Astăzi este 04 Feb 2023, 14:36

Amerindieni la...Sinaia!

impartasiti cu noi imagini care le considerati deosebite

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Raspunde
parpaneata

Amerindieni la...Sinaia!

Mesaj de parpaneata » 10 Noi 2007, 08:12

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

tarzan

Mesaj de tarzan » 06 Ian 2008, 19:30

Baietii astia s-au chinuit saracii ani de zile pe la noi prin Bucuresti sa-si faca un nume; au cântat pe strada chiar si atunci când erau -20 de grade, au vândut casetele lor (cu care au venit din Peru) tot pe strada, ba chiar au fost invitati acum vreo 3 ani la o emisiune de duminica... Degeaba... nimic nu se lipea de ei... i-a amendat si Militia :cry: , numai eu am vazut de vreo 2 ori. De câtiva ani au disparut. Din fericire nu de tot, pentru ca aveau o muzica ce te trimitea în trecut..., în trecutul lor. Ma bucur ca s-au regasit!

Vali Mocanu

Mesaj de Vali Mocanu » 07 Ian 2008, 08:31

@tarzan: ai dreptate. Au o muzica deosebita pt acest secol!

ana

Mesaj de ana » 07 Ian 2008, 11:59

Pentru cunoscatori! :D :D :D
Ceva asemanator(cd-urile au ramas la Amalia,nu am apucat sa le copiem la Sinaia)alfel incarcam ceva pe YouTube...
http://www.youtube.com/watch?v=Une_itj_ ... re=related

tarzan

Mesaj de tarzan » 07 Ian 2008, 19:14

Da, Ana, dar melodia aceea la care ai facut tu trimitere, frumoasa dealtfel, daca esti un pic atenta, ai sa constati ca este cântata de niste urmasi ai indienilor care s-au batut cu cowboy-ii, adica din America de Nord, actualmente vorbitori de limba engleza. Ceilalti, din fotografiile postate de Parpaneata, sunt urmasi ai indienilor care au fost cuceriti de conchistadori în America de Sud, actualmente vorbitori de limba spaniola si portugheza.
Cam asa ceva cânta cei de la Sinaia...
http://www.youtube.com/watch?v=hinT64zvK0g
http://www.youtube.com/watch?v=NoaO42Kbaj4
Confirmi, Parpaneata?

tarzan

Mesaj de tarzan » 07 Ian 2008, 19:16

Aoueu, era sa uit! Mie îmi place fata... E chiar misto.

ana

Mesaj de ana » 07 Ian 2008, 21:35

:D Daca erai atent ,am spus ceva asemanator,am cautat in graba,atunci pentru "marele cunoscator" :D vad ca te pricepi si ai abordat mai toate subiectele sau topic-urile :lol:
Bun venit @ tarzan :D :D :D
http://www.youtube.com/watch?v=KIsKLjXz ... re=related

parpaneata

Mesaj de parpaneata » 07 Ian 2008, 21:49

@tarzane....@ana e nevasta-mea!!! :D :D :D Cam ce vrei sa-ti confirm eu,cand ea e cu mancarea calda???!!! :D :D :D

tarzan

Mesaj de tarzan » 08 Ian 2008, 18:02

Multumesc mult, Ana! Hmmm, ..."ceva asemanator".Asemanari dintre cei din sud si cei din nord sunt. Atât fizionomice cât si culturale. Si asta doar plecând de la ideea ca sunt rude foarte apropiate genetic, geografic dar si istoric.
As adauga însa, la diferente, pe lânga cele spuse mai sus, faptul ca cei din sud au fost repede colonizati si apoi exploatati ca sclavi de urmasii lui Columb. Asta a fost, probabil, sansa lor ca rasa si e evident faptul ca acum sunt atât de multi, încât urmasii de astazi amerindienilor formeaza ei însisi popoare ca Peru, Bolivia, etc.
Ceilalti din nord nu au avut aceasta sansa. Având un temperament razboinic, acestia nu au acceptat sa cedeze pamânturile doar ca asa le cereau niste infractori expulzati de Coroana Regala si au luptat pâna ce au ajuns, ca rasa, sa fie amenintati cu disparitia. Mai sunt cel mult câteva mii, în toata America de nord si Canada.

tarzan

Mesaj de tarzan » 08 Ian 2008, 18:19

Aoleu, Parpaneata, nu-mi spune ca indianca de la microfon e sotia ta!. Maaaaaare norocos mai esti! Vreau sa se înteleaga de la bun început faptul ca TOATE FETELE DIN FOTOGRAFIE SUNT FRUMOASE, însa mie mi-a placut indianca. Asa ca, oricare dintre doamnele din fotografie e sotia ta, te felicit, norocosule. Sper ca n-am deranjat pe nimeni cu gusturile mele. Poate doar pe sotia mea... :D :D :D Însa cui îi pasa? E doar o poza... :wink: :wink: :wink:

Vali Mocanu

Mesaj de Vali Mocanu » 08 Ian 2008, 21:03

@tarzan si mie mi-a placut tare mult indianca, mai ales ca si canta foarte frumos, crede-ma! :roll:

Raspunde