Pagina 1 din 1

Vacanta 2013

Scris: 09 Sep 2013, 16:55
de George Chirila
Dupa cum scrie si titlul acestui topic ,fiind in concediul de odihna ,am incercat sa fac un alt traseu spre Marea Neagra,traseu atipic daca pot spune acest lucru ,unde in afara de "prajirea " trupului la mare pe nisipul fierbinte ,am incercat sa-mi " hranesc " si spiritul .De mult timp vroiam sa ajung la vecinii de la sud de Dunare ,in speta Bulgaria pentru a vizita orasele Turtucaia si Silistra,orase din fostul Cadrilater romanesc . Si dupa multe lupte seculare cu sotia si fiica-mea ,pentru a le convinge de utilitatea acestui traseu,mai cu o "imbarligatura ",mai cu o vorba frumoasa ,mai cu un ... santaj :lol: ,iacata-ne plecati spre litoralul romanesc ,pe la .....vecinii nostri buni in muraturi si in seminte de floarea soarelui .Deoarece nu doream ca ale mele fete sa se razgandeasca ,in jurul orelor 04 .00 in data de 27 iulie ,sus in masina si ....tup in concediu .

Re: Vacanta 2013

Scris: 09 Sep 2013, 17:05
de George Chirila
Prima localitatea care a apartinut Romaniei ,in perioada 1913 -1940 ,Turksmil sau acum ,Nova Cerna.Este o localitate fara pic de romani . Am continuat traseul ajungand in localitatea Shumentsi ,localiate situata la sud de Turtucaia ( Tutrakan ),unde se afla un cimitir de onoare ,pe care il voi prezenta la topicul -Prezentare obiective turistice pe judete .
Localitatea a apartinut de drept Romaniei intre Cel de-al doilea Razboi Balcanic si inceputul celui de-al Doilea Razboi Mondial !

Re: Vacanta 2013

Scris: 09 Sep 2013, 17:11
de George Chirila
De aici ,am plecat spre Silistra ,unde am vizitat orasul Turtucaia ( Tutrakan ),unde in afara de faleza orasului situata pe marginea Dunarii ,nu prea este ceva de vazut .Este un orasel de provincie cu blocuri gri comuniste.Romania se vede foarte frumos de pe malul bulgaresc al Dunarii .