Page 1 of 1

DVD CLUBRV si nu numai

Posted: 10 Mar 2013, 06:48
by adriandoliniuk
{ POST_NUM }{ POST_NUM_SYMBOL }96 de adriandoliniuk » 01 Mar 2013 11:57
Revin dupa o saptamana. Poate va fi citit de cineva!
DVD ClubRV
Cele mai folosite cadouri, cand mergi in strainatate, sunt albumele cu imagini din Romania, manastiri, munti si statiuni, Delta etc.
De ce nu am folosi videoclipurile, filmuletele si pozele de pe forum pentru a produce un dvd care sa reprezinte Rulotismul din Romania?
Cu ajutorul celor mai priceputi in arta montajului si cu eforturi minime din partea tuturor (dvd-uri si coperti) s-ar putea realiza cu usurinta.
Toti avem computere cu ajutorul carora sa imprimam discurile, care ulterior, vor fi distribuite gratuit. Nu este o ideie noua. La targul de turism
am vazut clipuri de prezentare pe judete Dambovita, Arges, etc.

Adrian Doliniuk
KIP+Cobra

Re: DVD CLUBRV si nu numai

Posted: 10 Mar 2013, 09:54
by Cosmin Prund
Dati-mi voie sa subliniez dificultatile acestui proiect, pentru ca avantajele sunt evidente:
  • Cele mai dificile componente ale proiectului vor fi selectia materialelor si montajul.
  • Selectia imaginilor este mai dificila decat pare la prima vedere. Imaginile de pe Forum nu sunt la o calitate corespunzatoare din varii motive, in plus se pune problema drepturilor de autor. Cine selecteaza imaginile trebuie sa se asigure ca imaginile postate sunt intr-adevar realizate de persoana care le-a postat, nu sunt preluate din alte surse. Noi avem o reglementare prin care spunem ca toate materialele postate pe forum devin proprietatea forumului, dar o parte dintre imagini sunt preluate din alte surse si postate pentru prezentarea diverselor obiective. Altfel spus, cine a postat astfel de imagini pe forum nu poate ceda drepturile de autor din cauza ca nu le-a avut de la bun inceput.
  • Vedeti exemplul de la 1 Decembrie, clipul video cu prezentarea istoriei clubului: calitatea imaginilor a lasat foarte mult de dorit. Nu din cauza montajului, din cauza lipsei materialului de buna calitate (imagini la dimensiuni corespunzatoare si de calitate corespunzatoare).
  • "Montajul" imaginilor este un lucru foarte serios, si dificil.
  • Produsul DVD-urilor este cea mai simpla etapa, si singura care nu trebuie facuta pe baza de voluntariat, fiecare pe calculatorul lui. In acest mod rezultatul ar fi pestrit si de proasta calitate. Imprimarea DVD-urilor la o firma de specialitate, cu personalizarea discurilor si carcaselor nu costa mult (spun din experienta) si rezultatul arata cu adevarat profesional. Indiferent de continutul discului, daca "pachetul" nu arata corespunzator, nu i se va acorda importanta.
Evident, nimic nu este imposibil atunci cand se pune suflet.
Daca credeti in acest proiect atunci puteti incepe, de exemplu, sa organizati materialele, pe o pagina de Wiki sau ca o simpla lista de link-uri intr-un fisier. Este un prim pas care ar putea atrage si alti voluntari.
Daca doriti sa organizati imaginile pe o pagina de Wiki (astfel incat sa poata fi vazute si comentate), va pot ajuta.