XGO XGO XGO XGO




Astăzi este 22 Noi 2019, 10:28

Noutati culinare

retete culinare impartasite de pasionati

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
ana

Noutati culinare

Mesaj de ana » 12 Noi 2007, 23:26

Pulpa de caprioara cu sos de piper

Ingrediente necesare
1 kg pulpa de caprioara (partea de sus),
1 legatura de zarzavat de supa,
sare, piper macinat,
pentru garnitura,
sos de ceapa sau de hrean.
Se acopera carnea cu apa, se pune zarzavatul si se lasa la fiert ca supa de carne, dar se pun mai multe boabe de piper.
Carnea fiarta se scoate din zeama, se taie felii, se asaza pe un platou cu sos de ceapa sau de hrean si cu cartofi sarati.
Se garniseste cu orez olandez sau salata mexicana picanta.
Va dorim pofta mare

ana

Mesaj de ana » 12 Noi 2007, 23:46

Orez olandez!
Ingrediente
1 kg de rosii (sau o cutie mare de rosii intregi)
3-4 cepe mari
250 g de orez neprelucrat
Mod de preparare
Taiati ceapa foarte fin si caliti-o, la foc mic, in putina margarina (sau ulei de masline);
Puneti rosiile intr-o cratita mare, dupa ce le-ati taiat in bucatele mici, ca sa scada;
Cand ceapa a devenit aurie, poate fi amestecata cu rosiile;
Lasati totul sa scada la foc foarte mic, pana ce se obtine un sos putin consistent;
De asemenea, fierbeti orezul 1 ora, in apa cu sare, asa cum procedati cu orezul obisnuit. Serviti-l fie impreuna cu sosul, fie separat.
Atașamente
r_255[1].jpg
r_255[1].jpg (32.06 KiB) Vizualizat de 2967 ori

ana

Mesaj de ana » 12 Noi 2007, 23:53

Salata mexicana legume.

Salata mexicana cu legume este un amestec savuros de fasole, mazare, porumb si alte legume, condimentatate cu ardei iute. Aceasta salata mexicana cu legume, gustoasa, aromata si hranitoare este un aperitiv sau o gustare excelenta, plina de calorii si vitamine. Prepararea de salata mexicana cu legume se poate simplifica daca se folosesc legumele congelate existente pe piata ca amestec mexican. Acestea se se vor scoate din pachet, se vor clati cu apa rece si se vor pune 5 minute in apa clocotita cu sare si 1 lingurita de zahar. Se vor scoate apoi din apa, se vor scurge bine si se vor adauga alaturi de celelalte ingrediente conform retetei.
Ingrediente
200 g mazare
200 g fasole verde
150 g fasole boabe rosie uscata
2 morcovi
200 g porumb
4 rosii
4 castraveti
100 ml ulei
50 ml otet
4 ardei rosii iuti (chilli)
1 ceapa
sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Se fierb separat mazarea, fasolea verde, fasolea boabe rosie si morcovul;
Se taie cubulete fasolea verde, impreuna cu morcovii;
Se pun toate intr-o salatiera mare, se adauga boabele de porumb, castravetii curatati de coaja si taiati cubulete, ceapa taiata marunt;
Se amesteca toate legumele si se condimenteaza cu chilli, sare si piper;
Se adauga ulei si otet si se serveste rece.
Atașamente
r_320[2].jpg
r_320[2].jpg (7.12 KiB) Vizualizat de 2962 ori

LILIANA DIACONESCU

Crap la tava

Mesaj de LILIANA DIACONESCU » 14 Noi 2007, 22:28

Fetelor ,va dau o reteta cu care eu am avut succes.
Un crap romanesc de vreo 2kg.,curatat de solzi ,mate si branhii.
7-8 cepe marisoare,4-5 rosii,2 lamai,o cana cu ulei ,o cana cu vin alb , 2-3 linguri de bulion si sare.
Se taie ceapa fideluta si se amesteca cu o jumatate de lingurita de sare,se aseaza in tava,dupa care se pune pestele.Se orneaza cu rondele de rosii si lamaie.Se pot pune si in interiorul pestelui.Se toarna uleiul pe toata suprafata si se complecteaza cu apa pana se acopera pestele.Se da la cuptor cca.40-45 minute,la foc potrivit.Dupa ce a scazut zeama cam jumatate,se adauga bulionul diluat cu vinul si se mai lasa la cuptor pana se rumeneste putin ceapa,aprozimativ 30 minute. In acest timp puneti rulotistul la treaba,sa desfaca o sticla de Grasa de Cotnari,sa aprinda lumanarile si sa aranjeze masa pentru cina.
Va doresc POFTA BUNA!
Atașamente
ABCD0018 [640x480].JPG
ABCD0018 [640x480].JPG (50.84 KiB) Vizualizat de 2920 ori

LILIANA DIACONESCU

poza

Mesaj de LILIANA DIACONESCU » 14 Noi 2007, 22:35

Cat timp pestele este la cuptor,gospodina poate servii vinul ramas in sticla ,cu apa minerala sub forma de sprit.Asa fac eu :wink:
Atașamente
ABCD0019 [640x480].JPG
ABCD0019 [640x480].JPG (33.64 KiB) Vizualizat de 2920 ori

Petrescu Eugen
Membru forum
Mesaje: 559
Membru din: 16 Mar 2007, 22:36
Localitate: Isaccea, jud. Tulcea

Mesaj de Petrescu Eugen » 14 Noi 2007, 22:45

OOOOOPS! Se poate comanda ceva din toate astea?! :roll: :shock: :lol: :lol:
opel astra 2,0 dti + fendt joker (xaver) 496A
Membru asociat
tel. 0745501522
"Natura ne aseamănă, educaţia ne deosebeşte" - Confucius

LILIANA DIACONESCU

Mesaj de LILIANA DIACONESCU » 14 Noi 2007, 23:02

Da.Daca aduceti un crap de Dunare. :D :D :D

Petrescu Eugen
Membru forum
Mesaje: 559
Membru din: 16 Mar 2007, 22:36
Localitate: Isaccea, jud. Tulcea

Mesaj de Petrescu Eugen » 14 Noi 2007, 23:07

Nu-i asta problema. Problema este ca asa ceva se face numai la cuptor! :oops:
opel astra 2,0 dti + fendt joker (xaver) 496A
Membru asociat
tel. 0745501522
"Natura ne aseamănă, educaţia ne deosebeşte" - Confucius

ana

Mesaj de ana » 15 Noi 2007, 10:46

Lili,super gustos,am incercat de f.multe ori aceasta reteta.Vin cu o completare:se serveste cu "un catel" de usturoi pisat intr-un pahar de 500g iaurt cremoso danone.E un deliciu! :)

ana

Mesaj de ana » 15 Noi 2007, 10:59

Fetelor,sa-l rugam pe Maestro Eugen sau d-na Maria sa ne dea reteta de bors si saramura de peste(daca nu e secret culinar) :?:

ana

Mesaj de ana » 15 Noi 2007, 11:12

Maestro Eugen,la Isaccea, locuri minunate!
Imagine

ana

Mesaj de ana » 16 Noi 2007, 23:19


Raspunde