Astăzi este 04 Iul 2022, 03:03

Zona Hateg(HD ) ... o tura de 500km cu rulota

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Avatar utilizator
Lupu Ciprian
Membru CD
Mesaje: 6645
Membru din: 20 Oct 2010, 17:29
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979
Localitate: Bucuresti
Contact:

Zona Hateg(HD ) ... o tura de 500km cu rulota

Mesaj de Lupu Ciprian » 12 Mar 2020, 11:41

Textul de mai jos este o preluare din pagina noastra de socializare ”facebook grup ClubRV oficial” , unde un coleg mai nou , pe nume Andrei Parsot a facut aceasta postare , zic eu documentata si bine descrisa .
Am considerat ca va poate fi utila si dvs. fapt pt care am postat-o aici pt a ramane si pe viitor la dispozitia celor interesati de acest subiect ”HATEG .”

citez . . .

” Andrei Parsot
Ieri la 07:36
Împărtășesc cu voi prima experiență cu rulota, va povestesc unde am fost și ce am văzut si fac pe alocuri o mica comparație cu autorulota (ma adresez in principal celor care nu au deloc experiență.)
Am fost plecați doar in weekend, de vineri seara pana duminica seara si am vizitat zona Hațeg care este minunata chiar si in această perioadă a anului deși multe obiective turistice sunt inchise sau este nevoie de programare pentru a putea fi vizitate.
Am parcurs in total 500 km.
Primul lucru pe care il simți cand tragi o rulota este un fel de legănat, nu tocmai placut, cu care m-am obișnuit pana la urmă. Copiii nu s-au plans asa ca nici eu nu i-am întrebat ceva in legătură cu asta. Am plecat din Craiova și prima oprire era planificata a fi parcarea de la Rezervația de Zimbri din Hațeg unde am vazut ca au loc de parcare foarte bun dar am calculat gresit. Waze ne spunea ca facem 3 ore 15 min de acasă pana acolo. Luasem in calcul 4 dar dupa 4 ore eram abia in Petrosani copiilor le era foame și somn, asa ca am oprit in parcare la Kaufland si am dormit acolo peate noapte. În concluzie, cu rulota, cel putin eu personal, merg mult mai incet decat cu autorulota. (La intoarcere cred ca am fost putin mai rapid.)
Dimineața am mers la Rezervația de Zimbri care este sub așteptările mele, nici macar un pliant nu au dar interesant pentru copii.
Apoi am vrut sa vedem EXPOZIŢIA BALAURI, DRAGONI, DINOZAURi Orașul HAŢEG.
Cand esti cu rulota trebuie sa iei in calcul tot timpul ca ai nevoie de un loc mai larg sa virezi, ca este foarte greu sa mergi in marșarier daca nu ai experienta si mai ales ca trebuie sa ai unde sa întorci. Din acest motiv am parcat înainte de a ajunge la destinație pentru ca urma sa intram pe o strada ingusta si am preferat sa întru pe interzis decât sa risc sa raman blocat si sa nu am unde sa intorc. Cu autorulota as fi intrat pe strada aceea fara stres.
Din păcate Casa Geoparcului era inchisa si era nevoie de programare cu 3 zile in avans!
Asa ca am plecat mai departe si am vrut da vizitam Casa Dinozaurilor Pitici la care am sunat de data asta, nu a raspuns nimeni dar tot am mers ca sa ne convingem ca e inchis. Era închis desi avea program de vizita. Domnul care se ocupa de obiectiv era plecat cu alta treaba si nici nu lasase cheia la magazinul de lângă, cum facea de obicei.
Asa ca am plecat sa gasim un loc unde sa întoarcem. Cu autorulota as fi intors chiar acolo, in intersecție.
Partea cea mai interesanta a zilei a fost vizita la Casa Vulcanilor ( unde am avut prograamre facuta cu o zi înainte), un loc de educație nonformala pe care il recomand cu încredere. Aici poti petrece între 40 min si 3 ore in functie de traseul ales si copii invata si fac experimente într-un mod foarte plăcut.
Cand am plecat am mers câțiva km ca sa gasim un loc de întors. Începusem sa ma gândesc ca nu voi gasi pentru ca drumum devenea din ce in ce mai îngust și se urca in munte. Motiv pentru care iau in calcul un mover pentru a putea desprinde ansamblul si sa le întorc separat in caz de nevoie.
Peste noapte am ramas in fata bisericii Sf Nicolae din Densuș. Nu este loc prea mult acolo dar nu am încurcat pe nimeni fiind deja seara târziu.
Duminica dimineața am vizitat biserica. Pentru mine este cea mai frumoasă biserica din România si doar Sagrada familia m-a impresionat mai mult.
Am mai vizitat cetatea Mălăieşti care bineînțeles era închisă "pentru ca ploua si nu au crezut ca vin vizitatori", asa ne-a spus doamna care a răspuns la telefonul de pe site.

In concluzie, Tara Hațegului este un loc minunat unde cu siguranță vom reveni dar vom arunca buzduganul inainte data viitoare. Pentru cei interesați, recomand sa abuzeze de site-ul http://www.hateggeoparc.ro/vizitare/puncte-de-vizitare/

Comparând cu autorulota, sunt convins ca este nevoie de o experiență mai lunga pentru a putea trage o concluzie bună. Ce pot spune este ca ai unele restricții in ceea ce privește locul unde poti sa parchezi dat fiind ca ai lungimea ansamblului mai mare, trebuie sa iei in calcul loc mai larg de virat, este mai dificil de intors si poate cel mai important ai o viteza mai scazuta. Totodată, in sezonul rece durează ceva timp pana când se incalzeste rulota. Tot ca un dezavantaj minor este faptul ca daca se misca cineva in rulota, se misca toată rulota ( asta pentru ca nu am calat-o)
Avantajul suprem al rulotei este ca daca vroiam, o lasam undeva si plecam doar cu masina oriunde si asta este minunat.
Alt avantaj este ca daca iei in calcul o autorulota veche, cu rulota poti avea o masina mult mai noua cu care sa tragi, care vine la pachet cu tot confortul oferit de o masina mai nouă vs o duba din 2000 :)
Am scris mult si ar mai fi multe...
Va rog sa imi spuneti daca e prea lung/ plictisitor sau din contra folositor, sa stiu pe viitor.
Nu stați acasă! ”
Atașamente
a1.jpg
a1.jpg (135.32 KiB) Vizualizat de 3302 ori
a2.jpg
a2.jpg (96.78 KiB) Vizualizat de 3302 ori
a3.jpg
a3.jpg (78.2 KiB) Vizualizat de 3302 ori
a4.jpg
a4.jpg (162.17 KiB) Vizualizat de 3302 ori
a5.jpg
a5.jpg (179.29 KiB) Vizualizat de 3302 ori
a6.jpg
a6.jpg (132.51 KiB) Vizualizat de 3302 ori
a7.jpg
a7.jpg (138.51 KiB) Vizualizat de 3302 ori
a8.jpg
a8.jpg (181.91 KiB) Vizualizat de 3302 ori
a9.jpg
a9.jpg (175.52 KiB) Vizualizat de 3302 ori
a10.jpg
a10.jpg (113.11 KiB) Vizualizat de 3302 ori
Autorulota Ford
Chausson sau rulota Dethlefs
Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com

Raspunde