Astăzi este 30 Mar 2023, 20:46

Noul statut !!

Demersuri finalizate
ClubRV in mass-media

Moderator: Moderatori

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Raspunde
Catalin Gigi
Membru forum
Mesaje: 1232
Membru din: 09 Apr 2010, 21:02
Oras: Mizil
Data nasterii: 10 Mar 1971
Localitate: PRAHOVA

Noul statut !!

Mesaj de Catalin Gigi » 19 Ian 2012, 21:42

Va salut !
Va anunt bucuros ca azi am reusit in sfarsit sa rezolvam la judecatorie adoptarea noului Statut al Asociatiei CLUBRV-RO , votat in Adunarea Generala din 11 Iunie 2011.( viewtopic.php?f=132&t=872)
Impreuna cu Liviu Andrei si Nelu Predonu (redactare, legalizare noul statut si modificarea actului constitutiv), am reusit intr-un final, dupa cateva drumuri sa finalizam si acest lucru important pt asociatie.
Costurile totale ale acestui demers:
- 22 lei taxe de timbru;
- 4 topuri de hartie oferite de Dan Iliescu ....au reprezentat ,,costul,, pentru avocat Predonu Ion (varul lui Nelu Predonu ... nu a solicitat onorariu, dar am vrut noi sa nu mergem cu mana goala ).

Nelu Predonu

Re: Noul statut !!

Mesaj de Nelu Predonu » 19 Ian 2012, 22:31

As mai face cateva precizari legate de Statutul asociatiei postat pe forum.
In urma solicitarilor judecatorului care a avut spre solutionare aceasta speta, au fost facute cateva modificari:
- in preambulul Statutului, au fost mentionati membri fondatori cu datele de identificare;
- art. 32, ultimul aliniat s-a modificat, in sensul precizarii destinatiei bunurilor Asociatiei in cazul dizolvarii. (eu facusem initial aceasta precizare, insa cineva a scos-o din textul Statutului)
"In urma dizolvarii, lichidarea patrimoniului Asociatiei se face conform dispozitiilor legale, iar bunurile patrimoniale rezultate in urma lichidarii vor trece in folosinta Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania." - text adaugat conf. solicitarilor judecatorului.

Deasemenea, in contextul modificarii in bloc a vechiului Statut, noile modificari au impus (cf. OG.26/2000) si modificarea art. 4 si art. 7 din Actul Constitutiv, printr-un Act Aditional la acesta:

Actul Constitutiv al Asociatiei CLUBRV RO
Asociatia CLUBRV-RO, cu sediul in Bucuresti, Sos. Viilor, nr. 101, bl. 1, sc. 2, et. 5, ap. 53, sector 5, reprezentata legal prin Catalin Gigi Presedinte Andrei Liviu - secretar si delegat, in temeiul art.33 din OG nr.26/2000, prin Hotrirea Adunarii Generale a membrilor asociati, din data de 11.06.2011, a hotarat modificarea Actului Constitutiv autentificat sub nr. 398/04.04.2007 de BNP Diana Nica din Bucuresti, Calea Victoriei nr. 142-148, sc. B, Parter, sector 1, dupa cum urmeaza:
Art.4. Scopul Asociatiei:
Asociatia stimuleaza si promoveaza turismul de agrement cu rulota, autorulota in Romania si in strainatate, in acest sens asociatia propune mobilizarea membrilor societatii civile pentru promovarea acestui gen de turism cu scopul de a reechilibra evolutia relatiilor interumane si de socializare.
Asociatia are ca scop promovarea potentialului turistic de agrement din Romania, cresterea fluxului turistic, ridicarea standardelor oferite de operatorii acestui gen de turism (campinguri), precum si asigurarea unei interactiuni armonioase intre sectorul turistic si factorii de ordin social si de mediu.
Asociatia CLUBRV-RO este deschisa tuturor celor care doresc sa isi petreaca timpul liber practicand turismul de agrement cu rulota, autorulota, precum si simpatizantilor acesteia.
Art.7. Prin prezentul act adiţional la actul constitutiv iniţial, se modifică componenţa vechiului Consiliu Director compus din :
- CURELEA Constantin-Petre Presedinte;
- IONESCU Mircea Eugen vicepresedinte;
- MOCANU Stefan-Valentin secretar,

cu noul Consiliu Director format din:

- Cătălin Gigi – Preşedinte;
- Curelea Constantin – vicepreşedinte;
- Andrei Liviu – secretar;
- Rusu Mihail – membru;
- Toma Sandu – membru;
- Irimescu Cristian – membru;
- Panait Valentin – membru
Mandatul membrilor Consiliului Director dureaza 2 ani, ei putand fi realesi sau dupa caz revocati din functie, de Adunarea Generala ordinara sau extraordinara.
Restul prevederilor din Actul Constitutiv, raman neschimbate.
Redactat in 5 exemplare originale din care 4 au fost eliberate partii, azi data autentificării, la Cabinet de avocatura „Ion Predonu”.
SECRETAR - DELEGAT,
ANDREI LIVIU

Catalin Gigi
Membru forum
Mesaje: 1232
Membru din: 09 Apr 2010, 21:02
Oras: Mizil
Data nasterii: 10 Mar 1971
Localitate: PRAHOVA

Re: Noul statut !!

Mesaj de Catalin Gigi » 19 Ian 2012, 22:34

Iti multumesc Nelu inca odata pentru tot ceea ce ai facut .

Nelu Predonu

Re: Noul statut !!

Mesaj de Nelu Predonu » 19 Ian 2012, 22:42

Poate asa vor intelege si cei de aici, ca nu ma multumesc doar sa critic cand consider ca ceva nu e in regula, incerc sa si ajut in probleme importante atunci cand mi se solicita acest lucru.

Avatar utilizator
Cristian Irimescu
Membru forum
Mesaje: 727
Membru din: 18 Apr 2008, 13:11
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Apr 1972
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Noul statut !!

Mesaj de Cristian Irimescu » 20 Ian 2012, 21:51

Da...pe langa faptul ca ajuti asa cum spui, si-ti sunt recunoscator pentru asta, poate ar trebui sa te multumesti sa sfatuiesti CD-ul daca crezi ca ai mai multa experienta sau ti se pare ca acesta greseste.

Dar tu, nu, ... trebuie sa critici, sa certi...intr-o tara e rolul opozitiei, intr-o fabrica e rolul sindicatului, intr-o asociatie nonprofit... nu stiu ce rol faci. :roll:

Nelu Predonu

Re: Noul statut !!

Mesaj de Nelu Predonu » 20 Ian 2012, 22:13

Am luat act de mentiunile facute, si pentru a nu afecta acest subiect, Cristi, te invit in sectiunea Off-topic. Cat de curand am sa-ti raspund acolo.
Personal, m-ar fi avantajat discutia in cadrul acestui topic, insa nu doresc sa profit de acest lucru.

Catalin Gigi
Membru forum
Mesaje: 1232
Membru din: 09 Apr 2010, 21:02
Oras: Mizil
Data nasterii: 10 Mar 1971
Localitate: PRAHOVA

Re: Noul statut !!

Mesaj de Catalin Gigi » 24 Ian 2012, 12:35

Gata e pe bune acum :D nu ca aveam dubii...
Indiferent de comentarii va spun ca fara Nelu Predonu acest pas nu il puteam face, mai ales, daca punem in balanta si costurile acestui demers.
Asteptam si postarea lui Costel Curelea aici in care sa relateze cum s-a mai incercat in 2009 aceasta modificare (redactare) dar fara succes, eventual sa ne spuna cu ce greutati s-a confruntat.
Atașamente
solutie-instanta.jpg
solutie-instanta.jpg (98.72 KiB) Vizualizat de 2682 ori

Mihai Gheorghe

Re: Noul statut !!

Mesaj de Mihai Gheorghe » 24 Ian 2012, 12:53

A fost greu presupun, din moment ce s-a modificat statutul. Sa inteleaga toata lumea este..., ca si cum ai schimba constitutia( pastrand proportiile). In statut ( daca nu sunt interese ascunse) raman doar fondatorii! CD-ul cu presedintele lor , simpatizantii si sponsorii sunt acceptati prin proces verbal al AG care se anexeaza. Chiar nu vreau sa port o contadictorie cu unii care sunt emanati, insa daca sunt juristi practicieni, as dori sa se exprime, pana atunci sunt in ...expectativa si scuze! :D
Intrebare:

Mihai Gheorghe

Re: Noul statut !!

Mesaj de Mihai Gheorghe » 24 Ian 2012, 14:43

Domnule presedinte, domnule "consilier", ne explicati.... va rugam?! Chiar nu ne bagati in seama?! :wink:

Mihai Gheorghe

Re: Noul statut !!

Mesaj de Mihai Gheorghe » 24 Ian 2012, 18:55

Poate ca cineva a raspuns undeva unde eu nu am acces, dar nu-i bai. Curios de ce se aduc osanale unui statut modificat (intentionat sau nu ) gresit. Rezulta ca la fiecare doi ani vor fi alegeri si timp de jumatate de an CD-ul nu va fi oficial pentru ca trebuie modificat statutul si trecuti nominal alesii, pentru ca si cei noi vor dori sa-si vada numele in statut. Nu era corect si simplu ca la Art. 7 sa fie mentionat generic presedinte, vice, secretar, membrii ? Cineva merita "osanalele", dar oalele in capul cui se sparg? :idea:

Avatar utilizator
Luidort Peti
Membru fondator
Mesaje: 1191
Membru din: 26 Sep 2006, 22:46
Localitate: Dej
Contact:

Re: Noul statut !!

Mesaj de Luidort Peti » 24 Ian 2012, 20:02

daca e in folosul nostru..felicitari !
de ce nu ar fi in folosul nostru ?
tel. 0722 509492
email - luidort.p@gmail.com

Nelu Predonu

Re: Noul statut !!

Mesaj de Nelu Predonu » 24 Ian 2012, 20:11

Mihai Gheorghe scrie:Poate ca cineva a raspuns undeva unde eu nu am acces, dar nu-i bai. Curios de ce se aduc osanale unui statut modificat (intentionat sau nu ) gresit. Rezulta ca la fiecare doi ani vor fi alegeri si timp de jumatate de an CD-ul nu va fi oficial pentru ca trebuie modificat statutul si trecuti nominal alesii. Nu era corect si simplu ca la Art. 7 sa fie mentionat generic presedinte, vice, secretar, membrii ? Cineva merita "osanalele", dar oalele in capul cui se sparg? :idea:
Pentru cei ce au citit acest mesaj, si pentru cel ce l-a postat, fac cateva precizari:
Modificarea acestui Statut s-a incercat a fi facuta inca din 9 Noiembrie 2009. Am inteles ca s-a pornit cu entuziasm la drum, s-a format o echipa din oameni competenti care sa lucreze la aceasta modificare a Statutului. Dupa cateva luni de incercari, dupa cateva articole nou redactate, nu stiu din ce motive, totul s-a terminat cu un esec lamentabil.
Deci, aceasta dorinta a existat de multi ani, dar nu s-a materializat pana la momentul la care am fost contactat de cei de aici, sa-i ajut sa redacteze acest Statut. Cand am incercat o redactare pe articole, am constatat ca nu era posibila o modificare doar a catorva articole, trebuia schimbat in bloc, tot Statutul. Atunci, am convenit cu Sandu sa adopte un Statut similar cu al ACCCR, cu mici modificari. Statutul in fond era la liber, publicat pe internet.
Statutul, in noua forma, a fost postat pe forum inainte de AG de la Bran si a fost aprobat in plenul acelei sedinte.
In luna Noiembrie, intr-o discutie telefonica cu Liviu, acesta ma roaga sa-l ajut cu demersul de legalizare si inregistrare la judecatorie a Statutului. Atat el cat si Gigi incercasera acest lucru pana atunci, insa ei stiu mai bine ce probleme au intampinat nereusind sa faca acest lucru. Am primit actele si am facut tot ce era necesar pentru a rezolva si acesta problema.
Revin la postarea anterioara pentru lamurirea autorului care confunda multe lucruri.

1. Se mentioneaza ca acest statut este "modificat gresit". Daca domnul in cauza este mai avizat sa traga astfel de concluzii decat judecatorul care a avut aceasta speta, eu nu pot comenta mai mult.
2. Respectivul, confunda Statutul cu Actul Constitutiv. Statutul nu se mai modifica decat atunci cand AG va hotara acest lucru, la anu, peste 5 sau 10 ani.
3. Trecerea nominala a noului CD in Actul Constitutiv a fost facuta la cererea judecatorului.
4. Ce crede un om oarecare care nu are habar de astfel de acte, ca ar trebui mentionat la Art. 7 din Actul Constitutiv, chiar nu conteaza.

Este ultima oara cand mai raspund unui astfel de individ care se baga singur in seama facand trei postari consecutive lipsite de substanta si inteles.
Am raspuns aici in principal pentru oamenii care chiar vor sa stie anumite lucruri legate de Statut.

Raspunde