Astăzi este 06 Oct 2022, 22:24

Accesul si circulatia in Europa cu auto Diesel ??

topicuri de informare

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Raspunde
Avatar utilizator
gabyneagu
Membru forum
Mesaje: 46
Membru din: 12 Iul 2007, 15:20
Oras: Orastie
Data nasterii: 21 Iul 1967
Localitate: BUCURESTI
Contact:

Accesul si circulatia in Europa cu auto Diesel ??

Mesaj de gabyneagu » 03 Sep 2019, 19:13

Buna ziua colegilor de pe forum, o directiva, o lege sau legi promulgate in EU, ori ceva cit mai concret si oficial in legatura cu accesul vehiculelor (autorulote, campere) cu motoare DIESEL in Europa in anii ce urmeaza, stie cineva? Pe drumurile europene si autostrazi in Europa ? Interesat prin prisma unei autorulote cu norma de poluare Euro 2. Multumesc anticipat

Ferariu Bogdan
Membru forum
Mesaje: 32
Membru din: 03 Mai 2018, 15:31
Oras: Toplita
Data nasterii: 27 Iun 1980
Localitate: Targu Mures

Re: Accesul si circulatia in Europa cu auto Diesel ??

Mesaj de Ferariu Bogdan » 04 Sep 2019, 21:29

Din cate am inteles fiecare regiune are propriile reglementari, deci cred ca cel mai bine ar fi sa faci cercetarile in functie de traseu. Spre exemplu, in regiunea Stuttgart, unde a inceput totul in Germania, au fost interzise initial toate vehiculele diesel, cu exceptia euro 5 si 6, iar de la 1 septembrie interdictia se extinde si la euro 5. In Belgia a citit ca ai voie sa intrii in asa numitele zone de mediu de cateva ori pe an. Personal, pentru a ma convinge, deoarece trebuia sa ma hotarasc pentru achizitie de autorulota noua sau second, am cautat un orasel cu un stellplatz micut, langa Stuttgart si am intrebat la primarie. Am primit raspuns in cateva minute, ca am acces cu euro 5 si 6, iar din toamna cu euro 6.
Dar aceste interdictii se aplica in zone metropolitane mari, cu trafic deosebit de intens, care genereaza depasirea nivelului admis de noxe. In campinguri nu cred sa existe vreo problema.
In ce priveste legi concrete, directivele CE se transpun in legislatiile nationale de fiecare stat membru, legile nefiind identice, deci cred ca cel mai bine te interesezi concret in functie de traseu.
Benimar 497 - 2021 - Ford Transit 170 hp

Raspunde