximativ egala cu cantitatea de peste avuta (cca. 6 litri la 5-6 kg peste). Pregatiti între timp pestele: pestele mare se taie transversal în bucati late de cca. 5-6 cm, iar cel mic lasati-l întreg, dar crestatil transversal pe o parte si alta pentru a-i sectiona oasele mici din cm în cm (pestele fara oase nu se cresteaza: salaul, somnul). Pregatiti legumele:
- ceapa, cam 0,5 kg ceapa (ciorba de peste cere multa ceapa fata de alte ciorbe!) se toaca normal, mai marisor (nu fideluta!);
- 2-3 ardei proaspeti (depinde de marime);
- 2-3 ciusti (ardei iute);
- 6-7 cartofi de marime medie taiati cubulete mai mici;
ATÂT!! Nici o leguma în plus pâna aici! Nu morcov, nu telina, nu altele, ca iese ciorba de zarzavat!!!
Puteti pune legumele când da apa în clocot sau chiar mai înainte. Rosiile se pun mai târziu, dupa ce fierb cartofii ca altfel cartofii fierb mai greu. Adaugati un praf de sare (legumele care fierb cu sare au un gust mai bun).
Când sunt fierti cartofii se pune pestele. Pestele trebuie sa fie la nivelul apei din ceaun, daca proportia apa-peste a fost respectata. Acum se pun si: rosiile curatate de coaja (nu puneti iarna rosii de rera ca n-au gust), sare si putin otet, cca. 50-70 ml pentru ca mentine pestele tare.
Odata pus pestele, focul trebuie potolit sa fiarba în clocote mici, ca altfel sfarâma pestele!
Iarna, când nu sunt legume proaspete (ardei, rosii, ciusti) puneti la început doar ceapa cartofii si ciusca murata, iar zarzavatul de ciorbe (din cel de casa) îl puneti dupa ce ati pus pestele.
Pestele fierbe foarte repede în cca. 15-20 min. În timp ce fierbe potriviti de sare si spre sfârsit potriviti-l de acru, adaugând otet. La aceste cantitati merge cel putin 250-300 ml otet!! Când îl gustati trebuie sa fie acrisor bine, pentru ca odata dat jos de pe foc, se îndulceste de la peste!
Dupa ce a fiert pestele si l-ati potrivit din sare si otet, dati-l jos de pe foc si acum puneti-i verdeturile. Eu pun numai leustean si marar (proaspete sau uscate - mie îmi place gustul pe care i-l da mararul uscat!). NU PUN PATRUNJEL. Acesta-i pentru supe, vita, etc.
Lasati-l sa se racoreasca putin. În timpul asta scoateti cam doua polonice de zeama si lasati-o sa se raceasca într-un castron. Bateti doua oua (cu albus cu tot) si adaugati 2 linguri de otet. Când zeama din castron s-a racit adaugati-o peste ouale batute. Daca zeama este fierbinte, poate coagula ouale batute. Când ciorba din ceaun s-a racorit, adaugati ouale batute diluate cu zeama racotita, agitând usor zeama de deasupra pentru uniformizarea culorii. NU RAVASITI PESTELE DIN CEAUN CA SE SFARÂMA!
Acum preparati IUSCA (saramura cu care se manânca pestele): pisati bine 5-6 ciusti (vara-toamna când sunt proaspete, coaceti-le la foc întâi) într-un castron împreuna cu o lingura de sare grunjoasa, apoi adaugati jumatate otet, jumatate zeama din ciorba (cam câte 150 ml). Gata iusca!
Pentru cine prefera mujdei faceti un mujdei astfel: pisati usturoiul împreuna cu o lingura de sare grunjoasa, frecati putin cu ulei (doua linguri, nu ca la mujdeiul normal pâna se face pasta!), adaugati otet-zeama în proportie 1/2-3 (dupa gustul fiecaruia)
Scoateti (cu atentie sa nu-l sfarâmati) peste din ceaun în platouri, cât credeti ca se manânca, restul lasati-l acolo.
Sunteti gata de servit masa!! Nu! Puteti face si mamaliga, dar se poate servi la fel de bine si cu pâine.
CIORBA DE PESTE SE ÃŽNCEPE OBLIGATORRRRRRIUUUU CU TUICA!!
Acum foamea e maxima!!
:D :D :lol: :lol:
Se serveste întâi pestele separat cu iusca sau mujdei. Daca este nevoie se mai scoate peste din ceaun în platouri. Nu scoateti decât se serveste ca se usuca.
Dupa ce ati servit pestele, puneti zeama în farfurii, cautând usor în ceaun cartofii care sunt la fund, sfarâmând cât mai putin posibil din pestele ramas. MAI PUNETI O TUICA-N PAHARE!:lol: :lol: si treceti la zeama!
ATENTIE! Dupa acreala si iuteala asta vi se face sete: Beti orice (cel mai bun e un vin) NUMAI APA NU!! :shock: :shock: Daca beti apa, vi se face din ce în ce mai sete si va umflati de apa!
SA VA FIE DE BINE!!
opel astra 2,0 dti + fendt joker (xaver) 496A
Membru asociat
tel. 0745501522
"Natura ne aseamănă, educaţia ne deosebeşte" - Confucius

parpaneata

Cartofi oltenesti "a la Parpa"!

Mesaj de parpaneata » 27 Iun 2008, 13:16

Se cumpara cartofi din piata! :lol: Se aduc acasa sau la rulota! :lol: La nevasta sau amanta :lol: Aceasta sau....ambele,daca se impaca,ii curata de coaja.
Cartofii se taie pe rotund si se pun intr-un vas plin cu apa unde se lasa 15 minute. In acest timp de curata 2-3 cepe mari si se pun,la fel intr-un vas cu apa. O(un) capatana(catel) de usturoi,decojit si tocat la cutit foarte marunt. Asta nu-l mai punem in apa! :lol:
Dupa ce ceapa a stat vre-o 10 min in apa,o taiem felii,la fel ca pe cartofi.
Tigaia trebuie sa fie adanca,stil chinezesc sau cu pereti inalti,altfel incat sa intre mult ulei.
Se aseaza in straturi cartofii,astfel incat sa se scufunde in ulei. Cand,uleiul ramane foarte putin peste cartofi,se pune un strat de ceapa! Puteti pune din belsug ptr ca ceapa da acea dulceata placuta! Peste ceapa punem un ultim rand de cartofi. Am uitat sa va spun ca tigaia trebuie sa fie neaparat cu capac! Se pune capacul si....nu se umbla la ei pana nu prind o culoare usor maronie! Acum e momentul sa-i intoarcem. De preferinta cu o paleta mare pentru ca sunt lipiti intre ei. Se mai lasa cateva minute fara capac!!! Usturoiul se pune cu un minut inainte de a ii scoate sau,deja scosi intr-un castron,oala,ceva...peste ei! Castronul sau oala trebuie acoperit(a) cel putin 10 minute!
Pofta buna!
Atașamente
DSC00041 [640x480].JPG
Inceputul!
DSC00041 [640x480].JPG (60.93 KiB) Vizualizat de 2059 ori
DSC00042 [640x480].JPG
Pentru gust.....am adaugat ardei! Sper sa fi facut bine!
DSC00042 [640x480].JPG (70.13 KiB) Vizualizat de 2060 ori
DSC00043 [640x480].JPG
Asezarea ultimului strat de cartofi!
DSC00043 [640x480].JPG (61.03 KiB) Vizualizat de 2058 ori
DSC00044 [640x480].JPG
Capacul! Neaparat.....capacul!
DSC00044 [640x480].JPG (58.85 KiB) Vizualizat de 2058 ori
DSC00046 [640x480].JPG
Gata intorsi!
DSC00046 [640x480].JPG (80.41 KiB) Vizualizat de 2058 ori
DSC00047 [640x480].JPG
Scosi din tigae!
DSC00047 [640x480].JPG (91.45 KiB) Vizualizat de 2058 ori
DSC00048 [640x480].JPG
Usturoiul!
DSC00048 [640x480].JPG (95.28 KiB) Vizualizat de 2058 ori
DSC00049 [640x480].JPG
Partea finala!
DSC00049 [640x480].JPG (57.03 KiB) Vizualizat de 2058 ori
Ultima oară modificat 27 Iun 2008, 15:52 de către parpaneata, modificat 1 dată în total.

LILIANA DIACONESCU

Blgari de zapada

Mesaj de LILIANA DIACONESCU » 27 Iun 2008, 14:11

Deserturi : Bulgari de zapada (Lapte de pasare)

Ingrediente: 4 oua
100 g zahar tos
500 ml lapte
zahar vanilat

Mod de preparare: Albusurile se bat spuma (se pot pune 2 albusuri in plus), se adauga zaharul tos 20 g pentru fiecare albus si spuma se bate in continuare pina se intareste ca o zapada. Intr-o cratita de 1 1/2 l, se pune laptele sa se infierbinte impreuna cu zaharul vanilat. Se ia cite o lingura cu virf din spuma si se pun 2-3 bulgari si se pun unul linga altul, in laptele fierbinte se lasa la fiert 1 min. Cu restul de spuma se va proceda la fel. Intr-o craticioara galbenisurile se freaca cu o lingura de zahar si se dilueaza cu 50 ml lapte rece, apoi se toarna in suvoi laptele fierbinte in care au fiert bulgari amestecinduse tot timpul. Dupa aceea craticioara se pune pe un vas cu apa clocotita, compozitia se bate 10 min insistind pe fundul craticioarei. Galbenisurile leaga lichidul in care se pun, numai daca se infierbinta, fara sa ajunga la punctul de fierbere. Dupa ce s-a racit, se toarna in jurul bulgarilor, avind grija sa nu-i pateze.

Liliana Bv

LILIANA DIACONESCU

Gratare la iesirile cu rulota

Mesaj de LILIANA DIACONESCU » 27 Iun 2008, 14:19

E vremea gratarelor!





Frigarui de porc in stil asiatic

1/2 Kg. de muschi de porc, taiat bucatele
1 Ardei gras rosu, curatat de seminte si taiat bucatele
1 Ardei gras verde, curatat de seminte si taiat bucatele
1 Ceapa, taiata bucatele
1/4 Ananas proaspat, curatat si taiat bucatele

Pentru marinata


6 Linguri de ulei de floarea-soarelui
6 Linguri de sos de soia
3 Catei de usturoi, zdrobiti bine
3 Linguri de zahar
1/4 Lingurita de ghimbir macinat
1/4 Lingurita de seminte de chimen dulce
Sucul de la o lamaie verde

1. Prepara marinata: combina toate ingredientele pentru marinata intr-un castron. Adauga carnea de porc, ardeii, ceapa si ananasul si amesteca bine. Acopera si pune la racit cel putin 2 ore. (Sugestie: cu cat tii carnea mai mult la marinat, cu atat mai buna este. Iti propun sa o pui la marinat cu o seara inainte si sa o lasi la frigider peste noapte).

2. Trage carne in frigarui, alternand cu bucatele de ardei gras, ceapa si ananas. Stropeste frigaruile cu sosul de marinata ramas. Tine pe gratar cam 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand carnea este bine patrunsa. Asta e tot! Legumele ar trebui sa fie putin 'nefacute', iar carnea ar trebui sa fie deja frageda si suficient de 'orientala' ca sa-ti placa tie si prietenilor tai. Pofta buna!

Liliana Bv

parpaneata

Re: Retete neaose

Mesaj de parpaneata » 22 Sep 2008, 22:00

Uite asa se fac alea dulci.
Imagine

Imagine

Imagine

Petrescu Eugen
Membru forum
Mesaje: 559
Membru din: 16 Mar 2007, 22:36
Localitate: Isaccea, jud. Tulcea

Mesaj de Petrescu Eugen » 13 Oct 2008, 00:02

SARAMURA DE PESTE
Daca tot veniti în Delta, ia chinuiti-va sa va bucatariti la usa cortului o saramura ca prin partile locului.
Va trebuie doar o bucata de tabla de tabla groasa cam de 0,5-1 mm si mare cât sa va încapa de-o saramura sanatoasa, adica de vreun sfert de metru patrat. Cautati-o si bagati-o-n rulota. Acolo, la locul faptei, o puneti pe 4 pietre cam de 20 cm înaltime, sau daca vreti carati cu voi 4 picioare de fier beton de câte 30 cm lungime.
Pestele cel mai bun de saramura este bibanul, stiuculita, babusca. Dar merge si carasul sau ce s-o mai gasi.
Scoateti-i matele odata cu urechile, fara sa-l spintecati si fara sa-l curatati de solzi. Carasul se spinteca, pentru ca trebuie sa-i scoateti fierea (aveti grija sa n-o spargeti ca-i foarte amara si amareste saramura").
Faceti un foc, asezati tabla pe foc pe picioarele din pietre sau fier beton, lasati-o sa se-ncinga si presarati pe ea un strat de sare grunjoasa.
Când tabla este bine încinsa asezati pestele. Dupa ce ati pus pestele, AVETI TIMP SA BETI O TUICA! :D
Mentineti focul cu flacara medie, adaugând câte-un lemnisor, doua, sa aibe flacara continua.
Încercati sa întoarceti pestele, daca se desprinde e facut. Daca nu se desprinde nu fortati, ca-l rupeti.
Când e copt bine, se curata cu un cutit numai portiunile cu solzi arsi (negri), ceilalti solzi nearsi cu sare pe ei lasati-i asa, îi veti curata dupa ce se moaie, când îi veti mânca (solzii dau gust la saramura!).
Odata cu pestele frigeti pe tabla si 2-3 ardei iuti (ciusca), nu-i ardeti prea tare, ci la fel ca pe ardeiul gras.
Pestii copti puneti-i într-o cratita cu diametrul de cca. 25-30 cm, acoperind cu ei fundul cratitei. Daca se acopera fundul continuati cu un alt strat.
Încalziti între timp la aragaz 1-1,5 litri de apa pâna la fierbere. Puneti-o clocotind peste peste. Apa trebuie abia sa acopere pestele, NU MAI MULTA!
Adaugati ardeii iuti (ciusca, curatata de pielita dupa ce s-a copt), rupti în bucati sau taiati rondele.
Puneti cratita pe tabla ca sa dea alte câteva clocote împreuna, puneti un praf de piper. NU AMESTECATI, APASATI USOR CU FURCULITA PESTELE SA FIE CUPRINS DE ZEAMA. :shock:
Dupa gust, merge si un praf de cimbru (eu pun de obicei!). Daca trebuie, mai adaugati putina sare. La sfârsit adaugati 7-8 catei de usturoi strivit, sau usor pisat. Lasati sa dea ultimele clocote cu usturoiul.
Dati-o jos de pe foc si adaugati patrunjel tocat.
Bateti un ou cu tot cu albus într-un castron si ca sa nu se taie oul, adaugati o lingura de otet. Adaugati-l dupa cca. 5 min peste saramura. NU AMESTECATI. Uniformizati dizolvarea oului apasând cu furculita pestele.
ÃŽntre timp cineva a facut mamaliga, sa fie gata odata cu saramura.
Când e totul gata (saramura si mamaliga) e momentul sa începeti: BETI O TUICA! MUSAI! :D
Puneti peste, zeama si bucata de mamaliga în aceeasi farfurie. LA TREABA, MÂNCATI! :D :lol:
POFTA BUNA!
P.S. Luati reteta cu voi, nu stiu daca voi fi prin preajma când o faceti! :mrgreen:
DACA NU VI SE PARE BUNA, NU ÃŽNSEAMNA CA N-ATI RESPECTAT RETETA, CI ÃŽNSEAMNA CA N-ATI BAUT DESTULA TUICA!
opel astra 2,0 dti + fendt joker (xaver) 496A
Membru asociat
tel. 0745501522
"Natura ne aseamănă, educaţia ne deosebeşte" - Confucius

Avatar utilizator
Fabian Karoly
Membru forum
Mesaje: 308
Membru din: 29 Aug 2007, 11:09
Localitate: Tirgu Mures
Contact:

Re: Retete neaose

Mesaj de Fabian Karoly » 28 Oct 2008, 23:30

Am avut o mare surpriza (placuta)! Sotia m-a asteptat cu o cina regeasca. A fost foarte gustos. Va impartasesc reteta si ceva poze. Pofta mare.
"Krumplis lepeny" cu ciuperci.
Se fierbe cartoful necojit in apa sarata aproximativ 20 minute. Intre timp curatam cipuercile, taiem felii, 2 ardei grasi 2 cepe mari, 1 sau 2 capatini de usturoi, Incepem sa prajim ceapa in amestecul de 2 linguri de ulei si o lingura de unt. Se adauga apoi ciupercile si la urma ardeiul taiat si apoi usturoiul tocat sau sfarimat. (aproximativ 5 minute).Cartofii fierti se taie felii nu prea subtiri, si se adauga la amestecul prajit. Se frige 5 minute acoperit cu capacul. Se scoate capacul tigaii si se rumeneste. Intre timp se bat 4 oua, se adauga piper, sare dupa gust, se toarna ouale batute peste amestec si la urma se adauga patrunjel si se poate servi imediat.

Ingrediente: 800g cartofi, sare piper, 300 g ciuperci , 2 ardei gras, 2 cepe mari, usturoi, ulei, unt, 4 oua si patrunjel.

PS. Multumesc pentru ajutor la traducere la Gogu1,2,3,4...adica Gica, Parpa, Cilan, Eugen :)
Atașamente
DSC_0854_resize.jpg
"Krumplis lepeny" cu ciuperci.
(94.23 KiB) Descărcat de 1450 ori
DSC_0872_resize.jpg
(88 KiB) Descărcat de 1448 ori
DSC_0861_resize.jpg
Si pe maine ma asteapta ceva..nu stiu cum se numeste.
(68.02 KiB) Descărcat de 1444 ori
DSC_0859_resize.JPG
Poate va zic maine ce e asta , nu stiu
(96.89 KiB) Descărcat de 1444 ori
DSC_0862_resize.JPG
arata binisor zic eu, sa vedem cum va fi...
(93.83 KiB) Descărcat de 1446 ori

Nissan Terrano 2,7 TDI + T.E.C. Weltbummler TT2

George Burneci
Membru forum
Mesaje: 161
Membru din: 28 Noi 2007, 18:07
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Retete neaose

Mesaj de George Burneci » 03 Noi 2008, 18:47

Boti , :D pentru cei care vor sa savureze o mancare traditionala chineza cu betisoarele, pun chiar site-ul ambasadei chineze ,care se actualizeaza saptaminal.Sau ascultati Radio China International,(C.R.I) .http://romanian.cri.cn/1/2004/06/12/Zt1@9631.htm
tel 0766 631 021

Torok Botond
Membru forum
Mesaje: 84
Membru din: 06 Mai 2008, 21:19
Localitate: Tg. Mures
Contact:

Re: Retete neaose

Mesaj de Torok Botond » 03 Noi 2008, 19:33

Multumesc mult, George. Am sa prepar o multime de mancaruri. Bineinteles sunt niste ingrediente pe care trebuie sa procur, dar nu prezinta un obstacol :). Te rog sa-mi spui, ce este "praf de gust". E un fel de "Vegeta" chinezeasca?
@boti
Tg. Mures

FORD GALAXY 1,9 TDI + BEYERLAND 380-B
Tel: 0745984746

... go hard, or go home ...

Raspunde